ПРАГА - нова тема

• 108 883
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Момичета,през януари ще имаме прекачване в Прага на път за Мадрид.Ще имаме на разположение около 7 -8 часа между полетите.
Моля ви,споделете какво може да се види за това време? Да речем,че се придвижваме с метро ,така си мисля,че ще е най-удачно.Ще съм ви много благодарна,ако ме ориентирате и споделите мнения.

# 196
  • София
Имат, имат. Един тръгва сутринта от Прага, друг вечерта.
Това е добре! Още веднъж благодаря за съвета!
Оказа се, че имат само един автобус, който тръгва сутринта от Прага.

# 197
Това явно е ново. Но за вас е по-доброто.

# 198
  • София
Това явно е ново. Но за вас е по-доброто.
От една страна да, но пък ако имаше вечерен можеше да имаме още един ден в Прага

# 199
  • София
Знае ли някой адрес и с какъв градски транспорт се стига до Лидл, Карфур или друга голяма верига в Прага?

# 200
  • София
Знае ли някой адрес и с какъв градски транспорт се стига до Лидл, Карфур или друга голяма верига в Прага?

В мола в  Нови Смихов има ТЕСКО  Peace

# 201
  • София

В мола в  Нови Смихов има ТЕСКО  Peace
Благодаря

# 202
  • СОФИЯ
Сега нямам време да изчета темата, ще го направя по-късно.
Не сме ходили в Прага. Попадна ми тази оферта http://sunlight-bg.com/offer.php?id=1982 и мисля да се възползвам. Не съм ровила много, та въпросът ми е добре ли се ориентирам /за двама възрастни и дете/. Благодаря предварително!

# 203
Според мен цената е добра - в Прага е зверско печелене по НГ, като тука Simple Smile
Хотела не го знам, но е в сносен квартал и изглежда луксозен.
Моят съвет е да не взимате НИКАКВИ допълнителни екскурзии, градът е прекрасен и има премного за гледане за три дни, вместо да се биете от път до Карлови Вари, което не е нищо особено. Карлщайн е близо, но пак важи горното. Освен това по никакъв начин не ходете към Карловия мост и Староместкия площад на 31-и вечерта, защото освен блъсканица друго няма да видите.
Хубави кръчми има и в Смихов, и в Мала Страна, за мола Нови смихов вече са ви казали по-горе Simple Smile
Изобщо, Мала страна за мен е най-хубавото място в Прага и има неподражаема атмосфера зимата.

Между другото, ще умрете от студ (това го казвам като човек, който е бил И миналата НГ в Прага). Декември-януари е зверско просто, и мръква в 4 ч Simple Smile

# 204
  • СОФИЯ
Параход Благодаря! Ценни съвети. За Карлови Вари 100% съм тц, не ми звучи и това корабче по Вълтава - не обичам реки, фериботи и пр. вечерно време /напитката пада и без собствен жест  Laughing/. Замъка искам, з обичам, но ме притеснява този 20минутен преход пеша - дъщеря ми си е Дрисличка, няма начин да го докараме до 20 мин пеша в зимни условия.
За студа и вятъра предполагам, представям си като във Виена по Коледа и НГ.
Не мога да преценя обаче разположението/локацията на хотела  newsm78, видях в адреса Прага 5. Пеша май е далече от основните забележителности. Метрото ОК като във Виена ли е?

# 205
Не знам как е във Виена през зимата, но такъв студ съм брала в Прага, че направо... не искам да си спомням  Mr. Green
Иначе метрото е просто уникално. Много топло, бързо и удобно.

# 206
  • СОФИЯ
Не знам как е във Виена през зимата, но такъв студ съм брала в Прага, че направо... не искам да си спомням  Mr. Green
Иначе метрото е просто уникално. Много топло, бързо и удобно.

Със студа семейно се справяме. Дори погледнах оферти за Лапландия, но вече не вярва в дядото  Grinning.

Интересувам се повече от разстоянията, затова питам за разположението на този хотел, ако някой има иф. Обичам да се разхождам, но Дрисличка си е мрънкало, а вече не е на възраст за носене от тати, във Виена за Коледа беше на 4 и му стопи лагерите.

# 207
Прага има най-добре интегрирания градски транспорт в света Simple Smile без майтап.
Мястото на хотела е добро, погледнах го.
Теоретично може да се стигне пеша до Мала страна, сигурно не е повече от 20-30 мин, вървяла съм го и с количка даже. Но щом сте с дете, няма смисъл - има няколко трамвая по тази улица, спирката ви е в непосредствена близост. Метро също може да ползвате, спирката е Андьел. За Старе место се слиза на Мустек - две-три спирки са.

# 208
  • СОФИЯ
Прага има най-добре интегрирания градски транспорт в света Simple Smile без майтап.
Мястото на хотела е добро, погледнах го.
Теоретично може да се стигне пеша до Мала страна, сигурно не е повече от 20-30 мин, вървяла съм го и с количка даже. Но щом сте с дете, няма смисъл - има няколко трамвая по тази улица, спирката ви е в непосредствена близост. Метро също може да ползвате, спирката е Андьел. За Старе место се слиза на Мустек - две-три спирки са.

Peace Мерси Параход!

# 209
  • София
Преди два дни се върнахме от Прага. На мен и сега ми е студено там, не ми се мисли по НГ. НО аз по принцип не вирея на студено, така че е индивидуално. На нас 4 пълни дни не ни стигнаха да разгледаме основните забележителности, време за допълнителни екскурзии не е имало. Хотелът ни беше в Прага 2 и въпреки това (заради студа и заради това, че ми се набиха краката от обикаляне) ползвахме метрото, много добре уредено и удобно. Приятно изкарване!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт