ПРАГА - нова тема

• 108 945
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
не сме търсили конкретни заведения, просто избирахме някое, по-далеч от туристическите забележителонсти-може би сме случили на такива заведения, но наистина ми се видя доста евтино
когато ходя в чужбина, никога не обръщам в евро или сравнявам с цените тук
но бира по 18-20 крони, пилешки специалитет  по 200 крони, ми се вижда евтино дори и за пловдив, да не говорим за софия
а колко детски играчки накупих, пъзел 20 или 30 крони
самолет и автомобил комплект 70 крони, пистолет с конфети , не помня точно но беше почти без пари

Няма бира от по 20-30 крони. Всичко е над 50. Такива са цените в супермаркетите - кен Козел 19 крони. И пак казвам това е представителна извадка от 5-6 кръчми на прилично разстояние от Старое место.  Peace Джоланче за двама - 450 крони.

Дървена ксилофон (малък) на дъщеря ми  - 90 крони. Дървена кукла (5-6 см.) - 50.

# 421
Правилното е да се пише, че не сте намерили такива заведения, а не че няма
Бяхме септември 2011 и поне на 3-4 места пихме такава, на ден сядахме поне на няколко заведения.На площада бирата беше по 200 крони даже, но в уличките около него имаше обедни менюта по 200-300 крони.  Laughing

# 422
Правилното е да се пише, че не сте намерили такива заведения, а не че няма
Бяхме септември 2011 и поне на 3-4 места пихме такава, на ден сядахме поне на няколко заведения.На площада бирата беше по 200 крони даже, но в уличките около него имаше обедни менюта по 200-300 крони.  Laughing

Пак казвам - това е представителна извадка и осреднено и също важи за заведения в уличките, а не на площада. Разликата е че ти говориш за 09.2011, а аз за 27.06.2012 г. Освен това пак повтарям - не съм тръгнала за Прага за да търся целенасочено къде е по- евтино, както предполагам и повечето тръгнали за там. Как пък за 5 дни не ми се случи да попадна на една кръчма с бира от 20 крони - също сядахме по няколко пъти. Виж в Теско цените на бирата са такива, каквито казвате. Но не и в кръчмите.  Peace

Когато говорим за цени е редно да говорим обобщено, а не за конкретни изключения, защото четящите тук могат сериозно да бъдат подведени в очакванията си. Пак повтарям обобщено за 5-те дни на престоя ни средно сметките ни за обяд и вечеря бяха с около 20-30% по-високи от тези в приличен софийски ресторант при горе долу еднаква консумация. Който иска да вярва! Нямам интерес да изопачавам информацията.  Peace

# 423
Тази тема е информативна, нека всеки си пише какви са му впечатленията.
Възможно е и да има разлика, аз бях за последно там преди близо 2 години.
Все пак кръчмите там са толкова много, че е напълно вероятно впечатленията да са различни.
Моите са като на iliana_mama, винаги ме сядали в центъра, но пак казвам - водиха ни хора, които живеят там (те пък се водят от една класация на кръчмите на Pilsner Urquel, но в момента не ми се търси  Laughing).

Кристалът по централните магазинчета е наистина ужасно скъп, а поред мен и не-хубав. Но от там и през ум не ми е минавало да мъкна нещо толкова чупливо.

За дървени играчки - препоръчвам детския магазин в големия мол до Powder Tower - в този магазин има всякакви играчки, вкл. дървени чешки такива. На разумни цени.

# 424

Кристалът по централните магазинчета е наистина ужасно скъп, а поред мен и не-хубав. Но от там и през ум не ми е минавало да мъкна нещо толкова чупливо.

Няма никакъв проблем в ръчния багаж.  Peace Има прекрасен кристал с модерен дизайн дори и на Бохемия кристал, Рона и други. Само, че в Прага цените са двойни от това което видях в Карлщейн, което между другото също е място с голям туристопоток.

# 425
Може ли малко по-подробно информация за градския транспорт в Прага на 14.06 заминаваме с дете на 4 год и ме интерисува как е ситуацията с билети комбинирани (метро ,трамваи, автобус) възможно ли е да си купиш карта например за 3 дни и каква е цената и от къде. Разбрах, че има автомати за билети за метрото,но за комбиниран билет.А и трябва ли да купуваме билет за детето (4 год.).Освен това от темата разбрах за музей на восъчните фигури къде се намира и колко са цените и дали си заслужава.Музея на шоколада, Залата на кривите огледала за някакъв Лабиринт, може ли по подробно инфо за локациите?Благодаря предварително.

# 426
Билетите за всички видове транспорт са едни и същи. С билет за градски транспорт може да ползвате funicular-а до хълма Петържин.

http://www.myczechrepublic.com/prague/tickets_fares.html

# 427
Благодаря тинки много много полезен сайт Simple Smile

# 428
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете как е най-удачно да стигнем от летището до този хотел? Днес по обяд заминаваме и не ми остана никакво време да разуча кое къде е... Чудя се дали да вземем такси или има някакъв градски транспорт, който можем да използваме.

# 429
соник, в единия сайт пише  - tram. nr. 11 station Muzeum, tram. nr. 4, 6, 10, I. P. Pavlova, Metro line C, station I. P. Pavlova,
ето линк на транспорта http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://czech-transport.com/im … p;ved=0CBUQ9QEwAQ
излиза че от летището взимаш метро жълтата линия, слизаш на Florenc  и оттам с червената до Павлова
Приятно прекарване, Прага е невероятна

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 10:07 от iliana_mama

# 430
Соник, дано не ви е късно.
Метрото не ходи до летището, тъй че горната информация не е вярна Simple Smile

От летището се взима автобус 119 и се возите до последната спирка - Дейвицка, която е и първата метростанция. Там хващате зелената линия (то е само тя) и се возите до спирка Музеум. Доколкото виждам, хотелът ви е горе-долу на еднакво разстояние и от Музеум, и до следващата станция- И.П.Павлова.

Така че можете да слезете там от зелената, или да се прекачите на червена линия за 1 спирка, ако ви се струва по-близо до нея на картата и не ви се търси пеша.
И последно  - ако си вземете от летището "преступни" билет, пътувате с него и на метрото.

Такситата им по летища и гари не са много добри, т.е. като тукашните са и ако не се оправяте с езика, може да платите много. Градският транспорт е за предпочитане, той е редовен, чист и бърз.

# 431
съжалявам за грешното инфо, по жълтата линия на първата спирка има нарисуван самолет, реших че е летището  ooooh!

# 432
  • София
Благодаря ви, момичета, мисля, че успях да се ориентирам. Hug След малко тръгваме към летището и остава да кандисам мъжа ми да се возим с градския транспорт, че си представям как ще ни одрусат, ако се качим на такси. Crazy

Дано случим на време, после ще пиша отзиви. Grinning

# 433
Нека споделя съвсем пресни впечатления от посетената миналата седмица Прага. Първо благодаря за добрата и изчерпателна информация от http://colourmagicp.blogspot.com/
друг полезен линк ми беше и този http://www.myczechrepublic.com/prague/. Благодаря момичета наистина много много полезна и истинска информация.
Прага наистина е много живописен и красив град.
Само искам да споделя полезна и гореща информация.Още при пристигане на летището има магазинче за продажба на билети и карти за градския транспорт червено на което пише латинско i public transport. Ние си купихме 72- часови карти и да ви кажа през целия ни престой така и не ни провериха за карти. Другото което не знаехме е,че картите трябва да се чекират така да се каже т.е. да ги маркираме за първи път в трамвая или превозното средство, за да почнат да текат тези 72 часа.
Така относно бирите наистина цената на наливните бири варират от 20 крони (в зоологическата градина) до 60 крони на площада пред катедралата.
Иначе зоологическата градина наистина е нещо страхотно, не знам как е в другите държава мога да я сравня само с тази в София,но нащта е бледо подобие на зоологическа градина.
Всичко е много добре организирано и точно съобразено с негово величество туриста.
Изобщо се заредихме с положителни емоции от красива Прага.На всички на които им предстои посещение на Прага мога да им кажа, че им предстоят страхотни емоции.

# 434
  • Sofia
Хайде и аз в тази тема, искам да отида в Прага, но..да видим кога (дали) ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт