Проблем с китайска роза

• 8 416
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами-цветарки,

Аз не съм специалистка в отглеждането на цветя, но си имам няколко у дома, които от 3 години се развиват добре. Но от известно време - около 5 месеца имам проблем с китайската роза.
Тя е голяма, храстовидна, с височина около 1.2м. Листат са добре, не падат и са хубаво зелено. Но не мога да отгледам пъпки - развиват се по 1 или 2, нарастват, леко се разтварят и на този етап окапват като отсечени - пада само пъпката - без дръжката. Много ми е жал и не мога да се справя с проблема. Мястото на розата е много светло - непосредствено до голям югозападен прозорец.
Ако някой е имал подобни цветни "болежки" и може да ми помогне ще съм много благодарна  Sad

# 1
  • Бургас
дано да намериш отговор на проблема Hug

http://zadoma.rozali.com/cvetia/p3111.html
http://cvetq.info/news.php?extend.134.3

# 2
пробвай да не я поливаш толкова много дори да ти оклюмат листата

# 3
Отговарям ти веднага:аз имам 5 най различни цветове и съм агроном моите любими цветя са Хибискусите или Китайските рози
Първо през месец февруари здрава резидба,всички клонки ги съкрати с 2/3.Това не по късно от 15.02.През месец март купуваш от агро аптека желязо съдържащ препарат/Секвестрен или зелен камък/прюс нещо за цъфтящи цветя има многобройни препарати.Колежката в аптеката ще ти обясни колко да слагаш.Китайски рози без резидба и желязо не цъфтят.А относно поливането те обичат много вода,особенно през лятото и през интензивния цъфтеж,зимата по-малко след изсъхване на почвата напр.2пъти седмечно.Пропуснах да ти кажа през пролетта и смени почвата поне 3-4 пръста отгоре,обичат богата почва
Когато изпълниш това,ще имаш интензивно цъфтяща роза цяло лято,моите още имат пъпки и се опитват да цъфтят макар,че не са на много светло

# 4
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Чудно, как моята цъфти, та се къса като не съм я рязала до сега никога, щото ми е жал, но съм й се заканила сериозно, защото е много смешна и неоформена!...Сега обаче е супер плешива... всички листа опадаха на 80%, не й е за първи път и миналата година беше така, затова и не се притеснявам много, но ако има начин да запазя и 30-те останали листа  Mr. Green ще го направя.
Запаметих си в телефона да ми напомни през февруари да подрежа, за да не се окаже късно после!
Благодаря на Gogko за професионалния съвет!

Общи условия

Активация на акаунт