МАРТенчето щом пълзи куп бели ще сътвори

• 20 589
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Дивена- тъкмо мислех да ти пращам смс да видя как сте.
Слънце-  Praynig Hug за утре.

за петицията- и аз съм съгласна с Айрис. Аз съм на реални доходи, добре че тати беше на никаква заплата, че да вземем големите пари. Но от догодина и без тях. Аз като съм искала дете съм си направила сметката как ще го гледам и чесно казано и с тези 35 и без тях ми е все едно. Обаче супер се ядосвам като ромките взимат парите на нашите деца. Не може аз и сумати майки да сме се трепели цяла година от работа и накрая моите данъци заминават за тях.

# 31
Шу, Гери -  Hug крайностите, за които говорите са някакво ежедневие като че ли. Но аз исках да кажа нещо с предния пост по темата. Досега май не съм чула някой да роди в поза, различна от легнала по гръб  на магарето. Имам книжката на една форумка (няма да правя реклама), в която намерих много крайности и много разумни практики и съвети за това как да родим по-лесно и да си гледаме бебчетата с по-малко финанси, повече спокойствие и по-малко нерви. НО с някои неща освен, че не съм съгласна, смятам, че просто нямат основателно приложение в съвременния ни живот.

А колкото конкретно до интервенциите и воденото раждане на писателката от линка: според мен желанията и биха могли да се осъществят при наличие на разговори с лекарите, акушерите и т.н. персонал, който ще съдейства при раждането. Чувала съм например, че в сливенската болница имало и раждане във вода, както и в някои клиники в София. Но естественото раждане "както аз си знам" не е съвсем удачно. Дай да си раждаме на полето, като искаме да сме "натурални". Все пак тези лекари са там, защото са научили нещо и имат опит в израждането на деца. Друг е въпроса колко са съвестни и добри специалисти. Има ги много и в "двата края". Това е друга тема. Ох, колкото и да пиша, все няма да мога да се изкажа.. Дребния май си напълни памперса.. Тичам да сменям.  Mr. Green

Шу, сигурна съм, че ако пуснеш линка като тема, ще навърже за нула време 50 страници.

# 32
Момичета вижте какво "откраднах" от една от  съседни теми !На мен лично ми стана много тъжно и мило

Какво е да си майка?

Ти - си на 1 година...
Тя - те храни, къпе, облича...

А ти й се отблагодари,
като плачеш по цели нощи и не я оставяш да поспи...

~ . ~ . ~

Ти - си на 2 години...
Тя - те научи да стоиш здраво на краката си и да вървиш уверено...

А ти й се отблагодари,
като побягваш всеки път от стаята, щом тя те повика...

~ . ~ . ~

Ти - си на 3 години...
Тя - приготви с огромно старание най-вкусните храни за теб...

А ти й се отблагодари,
като тайно изсипваш под масата онова, което е в чинията ти...

~ . ~ . ~

Ти - си на 4 години...
Тя - постави в ръката ти най-красивите цветни моливи и те научи да пишеш и рисуваш...

А ти й се отблагодари,
като оцвети и надраска всичките стени вкъщи...

~ . ~ . ~

Ти - си на 5 години...
Тя - те облече в най-новата ти и красива рокля и те пусна да си играеш...

А ти й се отблагодари,
като нагази още в първата локва, която ти попадна и се омаза цялата с кал...

~ . ~ . ~

Ти - си на 6 години...
Тя - всеки ден идва заедно с теб до училище...

А ти й се отблагодари,
като плачеш и крещиш “Не искам да ходяяя...” по целия път до там...

~ . ~ . ~

Ти - си на 7 години...
Тя - ти подари най-хубавата топка, която успя да намери и купи...

А ти й се отблагодари,
като още същия ден счупи с нея прозореца на съседите...

~ . ~ . ~

Ти - си на 9 години...
Тя - ти нае за теб най-добрият учител по пиано...

А ти й се отблагодари,,
като не учи нотите нито ден...

~ . ~ . ~

Ти - си на 10 години...
Тя - те кара с колата навсякъде, където поискаш – от уроците по танци до купоните и рождените дни на приятелите ти...

А ти й се отблагодари,
като всеки път скачаш от колата, дори без да погледнеш към нея и думичка да кажеш...

~ . ~ . ~

Ти - си на 11 години...
Тя - заведе теб и твоята приятелка на кино...

А ти й се отблагодари,
като й каза: “Ти седни на друго място, не тук до нас!”...

~ . ~ . ~

Ти - си на 12 години...
Тя - не иска да гледаш вредните за теб ТВ предавания и програми...

А ти й се отблагодари,
като ги пускаш винаги, когато нея я няма вкъщи...

~ . ~ . ~

Ти - си на 15 години...
Тя - те изпрати през ваканцията на летен лагер в чужбина...

А ти й се отблагодари,
като не й написа нито ред и дори една картичка не й изпрати от там...

~ . ~ . ~

Ти - си на 17 години...
Тя - ти позволи да отидеш с гаджето си на купон извън града...

А ти й се отблагодари,
като не се обади и се прибра вкъщи едва на разсъмване...

~ . ~ . ~

Ти - си на 19 години...
Тя - пое всичките ти разходи за университета, закара те с колата си до общежитието, пренесе ти багажа...

А ти й се отблагодари,
като не й позволи да те прегърне и целуне пред приятелите ти, като си тръгваше...

~ . ~ . ~

Ти - си на 21 години...
Тя - се опитва да ти даде съвет във връзка с професионалния ти живот и кариерата ти...

А ти й се отблагодари,
като й каза: “Аз няма да бъда като теб!”...

~ . ~ . ~

Ти - си на 22 години...
Тя - с гордост и умиление те аплодира на тържеството по повод дипломирането ти...

А ти й се отблагодари,
като й поиска пари за обиколка на Европа...

~ . ~ . ~

Ти - си на 24 години...
Тя - поиска най-после да я запознаеш с момчето, с което излизаш вече близо година...

А ти й се отблагодари,
като й каза, че ти ще прецениш кога да стане това...

~ . ~ . ~

Ти - си на 25 години...
Тя - плати всичките разходи по сватбата ти, толкова е развълнувана, но и много щастлива, да те види като булка...

А ти й се отблагодари,
като се пренесе да живееш на другия край на света...

~ . ~ . ~

Ти - си на 30 години...
Тя - се иска да ти даде някои полезни съвети за отглеждането на бебето...

А ти й се отблагодари,
като й каза да престане с тези остарели разбирания и примитивни методи...

~ . ~ . ~

Ти - си на 40 години...
Тя - ти се обади, за да ти напомни рождения ден на близък роднина...

А ти й се отблагодари,
като й каза троснато, че си затрупана с работа и й затвори телефона...

~ . ~ . ~

Ти - си на 50 години...
Тя - се разболя тежко и когато в края на седмицата ти отиде да я видиш, тя много се зарадва.

А ти й се отблагодари,
като й каза, че на стари години хората се превръщат отново в капризни и глезени деца...

~ . ~ . ~

И един ден ТЯ... си отива от ТЕБ...
В този миг всичко, което до тогава ти се е искало да направиш за нея, но не си намерила време или начин да го сториш, изведнъж се стоварва върху теб като мълния! И силна, пареща болка раздира сърцето ти...

~ . ~ . ~

Затова, ако Тя все още е до Теб,
сега я обичай по-силно от всякога! И направи така, че Тя да го почувства! Защото Тя го заслужава, повече от всеки друг човек в живота ти!!!
Тя - твоята Майка!...

# 33
Това последното ме разплака  Cry

# 34
  • София
и мен!!!

# 35
# 36
Стахотно е newsm45

# 37
  • София
Мини Люлинската среща премина с бурен успех. Очаквам да се изкажат също така и: Росикв (с бялата красавища, която беше послушна, похапна пюре чисто и културно и после вече й се изслуша слушането), Дума (с най-тихото и ящно бебе, което дори не изцапа кърпичката си, докато омете с радост бурканчето, културно поспа и въобще кротко демонстрираше най-готината шапка на света), Елвинг (с големия си зъбатко, който беше кротък и послушен през цялото време - поне на нас така ни се стори  Mr. Green ), Айрис (с неповторимия синеочко, който показа още веднъж какво ангелче е навън)...

Няколко реплики от срещата ме подсетиха да не се оплаквам повече от мъжа ми... защото все пак го имам и, дори и да му се ядосвам понякога, заедно се борим с живота и се пазим един друг. Самичките мамита имат моята подкрепа и съчувствие, пък, ако имат нужда, аз поне съм насреща  Hug

СОФИЙСКА СРЕЩА: четвъртък, 26.11.2009 г., 12 ч., Западен парк.
Записвайте се: зелено човече, Вероники, ? росикв

# 38
Честно да си кажа, и аз понякога се дразня, че напоследък майките (в случая и родилките) се държат надменно спрямо лекарите, сякаш знаят и разбират повече от тях (естествено компетентното им мнение в повечето случаи е формирано из форумите). Често по площадките се сблъсквам с такива "всезнаещи" майки, които назидателно ми обясняват как да си гледам детето и оплюват наред лекари, детски учители, приятелки, които не са в час със "съвременните теории" и т.н. МНого е хубаво, че днес сме информирани по всички теми, но не бива да прекаляваме със самоувереността, че знаем всичко, и да не признаваме опита и уменията на специалистите. Аз съм благодарна на моята гинеколожка, че и двата пъти родих със система за 2-3 часа и в такъв момент не бих си и помислила да опонирам на решенията и (все пак не съм раждала 20 пъти, за да съм сигурна как ще протекат нещата Simple Smile

202uu

Шу,честит имен ден!

Dilein, ужасно трогващо е последното!  newsm45

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 18:44 от mama_bebcho

# 39
  • София
Честито на всички, които имат повод за празнуване!  bouquet
slancetoo  Hug
dilein, в София грипната епидемия беше до 20.11. На работа мисля да се върна догодина август или септември. Майка може да гледа Вики докато тръгне на ясла. Финансово имам възможност да си остана вкъщи и до 2г, но мисля, че и за Вики ще е по добре между деца.
Нинчето, и аз съм от „богатите”. Добре че шефката се нави да си доплащам за по висока осигуровка, та сега да взимам нормални пари. То иначе си е подигравка отвсякъде.
oki4, на Вики взех http://www.k-k.bg/bg/collection/2/13/231/  и си крачи екстра  Simple Smile
Elg, не всички тръгват с рев на ясла. Аз и сестра ми от първия ден не сме искали да се прибираме вкъщи  Mr. Green
22, подписах петицията, но в тая криза не вярвам да си мръднат пръста по въпроса.
Шу, пожелавам само положителни емоции. Иначе и аз съм на твоето мнение. Дамата, като иска да се прави на майка героиня и като може сама, да си беше останала вкъщи да ражда. Можеше да стане извесна, по би ти ви-то да я покажат. Медицинските лица не стават такива, за да тормозят хората, а за да се грижат за тях! Дразня се понякога от такива всезнайки  #Cussing out
Лека вечер!

# 40
Здравейтееееее  Hug Hug Hug
Днес ми е много хубав деня.Моето прекрасно детенце стана на цеееели 8 месеца и на всичкото отгоре днес му проби и ПЪРВОТО ЗЪБЧЕ newsm44,много съм щастлива,направо сияя Grinning.Бяхме и на консултация,резултата ,от която е +100гр/8200гр/ и 3см/69 Crazy/.Хапва си детето манджички от кухнята вече,много му харесват Wink
inkognito,и мен ме боли операцията понякога,както ти описваш.Сега като се замисля newsm78,верно като се разваля времето или преди цикъл доста си наболява newsm78.Дано не е нещо обезпокояващо.Аз от  прегледа месец след раждането не съм ходила на гинеколог EmbarassedМисля да посетя доктора след годинката на малкия Rolling Eyes
22,и аз подписах петицията Peace.Аз също не получавам детски и страшно много ме е яд Twisted Evil,не че са много парите,нооо........ Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil :twisted,според мен всяко едно дете родено в Бг има право на тях.Ммм млъквам,че съм болна на тази тема,пък и не искам да си развалям настроението Mr. Green
Zora,преди няколко дни ме питаше за татлииките.....многоооооо вкусно нещо  chef,та да ти отговоря де.Има тук една две сладкарници,в които ги правят страхотни.Нооо вече не е като едно време само туркините да умеят да ги правят,някак си предадоха техниката за приготвянето им и на българките.Например и майка ми и свекито правят страОтни татлиики,естесвенно след няколко урока предадени от туркиня,която на всичкото отгоре им подарии гребенче ,с което да си ги правят Laughing
dilein и мен ме разчувста много дълбоко Cry

Хайде сега да честитя месечинката и на Миро,Мария,Илияна и Ивко,да са живи и здрави  bouquet  bouquet  bouquet

И понеже съм на вълна татлии,ето по-една да се почерпите за месечинката на Илия   и естественно по-чаша вода,за да не ви стане много сладко  

честит имен ден на празнуващите днес!!!

# 41
Привет в новата тема!

Честито на всички Катета,и на всички с бебешки поводи! Hug  bouquet

Слънце,стискам палци де що имам всичко да мине по вода! Praynig Hug
Тони дали си е в къщи вече..? Rolling Eyes Дано!
Гери,всичко ще се оправи е поне силно се надявам! Praynig Симонката е такава сладурана,винаги като качваш нейни снимки и ги показвам на мъж ми-ужасно много си приличат с Адриана и той казва същото.Та "близначката" на Ади винаги е "оплювана" да не и е уроки, Wink много целувки от нас за нея!! Heart Eyes Hug

Позагубих се тез дни и аз..Кака Дари вдигна висока Т в събота и в неделя бързо-бързо я изпратихме при свеки(нали там и е личната).Оказа се вирус,със зачервено гърло е и е на АБ.Адриана е здрава,само дето е с един обрив от околко седмица и заради него вчера на консултацията не ни сложиха противохепатитната,но нищо да се оправи кожичката пък в петък на контролата ще видим какво ще правим.Изписа и капки (скъпички да му се незнае) за 5 дни,ама малко се притесних като ми каза аптекаря,че не се дават на деца под 2г.та звънях пак на доки  Blush но тя ме увери че няма място за притеснение. Дано не си е помислила,че и оспорвам начина на лечение.Да се отчетем с мерки и теглилки:8450гр. и 70см.За месец и малко е качила 630гр. ooooh! Аз да я похваля,че си хапва добре и доки вика"то си и личи" Mr. Green Ка'т майка си е,всичко и е вкусно. Blush Ми вече бурканче от 190гр.не и стига и взимам от 220гр.и пак реве като спра да давам.Доки не каза нищо по повод на това,че нямаме зъби още. Rolling Eyes

Вчера пък излязохме с тати за работа в 7:15,и после с Ади се разходихме с колата до банката в Надежда,ей 40 мин.откарахме вътре докато си оправя е-банкирането.Попълвах документи с една ръка,а служителката пазеше листа от едни малки ръчички. Mr. Green Вика(ама от кеф),пя по едно време,аз шъткам ама.. И всичко тръгна от там,че реших да плащам коледните подаръци на Ломбард през PeyPal!Регнах се,направих банкирането,ама ударих греда-за секюрити кода се чака 2-3 раб.дни. ooooh! И така днес като един идиот отидох до кварталната банка,изтеглих си от картата,за да ги внеса на каса!Ест.ме ощавиха и 4лв.за превод.Но поне внесох за да стартира поръчката,че точно след месец Дари има РД.
Това си е поръчала на дядо Коледа: http://i.walmartimages.com/i/p/00/02/89/14/58/0002891458634_500X500.jpg
аз добавих и това http://i.walmartimages.com/i/p/00/02/65/99/72/0002659972193_500X500.jpg
http://i.walmartimages.com/i/p/04/71/15/52/22/0471155222019_215X215.jpg

За Ади от щатите само тези две играчки за маса ще взема, http://i.walmartimages.com/i/p/00/03/79/77/83/0003797783692_500X500.jpg
уокъра на Vtech ( Шу,и аз съм го харесала  Wink )ще ми излезе колкото и тук.В Уолмарт е 25$ но е тежичък и затова няма сметка през Ломбард.

Този уолкър го видях в Пигис за 89лв!  Shocked http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=882533

А,забравих да ви покажа дългоочакваните ми пердета. Laughing http://bodlivata.snimka.bg/properties/idei.152814.16087208 А Дари как се е радвала на нейните с Уинкс,много се изкефи.Лека полека я зарибяваме повечко да се застоява в детската,че скоро ще трябва да се мести там. Crazy

Малии,егати поста дано не съм досадила.. Blush

# 42
Слънце, мерси за темата и успех утре  Hug
Честити месечинки!
Честит имен ден на Шу   bouquet
22, и аз подкрепих петицията. Също не получавам детски и няма нищо да пиша, че също като нани_в  много се паля и ядосвам по темата.
Татлийки хич и не знам какво е  Embarassed
Дилейн, много затрогващо четиво.
Аз съм от бъзлите и ако раждах нормално щях сама да си поискам система, за да не се мъча  Grinning
И Мария е без зъби, но отдолу прозират и ги чакам всеки момент.
Айде, че малкото се размрънка.

# 43
  • София
Слънце,  Hug
Стискам палци утре да мине леко!

# 44
Дилейн-  Hug много е хубаво. Аз често казвам Обичам те и се стремя да го показвам.
Крисче- тя Елия няма да плаче, аз ще се скъсам от рев. И сега като я оставям за по 1 нощ ми е мъчно.

Хайде от нас лека и мека

Общи условия

Активация на акаунт