МАРТенчето щом пълзи куп бели ще сътвори

• 20 589
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Нинче, ние ще стигнем вашите мерки сигурно на 2 год.  Grinning Да ти е жив и здрав!
Сетих се да питам още нещо - какво ви е мнението за бръсненето на главите и сгъстяването на косата (Слънце, май ти беше постригвала адашката). Дали има смисъл, защото нашата коса както е дълга, е много тънка и перушинеста, да не говорим, че е неравна (дълги кичури на темето и почти плешиво петно на тила Crazy)...

# 91
Да се отчетем от днешната консултация-10 730 кг и 78 см.Радо е качил цели 760 гр. Shocked, но лекарката нищо не каза, а както винаги ни похвали. Hug

smile3501
Браво на момчето! И ние сме там някъде,но не сме били на консултация последния месец..та може и повече да сме... Laughing
Папка си детето. Ето днес за пръв път си хапна пилешка супа домашна.Отделих му от нашата преди застройка и осоляване....ами питаше за още като свърши  Laughing
За детските.... ooooh! аз с баткото съм взимала 6 месеца и сега от два месеца взимам/не че са преведени за втория де/ защото татето го съкратиха и сме четирима вече..иначе бяхме от богатите! Tired
За петицията на онова мамче....ми що не си е стояла да си ражда вкъщи...по-естествено е някакси Crazy..Ако се обърка нещо в болницата докторите ще са и виновни,но така е мноого форумски компетентна./не ме нападайте сега.../

Майчетата с новите къщички-мноого са ви хубави,поздравления за майсторите/татковци/  bouquet

Гери Мур, нашия тате дава зор да го минеме с машинката Митето,но аз нещо се дърпам.Баткото също не сме го подстригвали на нула,а пък да му видиш сега гъстата коисица.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 20:45 от mama_bebcho

# 92
Благодаря ви, дами!

Аз бързичко да попитам - какво им давате на бебоците към 5-6 часа вечер, че да се позаситят бебетата? Рая суче след баня и преди сън, ама ми понамаля кърмата, защото съм на специална диета сега и подозирам, че е гладна, та за вечеря се чудя какво да и давам - татко и я е отказал от кашата... хич и не ще да я яде и се чудя какво да и давам да хапва по малко. Thinking

Слънце, браво на теб! Утре ще си като нова - няма и помен да има от упойката. Hug

Нинчето, страхотни мерки...голям мъж, голямо нещо. Grinning

# 93
  • Стара Загора
Тони то помен от упойката няма да има, но настинах яката и сега ме вртиса зверски. Носа ми тече като река и не мога да дишам.
Гери аз минах главата на Симона с машинката 1 номер и не съжалявам въобще. Така добре и се сгъсти косата, че много и се кефя.
Отивам да ме разтриват с първак и да лягам да се затоплям, че умирам от студ!  cold

# 94
Тони, тъкмо щях да питам дали се кърмите, а ти си писала. Щях да кажа каша, но след като не яде каша - защо не й даваш елда? Нали я обича? Или пробвай малко по малко пак с кашата... Или попара. Аз давам по това време каша или кисел, можеш и плодов кисел да пробваш.

По темите, които сте обсъждали, да си кажа и аз мнението (като завършила магистратура във форума - шегувам се, ся да не вземе да се обиди някой). Съвсем съгласна съм с Вероники и Зелено човече по темите.

За естественото раждане - далеч съм от крайностите, а и съм родила два пъти секцио, но смятам, че майката трябва да има право на избор. Ако няма усложнения, лекарите трябва да уважат желанието на майката. Вярно е, че в България здравеопазването е на ниво като компетентност на докторите, но като условия е далеч назад - няма достатъчно апаратура, животоспасяващи лекарства и т.н., да не изброявам. Ние сме в София и пак е добре, а по страната?!? Корупцията сред лекарите обаче е отвратителна практика, която не знам да я има някъде по развитите страни. Там отдавна е разработена системата със здравните застраховки - ако имаш, ползваш частните клиники и си цар, ако нямаш - висиш в коридорите на държавните болници. А тук, дори и да си със застраховка (аз примерно имам такава), минаваш по същия параграф, защото частни клиники почти няма (или поне не добри), а в държавните са сложили едни ценоразписи, сякаш са частни. За правилата съм съгласна, че трябва да се спазват.

Що се отнася до петицията и увеличаване на парите за майките, ами не съм съгласна, че трябва да се увеличат парите, защото това се взима от моите данъци за хора, които си плащат осигуровки на минимална заплата, за да взимат повече пари. Аз лично винаги съм плащала осигуровки на реалната си заплата и честно казано не бих и работила за работодател, който ми предлага нещо различно. Докато има сива икономика и укриване на данъци, ще сме на този хал. А ние като служители не помагаме с нищо за промяната на това положение като се съгласяваме или дори искаме да ни осигуряват на по-малко пари. Няма да променим нещата с петиции, а с реални действия - имам предвид като отиваш да работиш някъде да си отстояваш правото да бъдеш осигурен на реалната си заплата и да си отстояваш по-високата заплата (ако смяташ, че струваш толкова), а не да пестиш от данъци, за да си докараш тези 100-200-300 и т.н. лева повече. Като цяло смятам, че в България майчинството е доста социално ориентирано и доста изгодно в момента в сравнение с всички останали европейски държави. А въпросът за детските е същият като за плащането на данъци - не може да се осигуряват сумати народ на минималната заплата, за да укриват данъци, а в същото време да искаме по-високи детски - ами откъде да дойдат тези пари в държавния бюджет?

Е, разпилях се, ама не мога да остана равнодушна към тези две теми.

Добро настроение, Животинче, Бодливке- честито обзавеждане и ремонти (кой каквото). Животинче, много ми хареса банята ви (голямата). Ако ви се гледа обзавеждане, ето и от нас (не че е много ново, ремонтът го приключихме миналата зима, а и има още недовършени неща, но аз съм много доволна от резултата). Гери Мур, ние сме в панелка и то доста зле разпределена, но успяхме някакси да го направим уютно, стилно и красиво (според нашия си вкус естествено).  Но правихме на два пъти ремонт две поредни години (първо на едната част на апартамента, после на другата), като се изнесохме изцяло и разбихме всичко. И пак има за довършване, едната стая и едно коридорче и килер не са ремонтирани, а и секцията в хола е стара... нямаме още антре... Абе не е лесно където живееш да правиш ремонт, ние и двата пъти за по два месеца се изнесохме, но сега с Ники е трудно, да стане поне на годинка и половина-две и ще се изнасяме пак за да приключим окончателно. А и финансово не се издържа накуп - на нас до тук ремонтите и обзавеждането ни струват половината апартамент  Rolling Eyes Само да кажа, че вече има някои промени, като например леглото на Гого не е бебешкото вече, а купихме от ИКЕА едно от желязо, много красиво и ни пасна на спалнята Simple Smile

Ето една новина за любителите на ИКЕА.

Да похваля Никича, че от почти месец ходи като се придържа някъде, като в началото обикаляше главно летлото си като скоростна писта, но сега вече се придържа за нашата спалня или за секцията в хола и си кръстосва от единия край до другия доста стабилно (е, аз стоя до него неотлъчно). И днес за първи път седна сам от легнало положение Simple Smile

Зелено човече, и ние имахме точно в понеделник инцидент с гърнето - Ники се наклони да докопа един кабел и се обърна по лице, а гърнето го захлупи (за жалост беше свършил и двете работи в него, та се наложи чистене, миене, преобличане... Joy).

Кажете ми сега къде се намира този Западен парк? newsm78 Да взема да се изтипосам на една среща и аз.

Васида, аз се отчетох пред мъжа ми с един парфюм (HE на Emporio Armani) миналата седмица (че много подаръци получих ненадейно през последните седмици и ме досрамя), а и миналата Коледа му подарих парфюм...

Вероники, книгата е идея, но трябва да е за нещо, което му харесва - като енциклопедия или нещо подобно. Подарих му за една Коледа една такава за колите, много я хареса. Подарявала съм му и стихосбирка на Недялко Йорданов... Сега се чудя  newsm78

# 95
Момичета показах вашите коментари-похвали на мъжа ми, като се върна днес от работа...ами поласкан остана и се почуства горд, каза, че мнението на толкова много жени е от голямо значение за него и че и вашето одобрение го кара да се чувства истински удовлетворен от положения труд. Така, че предавам едно голямооо благодаря и от него Hug
То ако можеше лично щеше да е най-добре, да ама  пусто аз съм му посредник Wink ах тези мъже колко обичат да ги поласкаеш...

# 96
Слънце, много лошо така...дано бързичко да оздравееш. Hug

SZA, ще пробвам пак с каша елда, защото овесената не я иска изобщо макар и с любим плод. Попарка мисля да и правя от утре сутрин - дано и хареса. Днес и купих сухари на Хип, нали тати я захрани с глутен, та сега поне попарка ще пробваме да ядем. За кисела не се бях сетила - благодаря за идеята. Hug Кърмим се, разбира се.... Рая е голяма не може така лесно да се откаже да суче и го прави по цял ден, ама с това мое ограничено хранене, явно не и стига и огладнява много бързо, а и през нощта се буди по веднъж. Поне татко и я е отучил от по-честото будене.
Гледала съм значи твоите корнизи и пердета и се бях влюбила в тях - тогава гледах защото трябваше да си пазаруваме подобни неща и за нашия апратамент. Е, аз купих дървени, но са на принципа на твоите и пердетата си ги поръчах с подобно закопчаване - много е удобно. Peace

Само аз май не съм показвала снимки от новия ни апартамент, ама нали и ние имаме още някои неща от обзавеждането да направим, та и не ми е било приоритет да снимам. Embarassed

# 97
  • София
SZA, влюбих се в спалнята ви! Като от списание е, дет се вика. Поздравления за изпълнението!
А и инфото за ИКЕА много ме зарадва. Да се надяваме, че този път срока е окончателен.

Нинче, браво на Радо за мерките. Ние утре сме на консултация и съм много любопитна колко ще е качил звяра, ама сигурно ще е и той около 10катаSimple Smile
За косата - на Тошко косата му е доста добра на външен вид, не е много рядка, ама аз съм замислила за коледа да го минем с машинката  Mr. Green Станала му е доста дълга и според мен му е време за подстригване. Само отзад има едно плешиво петно, дето още не може да навакса.

Ох, днес ще стана спамерка на деня май Embarassed Отивам да си лягам.

Слънце, Тони - бързо възстановяване!

# 98
Здравейте и от мен. На мен ми е криво и много мъчно  заради случката с момчето, то тя е от 14 ноември, ама като не се бяхме чували, то аз си мислих че има работа а то какво било Sad

Тони аз по това време давам и овесени ядки с АМ и плод, плод с бисквити и АМ, грис пак така и така. Имаше, си спомням, преди и едни каши на  Хаме в бурканче и бяха на прилични цени и много хубави.

СЗА аз твоята къща съм я виждала и преди и много ми хареса. Ние с теб по едно и също време сме правили ремонт. Вие какъв латекс ползвахте?
А за сайта мерси, но го знам, от там си взех количката.

Слънце оправяй се мила бързо, че не е добре така.

Оф пак ми изфиряса акъла. Ми ако се сетя какво беше, пак ще пиша. Rolling Eyes

# 99
  • София
Хайде и от мен един километричен пост  Blush

Категория: Най-късно избило зъбче  tooth
Кандидати: Алекс на АлЕкС-мама, kikoikris, Алекс на vily_st, Калин на зелено човече, Мечо Пуух, Теодор на veroniki,  Кристиян на Айрис, Мария на shushi_13, bellabu, Виктория на kris4e.
Вики тия дни може да отпадне от класацията, виждат се като точици.

зелено човече, аз съм от ТЕЗИ МАЙЧЕТА, дето са направили врътката с осигуровките и не се срамувам от това. Не съм виновна, че работодателя ми е решил да ме осигурява на минималната. Доплащала съм 7м около 700лв. Счетоводителката ме посъветва, имах възможност, направих го Crossing Arms Смятам, че всеки би се възползвал от тази възможност.  
добро_настроение, много готинко. За секцийката и аз имах подобна идея за вкъщи, но тъй като реших да не си усложнявам живота с открити секции събиращи прах, се отказах. Не съм голяма чистофайница, но тук бърша прах през 2 дни, а уж не отваряме сега много.  Ще поръчаме нещо затворено. Имам познати, които не са очаровани от този тип секции, ползват ги от 2,5 години. Надявам се вие да си ги ползвате с кеф. Кухнята и при нас е на едно с трапезарията и всекидневната. Абсорбатора е с външен отдушник, а филтъра с датчик, не се усеща какво готвя. От гледна точка на мястото, едни съседи с малко жилище си направиха мазето на нещо като гардеробна с хубави шкафове и сезонно разменят местата на дрехи и обувки.
Elg, ние спим на 20 градуса. Сутрин тримцата сме свежари. Още в родилния ми казаха да не я слагам да спи на повече от 21 градуса. Лека полека и вие ще си ремонтирате и обзаведете жилището по ваш вкус, събрали са ви се повечко разходи накуп/сватба, дете/. С миличкия сме от 9г заедно, миналата година се нанесохме в новото жилище и веднага спретнахме детенце в уютното гнезденце stork-girl
jivotinche, има гумени пъзели в Джъмбо, поне в събота имаше. Само да кажа, че моята Вики го разглобява и дъвче, та за момента съм ги прибрала/имаме 4бр/.
Бодливка, да кажеш дали действа този препарат, че и аз съм му се заканил на дивана.
Gery Moore, ако от леглото я облека и изведа, няма шанс да седи мирна в количката. За това около час поне трябва да си полази, да се измори във всекидневната и тогава излизаме. За косата, мнението ми е, като за зъбите – до ген е. Вики е подстригвана вече веднъж, основно за изравняване.
Tony_st, незнам какви каши давате, но да похваля тези на Хумана-Млечна елда с круша; Млечна овесени ядки; Млечна каша с банан, грис и овес. Взимала съм на Милупа 2 вида, но нещо не ги харесва Вики.
Лека нощ!

# 100
Тони, нашите корнизи с аот ковано желязо, имаме и такъв полилей в спалнята, но май не съм го снимала, нощните лампи също... абе всичко. Ако ме беше питала за пердетата (нали тези в спалнята), щях да ти кажа откъде да си вземеш за по 30-тина лева май бяха бройката, а са много ефектни. И са ми различни всичките Simple Smile

Животинче, благодаря! С голяма любоФ я обзаведохме, всичко си поръчвахме и е ръчна изработка, ковано желязо и дъб... Другото любимо ми е кухнята, също си я правихме по поръчка и всеки детайл съм си измислила аз заедно с проектантката на мебелния магазин. Там е орех, също любимо дърво. Само паркетите не си харесвам, букови са и са стари, но не ги сменихме и сега съжалявам.

Шу, стените са с боите на Ойкос (Oikos). Изобщо цялата ни къща е с техните бои, в кухнята и коридора са мазилки, доста ефектни чза жалост на снимките не си личи много).

Вероники, сега се сетих, че ме пита за работата - ами още нищо окончателно, но аз съм решила да откажа. Имам други приоритети, като децата например Simple Smile. А и други варианти имам, дано стане някой от тях, че да не останем на червено (все пак имаме кредити ... ). Но за себе си реших, че времето с децата ми е по-ценно от още хикс лв. на месец примерно, дето ще ги взимам отгоре ако почна full-time. Мисля, че вариантът part-time ще ме устрои най-добре, стига да може да ми докарва поне парите, които сега взимам от майчинството...

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 10:37 от SZA

# 101
  • София
ПОСЛЕДНО ПОВИКВАНЕ: СОФИЙСКА СРЕЩА: четвъртък, 26.11.2009 г., 12 ч., Западен парк. --> срещата е на централния вход - този от към бул. Сливница - чакаме се на алеята - на някоя слънчева пейка... Западен парк се намира "върху" тунела на Люлин и се разпростира от двете му страни. Срещата е от към бул. Сливница. Там има МакДоналдс, ОМВ и магазин за мебели голям, мисля, че ЗОНА се казваше
Записвайте се: зелено човече, Вероники, ? росикв, ?СЗА

Оле, момичета, направо ми се доревава като гледам хубавите ви снимки... от 11 години в София съм живяла повече от половината на общежитие, а останалата - в меко казано скромни соц-квартирки (сещате се, с балатум на 30 години и баня, замазана с боя)... хайде, стиснете палци да потръгне и на нас...

Тони, освен дето има ядки на 4-те глутенови джвъчки (ако Рая ги приема, примерно с плод), виждала съм и бебешки макаронки, кус-кус - не знам дали ще минат през вашето одобрение - през моето не минаха засега. Обаче по здравословните щандове видях безглутенови макарони  Mr. Green Пък за нещата на Хаме под марка Хаманек видях наскоро, но имаше захар в тях, също някои със сметана или пък с извара...

# 102

почерпете се - Митко става на 8 месеца днес! И по този повод се храни през два часа през нощта, та сега едвам гледам!
И аз се присъединявам към похвалите за новите къщи и обзавеждане - много ми харесаха. Ние още сме в ремонт (вратата на детската стая се монтира в дена преди изписването ни от болницата), та още нямам повод да показвам снимки, а докато татето довърши обзавеждането, вече монтираното ще остарее сигурно. Но... важното е да сме здрави!
В този ред на мисли -Слънце, Тони - скоростно възстановяване!

# 103
  • София
 Здравейте:)
 Честити месечинки на всички, които празуват днес  bouquet
 Тони, Слънце, радвам се, че и при двете интервенциите са минали успешно! Слънце, бързо оздравяване ти пожелавам Wink
 Мами, страхотни семейни гнезденца сте си свили Grinning И ние правихме ремонт преди да се роди Влади.
 Не съм се включвала отдавна, че не съм много интересна ( а отдавна не се и старая да бъда..). Влади е добре, бяхме на Витоша с преспиване с него, изкарахме си страхотно, дори и успяхме да вечеряме в ресторанта на хотела, бяхме първи и нямаше пушачи Grinning.
 Вчера бяхме на ДК - Влади е вече 8кг и 69см - наваксва си детето Laughing И в тази връзка - Нинче, браво на Радо за хубавите мерки Peace.
 И на заведение с дузина приятелки успях да отида, ала рано рано си тръгнах, защото вкъщи ме чакаше гладен и сърдит звяр, макар че беше си хапнал кашата Crazy
 Зъб, все още нямаме и няма скоро да имаме!!! Така че, Крисче, не разбирам защо Влади го няма в класацията newsm78 Бас държа, че ще е от последните озъбили се мартенчета Naughty

# 104
Здравейте

Честити месечинки и т.н

Елия пак почна да спи неспокойно. Тази нощ спеше по корем.
Сега свекитата дойдоха да я вземат до обяд. Вече минахме на въждане 1 път на 2 седмици с преспиване, за да може неделя тати да си ни гледа.
Моя милост ще спретне нещо пилешко сега.

Хайде  Hug

Общи условия

Активация на акаунт