МАРТенчето щом пълзи куп бели ще сътвори

• 20 038
  • 738
  •   1
Отговори
# 705

Стаси, аз казах, че няма да идвам, защото освен острата съпротива на Бодливка и няколо други мами казаха, че се "чудят какво да правят"  Rolling Eyes А не ми се ще да дойдем и половината майка да си държат децата на другия край на залата и да ни гледат лошо при всяко кихане или покашляне  Rolling Eyes Не искам да се получи така все едно ми е прокажено детето  Tired

Само окич и крисче казаха, че се чудят какво да правят, но след като се разбра, че така или иначе Маги няма да идва, те прецениха, че вероятността за заразяване е твърде малка и че са се подвели.
Крисче, недей така! Нормално е с първо дете да се притесняваме и много неща да не са ни ясни! Нормално е, когато се пишат някакви страшни неща за варицелата и  т.н. да се шашнеш в първия момент.
Нека всички да дойдем на партито и да се забавляваме! Hug

# 706
Кокошки сме и това се е.
Крисче- ясно ми е за какво говориш. Преди време и Деси за нещо подобно спомена. Да не обяснявам аз колко бях убидена миналата седица. Похвалих се, че имаме зъбче и освен 22, веднага след моя пост да ни чистити, други не го направиха. Минаха 3 страници и тогава само найстина четящите го отбелязаха. И на мен ми става криво понякога, когато не се четат постовете ми. Но забелязах, че когато нещо лошо се случи и всички четеми и даваме акъл.
Нека не си разваляме настроението.  Hug

# 707
Мами, които взимате храна от кухня, искам да ви питам дали слагате сухари в манджата или супата? newsm78

# 708
Нинчето, аз взимам храна от кухнята, но не слагам никакви сухари или нещо допълнително. Даже и цялата не я давам, че е много и Лора не може да я изяде. Може би като порастне ще и стига.
Изобщо не съм съгласна, че към новите мами отношението е друго. Нормално е като се познаваш с някой да си по-близък.
Крисче, търсиш под вола теле!

# 709
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички Ани-та, да са живи и здрави!

Не мога да разбера защо в тази тема нещата не се казват директно на човека, който се цитира, а само се цитират откъси от "нечии" изказвания?!? Ами кажете направо "SZA (или която и да е друга, използвам себе си, за да няма пак обиден), еди-какво си... ". Не визирам имена, защото няколко майки го направиха, а и не помня кои са. И голямо фръцкане, голямо чудо! Еми ядосах се много, от вчера само чета и се чудя да пиша ли или да си трая, но нали не съм от траещите си... Стана ясно, че опастност от заразяване просто НЯМА, но ние продължихме да въртим и сучем около въпроса!

Освен това бебетата на кърма са защитени от имунитета на майката (ако разбира се тя има такъв, т.е. има антитела) - това го казвам от една страна за информация на майките, които кърмят (Крисче, ти май още кърмиш детето? Окич, ти окончателно ли спря?), от друга страна и заради Веселина, която колкото и да е кърмеше доскоро (дори май още кърми по малко).

Крисче, не знам защо се учудващ от острата реакция за анкетата - предложението ти беше меко казано абсурдно и абсолютно неуважително. Ние какво - да не сме някакъв съд тук, който ще решава нечия съдба?!? Прозвуча като призив към съдебните заседатели! Никой мисля не е казал, че имаш нещо против Веселина, но това с анкетата беше нелепо и много обидно - постави се ти на нейно място ако можеш и ще разбереш за какво ти говоря.

Аз пък настоявам Веселина да дойде - тя се зае с много сърце с организацията на това парти, изтърпя всякакви прищевки и спорове, опита се да угоди на всички... Мисля, че при липсата на пряка опастност от заразяване, е излишно да обсъждаме изобщо въпроса с идването на Веселина повече и да ръчкаме тема, която вече се изчерпа.

Elq, не мога да разбера защо си обидена от това, че само няколко души ти честитили зъбчето? Ако тръгнем да изреждаме всички честитки поименно, постовете ни ще са ей-такива, а 50-те страници ще свършат за два дни. В крайна сметка тук сме 30-40-50 майки (знам ли и аз колко), ако честитим всяко зъбче, всяка месечинка, всяка усмивка и т.н., къде ще му излезе края. Не виждам нищо лично в това, а да се чувстваш обидена, честно, е смешно. Не съм убедена, че и ти си честитила видиш ли всяко едно зъбче на всяко едно бебе в темата. И не си длъжна, както и останалите, нали така?

Аз също спирам да коментирам вече, защото беше глупаво в началото, после стана смешно, а сега е просто тъжно, а аз не искам тъжни мисли преди Коледа.

Дез, и аз съм стартирала коледното сладкоправене с Английски коледен кейк и с меденките на Джемма, а ето и списъка ми от рецепти, които ще правя:
Шоколадови звезди с капучино на Габи
Меденките на Джули
Ванилените рохлички на Наталина
Коледнит езвезди на Мишел
Бонбони Рафаело
Пълнена тиква
и под въпрос са Забравените сладки и Курабийките с тиква.

Баклава също съм решила да правя, по рецептата на Айла, пак от форума - много я хвалят.

Нещо изоставам със сладкоправенето тази година, но ще засиля тези дни Simple Smile

Всичките рецепти ги има в първия пост на темата, която ти пусна Окич.

За питката - аз също правя содена питка, но с кисело мляко чми по-вкусна ми е, нищо че не е редно на Бъдни вечер). Но ще пробвам и тази, която Окич даде. Иначе знам от свекърва ми една страхотна питка с масло, която правим за Коледа и Нова година, а и по други поводи, става лесно като цяло, а иначе е една педя висока, мнооого вкусна. Ако искаш, ще ти дам рецептата.

# 710
Ей момичета, не така! още преди време се обсъждаше това със снимките и похвалите! Сега аз като съм писала примерно честито зъбче на озъбилите се не значи, че не съм забелязала, че Елия има зъбче! Ако има някой на сърце да пуска снимки  знаете, че повечето ще ги видят, но малко ще поздравят за видяното! Аз лично го приемам за нормално, но може пък проблемът да е в мен!
Съберете се , празнувайте с децата, не се делете, не се цепете! Празнинството ви е организирано, възползвайте се от това!

Нинче, аз не взимам от кухня още, но приятелки ако преценят, че е по-течно яденето слагат сухарчета! В супите знам, че слагат задължително защото те я дават за вечеря и трябва да е по-засищаща!
На Петя няколко пъти и варих кус-кус, но не го искаше дори пасиран! Вчера и купих на Плазмон! Вари се 2-3 минути и топченцата са по-финни и мацката си го хапна с кеф! Да знаете,че препоръчвам този продукт с две ръце!

# 711
СЗА и Зора- далеч съм от мисълта всеки поименно да честити. И аз съм писала и пиша общо за всички. Както и да е. Обсъждало се е и преди. Факт е обаче, че се чете избирателно и се коментират лошите неща.
Не искам да правя нов спор, не ме разбирайте погрешно.
 Hug

# 712
СЗА, по баклавата на Айла точа лиги вече втора година, но не мога да точа, а няма и кой да ми покаже как стават нещата!А в тази баклава там е тънкостта! Ох изглежда страхотно!

# 713
Направо едвам се сдържам, не е истина.........  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Много ме вбеси Госпожа Бодливата, на която определено и липсва добро възпитание и абсолютно излишно, както вече стана ясно, създаде цялата тази ситуация... Можеше човешки и спокойно просто да напише, че се притеснява, че ще идва Маги и да се потърси някакво решение на въпроса, но по нормален и спокоен начин... Всички тези остри думи, нападки и явна злоба бяха напълно излишни, не е ли така?!? Просто този път наистина попрекали с грубия си тон. Ох, мога още сто неща да напиша, ама честно ви казвам, че няма особен смисъл да се паля и хабя.... След като не и се рискува, ами - да не идва - като гледам няма да липсва на много хора.... 

Специално пък теб не съм те “отбелязвала” от месеци..И въпреки че се познаваме лично,никога не сме се карали или дори спорили се чудя ти пък от к’ъв зор се държиш така?Лично засегната ли се чувстваш,що ли?
На кой ще липсвам и на кой не-не е важно и не интересува никого,но не мога да не отчета един факт-разправията покрай варицелата изкара зад привидното ти “муцинко-пуцинко” неподозираните ти “заложби”.Защото аз от както пиша в тази тема,винаги съм казвала това,което мисля.Но злобна никога не съм била-ще прощаваш. Stop Не ги разбираш ти тези работи,сега остава сестра ти и тя да се включи че да не я забравим,пък и току-виж залипсвала на някого. Crazy

Aман от праведни! ooooh!

# 714
Айде,добър ден и от мен.Най-сетне остана време да седна.Да си призная,разбрах,че днес не се работело,но до сега чистих. BlushМръсен ми беше пода и това е. Laughing

Аз днес мисля да дам на малкия попарка от козунак с АМ.Вчера ядох и той така лакомо ме гладаше,както винаги и като му дадох малко,то не мога да го удържа-голямо щастие.Някой давал ли е?Не би трябвало да има проблем,нали?

Вчера на консултацията педи каза да преминаваме на преходна храна-от нашите манджички,без ядки,сметани и т.н....
Като и разправям,че дребния не ще зеленчуци и ядем месото в сирена попара чак ми се смя на деликатесите. Rolling Eyes LaughingКак ще се учим на манджички,не зная. Rolling Eyes

За Коледните сладкиши и пити много ви се радвам...Ужасно бих искала и аз да направя нещо,но с една ръка ще е голям зор. LaughingЧе чудовището все ми вИси на другата и ме тегли да бягаме-такава скорост развива вече! Crazy

И последно-за четенето и нечетенето на постовете. Rolling EyesКойто иска да си ме чете,който не иска-естествено,че няма да го прави! Peace
Аз мога с ръка на сърцето да кажа,че съм ви чела всичките и всяко едно зъбче и месечинки съм ги видяла,но в последно време честитя на всички общо,просто не може да се иззрежда поименно всеки един,толкова много сме,с толкова много поводи всеки ден. Peace
А тези приказки за йерархии и т.н. вече толкова ми писнаха,не мога да ги разбера вече-ако не се чувствам желана в темата и неразбрана-просто няма да пиша и това е.
За мен сте като приятелки и дори да не се коментират моите въпроси и месечинки,знам,че някой ме е проччел!За което ви благодаря и ви  Hug Hug Hug!

Хайде стига вече глупости,Мънки въдвори ред,много те моля! tooth Kissing Heart

п.с.мале-6 нови отговора!

# 715
  • София
Само да си кажа, за да не остана криворазбрана - Крисче и Окич - аз нямах/нямам нищо против това, което вие двечките бяхте написали. И на мен ми е първо и не се смятам за просветена, ни най-малко. Вие изказахте притесненията си културно и по спокоен начин, и притесненията ви изглеждат напълно нормални и обосновани (по-скоро щеше да е ненормално да не се притесним за бебчетата си). Това което мен лично ме втрещи беше грубия тон на Бодливка. Искам да стане ясно, че нямам нищо против мнението и това, че е притеснена за здравето на детето си, имам против начинът по който се изрази - можеше спокойничко да се реши проблемът, а не да си разваляме настроението и отношенията и то точно преди Коледните празници. Нали идеята да се съберем на бебешко парти е да се видим, да се позабавляваме, да се разнообразим от сивото ежедневие с неящи/неспящи деца, с памперси, и т.н. Кому беше нужно този лош тон, обиди, нерви и напрежение?!?
Крисче, не мисля, че има йерархия или че има начало и край на йерархията, както и че трябва да искаш разрешение от някой за каквото и да е било, това е нелепо и смешно. Това е публичен форум, достъпен за всички ни. Тук сме за да си споделяме, да си обсъждаме, а не да се нападаме и обиждаме. Убедена съм че никой не е искал да те обиди умишлено. Много се натъжавам като прочета пост като твоя.
Елг, наистина не мога да разбера как може да се сърдите за такива работи... Аз лично не влизам всеки ден, някой път чета събраното от 3-4 дни, някой път искам много неща да напиша, но Стела почва да реве или пък се събужда и ще ядем и т.н. Понякога искам да честитя нещо, но примерно са минали няколко дни и ми се струва някак тъпо, едва ли не то вече минало отдавна и аз пак да се връщам... А, и ако всеки честитеше всичко, щяхме да четем един безсмилено дълъг списък с честитки. Не че не обичам да честитя, напротив - много ми е приятно и съпреживявам с вас всеки повод за празнуване. Аз лично чета постовете ти и това, че съм пропуснала да ви честитя второто зъбче не означава, че не съм ви се зарадвала, просто така се е получило, по една или друга причина, че не съм ви честитила. Даже точно снощи разправях на моя мъж, че много скоро след първото зъбче Елия има и второ зъбче и си мислехме, че може и нас да ни изненада Стеличка и с второ.
Затова, моля предварително да бъда извинена, ако пропусна да честитя на някой нещо (което със сигурност ще се случи, имайки впредвид ежедневието си в момента), не е било нарочно, не е нищо лично!  Peace
Вероники, нещата които си показала са просто невероятни. Шапка ти свалям за желанието и търпението, с които развиваш децата си. Възхищавам ти се искрено.  Hug
Елвинг, миличка, от все сърце ти желая да си жива и здрава, много късмет и по-послушни и мирни дечица! Весел празник!   bouquet  bouquet  bouquet
Зеленко, ужасно ми липсваш вече!  Sad Стискам ви палци бързо да се климатизирате в новия град и да се чувствате все по-добре. Стискам палци и за Калинката. Много ще се радвам, че ще се видим в събота. Ох, наистина много ми е тъжно, че не сте наоколо...
Хубав ви ден, напук на лошото време. Ние довечера сме на театър, нямам търпение.

# 716
Хаха, каква извинителна е станала тук.

Шу, заквасената сметана на английски е sour cream. Което ме подсеща, че трябваше да вземем по-голямо количество, защото тортата за месечнинката на малкия я правя с такава, а много искам и този прословут чийзкейк да спретна, че само ми се пречкате пред очите с него Simple Smile

Много ми е мъчно като си говорите за тия коледни лакомства, аз през годините толкова съм се вихрила, стояла съм до нощите да си завърша произведенията, но знам, че легна ли в 2, ще мога да си отспя, както реша, а сега...тъпият сън ми е по-важен. Уж от сън спомен няма, ама и сили няма. Иначе аз не майсторя кой знае какви деликатеси, но съм спец в декорацията и много обичам да се занимавам, ще пусна после снимки от миналата година. Тази вероятно пак ще направя коледни сладки, говорят ми много и за щолен, но доколкото разбирам трябва много предварително да се прави. Мерак ми е да направя сладка къщичка, но май и тази година ще ми се размине. Пък, ако в Метро скоро не заредят от боичките за сладки, може и без курабийки да минем.

# 717
Роси- не се сърдя, прости ми стана малко убидно, е 3-4 майки го забелязаха поста ми, докато веднага след моя започнаха да се обсъждат други неща. За това казах, че определени постове се четат.  И аз не веднъж съм казвала и съм се извинявала, че не чета всичко. Нормално е, всички сме с малки деца, на дали имаме и физическата възможност.
Пак казвам, не искам да правя нов спор, просто споделих.
Хайде стига вече, има още 2 дни до партито, да си изкараме добре  Hug

# 718
Роси Hug
Кикоикрис,оправяй се бързо,мила!И да те поглезят повече твойте мъже.Мерси,че не ни забравяш никога. Hug

И с тези глупости,чак пропуснах именничките ни! doh Да сте много здрави и щастливи!!!  bouquet

# 719
  • София
Нямам време и много телеграфично, че името ми е спрягано в няколко поста вече.

Веселина-не съм го написала, предполагах, че се е разбрало, че всичко е наред от моя старна- не се тревожа вече , но да го кажа, да се знае и да се отбележи. Ок сме! Идвайте!
СЗА, на 7 месеца я отбих Мария!
Никита, имам най-миролюбиви чувства към теб- да не се засегнеш - всичко си е на майтап. Макар, че казват че във всяка шега има и малка доза истина Peace
Роска, разбрах те мн. добре, просто винаги пишеш мили думи и затова се изненадах от негативизма ти Wink

Общи условия

Активация на акаунт