От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 224
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами!!!   Hug Hug

Най после май успях да вляза в ритъм и да ви изчитам!

За ортопеда мисля, че всички трябва да ходят.Ние сме другата седмица. На Моята София  педиатъра и откри някакъв прищипан нерв на вратлето  newsm78 newsm78 .Било от позицията в матката както и позиционното изкривяване на крачетата. Сигурно ще ходим на физиотерапия. Сигурно го боли малкото ми мишле. Някой чувал л е за такова нещо.Казаха ми че често се срещало. newsm78 newsm78  
 А пък Рая ми е с пъпна херния   smile3511  Въобще пълна програма!!!

Да ви попитам как сте с бодуването?  Ний вече доста време не спим,то лошо няма ама и двете като ревнат се почудвам кво да ги правя.Като ги разнасям да се оглеждат е добре,но всяка друга позиция бива посрещана с вой  newsm47. Дали е нормално и до кога ще ревем така  newsm78 newsm78  Ако могат мамите с опит да кажат.

Хаиде пооплаках се ама тъй ще е няма как  smile3533

За запека и ний два дни бяхме с проблеми и при двете.Термометъра не ни помогна,но дръжката от листо на мушкато успя. Акото не беше твърдо ама сметнах че като не са акали 24 часа по добре да помогна.  smile3521
  После акушерката която идва при мен ми каза за млечна захар по една чаена лъжичка в чайчето ама още не съм го пробвала те си акат сега сами.А млечната захар незнам в БГ дали има такова чудо....  newsm78 newsm78
  За АГ преглед ми казаха на 6 тата седмица.

Ний ревем.   smile3514  Хайде хубав ден!!!

# 196
За ортопеда ние вчера бяхме,на навършен 1 месец се ходи профилактично и вече към 3-4 месец по-обстойно ще се преглежда пак,когато вече костичките са що-годе зараснали и оформени.
На малката ЕГН-то също е с 095... така че не се притеснявайте нормално е,на бебчетата родени декември ще е 52...
Хубав ден на всички че малката пак се размрънка  ooooh!  Tired

# 197
Честито на Янечек! Да е жив и здрав малкия Камен и да носи много радост на мама! smile3525
Честита принцеса Габриела на Бубето! Много радост и щастие!  newsm51
Rokita за къпането и ние от самото начало си го къпем във ваничката- така ни показа педиатъра като дойде вкъщи първата вечер. Пъпчето падна още първата вечер вкъщи, известно време сълзеше, но пак си  го мокрех, просто след това почиствах със спирт и пудричка. Вече ни е съвсем заздравяло. Wink Стискам палци всичко да е наред с бъбречетата на Гого! Peace
Стеле много се радвам ,че всичко е наред с бебчо и вече си спокойна! Hug
Бая Hug И ние наддаваме малко, но има време- ще порастнат бебчовците! Важното е че са добре!
Кики Hug Аз на преглед ходих при моя си доки две седмици след раждането да ми види шевиците- каза,че били перфектни Mr. Green. Два месеца след раждането ме вика пак да ме види. А на другия доки, който ме следи по здравна каса му се обадих миналата седмица да му съобщя и трябва и през него да мина, че той даже не ми беше дал обменна карта и направление- нали подрани бебо и сигурно трябва да отбележи нещо в картона,но все не мога да намеря време да се поразходя до него.
Елвиресте за ортопеда се ходи на навършен един месец! Ние тогава пак ще ходим и силно се надявам да е преминала тази дисплазия, за да не ги носим повече тези гащички- имам чувството,че се мъчи с тях детенцето- не може да си изпъне крачетата.
А за подсичането -  Дани се беше подсякъл и оттогава започнах да го мия на течаща вода при всяка смяна на памперса ( преди понякога минавах и с мокри кърпички) и използвах Судокрем- оправи се за няколко дни. Наистина е ефикасно кремчето. Peace
Стейси много е сладка малката Мони!  Heart Eyes
Ето малко нови снимки на Дани
http://noemvri2009.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta-0-3m.436851.16132417

# 198
При нас пък Ели се е запекла от 2 седмици. И понеже разхлабващите храни не помагат, се наложи да и дам 5мл. дуфалак  Tired Дано да помогне  Praynig
Елист, вероятно плаче от колики. На мен днес ми подариха 2 паковки инфаколик, дано да се отървем скоро.
Честито на родилите мамчета  Hug

# 199
Мамита,дали ако и аз пия 4ай4ето на Бебезан за колики ще пооблек4а малко коликите на малката ми мишка? newsm78Знае ли някой нещо по въпроса?
Ето малко снимки и от мен,на който му се гледат(не знам как да ги сложа в общия албум Embarassed)
http://dilandii.snimka.bg/other/moeto-sl-nchice.443554.16142139

# 200
Сега разгледах снимките в албумчето- пу-пу, нашите сладури са страхотни, даже като сравнявам, сякаш имат нещо общо помежду си, аз например открива прилика м/у нашето бебче и поне половината от другите Wink

И по този повод: МОЛЯ ДА МИ ДАДЕТЕ ПАРОЛКАТА, ЧЕ ДА КАЧА И АЗ МАЛКО СНИМЧИЦИ, помолих се два-три пъти, ама нали всеки е зает, няма кой да ми обърне внимание Rolling Eyes мерси предварително  bouquet

Електра, благодаря за подкрепата Embarassed, надявам се и при вас всичко да е наред Heart Eyes
 Добре дошла на Янечек, лошото е зад гърба ви, само хубави неща занапред.
 На мен след секциото също ми казаха на преглед след 6 седмици.
 Поздрави на Елист, дано и при вас нещата се оправят по най-безболезнения начин, ох, колко притеснения ни чакат занапред, аз още от сега за едно кихане се просълзявам и се питам дали не се разболява Embarassed

Да ви питам, вие на каква температура се гледате в къщи, ние в болницата бяхме на 24-25 градуса, после поддържах тази температура 2-3 дни, но се усетих, че е много висока, сега е около 22, не искам да го изнежа, ама и ме е страх да не го простудя. А иначе тези дни тук беше около22 градуса навън и през деня отварям прозореца да спи така. Ще изчакам да си купим количка след седмица и мисля да правя разходки, по колко време първоначално да са?

Злитова, дано да си тръгне само бебчето, и при нас мисля, че имаше нещо такова с плацентата, може би и затова бебчето избърза с 5 дни(което е нищо, де, не се оплаквам). Мисля, че докторите си знаят работата. Heart Eyes

Диланди, аз пия чай на хумана за лактация, който бил подходящ и за бебето за коликите, ама без предписание на лекар, не смея да му давам нищо. ЗАтова само аз си пия и като че ли има ефект, има малко колики, но не е нещо притеснително. Тук изрично забраняват да се дава нещо на бебето, без предписание.

# 201
Здравейте и от мен. Ние сме добре от всичко по малко имаме.
За яденето след баня като се наяде това е към 7 после чак към 12 се буди, после към 3-4 и сутринта към 6 и посме няма заспиване до към 8 и като заспи чак към 11 се буди и така.
Искам да ви кажа че съм супер доволна от шишетата на доктор БРАУН. Против колики са и не протичат. Направени са само за новородени. Вече се родих с тия шишета. Поръчах си о от интернет с доставката е 16,50лв иначе самото шише е към 12,50лв. Ако някоя мама има проблеми с храненето относно  протичането по време н аядене и нервичките както беше при нас силно го препоръчвам.

# 202
А ето и малко снимки и от нас.
http://bilyana44.snimka.bg/baby/selest.439717.16007317

# 203
Уф, че съм изкуфяла, получила съм парола, ама сега видях съобщението, сори, МЕРСИ МНОГО  bouquet

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 09:44 от rokita

# 204
Момичета много са ви сладки бебоците бреииии да ги изпзкаш  Mr. Green Hug
По този повод ето да участвате в конкурса на памперс ако искате,аз вече се включих  photo - http://www.konkurs.pampers.bg/prizes.php

Рокита ние сме на температура -22-23 градуса. Ама ти как го обличаш за тези градуси?Ние сме с тънко боденце отгоре жилетка-памучна и надолу ританки от по дебелите.

Хайде и другите мами да кажат как обличате в къщи малките?
И как слагате в количката бебоците?-ние понеже излизаме след като сме папкали и го слагам настрани.Страх ме е по гръб да не му се върне кърмата че нали се дави.

Вие се чудите на ЕГНто че е 0950 а на мен ми е странно как на акта за раждане няма печат.Долу има място за печат но ние нямаме печат.Като подавах документи в социалните никой нищо не каза ама ми е странно newsm78

хайде лека вечер,по малко колики и повече пълни памперси  Joy

# 205
elvireste - Благодаря за високата оценка  Laughing Ама чак пък - просто имам късмет с кротко бебе,което се наяжда за 10 мин. и имам достатъчно кърма. Дано все така да е. А пък и нали сме си приятелчета с вас  Hug толкова неща преживяхме от началото на бременността и тепърва със суетнята около бебетата.

Днес си направихме разходката с Кремито и Стели.......хайде и други мами да се включват.

mia_aurora - в къщи я обличам с боди с дълъг ръкав и ританки. Завивам я с памучна пелена и памучно одеалце. Ако ми се наложи да я разнасям като реве я завивам в памучната пелена.
В количката по гръб, но от яденето е минал половин час обикновено - винаги изчаквам малко, за да се изака или изпишка и да я преобуя преди излизането.

Днес реших да пробвам да дам на Дария кърмата с шише - първо се излъга за две цоквания, но после  ревна с глас и отказа тотално. А аз се надявах да я изтренирам за едно ядене по Нова година - много ми се купонясва за няколко часа - има време де....ще я помъча пак.  Mr. Green

zlitova - не те ли карат да ходиш на запис на тонове всеки ден. Аз бях така с плацентата и ме караха да се следя редовно. Ако решат ще ти предизвикат раждане - няма да  те оставят така. Имаш ли достатъчно води ?

# 206
Привет и от нас!

Днес имахме страхотна разходка в Борисовата градина! Бебчо спа сладко сладко и от 12 се прибрахме в 4... За сметка на сега де, нямаме заспиване и пусти колики

Биби - Пу Пу, ама сте красивиииии Пу Пу

Елвиресте - Да, съгласна съм, че са за убиване тия доктори, ама хубавото е, че е без последствия!

Кики, Мия, БаяHug

Хелитка - Къде ми се губиш?!

# 207
А СЕГА ИМАМ ЧЕСТТА ДА ВИ СЪОБЩЯ ЧЕ СИ ИМАМЕ НОВА МАМА И ТОВА Е КАНТАРИНИ Simple Smile ДНЕС Е РОДИЛА СЛАДКОТО СИ И ТЪЙ ОЧАКВАНО МОМИЧЕНЦЕ 3450КГ И 49СМ, ИМЕ ОЩЕ НЕЗНАМ НО КАТО РАЗБЕРА ЩЕ КЛЮКАРЯ ХЕХЕ. РАЖДАНЕТО Е БИЛО ТРУДНО, НО МАМЕНЦЕТО Е ДОБРЕ, ПОВЕЧЕ НЕЗНАМ Simple Smile
ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО КРАСИВА И ВСЕ С УСМИВКА НА ЛИЦЕТО ДА Е Simple Smile

# 208
  • Варна
Здравейте момичета, аз съм от съседната декемрийска тема. Влизам само да ви кажа, че имате още една мама днес.
Станела е родила момченце днес, ето това е от нея:
Вече си имаме второ момченце:) Никола- 51 см, 3,55кг
Лека вечер и послушни бебоци Simple SmileSimple Smile

# 209
Zdraveite i ot men,
nashia komp oshte e na remont Sad
Elist, sachuvstvam ti mila. Probvala li si da postaviash bebkite po koremche varhu teb? Pri nas deistva mnogo uspokoiavashto. S hraneneto kak ste? Karmish li ili ste na AM? I na men Krisi ne mi beshe akala poveche ot 24 chasa i i pomognah s termometara. Misleh, che se e zapekla, no akoto si beshe normalno. Pritesniavam se danebi karmata da ne i stiga i da stoi gladna.
Emo aka po vednaj na den. Toi e na AM+malko karma. Sazdal si e rejim i vinagi aka kam 4-5 sutrinta.
Za papcheto-v bolnicata ni biaha kazali da ne go pazim i ot samoto nachalo kapia Emo i Krisi izcialo, kato sled bania pochistvah sas spirt. I na dvamata papchetata padnaha do 10-ia den.
 Za kolikite-na nas mnogo ni pomohnaha Lefaks, no svarshiha i sega sme na Sab simpleks. Davam po 15 kapki predi iadene.

Общи условия

Активация на акаунт