Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от темите, обсъждани във форума?
Как мога да помогна на бебето си с колики и как да се справя с коликите?
Как да подготвя кърмата си за замразяване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от темите, обсъждани във форума?
-
Как мога да помогна на бебето си с колики и как да се справя с коликите?
Коликите при бебетата могат да бъдат предизвикани от различни фактори като хранене, въздушни мехури или незряла храносмилателна система. За да се справите с тях, можете да опитате различни техники като масажи, леки поглаждания по гърба, използване на шезлонги или възглавници за спане настрани и възможността за използване на специални капчици за колики, които могат да помогнат при облекчаване на болката. Справянето с коликите при бебетата може да бъде трудно. Можете да опитате да дадете капчици за колики, да промените диетата му, да използвате техники за успокояване или да се консултирате с педиатър за съвет.
-
Как да подготвя кърмата си за замразяване?
За да замразите кърмата, важно е да я съхранявате в специални контейнери или торбички за замразяване, предназначени за тази цел. Кърмата може да се съхранява в хладилника до две седмици, но във фризера може да се запази до шест месеца. От съществено значение е да следвате препоръките за съхранение, за да запазите качеството й.
-
Как правилно да изцеждам кърма?
-
Как мога да се справя с безсънните нощи и недоспиването?

На тъмно не ми е удобно, щото не я виждам, а още се притеснявам по малко аз докато спя да не стане нещо .
Много ми беше притеснено до сега и за тоалета и за банята и вече ще съм доста по-спокойна.
бях решила поне това да бъде на нейната от всички бабини деветини които ми препоръча, ама ще й спирам маста. Не знам как ще я изтрайвам още месец и нагоре, постоянно ме изнервя, чувствам, че и бебчо изнервя, трепери отгоре му и само да изплаче, бърза да го взема, въобще не можем да се разберем с нея. А после, като си тръгне и го е научила само на ръце, аз какво ще го правя 
но сега пък имам ново притеснение - подозирам че май се е подсекло... последните 2 пъти като й сменям памперса се дере като магаренце... първия път си помислих че много е гладна - беше прескочила времето за хранене , но след като го направи и 2ри път..може и да не е било от глад, пък и после продължи да реве още 1 час, което май вече беше колики.... но от многото рев не обърнах внимание дали й е червено дупето.... сега като го сменям ще видя, дано не се е подсекло милото, че вече ми е жал все да реве, и като му потекат сълзичките направо ми се къса сърцето....
Даваме й капки Колийф за коликите. Педиатърката ни каза, че от Еспумизана се запичат. Давам и само водичка - изворна без захар. Чайчета не давам, пак по препоръка на педиатърът, те също водели да поддуване. Но всеки педиатър различно казва.
, само че като видях ЕГН-то чак се върнах да питам дали не е объркано понеше започва с 0951 
. На Мадъркеър е и се включва директно в контакта (на снимката са две, включени в контакт). Излъчва съвсеееем лека светлина, сигурно по-слаба, отколкото ако светнеш с дисплея на телефона, но е достатъчна да можеш да хвърлиш един поглед през нощта на бебето. Продават подобни и по българските магазини (виждала съм в Бриколаж, Баумакс ...), не знам обаче дали ще са толкова ефикасни.