Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 54-та тема

• 143 966
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
След всички вкусотии и аз да се наредя с нещо... Simple Smile

У нас трябваше да има спагети, но се оказа, че са ни свършили и ги замених с орзо  Embarassed

Та...Орзо със смляно месо, сушени домати и орехи

Tincheto 78, дано ви харесат кифличките  Wink

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 22:42 от esy

# 451
  • DE
Тази вечер у нас
Сандвичи с кайма с ръжен хляб

Варено пиленце
и един сладкиш "не6то сладко "

Спокоина вечер Joy

# 452
Супи, торти, картофи с тен по никое време, пържоли, традиционни кухни, орзо......Еси, моля не ме оставяй неука, обясни ми що е то орзо, ако обичаш........Лоис, с тез снимки и рецепти направо крещиш - Ела вълчо изяж ме - с кеф човек да те окраде от-до! То не си само ти де.....Няма да ви изброявам поименно дамите, които повече време отделяте за аранжиране на снимките, отколкото за самото готвене, но.....как човек да остане бездушен към такава красота??????

Вече не ми прави впечатление,че съм след Еси....съдба.....Матце ни раздели с Еси.....

Болярскат& … 90;ка и Пак тя

Другото ни беше ориз със салата от червено зеле, но......не бяха удостоени със снимка........

# 453
  • DE
Цитат
Матце ни раздели с Еси.....
Sorry,ама и аз все се набутвам там където не ми е мястото. #2gunfire
Ммммм,каква болярка.От кога и се каня и все не се престрашавам.
Мамо Цоцоланке това Билянината рецепта ли е?

# 454
Мамо Цоцоланке това Билянината рецепта ли е?

Същата, същата Биляна дето бело платно белеше......В случая болярска питка въртеше......

# 455
Neli4ka много ми хареса твоята солена тортичка, по-различна  от традиционните, и спаначените кюфтенца също.  Забелязах и че си отворила темичка с любими рецепти  Party  продължавай да ни радваш  bouquet

~*~

и аз съм на "каквото останало в хладилника" - сложих от всичко по малко в тенджерата и излезе една супичка с кремвирши (отгоре сложих кашкавал и краставица накрая) Grinning И в една купа разбърках два муса от прахчета, ванилия и шоко, за десерт.

# 456
  • Русе/София

ох,обожаваме у дома гювеч/в този случай свинско с картофи и мноооого зеленчуци/

# 457
  • София

Рени55 моля за рецептата на пьржените банички ако не те затруднява.
Благодаря.

Всеки лист  леко напръсквам с вода и прегъвам на две по дължина.
Поставям смес от яйца и сирене - 1 ч.л. с връх, подгъвам двата края по малко така, че да не изтече плънката, загъвам после на 3 и намокрям с вода края за да се слепи кората. Така си подготвям 6-7 банички ( 1/2 от пакета). После ги изпържвам и слагам в/у домакинска хартия да се отцеди мазнината.

# 458
Не се стърпях....видях една питка с препечена коричка ииии ......не знам сега как ще осъмвам  newsm78

Мама Цоцоланка,поздравления   bouquet

# 459
Маме, каква питка!  Hug
Ето какво е орзо Wink

# 460
  • Географският център на България-Габрово
Маме и в България го има това орзо.Само че под наименованието арпа фиде.А в Гърция е критараки.Εто гръцкото какво представлява

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 22:27 от dunia53

# 461
Добра вечер, момичета!
viara.an, ще споделиш ли рецептата за пилето фантазия, моля!?
Neli4ka, много добре изглеждащи кюфтенца със шапки, ще взаимствам  Embarassed
Лоис, такива снимки (като тази на Страчатела с маскарпоне) не трябва да слагаш директно на страницата, а с линк “Препоръчителен родителски контрол! Не се препоръчва за бременни жени и хора със слаби нерви”. И такива като мен ще си знаят и няма да гледат. Сега цяла седмица ще преглъщам  видяното и ще си лекувам нервите! (Това е шега, разбира се, повече от прекрасно е!    bouquet)
Пържолките на Labrex ме довършиха.

Аз тази вечер направих един сладкиш с ябълки, който трябваше да е за закуска, но след тези снимки вече е почти унищожен. Много лесен и много вкусен сладкиш, за чиято рецепта благодаря (пак семейни благодарности) на She R!   bouquet

Лека нощ от мен!

# 462
Нордина,пак хубава салата с цвекло - записах си рецептата    chef
Лоис,много приказно и красиво     bouquet
допаднаха ми идеите за пицата от кайма на пеп-40 и спаначените кюфтете на Нели4ка
Мамо Цоцоланке,каква питка само....
имам въпрос към леля Ог - при рулцата с пиле и бекон,сушена синя слива ли се слага?

при нас - традиционно зимно (само дето снега го няма) 
Свинско месо с ябълки и сос с мед и ретро горчица        и едни Скоунс с овесени ядки и сушени череши

.....знам си,че си падам завъртяни и екзотични имена на рецепти,но сега се усещам,че ако трябва да отдадем дължимото и на българското и махнем някои подробности от ястието ,това си е нашенското пръжки с лук  Simple Smile  Wink.....както и да е , обаче тези кифлички ме очароваха страхотно и се очертава доста да ги правя занапред  Crazy

# 463
  • Torino,IT
Здравейте кулинарки  bouquet

Много вкусотии видях на последните странички, за съжаление понякога ми се случва да не мога да видя снимките на Лабрекс, както и днес, яд ме е много Cry Confused
Страчателата на Лоис, е невероятна, много се смях с обясненията ти за повика на маскарпонето, и аз се правя че не го забеляавам, ама понякога не е лесно да му се устои.
Хараса ми всичко, браво на всички  bouquet

От мен пенне карабонара

Една пилешка фантазия с чушки мисля че беше на Марулка

И тирамису

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 23:34 от Lindita

# 464
Леля Ог, може ли рецептата за този чудесен сладкиш?

Общи условия

Активация на акаунт