Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХIX

• 50 486
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
аз съм си приготвила La teta asustada(2009) - http://www.imdb.com/title/tt1206488/ -  който взе тази година Голямата Златна мечка. Това е първи филм на режисьорката Клаудия Льоса (далечна племенница на известния писател Марио Варгас Льоса).
някой гледа ли го вече?

Гледай го. Технически ми хареса, като снимане (добавям като фотография), плюс любопитството към друга култура. До там.

Aurora, не съм гледала всичко на Тим Бъртън.

Oasis /2002/ за мен беше слаб филм. Но тук (в темата) сигурно ще се хареса. Peace

Джуд, 'хвърли ли око' на програмата в Сънданс?

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 22:10 от Ив

# 661
Уффф намерих сайт за онлайн филми , но нещо немога да си избера. newsm78 Rolling Eyes
Ани/или друг почитател на трилърите/ , препоръчай някое интересен трилър. Praynig

Би ли споделила сайта  Laughing  Praynig
http://nakino.eu/

lovekiss

# 662
Уффф намерих сайт за онлайн филми , но нещо немога да си избера. newsm78 Rolling Eyes
Ани/или друг почитател на трилърите/ , препоръчай някое интересен трилър. Praynig

Би ли споделила сайта  Laughing  Praynig
http://nakino.eu/

lovekiss
За съжаление от излезлите скоро филми /които съм си набелязала/ ги няма в този сайт за онлайн гледане .
Ако знаете такъв в койти се качват прясно излезли филми , ще съм ви благодарна да ми ги посочите. Hug

# 663
Да,малко е беден откъм филми ,ама карай.И е доста бавен сайта.Ама щом пък има "Аватар"  Thinking предполагам,че и други хубави ще има  Mr. Green

Едно време беше супер.Муувис.ру/ху излизаше всичко ,което има сътворено онлайн,ама го махнаха  ooooh!

# 664
  • Варна/Лондон
Този тук има доста филми: http://www.dcvcdtv.com/ .

# 665
# 666
# 667
  за София Филм Фест 14
и тук следете

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 20:53 от Ив

# 668
  • Далече
Summer Hours - френски поглед върху глобализацията  Laughing. Жулиет Бинош е много сладка като американизирана французойка Simple Smile
Филмът може би ще е скучен за някои - няма драми, конфликти, любовна история , но аз го изгледах с интерес до края. История за двама братя и една сестра , тяхната 75 -годишна майка и начина по - който те се справят с нейните вещи и семейната им къща след смъртта и.

# 669
Гледах "Пътят" - " The road"...

Филм за една различна съдба на планетата ни... екранизация по едноименния роман...
Лично за мен една страхотна режисура... много, много добра игра на Виго Мортенсън... успешно пресъздаване на атмосферата (чак ми стана мокро и усойно)... имам само една, две забележки в няколко кадъра към края, където се забелязва използването на филтър в монтажа... но това са мрънканици от моя страна...

... и още ... лично аз очаквах един по-различен финал (пак да измрънкам)...

... но... много добър филм...

Филмът не е за разтоварване... но го препоръчвам...

п.п.  Започнах да гледам и новият "The Book of Eli" - "Книгата на Илай"... може би автоматично заложих на Дензъл Уошингтън и Гари Олдман ... но когато се сблъсках с неговите тъмни очила през които гледа в полутъмна стая... с клишираната MP3-ка... го спрях... исках да запазя добрият вкус за подобен филм от "Пътят"...

... все пак ще се насиля и ще догледам и "The Book of Eli" ( "Книгата на Илай")... може пък да остана все пак приятно изненадан...

# 670
Да, харесах си някои заглавия от Сънданс.

Grown Up Movie Star

Frozen - филм на ужасите, казват, че представлява за скиорството, това което е Челюсти за плуването Laughing

The Runaways - звездата от Здрач изумително прилича на Джоан Джет

Howl

The Company Men

The Kids Are Alright - с Анет Бенинг и Джулиан Мур

Get Low Робърт Дювал играе отшелник с тъмно минало, който организира погребалното си парти

Blue Valentine с Райън Гослинг и Мишел Уилямс

# 671
Благодаря! Аз още не съм ги разгледала, но твоят избор е интригуващ!
Направи ми впечатление Howl - около А. Гинзбърг, Керуак и битниците?
Другите после ще ги видя.

(Съвсем наскоро гледах с А. Гинзбърг Chappaqua, заради един от операторите основно, експериментален филм, не го препоръчвам на всеки. Може и да си го гледала.)

# 672

Ив, благодаря, благодаря, благодаря.   bouquet Наистина съм много голям фен на фестивала и ще гледам каквото мога. Програмата е много амбициозна и малко е да се каже, че нямам търпение. Гордея се със себе си, че изгледах няколко филма на Киномания (което не ми се беше случвало от години) и сега се надявам да успея да видя дори повече.  Praynig

Стана въпрос и за Тим Бъртън...Моя приятелка беше казала за една друга личност  - "той е чудак, а аз харесвам чудаците" - а аз ще си позволя да я цитирам по отношение на Тим Бъртън  Simple Smile За мен той е един от най-забележителните чудаци в киното, който успява да придаде невероятна дълбочина, мрачност, противоречивост и мистериозна романтика на всичко до което се докосне, в това число и на един сантиментално-слъзлив (преди Бъртън) герой от комиксите, чието име няма да споменавам, че на повечето тук ви е под нивото, знам  Stop  
Wink

Много съм благодарна за отзивите за "Сделката на д-р Парнасъс " (от трейлъра ми се струва, че стилистиката на Тери Гилиъм тук, много се доближава до тази на Бъртън, мислите ли, че има нещо такова), който ще гледам вероятно идната седмица, че за тази смятам да посетя киното за гледане на "Шерлок Холмс". Преди споменавах, че с него давам последен шанс на Гай Ричи да ме заплени, пак  Joy

Нали Мъжете Не Плачат, да благодаря и на теб за отзива за "Пътят"  bowuu , като почитател на романа, разбира се очаквам и филма. Не мога да кажа, че ще се насиля да гледам "Книгата на Илай" обаче, колкото и непредубеден и широко скроен зрител да съм (за разлика от повечето списващи тук). От трейлъра не съм впечатлена, навява ми асоциации с постапокалиптичната действителност от "Пътят", но с акцент върху екшъна  Thinking Все пак очаквам крайното ти мнение  Simple Smile  

Джуд , горе-долу и аз тези заглавия си харесах от Сънданс  Sunglasses Филмите с Райън Гослинг  и този с Кристен Стюърт и Дакота Фанинг държа да ги видя и заради развитието на самите актьори.

# 673
  • София

Ив, много благодаря и аз!  bouquet

9-та рота - много ми хареса! отдавна отлежаваше и чаках подходящо настроение, добре че мъжа ми наклони везните да дам предимство на този наистина много въздействащ филм. благодаря на СОНЯ! Hug 

Ню Йорк, обичам те - някои истории ми харесаха (с Итън Хоук, Оливия Търлбай и Джули Кристи), други не толкова. но като цяло го определям за себе си като разочароващ.

# 674
  Хайде да ви споделя и тук разочарованието си.

Enemy at the Gates (2001) /Враг пред портата

Не мога да не изкажа дълбокото си възмущение от този филм.  Вече ще си имам едно наум за иначе именития Жан Жак Ано. Човешката глупост и омраза никога не е късно да си проличат. Най- добре да продължи да си снима филми за мечки, според мен.

Определям този му филм не само за слаб, за обиден, за тенденциозен, за профашистки. Ама какво толкова, ще кажете ?! Не може само суперлативи за руснаците да сипем когато стане дума за Втората световна война! Ами никой не казва това, просто трябва да се говори истината, а не да се правят плоскоумни филми на гърба на историята.

Филмът разказва за една действителна личност- снайперистът от Съветската армия Василий Зайцев, герой на Съветския съюз, дванадесети в списъка на най-точните снайперисти в света. Има 400 попадения над нацисти. Един от героите при битката за Сталинград. До тук добре. Но какво е направил Жан Жак Ано от цялата тази история? Една пародия, един блудкав профашистки екшън...Защо профашистки? Ами който е видял филма, сам може да прецени. Личи си по всичко. По тузарското поведение на Ед Харис в ролята на немския майор-снайперист, по умишленото представяне на всички руски офицери като тъпи комуняги, мислещи само как да угодят на другаря Сталин, лишени от капка патриотизъм...По много неща, човек трябва да е  сляп,за да  не ги забележи.

Според уважаемия режисьор руснаците са спечелили войната, в случая битката при Сталинград, не защото са защитавали с цената на всичко родината си, а защото са искали да угодят на Сталин и Хрушчов и защото ги е било страх от разстрел при евентуално дезертьорство. Иначе всички през глава биха хукнали при немците! Гаден филм!
   Иначе актьорската игра е добра, даже много. Ед Харис го обожавам по принцип, на Джъд Лоу много му отива да играе руснак и го прави блестящо, Рейчъл Уайз също е много симпатична руска еврейка...И да, задължително двама от главните герои няма да са просто руснаци, а евреи, разбира се. И въпросът за Палестина също ще бъде намесен, няма начин това да не стане в холивудски екшън...
   Хиляди хора са умрели от глад и от студ през онази зима, а героите от филма сладко се гощаваха с "картофи с месо" и "супа"..нещо и за водка и черен хайвер се спомена......И  да, "в началото Йосиф и Адолф бяха рамо до рамо",  казва се във филма, но това не прави автоматично всички загинали в тази война безмозъчни пионки...
   Имаше няколко сцени, които бяха наистина перфектни-например когато двамата снайперисти се дебнеха сред руините на Сталинград. Това беше добро, признавам. Но пък какво да кажа за сексуалната сцена? Няма такъв резил просто, няма по-грозно и жалко нещо. Не бях виждала по-нескопосана сексуална сцена, да не говорим че изобщо не и е мястото в такъв филм, да не говорим, че това тенденциозно лъсване на закръгленото задниче на Рейчъл Уайз в едър план беше направо гротескно....
   Много   ме възмути този филм и го смятам за позор за киното.

За сравнение, но то какво сравнение, и дума не може да става ! Немският филм Stalingrad (1993) /Сталинград.
  Велико нещо, шапка свалям! Направо настръхвам при мисълта за този филм, нечовешки добър просто.
  Благодаря на Лени, че го препъръча в една друга тема.   bouquet

Този филм е от най-добрите постижения в киното. Един от най-силните филми за Втората световна.  Много искрен, много болезнен, много човешки....Каквото и да кажа за него, все ще е недостатъчно. Мисля, че задължително трябва да се види от всеки, казват за него, че бил немската гледна точка за битката при Сталинград. Да, немската, но тя не се различава по нищо от руската. Наистина ми е трудно да опиша колко добър е филмът-не само режисурата, не само актьорите, не само посланията...Има нещо толкова дълбоко  в този филм, една споделена дълго стаявана мъка, излята по такъв трогателен начин...Велик филм!

Rammstein Ohne Dich Stalingrad

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 19:01 от С О Н Я

Общи условия

Активация на акаунт