Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХIX

• 51 018
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
И това е по истинска история. Гледала съм филм по Дискавъри, а това е игралния филм:

http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=104058&hit=1

Seabiscuit / Воля за победа (2003)

Препоръчвам го.

# 196
  • Далече
The Celebration - не съм сигурна как попаднах на този филм. Мислих си, че някой тук го е препоръчал, но търсих назад и не го намерих Laughing , ако някой го е препоръчвал да се обади да му благодаря Mr. Green
Много интересна и тъжна история за едно датско семейство, което се събира за 60-годишния юбилей на бащата и си изкарва на показ скритите проблеми пред всички гости.
Интересното на филма е, че е сниман без допълнително осветление и с обикновена видеокамера и изглежда сякаш някой от гостите снима събитието Simple Smile. На някой места това дразни, защото не се вижда добре или камерата трепери, но пък всичко изглежда много реално и достоверно.

# 197
The Celebration - не съм сигурна как попаднах на този филм. Мислих си, че някой тук го е препоръчал, но търсих назад и не го намерих Laughing , ако някой го е препоръчвал да се обади да му благодаря Mr. Green
Много интересна и тъжна история за едно датско семейство, което се събира за 60-годишния юбилей на бащата и си изкарва на показ скритите проблеми пред всички гости.
Интересното на филма е, че е сниман без допълнително осветление и с обикновена видеокамера и изглежда сякаш някой от гостите снима събитието Simple Smile. На някой места това дразни, защото не се вижда добре или камерата трепери, но пък всичко изглежда много реално и достоверно.

Препоръчван е, но преди доста време Sunglasses Ако те интересува защо така е сниман, можеш да прочетеш повече за течението "Догма 95"/ Dogme 95, за което това е манифестният филм  Party

Джуд , моля ти се  Rolling EyesИ това да го напишеш след чудесния коментар за "Бялата лента"...Някой конкретен филм ли предизвика у теб тези странни емоции?

И момичета, защо така все тъжни филми гледате преди Коледа  Hug Аз пък гледам да не се натоварвам, но в момента нищо не мога да препоръчам, че се зарових в новозакупените ми книги и не гледам вечер, а чета  Simple Smile ...

# 198

Прекрасен е!
Аз съм го препоръчвала, но мноооого назад в темите, преди година може би... Но определено е препоръчван и от други.  Peace

# 199
И момичета, защо така все тъжни филми гледате преди Коледа...
А, де... питай ни....
 Аз вчера най-сетне изгледах Paris, je t'aime... тъжна мозайка от хорски съдби.....

# 200
  • Universe
Прекрасен е!
Аз съм го препоръчвала, но мноооого назад в темите, преди година може би... Но определено е препоръчван и от други.  Peace
Веднага поправям грешката и тегля - за сега от руски сайт  Wink И, вижте началото на резюмето: "Громадное буржуазное семейство собирается на день рождения главы семьи..." Joy Joy

Има ли го в български  торент сайт newsm78 newsm78

Том Джоунс / Tom Jones (1963) - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=45333

И един блестящ коментар под филма, с благодарности към leemarvin  bowuu      bouquet
Филмът "Том Джоунс" разиграва едноименния роман-шедьовър (издаден през 1749 г.) на Хенри Фийлдингс и запознава зрителя с живота и нравите на Англия от 18 в., особено с английската провинция от онова време. Книгата е издадена и на български (в библиотека Световна класика). Впрочем длъжни сме да назовем и сценариста на филма: защото той е не друг, а именитият английски драматург Джон Осбърн, чиято пиеса "Обърни се с гняв назад" (играна и у нас в Народния театър за младежта) даде прозвището на забележителното течение в литературата, театъра и киното "Сърдитите млади хора".

Филмът е изключително забавен, разбира се, но той съвсем не е само комедия. Всъщност той е по-скоро сатира на нравите и порядките от английския 18 век, а тъй като човешката природа като цяло и в главни линии не подлежи на промяна, тази социална критика рефлексира отчетливо и в нашето съвремие. Искам да подчертая и невероятния рисунък на режисурата, камерата и сценографията, благодарение на който тук е постигната направо поразителна достоверност на атмосферата, поведението, облеклото, домовете и изобщо житейската среда в Англия от онова време. За съжаление съвременният човек чете малко, но хората, които правят изключение от това правило, ще оценят по достойнство богатството на въпросната филмова палитра.

Първият голям съвместен хит на Тони Ричардсън и Джон Осбърн е филмът "Обърни се с гняв назад", направен по пиесата на Осбърн. Главните роли се изпълняват от Ричард Бъртън и Клер Блум.

Тони Ричардсън е един от най-активните творци на Английското ново кино, което си кореспондира тясно със "сърдитите млади хора" в литературата и театъра на Англия. През 1961 г. Ричардсън прави филма "Вкус на мед", а през следващата 1962 г. заснема "Самотата на бегача на дълги разстояния" по едноименния роман на Алан Силитоу, който е и сценарист на този филм. През 1966 г. Тони Ричардсън филмира друг известен роман -- "Мадмоазел" на Жан Жене; сценарият е дело на Маргьорит Дюра. А през 1973 г. прави филм по едноименната пиеса на Едуард Олби "Деликатно равновесие".

И аз, като kiki29 , Hug напоследък съм се отдала на четене , особено, след като открих програма, която ми мести страниците на РС като слайдшоу Simple Smile.  Ако някой проявява интерес  Peace програма за четене на електронни книги - BOOKREADER

Thinking Май не сте обсъждали новия филм на Алмодовар - Los abrazos rotos / Прекършени прегръдки (2009) - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=200531&hit=1 Сега го тегля.

И понеже съм на ретро вълна  Simple Smile, да препоръчам и един коледен филм, с пожелание за много настроение и весело посрещане на коледните празници Close-mas:

It's A Wonderful Life / Животът е чудесен (1946)   - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=32221&hit=1

Two HeartsНека животът Ви бъде чудесен!!! Two Hearts

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 23:32 от lenny_pld

# 201
  • Някъде там на юг...
Един глас от мен за "Последният ергенски запой" - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=195950&hit=1  Peace Забавен и разтоварващ  Peace

# 202
  • Belgium

Thinking Май не сте обсъждали новия филм на Алмодовар - Los abrazos rotos / Прекършени прегръдки (2009) - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=200531&hit=1 Сега го тегля.

Имам го изтеглен от доста време, но все го заобикалям. Малко ми поомръзна Алмодовар.

Като го изгледам, ще пиша  Laughing

# 203
Много е хубав новият на Алмодовар. Гледайте и после коментари...

# 204
  • в сърцето на един мъж...
"Wives and Daughters" - интересен сериал за епохата, така характерна в романите на Джейн Остин. Много приятен, препоръчвам за любителите на такава тематика.

"Lost in Austen" - преплетено съвремие с романа на Джейн Остин "Гордост и предразсъдъци". Направен с доста чувство за хумор и придържайки се, до колкото е възможно към самия роман.

2012 - много екшън, много нещо... Друго си е американците да впрегнат целия китайски народ да им помогне Rolling Eyes И както винаги те са в основата на спасяването на света... Много спец ефекти, никаква художествена стойност Confused

Ladies in Lavender. - много добра игра на Джуди Денч, Маги Смит и Даниел Брюл. Не помня кой го беше препоръчал, но от мен още един глас Peace

# 205
Ох kiki какво да ти кажа...не е филм, ами Шекспир. Joy Хамлет пак ме накара да се вгледам в себе си. И си мисля абе такава творба не мога да я коментирам, нито нещо друго толкова добро и следователно и емоциите от филмите не мога да облека в думи...голяма каша.

Но ти отправи един сериозен въпрос и аз ще се възползвам. Спирам със сериозните филми и почвам само комедии, за да си създам ведро настроение. Ама ми се гледа нещо инди, свежичко, може би Сам Мендес и Away we go? Ааа пропуснах и че искам да е музикално. Grinning

# 206
  • Бургас
Здравейте мадами,

Да се изкажа и аз за няколкото филма,които ми попаднаха последните дни:

One night with the king
- От тук го видях,не ми хареса. Протяжен,доста и то,акт. игра е като от детски мюзикъл.Приказката е доста детска също...абе за губене на време става.

2012
- пародия на "След утрешния ден"! Смехория до шия общо взето. Супергерои пак нашите,колите им имаха свръхсили -ни вулкан ги лови,ни земетръс,да не говорим за пукнатините до самите недра на Земята,които ест се разтваряха то4но след колата им. Фантасмагория пълна.

Love happens - уф...искаше ми се да ме грабне доста повече,но уви не успя:) Анистън само тоалетите да й имам- много ми харесва стила й,но до там  Laughing

Така оплюх набързо каквото мога.Да кажа едно хубав филм,поне смислен за мен -
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=199040&hit=1  "Смъртоносен противник". Накара ме да се замисля до къде стига границата на доброто и злото и кое е справедливо и кое не...има смисъл в сюжета определено за мен.

# 207
Ааа пропуснах и че искам да е музикално.
Гледай  Девет.. първите ревюта тук, леекинко го поразчекнаха... аз ще го гледам зарад Даниел.

# 208
  • London, baby
Ааа пропуснах и че искам да е музикално.
Гледай  Девет.. първите ревюта тук, леекинко го поразчекнаха... аз ще го гледам зарад Даниел.
Къде го има? В замунда не го намерих.

# 209
Упс..моя грешка Blush.. тук го рекламират постоянно, не съм обърнала внимание на датата...  Laughing  Ще почакаме, значи...

Общи условия

Активация на акаунт