Юлски бебета и мами - 17

• 24 270
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Стеф, другото което ми идва, да не би а му е жега в количката, да е много облечен, завит, че то си е топло и затова да протестира. Говориш за жълта тиква, нали, от която правим тиквеник напр., онази тиква със семките, които стават за чоплене, а не малките тиквички. Simple Smile Хич няма да ти се смея, наистина в определени хранителни таблици по показатели е зеленчук. Ивко определено е готов, така че всичко ще му хареса и едва ли има риск после да не одобри другите зеленчукови. Wink Да пишеш как върви.
Тани, аз затова отдавна все казвам да не се впрягате в опити да научите бебето да заспива само и т.н. Защото нещата се променят и то очевидно има нужда от мама. Дори и често да е изтощително, времето минава бързо и неусетно ще започнете да се приспивате с приказка и целувка.
Карелия, в тази връзка, това е точно нещо, за което съжалявам в бебешкия период на Юлиана, отделих я рано сама в стая, имах някакви стриктни правила, пак съм я гушкала много, но сега Влади го гледам много по-спокойно, без задръжки - напр. не мия като луда играчките през 10 мин., не изтръпвам при вида на кученцата и не следя къде ходят (три чихуа), спи при мен и пр. Наслаждавам му се максимално, защото знам, че скоро ще тъгувам.
Аманита, радвам се за нослето на Габи! Жалко за обрива, дано бързи се оправи. За храната, аз също давах преди кърмене, без да замествам до годинката, но сега, ако Влади стигне по-големи количества може да започна и след. Затопляне – на водна баня, макар че си признавам, че съм ползвала и МВ, колкото и да избягвам, но наистина най-добре на стайна температура (пюрета с месо няма как да не се затоплят обаче)! Peace* Хубаво е винаги след хранене да се дава да си досуче - ензимите в кърмата подпомагат разграждането и усвояването на немлечната храна!
Грацийка,  честито папкане на Мими! Hug
Роси, мерси, аз бижута едва ли ще взема, но магнитна пръчка искам.

# 406
Забравих да ви пиша, че на Мио много добре му понесоха полетите Peace.Нямаше никакъв проблем през целия път спя.Само веднъж при приземяването трябваше да го събудя и да му сложа колана при което малко се разплака.

Деѝзи - на нас също ни предстои самолетно пътуване следващата седмица. Четох че се дава биберон или храна по време на излитане и кацане за да не болят ушичките. Ако имаш някакви препоръчителни мерки моля сподели.  
Не съм Дейзи , но ще се изкажа и аз по темата.  Mr. Green
Във връзка с летенето на бебе в самолет искам да кажа , че не трябва да се притеснявате. Йоана на 45 дни направи 2 полета със самолет като втнорият беше с продължителност 5 часа. Единствено е добре при излитането и кацанетона самолета , когато се променя налгане, да му се дава на бебето да суче, пийне водичка или биберон. Целта е да изравни по този начин налягане и да няма по-късно проблем с ушите.
Приятен полет и не се притеснявайте, всичко ще е наред.  bouquet

# 407
Аманита, мерси за разясненията с кашата и пюрето.
Аз бях решила да захранвам на 5 навършени месеца, но предвид рибешката ми решителност, сигурно ще си откарам докъм 6 месеца от чудене каша или пюре и какво по-точно да е пюрето. Joy
В тази връзка имам един два малоумни въпроса, ама верно са малоумни май, та чак се чудя, ама айде ще питам - абе на готово, "купешко" пюре мога ли да добавя мляко (кърма/АМ)? Или трябва да го приготвя задължително аз по някакви там бебешки рецепти?
А, да, забравих - за затопляне имам уред, който не съм ползвала още, но вървяха комплект със стерилизатора и още няколка неща, мн. изгодна покупка сега си давам сметка. (за около 100лв. бяха имаше и бебефон,термометър - биберон, чанта).
Маймун, радвам се чи си поспала, обаче 8 часа с 4 прекъсвания не си е сън все още, пожелавам ти повече! Hug
Дано да започнат да спят по-непрекъснато нощем преди да се метна отнякъде...
Иначе за заспиването при нас беше голяяяям проблем, сега не че не е, но или е станало малко по-лесно или аз съм свикнала.
Бях питала може ли такова малко бебе да плаче, че ни няма. Ами снощи я оставихме със свекъра и свекървата и отидахме на пица. Нямаше ни малко повече от час и като се прибрахме...рев, ама безумен рев...това е трети случай, явно не е съвпадение...сега какво ще правим, не знам, то тепърва идват страхове от отделяне...не искам детето ми да се дере, но пък не и ние сме хора, искаме да се видим насаме за малко, да излезем, макар и с притичване....
Иначе жената, която ще я гледа, за да почна да поработвам по няколко часа я приема. Добре, че реших цял месец тя да идва по малко само да се "запознават", а аз да съм си тук. Вчера направихме "репетиция" на работен ден и всичко мина мн. добре.

Сиси, аз не се притеснявам от гушкането, то си е приятно, притеснявам се, че: ще и стане навик за Бог знае колко време и примерно на три още ще иска да спи между нас; че ще "изгони" в крайна сметка таткото от леглото, защото той страшно се притеснява да не я смачка и се гърчи в края му, не може да спи и т.н, а то леглото ни е много тясно; и на последно място от това, че като се появят зъбки това нощно примляскване става вече вредно.. Затова все пак я слагам, когато заспи в нейното, вземам я като се събуди през нощта и я връщам рано сутрин, за да си събужда в своето легло. Не знам дали има смисъл.

В тази връзка - ако може още един тъп въпрос - чета на няколко места, че след 6месечна възраст трябва да се въведе ритуал за заспиване и играчка за спане. Та как по-точно да стане тая работа с играчката?
Мале, олях се с този пост, спирам.

# 408
инкс Тpябва да се въведе pитуал за спане с игpачка? леле, това много ме учуди.
Обикновено детето само си избиpа дали да спи с нещо такова. Доста досадна pабота е, защото се пpевpъща в мания, не дават да се пеpе игpачката, имаме 2-3 пpиятелчета с такива игpачки... едната поpъчва допълнителни бpойки от САЩ , веднъж си я забpавиха на едно летище... абе стpадание за Бако...
Моя син като по-екстpемен си падаше по кабели, ставаше нощем да си вземе да си гушка пасатоpа от кухнята (о, имам една култова снимка, ще я потъpся), една нощ поиска а си легне с пpахосмукачката, и малко в повече ми дойде Joy
но в общи линии е по-лесно ако не се пpивъpзват към нещо конкpетно.

да посpещнем изгpева с усмивка:

# 409
# 410
  • Canada
Инкс, и на мен ми се струва странно родителят да избира играчката за спане... Кари от мъничка обичаше да гушка възглавничка и до момента това е нещото, което я успокоява.. Ще оставим и Нико сам да си избере какво да бъде с него л леглото. Но аз доколкото съм чела книги, подходящо време за създаване на  ритуал е 3-4 месец.
Благодаря на всички за отговорите относно отношението към двете деца, че на мен много ми тежи това и имах нужда да споделя с някого... Hug

# 411
Гушкам си и двете момченца, целувам ги, казвам им непрекъснато, колко ги обичам. Просто не мога по друг начин, та те са си деца имат нужда от това. Чувала съм от разни баба, че децата независимо, момчета или момичета се целували докато спят само  ooooh!
Относно вниманието към големия, старая се, но понякога леко го игнорирам. Не е нарочно разбира се. Но бебето точно в този момент се нуждае от малко по вече грижи  Rolling Eyes
Искам и аз да купя такова бънджи на Елин, много ми харесва  Peace Само някой ако знае до колко кг е и дали е стабилно да сподели Thinking
Елин заспива с едно мече-кърпа, което брат му нарича "гушко". А Йоан вече мъкне всякакви играчки в леглото, като малък нямаше такива желания Simple Smile
Калинa страхотни снимки правиш  Hug Би ли споделила с какъв фотоапарат си  Flutter

# 412
  • София
Фортунче, радвам се, че си се поуспокоила, няма страшно, всичко ще се оправи. Надявам се, че вече сте по-добре. И ние сваляхме Т с Панадол, да, то май най-ефикасно. Милият ви батко, голяма подкрепа ти е той.
Днес ще видим дали можем да пуснем втори секрет, ако ли не почвам го с разни сребърни нитрати и води. Аманитче, Медула, стафилококите са много издържливи гадове, не мрат туко така и са резистентни към повечето АБ. Като не са помогнали АБ от антибиограмата си ги носиш и се молиш да не правят бели, както всъщност се получи при Кайо. Сега ще започна да се замислям за Превенар, колкото и да не ми се искаше да го помпам с ваксини.
Аманитче, за Пентаксима – ние още не сме сложили третия. Ще го правим евентуално другата седмица, ако дай боже всичко е наред и ще сме почти на 5 месеца – мисля няма никакъв проблем.
Карелиа, правихме да. Още първият път, когато случайно ги открихме и от тогава се почнаха болежките.
Джиджи, много хубаво столче сте избрали. Честито и със здраве да си го ползвате.
Калина, ми той адаша техничар явно си пада...мнооого е готин

# 413
Felicity, стафилококите би трябвало да се повлияят от антибиотика на антибиограмата, ще видиш, че ще е минало всичко добре.
Radina, да това и аз съм го чувала много пъти от баба ми - че дете се целува докато спи и винаги ме е дразнело. Аз моята глезанка я виждам, че се разтопява като я мачкотя и добива едно такова изражение доволно... В тая връзка аз лично не се сещам майка ми да ме е целувала, но баща ми винаги, но пък той беше много нервен и аз не разбирах как така хем ще ми вряка, хем ще ме мачкоти и се сърдех, ама сериозно се сърдех  Twisted Evil

Мойта пак пропя  Laughing Сега пее по цял ден, включително и в 6 сутринта като сменяме памперса  Crazy Вчера е пяла в градинката  Crazy

# 414
Здравейте,голямото наваксване с четенето свърши-много каране,много нещо-чак ме е страх да споделя как мина при Мустаков вчера,че и за храненето говорихме,а то тук това е тема парлива.
И все пак разказвам-посетихме го в Александровска,че в частния му кабинет имаше час за края на годината чак ShockedПрегледа ни и каза,че кръвен тест трябва да се направи и да се установи дали обрива е дерматологичен само проблем,който би се овладял с мазане и тн или е изява на алергия-страшното е,че ако е хранителна алергия при кърмено дете-все пак това е "щадящо"хранене само си представете какво може да стане като получи директно храна.Каза че в тази възраст се отключват алергиите и че после някой хора се чудят защо децата им са непрестанно хремави,с бронхити,астми и тн
Отбеляза,че ако тоооооолкова искам да захранвам да започна с оризово-царевична каша на Фризо нещо си/не записах точно/,че почти няма варинат за алергично дразнене от нея-в САЩ само така започват именно поради тази причина.После ако ми е зор за сок да е от грозде newsm78много се учудих,но така каза и кисели от костилкови-череша,вишна...Но най-вече колкото се може по-дълго време да си се кърмим.Специално ми намекна,че моркови и ябълки в суров вид са доста дразнещи и при евентуално алергично дете да не се прави експеримент.
И сега в Понеделник ще и вземат кръв-предупреди,че е неприятна процедура и в Петък ще обсъдим резултатите.
До колкото разбрах около 120 лв е цялата история.
Имам въпрос-пръцкат ли силно бебетата Ви-Ема доста често пръцка  Embarassedпроблем ли е това

# 415
Аз отдавна се каня да питам - ако детето е с АКБМ какво ще стане ако мине на АМ?

# 416
  • София
Добро утро мамита!
Мама мише вижда ми се твърде вероятно да не си получиш колета. Подобни адреси сигурно има и в доста други градове.
Джими знам за теб от Ели, но май съм пропуснала да те поздравя. Поправям се: Добре дошла дано се чувстваш добре сред нас.
Аманита на въпросите:
1.На нас третия пентаксим ще ни го сложат евентуално на шест месеца. Ако има проблем просто въобще няма да го сложим.
2.За времето за даване на пюретата не мога да взема отношение, не сме от кърмещите.
3.Затоплям и млякото (когато се наложи) и пюретата в уред.
Аз гушкането винаги съм го намирала за нещо абсолютно нормално. Мен майка ми ме е гушкала много и до много късно, аз имам спомени че ме целуваше и гушкаше много почти до тийнейджърска възраст, когато аз сама почнах да се дърпам. Не виждам нищо лошо в това, напротив цял живот съм чувствала базграничната й любов и съм знаела, че имам подкрепата на родителите си (баща ми беше по-сдържан в ласките, но не по-малко отдаден), та и до ден днешен за което съм им много благодарна. Стана малко като благодарствено писмо, ама си е истината. Ще се радвам, ако и моето дете обича да се гушкаме. За сега се гушкаме и целуваме по мнооого.
Към играчка за спане не съм била пристрастена, за сега и бебка не дава такива признаци, по-натам ще видим, но нямам намерение аз да й определям такава.
А-4 за изпускането на газове, сега ми се струва, че е понамаляло, но имаше един период..... Shocked

# 417
  • Canada
А4, Нико си пръцка бая силно. Не на майтап ще ти кажа, че една нощ се стреснах и се събудих от негово пръцкане-... Но аз винаги съм го свързвала с коликите му.

# 418
  • София
Здравейте мили мами,
Минавам на бързо да Ви пожелая хубав и усмихнат ден!  bouquet
На болничките бебчета бързо оздравяване! Hug
Фелисити с удоволствие ще се запознаем с Кайчето, когато сте готови за среща с гаджета, дайте знак! newsm03
Калина, разбиме с "любимата играчка" на твойто синче! newsm68
Аманитка, много се радвам, че Габко вече е добре! Hug За пентаксима, не се притеснявай - може да се постави по-късно. ние сме на 4 месеца, а другата седмица ще ни слагат втория.
Джил, дано си преборила настинката! Hug
Стеф, Сиси, Драга, Джиджи Hug
По-късно ще се включа по-адекватно, че не успях да Ви изчета! smile3525
Приятна разходка на всички!

# 419
Аманита-толкова се радвам за нослето на Габко-браво!-то се измъчи детето, а и мама също
Хайде сега и всички с колики,хреми и зъбчета също да се оправят

Общи условия

Активация на акаунт