Препарати за почистване и дезинфекция в ДГ без хлор

• 22 173
  • 29
  •   1
Отговори
  • Sofia
Въпросът ми е има ли такива препарати, които не съдържат хлор и са одобрени за използване в детските градини и как се казват? Чувала съм, че някои градини са започнали да използват такива препарати, но повече не знам. Ако някой може да се включи с някаква информация или поне да ме насочи къде да проверя ще съм много благодарна.

# 1
liana, разгледай продуктите на тази фирма http://www.chrisalbalkanrvd.com/ Използват се в много лечебни и детски заведения. Аз също съм почитател на продуктите им. Повече от 3 години ги използвам у дома  Simple Smile

# 2
В нашата градина имаме издаден сертификат и ползваме този препарат http://www.hmi-company.com/index.php?product=119&mod=products&show=161. Не искат да го купуват и аз го нося, защото детето ми е с астма.

# 3
  • Sofia
karrita, кой издава този сертификат и за какво? Освен това каква е цената на препарата и колко често се налага да купуваш?

# 4
  • Плевен
В нашата градина имаме издаден сертификат и ползваме този препарат http://www.hmi-company.com/index.php?product=119&mod=products&show=161. Не искат да го купуват и аз го нося, защото детето ми е с астма.
Aз съм по същия начин, само дето детето ми не е с астма. Сертификатът е от здравното министерство.

Лиана, 1 л. е 19лв и стотинки и става на 400 л. разтвор. В нашата група, която е в апартамент стига за около 2 месеца. Но те пак мият с Тризона,но когато ги няма децата вечер. Страх ги е от ХЕИ.

# 5
karrita, кой издава този сертификат и за какво? Освен това каква е цената на препарата и колко често се налага да купуваш?
Сертификата го изискахме от фирмата. Иначе, както е казала и нади_миши това е цената (около 18-19 лв) и на нас горе долу стига за 2 месеца. Има и разфасовки от 6 л и сигурно са по-изгодни.

# 6
  • Плевен
Сертификата го изискахме от фирмата. Иначе, както е казала и нади_миши това е цената (около 18-19 лв) и на нас горе долу стига за 2 месеца. Има и разфасовки от 6 л и сигурно са по-изгодни.
99 лв са 6-те литра.

# 7
  • Sofia
Благоадаря за отговорите    bouquet
И да ви питам имате ли някакво мнение за този препарат?
http://www.zhivas.com/septokvat_b1.html

# 8
на Chicco има преперата за дезинфекция без съдържание на хлор, който е за бебета и деца - за повърхности, гърнета, играчки и т.н. Не се сещам колко струваше, но се пръска и е доста икономичен.
.

# 9
Амукина мисля че е без хлор.

# 10
Въпросът ми е има ли такива препарати, които не съдържат хлор и са одобрени за използване в детските градини и как се казват? Чувала съм, че някои градини са започнали да използват такива препарати, но повече не знам. Ако някой може да се включи с някаква информация или поне да ме насочи къде да проверя ще съм много благодарна.
ЙОДОФОР"ДЕЗИНФЕКТ В" е антисептик с широк спектър на действие върху бактерии,вируси,спори и гъбички.Има бърз унищожителен ефект върху вредни микроорганизми,без създаване на резистентни форми.След проведени обстойни изследвания от откриването му през 1874г. До сега не е забелязана резистентност(привикване)на бактерии към него.Единственото универсално дезинфекционно средство открито до сега без странични токсични въздействия е ЙОДЪТ.
Фирма "ЙОД" АД произвежда "Дезинфект В" от 1978 г. поради:
- ефективното му въздействие в борбата с микроорганизмите;
- добра поносимост от кожата;
- висока степен на опазване на човешкото здраве;
- многократно подобряване качеството при производство на млечни продукти;
- липса на токсичност;
- липса на корозионно действие върху материалите.
Това е извадка от тяхна брошура.Това нещо си е БЪЛГАРСКО и се е употребявало и още се употребява,само,че сега има много и най различни препарати и хората са объркани и незнаят какво да използуват.В къщи го използуваме вече от 1 г. и резултат има-малкия вече не е с постянно запушен нос и ларингита не се е обадил.От градината ми поискаха доместос и това стана повод да пиша тук.ВЪПРОС:  РЕДНО ЛИ Е ДА СЕ ТЪРСИ ОТ РОДИТЕЛ ПРЕПАРАТ ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНА,КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИТ,ЧЕ СИ ИМА ФИРМИ,КОИТО ГИ СНАБДЯВАТ СЪС СЕРТИФИЦИРАНИ ПРЕПАРАТИ?Мисля,че на всички вас се е случвало.Отговор на твоят въпрос :Има и мисля,че този е най подходящ.

# 11
  • Плевен
В нашата градина от ХЕИ казали на госпожата,че Уни С не може да използват за пода,че не дезинфекцирал Crazy ooooh! Да си риели масичките и сполчетата с него. Толкова съм се ядосала. А Може да тровят децата с хлор с чисто сърце и да не им пука.

# 12
В нашата градина от ХЕИ казали на госпожата,че Уни С не може да използват за пода,че не дезинфекцирал Crazy ooooh! Да си риели масичките и сполчетата с него. Толкова съм се ядосала. А Може да тровят децата с хлор с чисто сърце и да не им пука.
Ами аз защо мислиш,че седнах пред компа-до тука ми дойде,когато сина се прибра от градина и ми каза,че госпожата казала"Татко ти нищо не е донесъл"А аз предният ден отнесох една половенка от йодофора и обясних на лелята как се ползува и брошури им оставих.Няма да им отнеса доместос поради простата причина,че у нас не го използуваме вече.А те доместос та доместос.С това шишенце можеш да направиш 200л.разтвор и струва 7лв.А за този Уни С не съм чел незнам какво представлява,но ще го намеря в нета.И затова дето и ти си ядосана по същата причина -дайте да организираме ПРОТЕСТ.**КРАЙ НА ХЛОРА В ГРАДИНИТЕ И ЯСЛИТЕ #Cussing out**Или нещо такова.Че #2gunfireвече.

# 13
Уни S  Производител"Хигиенно медицинска индустрия"ЕООД Съдържа -алкил диметил бензил амониев хлорид
Разрешително за пускане на пазара на биоциден препарат№0122-1/16.05.2006г.
Група и подгрупа-група1 дезинфектанти и общи биоциди.Подгрупа 2 дезинфектанти и други биоциди използувани за масова и професионална употреба с цел опазване на здравето на населението.Подгрупа 4 дезинфектанти за повърхности които са в контакт с храни за хора и животни.
Област на приложение-Препаратът е с бактерицидно,виросоцидно и фунгицидно  действие,като областите на приложение са : Дезинфекция в здравни и лечебни заведения,сгради с обществено предназначение,обекти за производство и търговия с храни,фармацевтичната и козметична промишленост.

# 14
  • Плевен
оЛЕГ, от ХЕИ много добре познават препарата. Дават го на сестрата в нашата градина да си дезинфекцира ръцете Crazy . Но те си имат някакви одобрени незнам и аз откъде и си спазват тях. Друг е въпросът,че много от родителите изобщо не са в час или не ги интересува.

Общи условия

Активация на акаунт