Препарати за почистване и дезинфекция в ДГ без хлор

• 22 176
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
При нас мият с Мистър Пропър и когато дойдат на проверка от ХЕИ и си капят по пода от тяхните препарати, реакцията е точно каквата те изискват. Извинявам се, че говоря като лаик, но не разбирам от химия, това е което са ми казали госпожите в нашата група.

# 16
HMI® UNI S
Течен концентрат за почистване и дезинфекция на миещи се повърхности без алдехиди

АВ: ЧАС – Алкил диметил бензил амониев хлорид.

СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Действа бактерицидно, фунгицидно (C, albicans) и вирусоцидно.

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Течен концентриран препарат за дезинфекция и почистване на различни видове миещи се повърхности (стени, подове, плотове и др. в кабинети, болнични стаи, коридори, фоайета, общи помещения, чакални и др.); в здравни и лечебни заведения (детски отделения, отделения за алергично болни, неонатологични отделения, операционни зали, реанимационни зали и др. рискови отделения), детски ясли, детски градини, училища, хотели, социални домове, обществени и административни сгради, заведения за обществено хранене, обекти за производство и търговия с храни, в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичната и козметичната промишленост.на миещи се повърхности без алдехиди. Притежава отлични почистващи свойства и приятен аромат.

В обекти за производство и търговия на храна - за общи повърхности, които не влизат в контакт с храната.

За ръчна или машинна употреба.
Икономична дозировка – 0,25%.
 Разфасовки:   Бутилка 1 kg с вградена дозираща чашка;
   Туба 6 kg.
Продуктът се използва в следните Бизнес сфери
Воден транспорт
Въздушен транспорт
Автотранспорт
Стоматологични кабинети и клиники
Санаториуми
СПА центрове
Центрове за красота
Хотели
Ресторанти, барове и кафетерии
Заведения за бързо хранене
Кетъринг компании
Хосписи
Социални заведения
Учебни заведения
Железопътен транспорт
Болници, клиники, медицински центрове

ТОВА НЕ Е ЗА РЪЦЕ! И ОТ ХЕИТО ГО ЗНАЯТ!
Има някаква шашма, впрочем като на всякъде явно.
А това което пише leni_vas е всеизвестно,как иначе децата да започнат да си предават вирусчета и периодично да отсъстват от градината за да не им толкова натоварино на госпожите? 

# 17
  • Плевен
При нас мият с Мистър Пропър и когато дойдат на проверка от ХЕИ и си капят по пода от тяхните препарати, реакцията е точно каквата те изискват. Извинявам се, че говоря като лаик, но не разбирам от химия, това е което са ми казали госпожите в нашата група.
Ако реакцията от мр.пропър е каквато трябва да е според ХЕИ, следва да е хлорен препарат.
оЛег, аз съм занесла абсолютно всички документи на препарата в градината, обаче в разрешителното от Мин . на здравеопазването изрично не е спомената детската градина, пише го само в сертификата на продукта. Ей това им е проблема.

# 18
Ако реакцията от мр.пропър е каквато трябва да е според ХЕИ, следва да е хлорен препарат.
оЛег, аз съм занесла абсолютно всички документи на препарата в градината, обаче в разрешителното от Мин . на здравеопазването изрично не е спомената детската градина, пише го само в сертификата на продукта. Ей това им е проблема.
Здравейте на всички! В разрешението за биоциден препарат не ги пишат,макар,че по наредба №44 са са дължни.Но щом го пише в сертификата няма проблем.Проблемът е,че хората нещо не са на ред:щом се каже за професионален препарат започват да те гледат на кръв.А няма нищо по-хубаво детето ти да расте здраво и ти да му се радваш.На входа на нашата поликлиника пишеше с ееей такива букви"БЪДЕЩЕТО ПРИНАДЛЕЖИ НА ПРЕДПАЗНАТА МЕДИЦЕНА".Казал го беше някакъв професор от историята.Само,че никои не се замисля върху тези думи.Хората май ги интересуват само рекламите(мозъчна промивка),съвайвър(мозъчна промивка),брадърите(мозъчна промивка),истината(мозъчна промивка),на последък-турските сериали(мозъчна промивка)-въобще целият боклук,който излъчват по всички канали и нямат място в харда за нищо друго.Като добавим проблемите в работата,ниските заплати,високите сметки и куп други неща-става"мазало".Проблемът е дълбоко социален и ние надали ще го решим.Но докъто не ревне ревне магарето не му дават слама.

# 19
Въпреки, че не прочетох обстойно всичко до момента, искам да споделя. Да ужасна  е миризма в детската градина.Често деца и учителки си отиват с "Избелени" дрехи, но това е положението. Тук вина нямат ДГ. Те постановяват с какво ще се почиства, в каква доза и като влязат на проверка си искат това.На последък е разпространено Санифорт/мисля, че това е правилното име/. И ако някъде мият с М.Пропър, или лъжат вас, или като дойдат ХЕИ, лъжат тях. Случвало се е да е мито както трябва, да се капне, да не даде веднага реакция и чак след 20-тина мин. да се оцвети, но ХЕЙ вече са си надраскали "препоръката"! Така че институцията ХЕИ не се интересува от миризма, алергии и т.н.т. Те си нареждат и не им пука.

# 20
  • Плевен
балони , и от директорите на ДГ зависи с какво се мие. Тези препарати са възможно най-евтините,затова ги използват тях. Питах в ХЕИ казаха,че щом е удобрен препарата на територията на БГ нямало проблем newsm78,но ще се заема по-обстойно с тях следващата година.

# 21
В нашата градина събирахме пари за биопрепарати. По 3 лв. на дете за цяла година.

# 22
  • София
Вече наистина на пазара има голям избор на дезинфектанти.ХЕИ не може да нарежда какъв да е вида на дезинфектанта, а единствено контролира дали е разрешен от МЗ,да е в оригинална опаковка,да е в срок на годност и да се спазват инструкциите на производителя. Друг е въпроса,че общините сключват договори с фирми,които снабдяват с дезинфектанти всички ДЗ  на тяхната територия. Между другото белина,мистър Пропър и подобни не са дезинфектанти, а миещи препарати.

# 23
За мен пък е странно защо в детските заведения се използват препарати за домашни цели. Работя във фирма, която внася и продава индустриални миещи препарати, като в това число се включват и тоалетните в бензиностанциите например. Какви Мистър Пропър, Доместос и прочее глупотевини, които, първо, са ужасно скъпи на единица препарат, и второ, има къде по-специализирани препарати за почистване и дезинфекция, кеф ти с хлор, кеф ти без хлор....
Явно проблемът е в хората в съответните инстанции, които боравят с понятия и препарати отпреди 50 години...

# 24
  • Плевен
Явно проблемът е в хората в съответните инстанции, които боравят с понятия и препарати отпреди 50 години...

E, точно това е проблемът.

# 25
Въпреки, че не прочетох обстойно всичко до момента, искам да споделя. Да ужасна  е миризма в детската градина.Често деца и учителки си отиват с "Избелени" дрехи, но това е положението. Тук вина нямат ДГ. Те постановяват с какво ще се почиства, в каква доза и като влязат на проверка си искат това.На последък е разпространено Санифорт/мисля, че това е правилното име/. И ако някъде мият с М.Пропър, или лъжат вас, или като дойдат ХЕИ, лъжат тях. Случвало се е да е мито както трябва, да се капне, да не даде веднага реакция и чак след 20-тина мин. да се оцвети, но ХЕЙ вече са си надраскали "препоръката"! Така че институцията ХЕИ не се интересува от миризма, алергии и т.н.т. Те си нареждат и не им пука.
Ч Н Г на всички Здраве,касмет и надежда през 2010г.!!!
Да,миризма има ама на хлор.И знаетели защо?Точно за това защото 80% от ДГ използуват Санифорт,а това е НАТРИЕВ ДИХЛОРИЗОЦИАНУРАТ ДИХИДРАТ мин.99%(СВОБОДЕН ХЛОР:55-65,5%).С една дума дали ще чистиш с това или с доместос няма голяма разлика.А М.пропър ако е универсалният -може.Той си е гола вода,оцветена като"натуралните" сокчета. Wink.Така,че и санифорта не е китка за мирисане.Та точно по препоръка от ХЕИто ДГ използуват санифорт,а той в информационният лист за безопасност е означен със символ за опастност Xn - ВРЕДЕН.За сравнение има препарати на които символа за опастност е  Xi - ДРАЗНЕЩ.Точно препарати с такъв символ трябва да се използуват в ДГ.

# 26
Йодът. Нужен като въздуха!
Статия,която ще промени вашият мироглед!
Автор Д-р А. Наумов
Петък, 09 Януари 2004 11:23

Имах намерение да напиша нова статия за витамините. Но всичко се обърна след срещата ми с познат преподавател от ВУЗ. Порази ме искреното му недоумение относно това, че занятията с днешните първокурсници трябва да започват с... таблицата за умножение.
В моята практика имах случай, когато в благополучно семейство на "нови руснаци", където на децата се молеха и предугаждаха всичките им желания, децата се справяха лошо в училище, бяха безинициативни, вяли и често боледуваха. Тях ги изследваха и лекуваха, консултираха със специалисти, тъпчеха ги с различни лекарства, но особени успехи нямаше... Или. Млад мъж в разцвета на силите си, орел. Но ето че на този орел се появява проблем. Постоянни болки в гърба, лекари, процедури... Временно подобрение... и отново в кръга. Какво е общото в тези случаи?
Кутията се отваря...
Основната роля на йода е участието му в образуването на хормони от щитовидната жлеза- трийодтиронин и тироксин. В организма на човека те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че някои учени ги наричат "диригенти на организма".
Те контролират обмяната на веществата, регулират дейността и развитието на мозъка, нервната система, половите и млечните жлези. И което е най-важно- за растежа и развитието на бебето! Ето някои от симптомите за нарушена функция на щитовидната жлеза: слабост, вялост, депресия, влошаване на паметта, намаляване на слуха, разрушаване на зъбите, опадване на косата, чупливи нокти, суха кожа, измъчващо главоболие. При недостиг на йод в храната се затормозява функцията на щитовидната жлеза, забавя се скоростта на обмяната на веществата и човек започва да пълнее. В организма на здрав човек се съдържа около 15-20 мг йод, от които 70-80% се намират в щитовидната жлеза. Дневната нужда за възрастен човек е 150-200 мкг. Отработеният йод и неговите излишъци се извеждат до 90% с бъбреците. Отсъствието на запаси от този елемент в организма прави необходимо ежедневното му приемане. За цял живот човек "изяжда" от него около 3.8 гр. - по-малко от чаена лъжичка! Но, вземайки предвид неговата токсичност, е невъзможно да осигуриш себе си за оставащия ти живот, приемайки тази лъжичка дори в спиртен разтвор.
Кавказките разказвачи
По данни на различни източници от недостиг на йод страдат 1,5 милиарда човека на планетата. Проблемът с неговия дефицит в почвата, водата, а оттук и в храната стои остро в 150 страни на света. И ако икономическите загуби, свързани с лечението на болестите на щитовидната жлеза могат да се пресметнат, то загубите от снижаването на интелектуалния и професионален потенциал е невъзможно да се оценят. Единственият изход е доживотно приемане на йод във вид на специални препарати, друг път няма. Търговците, предлагащи продукти, като високо съдържащи йод (орехи) по скоро ни заблуждават, няма откъде да се появи йод в тях, след като го няма в почвата. Ето списък с наличието на йод (мкг) на някои продукти (в 100 гр.): елда-3.3; овесени ядки-4; грах-5; фасул-12; мляко-9; говеждо-7; свинско-6.8; яйце-20; мед-2; салата-8; скариди-110; треска-130;
Тайното оръжие на медалистите
Както виждате в нашия живот не може да се мине без допълнителен прием на препарати с йод. Особено внимание бих обърнал на жителите на селските райони - където само на сън може да се видят свежи морски продукти. Салата от морско зеле за селската маса е анекдот. Фактите са си факти, нивото на умствено развитие в селските райони е с 10-15% по-ниско, от това в градовете. Тъжно... На мен веднага ще ми възразят - вече има йодирана сол! Добре, нека кажем няколко думи за солта. Трябва да се има предвид, че йодът от нея се изпарява за 3-4 месеца, това първо. Практически напълно се изпарява при нагряване - това второ. И трето - невъзможно е дори приблизително да се дозира йодът с нея.
По данни на световната здравна организация дневните нужди от йод са следните:
• 50 мкг - деца до 1 г.
• 90 мкг - от 2 до 6 г.
• 120 мкг - от 7 до 12 г.
• 150 мкг - над 12 г. и възрастни
• 200 мкг - бременни и кърмачки
Особено бих искал да обърна внимание на бъдещите майки. През първите 12 седмици зародишът получава от майката тиреоидните хормони и едва в 4 месец у него се появява собствена жлеза. Така на майката и е необходимо да приема йод за двама. Трябва да се помни, че пренебрежението към този прост съвет може да доведе до необратимо снижение на умственото развитие, дори до кретенизъм на плода. Умереният дефицит на йод може да се отрази на слуха на детето, зрителната памет и речта. Такива деца боледуват често, развиват се лошо, ревливи са и са неуравновесени. Недостигът на йод в храната се проявява с ниска интелектуална мотивация и неспособност към обучение. Колко малки трагедии се разиграват в семейства, където единственото лекарство е "колана на бащата", който недоумява, че колоните от двойки в дневника на неговите деца ги поставя Негово Величество Йодът!
Не бива да се мисли обаче, че това е проблем само на детската възраст. През 1983 г. Световната Здравна Организация прие термина йодно-дефицитни заболявания. Диапазонът на техните проявления е достатъчно широк. Предлагаме ви прост тест за йодна недостатъчност. И ако поне на три въпроса отговорите утвърдително - трябва незабавно да дадете помощ на вашия организъм!
И така забелязвате ли в себе си:
• понижено настроение
• сънливост
• слабост и вялост
• липса на апетит
• зиморничавост, изстиване на крайниците
• забравяте
• пристъпи на необяснима мъка
• влошаване на паметта и вниманието
• чести главоболия
• повишено кръвно налягане (долната граница)
• аритмии (трудно поддаващи се на лечение)
• понижено ниво на хемогоблина в кръвта, не поддаващо се на лечение с желязо
• чести инфекциозни и простудни заболявания
• болки и слабост в ръцете
• радикулит (гръден и поясен)
• отоци около очите и общи оттоци при нормални анализи на бъбреците
За жените- недостигът на йод води до нарушения на менструалния цикъл, безплодие, мастопатии, раздразнения и напукване на зърната на гърдите. Канадските изследователи в края на 90-те години на миналия век обобщиха своите наблюдения в поредица статии, където показаха, че добавянето на йод дава прекрасни резултати при фиброзно-кистозна мастопатия, ендометриоза и фибромиома на матката. По техни твърдения, той е способен да активизира обмена на женски полови хормони, преобразувайки техния излишък в безопасна неактивна форма. Този ефект лежи в основата на профилактиката срещу някои видове рак при жените. В крайна сметка отдавна е известно - в зоните с високо съдържание на йод се наблюдават по-малко случаи на тази страшна болест.
Добър препарат за допълнителен прием аз считам този, при който микроелементът йод е свързан с казеин, както го получаваме от майчиното мляко. Струва си да се обърне внимание и на поливитаминните препарати с микроелементи, съдържащи йод, защото те позволяват да се получи наведнъж целия комплекс от биологично активни вещества.
В заключение, няколко думи за новите направления, върху които работят учените. Тяхното неизтощимо любопитство ги довело до извода, че йодът в тиреоидните хормони не играе изключителна роля, а замяната му с бор не снижава тяхната активност. Следователно, йодът оказва и свое специфично въздействие на организма, което още предстои да се детайлизира. Но вече е известно, че той е много необходим, например, за превръщането на провитамина бета-каротин във витамин А. А на самия него за включването му в молекулите на хормоните е необходим фермент, съдържащ селен.

Автор на статията: д-р на медицинските науки Александър Наумов- ръководител на Лаборатория по аналитична биохимия на Държавен университет по медицина в Гродно, Белорусия

Ето за това предпочитам да използувам препарати на йодна основа.

# 27
Такааа, сега и аз да кажа. Преди месец наща си групичка в ДГ купихме препаратите http://www.hmi-company.com/index.php?product=119&mod=products&show=161 и
http://www.hmi-company.com/index.php?product=88&mod=products&show=154 със всички придружаващи ги сертификати и документи от фирмата /първоначално от ДГ казаха, че това им е достатъчно/. Занесохме ги, но казаха, че няма да ги ползват докато не ги видят от ХЕИ и не им разрешат, което беше пак тогава- преди месец. На 15.01. сутринта питам какво се случва и старшата сестра на ОДЗ-то ми каза, че нямало спец. инструкция, в която да пише колко мл. е дозиращата капачка и в колко вода се ползва, за каква повърхност и т.н., затова ми връща папката с документите и едва ли ми каза: "Ползвайте си го в къщи" Twisted Evil Иначе инспекторката от ХЕИ им казала, че ДА, РАЗРЕШЕН Е! Ядосах се, пред нея избрах тел. на фирмата и от там ме увериха, че по мейла на градината ще изпратят такава инструкция за "малоумни", въпреки че досега никой не им е искал, защото върху самите опаковки е написано Naughty Работели с много държавни ДГ, заведения за деца лишени от родители, цели Софийски общини като Надежда, Кр. Поляна и др. С това мислех, че ще приключи идилията. Да, ама не!!!
Миналата седмица отново децата с хронични респираторни проблеми от групичката ни си останаха в къщи заради задушаваща кашлица, като моето дете е едно от тях. Даже дъщеря ми беше със зачервени клепачи. В изминалите почивни дни коментирахме с родителите положението и днес сутринта аз, като имаща време да се занимавам с това, решавам да проверя какво се случва ОТНОВО! Тъкмо говорех с лелката на групичката дали има информация някаква и влетява една от сестрите /не главната/ и ме започва: "Защо си мислите, че ще ни налагате какво да правим и как да го правим, ние от години работим с един препарат, а вие сега ще ни налагате друг, щото така ви е хрумнало, докажете че децата имат проблеми заради това! Как ще си го купуваме, когато вие излезнете вече от заведението? Не може само ваща група да го ползва....." #Crazy и т.н все в този ред на мисли и с този тон. Понеделнишки ми дойде екстра скандала Mr. Green Реших да си тръгна, защото иначе със сигурност охраната щеше да се намеси, ако бях отвърнала на атаката.
Излизайки от ДГ виждам директорката и старшата сестра. Споделих им всичко, питах ги окончателно ли отказват да ползват ЕКО продукти, откога със скандал посрещат родителите сутрин и по този начин ли ще си съдействаме за доброто на децата? Те, естествено отново бяха добронамерени, но не били получили въпросната инструкция и затова не са въвели препарата в употреба.
Хубаво. Прибирам се в къщи, звъня на фирмата и от там ми казват, че на 15.01. /онази същата сутрин Wink/ са пратили инструкцията. Помолих да ми я пратят на мен, пък аз ще си я разпечатам и ще им я занеса.
Към момента е това положението- царя дава, пъдаря не дава! Ще продължаме да си тъпчем децата с антиалергични лекарства, те да са като надрусани от тях, да си кашлят, да си търкат очите, само и само да си ползват в градината препарат от време оно, щото видите ли така им е кеф. Пък на нас щом не ни изнася да си вземем бавачки и да си ги държим в къщи #2gunfire Или да носим като пчелички всеки месец материали, с изрично упоменати марки, каквито на тях им харесва без оглед на финансовата ни възможност Twisted Evil

Уф, оплаках ви се, сега помагайте със съвети какво да правим Praynig Как във вашите заведения внедрихте препарата? Срещнахте ли подобни ненужни съпротиви? От полза ще ми е всичко.
Дали пък да не отидем в МНЗ, за да упоменат изрично в сертификата държавните ДГ и ясли? Или това може да стане в ХЕИ или в РИОКОЗ newsm78 , знам ли вече къде да ходим Rolling Eyes
Каква е гарацията, че ако купим друг подобен препарат от друга фирма няма да се заинатят и за него? #2gunfire Mr. Green

# 28
Сега като ви чета това ми прилича на един омагьосан кръг.Ще се издири препарата ще се купи но пътя до използването му май е безкрайно дълъг.

# 29
Уффф, последно инфо от днес за нашата си идилия с препаратите. За лелката в групичката ни, която се е съюзила с една от сестрите /вече писах за добрата и комуникация с родител/ думичките "детски заведения и училища" не означавало "детски градини" Mr. Green Rolling Eyes и в предпазните мерки пишело, че бил канцерогенен и да се пази от деца ooooh!
Да се смее ли човек, да плаче ли #Crazy Аз незнам да има на този свят дезинфектант, в чиято  инструкция за предпазни мерки да НЕ пише че при НЕправилна дозировка се случва еди си какво. И да се пази от деца.
 Ами то даже на пухените играчки пише да се пазят от деца до 3г Joy
И то лелката hahaha, сигурно е някаква химичка, по- учена и ерудирана от МЗ и ХЕИ, та рече и отсече НЕ!
Вече обаче уведомихме родителите от другите групи, пък да видим ако и те се присъединят към нас дали ще скачат още. Май им е по- изгодно да са наполовина пълни групите, за да не им крещят децата, отколкото да са здрави Twisted Evil
Ние пък, наща групичка, само чакаме да дойде 1-ви Wink Ще им кажем ние едни Пропъри, Ариели, Астониш, трипластова тоалет. хартия, мокри кърпи и незнам си кви глезотии #2gunfire Да си ги донесе лелката от тях като е толкова отворена, ние не сме длъжни Naughty
Другия вариант да и смачкаме фасона е да искаме нарочна инспекция и да видим кои миещи препарати са разрешени от горепосочените Crossing Arms, на кои от тях пише изрично, че стават за ДГ, че са със сертификати и т.н. За Астониша ще и скъсат сигурно трудовата книжка, защото съдържа киселина и също се иска спец. разрешително за работа с него Wink
Та, така, войната е в разгара си. Очаквайте развръзката Joy

Четох назад, на 1-ва стр. и да вметна, че препарата УНИ С е за под и санитарен фаянс, а за масичките, мебелите и приборите за хранене сме взели РОДА СУПЕР. За него пише, че става даже за киснене на бебешки шишета и биберони.
Отделно фирмата ни предлагаше да финализираме комплекта с дезинфенктант за ръце, но не му помня сега името.

Общи условия

Активация на акаунт