побърквам се от мисли

• 3 325
  • 54
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да споделя с вас......Със съпруга ми сме заедно от много време, обичаме се, живеем прекрасно и в разбирателство. Правим неуспешни опити за бебе от почти 2 години. Ето обаче, че дойде момента, в който имаме тест с 2 чертички. Бреманна съм съвсем в началото, дори още не сме ходили на лекар. Само, че нещата не ми изглеждат толкова розови колкото трябва...нещо не мога да се зарадвам искренно.....Постоянно си мисля за това как от перфектното тяло (извинете за нескромността), което имам в момента няма да остане и помен, как всекидневно нарастващите ми гърди ще станат ужасно разплути с огромни ареоли..как ще трябва да се цедя като крава, защото съм почти убедена, че с тези малки и недостатъчно щръкнали зърна няма да мога да кърмя. На всичкото отгоре снощи ми хрумна глупавата идея да гледам клипчета за живо раждане...лошо ми става само като си помисля какво ще се случи с ........ ми и как сигурно няма да остане и помен от понастоящем вълнуващия сексуален живот. Като всяка жена и аз обичам да се глезя и да отделям време за себе си, не мога да си представя, че скоро ще кисна по цял ден да мивката и на ютията, и че цялото ми време ще бъде ангажирано с някой друг, че вече няма да има АЗ, а само ТО. За мъжа ми не се притеснявам, той е зрял и улегнал, страшно много го иска и е на 7-то небе от щастие, уверена съм, че няма по-добър баща за децата ми от него...ама на мен какво ми става...уж го исках, уж бях готова...пък сега не съм толкова сигурна. Нищо не ми трепва от вътре...каква майка ще беда за Бога?!?

# 1
  • Burgas
според мен си в депресия
много жени имат късмета като мен  Hug след раждането да изглеждат перфектно, ако не се тъпчеш и се храниш добре всичко ще е наред. Купи си крем за стрий. Гърдите ти с или без дете рано или късно ще увиснат.
Няма да си крава, ще бъдеш една щастлива майка.
Сподели какво мислиш със съпруга си и ако не можеш да се справиш потърси лекарска помощ.
НО, запомни че щом видиш детето си и го прегърнеш всичко ще е само смях за това което си мислиш сега.
Успех!

# 2
Не е лесно да станеш Майка! И физически и емоционално.
Пожелавам ти лесно да се пребориш със според мен абсурдните ти притеснения, защото като се роди бебчето те чакат повече и по-разтърсващи от тези.
Лека бременност и здраво бебче на финала! Hug

# 3
Нормално е да си притеснена, всички тези мисли постепенно ще отминат, особенно след като гушнеш бебока.Лека бременност и горе главата!

# 4
Здравей Мими, нормално е да се чувстваш така. Все пак да разбреш, че си бременна е събитие, което преобръща живота ти на 180 градуса,  но повярвай ми, да станеш майка е на-страхотното усещане на света!!! След като видиш и гушнеш рожбичката си няма да те интересува нито, че зърната ти са като на крава, нито, че корема ти е поувиснал, нито, че сменянето на наакани памперси е заместило времето, което сега прекарваш изцяло и само за себе си!!! Успокой се, ще ти трябва известно време, в което да свикнеш с новината, но когато се осъзнаеш няма да има по-щастлив човек от теб!!!!
А колкото до хлътналите зърна и цеденето- има и друг вариант- силиконови зърна на Авент например- решават проблема с недостатъчно щръкналите зърна и няма да ти се налага да се цедиш постоянно!
Пожелавам ти лека бременност и едно пухкаво и здарво бебче.
Щом 2 години си очаквала този момент сега не ти остава нищо друго освен да се осъзнаеш колко  голяма късметлийка си!

P.S. Казвам ти всичко това от личен опит- после няма и да си помислиш за себе си и за личното си време  , и за досегашния си живот, защото те очаква един по-добър!!!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 5
  • София
Първо нито едно от изброените неща не е задължително да се случи с тялото ти.
Аколкото до другите мисли, мойто мнение е, че ти не си била готова да забременееш, а си водена основно от желаниет на съпруга ти. Гледането не дете не е киснене на мивката, но това вече е въпрос на гледна точка. Не знам какво да те посъветвам, защото за мене от поста ти лъха нежелание за дете, а това не знам как се преодолява.

# 6
мила, за две години не можа ли да се подготвиш психически за всички тези промени, това си е доста време??  Shocked

както и да е, не се притеснявай толкова, предполагам че се дължи просто на шока, че наистина най-накрая си бременна (за което искрени поздравления) и го отдавам на факта, че очевидно още си много млада. нормално е да се чувстваш неуверена и разколебана, аз също бях така, въпреки огромното ми желание да имам бебче. тепърва ти предстои да се сблъскваш с тревожни мисли и емоции, но съм сигурна, че ще се справиш, щом детето е желано. нищо не ти трепва, защото си ужасена, не защото няма да обичаш детето  Peace   bouquet
прочети малко повече информация за промените в тялото по време на бременността, за да си напълно информирана какво те очаква, и повярвай ми съвсем не е толкова страшно. тук във форума ще видиш много жени, които са се възстановили напълно след раждане, някои дори са станали още по финни и хубави Peace повярвай ми с нарастването на коремчето всичките ти страхове за тялото ти ще се изпарят. а усетиш ли първото ритниче, няма да си свалиш усмивката от лицето.

съвсем не е необходимо да се кисне само на мивката и ютията - всяка жена естествено има нужда от грижа за себе си и в крайна сметка е отделен индивид, аз съм против отъждествяването на личността чрез детето. вие сте отделни личности, само от теб зависи как ще си го направиш, никой не е казал, че с раждането на детето твоят живот свършва. аз лично имам намерение да съм любяща майка, но и ще си работя и ще си имам личен живот, няма да се превърна в послушната домакиня вкъщи, защото това не съм аз. майчинството е щастие, не черна прокоба  baby_neutral

наслаждавай се на бременността си, не се ужасявай от нея, според мен това е един прекрасен период, в който момичето се превръща в жена.  Blush и ще бъдеш чудесна майка, не се съмнявай нито за миг в това   bouquet   bouquet

успешна бременност и си мисли как ще гушнеш едно сладко розово бебе на финала  Peace  Peace

# 7
Според мен си объркана.
Нещата които изброяваш, че ще се случат с тялото ти си описала много песимистично. С моето тяло не се случи нито едно от изброените неща.
Трябва да се подготвиш и емоционално за появата на бебето.
Бремеността и майчинството могат да бъдат и много красиви, и изпълнени с неповторими моменти.

# 8
  • Някъде там на юг...
На бъдещото майче пожелавам да се пребори със себе си  Peace 

# 9
 Laughing Честно да ти кажа, тези мисли съм убедена, че са минавали през главата на всяка една току-що забременяла. Работата е там, че никога не можеш да си сигурна какво точно ще се случи. Познавам жена с 3 деца и перфектни гърди; зърната ти ще се променят, повярвай. А защо реши да гледаш клипчета за раждане?! На някои им действа успокояващо (поне така казват), но не на всички  Laughing А за пораженията на специалното място - вярваш ли наистина, че няма да се възстановиш и няма да изпитваш повече удоволствие от секса??? Някои жени казват, че са започнали да изпитват дори по-голямо удоволствие, след като вече са раждали. Ако наистина жените ставаха фригидни след раждане, не мисля, че после щяха да искат да имат поне по още едно дете  Mr. Green
За свободното време след появата на бебето - много зависи с какъв характер ще ти е бебчето. Има истински вампирчета, но и абсолютни ангелчета. Също зависи и от твоята организация. Със сигурност ще отнеме известно време да се нагласите един към друг, но не е невъзможно. А и това, което съм забелязала е, че приоритетите на една родила жена коренно се променят, така че каквато и промяна да настане, няма да се усетиш кога и как си я приела.
Няма нищо страшно в това, че ще ти отнеме време да свикнеш с идеята, че ще ставаш майка, не се обвинявай и измъчвай излишно, всичко ще се нареди с времето. Сега в тялото ти започва един същински тайфун от хормони, заради които често ще се чувстваш странно. Изчакай да започнеш да усещаш промяната, да не говорим пък за първото ритниче - за мен си остава най-хубавият момент от бременеенето! После седите с бъдещия татко и дебнете следващото движение на бебчето  Heart Eyes
Отпусни се и остави нещата да се развиват!

# 10
ама на мен какво ми става...уж го исках, уж бях готова...пък сега не съм толкова сигурна. Нищо не ми трепва от вътре...каква майка ще беда за Бога?!?

Аз мога да допълня - ами то какво да ти трепва от вътре? Нямаш деца, незнаеш какво е, можеш само де предполагаш какви чувства ще изпитваш. Ти си още съвсем в началото на бремеността. При първата ми бременност, даже сега и през втората, не се замислям толкова върху това което чувствам, как да се прояви майчинският ти инстинкт предварително. Вярно, преобръща ти се живота и нещата няма да са такива каквито са били, но сега независио от липсата на време за мен или някоя и друга стрия и т.н. не бих върнала времето назад. Честно казано почувствах се майка, не веднага след раждането на синът ми, трябваше си ми време да осъзная този факт и всичко, което с него. Разбира се, всеки човек има приоритети в живота и ти сама знаеш какво е най-добро за теб.
При всички положения ти пожелавам успех !

# 11
Има жени, които цял живот не стават готови да бъдат майки. Има жени, които си мислят, че не стават за майки, но щом видят бебето, целият им свят се променя и започват да осъзнават, че това е най-великото нещо на света - да бъдеш майка. Не знам при теб, кое ще надделее, но имам усещането, че е по-скоро второто. Ти искаш да си майка, но си объркана и уплашена от това, което ти предстои. А далеч не е задължително всичко, което описваш, да стане точно така.
Дори да напълнееш, има начин да влезеш във форма и да изглеждаш добре. Гърдите ти ще увиснат рано или късно, с или без да си раждала. Да си майка не означава, че ще прекараш времето си около мивката, печката или другата бярла техника. Не казвам, че да гледаш дете е лесно, но не е така, както го чертаеш ти. Всъщност, ще бъде така, както сама си го направиш.
Аз мислех, че не мога да стана майка, всъщност, че точно сега не съм готова за това. Но в момента, в който ми подадоха сина ми, всичко в мен се преобърна. Детето ме направи по-щастлива и по-уверена в себе си. И физиката ти не е най-важното нещо на света.
Бремеността и майчинството могат да бъдат и много красиви, и изпълнени с неповторими моменти.
Ако ги приемеш и позволиш да бъде така.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 13:16 от zuki

# 12
От всичките ти притеснения,някои са основателни,други може и да важат за теб,а трети може и изобщо да не ти се случат,но повярвай едно бебе заслужава всичките промени и жертви,които правим в името да бъдем майки.

# 13
Толкова сте мили момичета..благодаря ви   bouquet Имах нужда да чуя нещо такова от майки, от жени минали по този път. Искрено се надявам да сте прави и скоро да пусна следващ пост със заглавие "побърквам се от щастие"  Simple Smile

# 14
Не ме съдете, и авторката също.....но направо немога да се стърпя........
като прочетох заглавието и след това първите редове, реших че си обзета от мисли че няма да можеш да забременееш и си депресирана и т.н.
 Почти бях решена да не чета целият пост а направо да напиша нещо окуражително и изведнъж...........след цели 2 години опити ...........-   страх какво ще стане с перфектното ти тяло! Shocked
Потресена съм, честно. Ти очевидно не си била готова да станеш майка, прекалено егоистично е всичко това. Да ,разбирам страховете ти от чисто женско-суетна гледна точка, но не разбирам защо в този преломен момент в живота ти - когато трябва да си ЛУДА ОТ ЩАСТИЕ, нищо в теб не трепва щото ще ти станат големи ареолите............

Общи условия

Активация на акаунт