от кога плодови сокчета

• 3 303
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
# 46
След 1 годинка. (аз още не давам)

# 47
  • до една звездичка
След годинката беше със сигурност, но сега им е такава фенкааааааааа.... Crazy
Общо-взето, без сок не минава ден. С него е свикнала да се приспива. Давам и едно 250 мл.-ово.
Но и повече от литър би изпила за деня. Crossing Arms

# 48
аз запо4нах да давам кьм края на 3ти месец по малко сок4е,сега сме ве4е на годинка и изпива колкото може повече...като ламя е  Grinning не мисля 4е е вредно да се дават сок4ета,щом може плодове,значи може и сокче!но все пак избора е твой! Flutter

# 49
  • Видин
Има огромна разлика между сокче и плод  Peace

# 50
  • София
Има огромна разлика между сокче и плод  Peace
Има и още как  Peace Но ходи и обяснявай. На някои от нас вече пришки на езика ни ще излязат да повтаряме едно и също и после се появява друг, който да изкаже компетентното си мнение колко е здравословно даването на сок на бебе.
Детето на моя приятелка е приучено само сокове да пие. На ден изпива литър от обикновените натурални сокове в кутия и изобщо не иска да опита вода. Е това хубаво ли е? Бас държа, че според някои е страшно полезно и здравословно, но всъщност е точно обратното!

# 51
според  мен дете на годинка,което яде попара,манджи и супички,не би трябвало да не може да пие сок..освен това лекарите сьщо казват,4е сока може да се вьведе кьм 3=ти месец...зна4и месо може а сок не може?!?еи тва ве4е не го разбирам...но всеки разбира се решава сам за себе си как да си гледа детето! Flutter

# 52
  • София
Чак след годинака е малко крайно, но след 6-7-8-10 месец става...т.е. детето е хубаво да е захранено с повечко неща преди да дойде сока - просто той е доста голям дразнител за стомаха...месото не е, не знам защо го сравняваш.
А самите плодове са доста по-полезни и разбира се си се въвеждат преди сока.

# 53
  • Видин
Ох, хора, не разбрахте ли че много голяма част от българските педиатри са учили по стари учебници и знанията им са оттогава.Не намират за нужно да ги "ъпгрейтват".
Ето статия по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0
Или може би тия американци са тъпи, та се противопоставят на мнението на великия български педиатър, който съветва даването на сокче от 40 ден  newsm78

# 54
  • София
освен това лекарите сьщо казват,4е сока може да се вьведе кьм 3=ти месец...
Би ли уточнила за кои лекари говориш?
Чела ли си статии на СЗО по въпроса? Всъщност надали...
Не е казано, че сокът трябва да се дава след годинката. Аз просто така прецених. Но имам чувството, че някои майки нямат търпение да изчакат поне до 6-ия месец, а изгарят от желание да дадат сок като нещо от изключително жизненоважно значение - манна небесна  ooooh!

amanita, на повечето български педиатри трябва да им се отнемат овехтелите дипломи  Peace Баят си едно и също от Втората световна насам. Жалкото е, че има кой да им се връзва.
Наскоро говорих с една майка от Германия - там са железни по отношение на захранването   Naughty

# 55
зна4и за вас педиатрите в бьлгария нищо не разбират...странно кьде тогава водите децата си на преглед?а и тук все пак не  е америка,не ме интересуват американските лекари какво казват,освен това там едва ли могат да си наберат домашни ябьлки и моркови.всеки има право сам да решава кога да дава сок!в крайна сметка не мисля 4е има нужда от спорове,всеки си изказва мнението!просто не мисля 4е на 3-4 месеца има лошо да се дадат една две льжи4ки плодов сок.а мен са ме учили 4е сок се дава преди пюрето,не знам кое е по правилно,но ве4е е кьсно да променям вьзгледите си Grinning а и детето си е здраво,нищо не му е станало от сока Peace

# 56
  • до една звездичка
А защо не вземем просто да оставим всяка майка САМА да реши на кого да вярва: на българския си педиатър, или на америаканския му колега?

И не всички "велики български педиатъри" ратуват за прословутото сокче от 40-тия ден. Tired Нека не бъдем коне с капаци и не слагаме всички под общ знаменател. Stop

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 22:55 от Vivi

# 57
  • София
Доста педиатри и у нас са против ранното даване на сокчета.
Освен това всъщност за мен не е педиатъра човека, който да ми казва как да си храня детето, а е човекът , който следи здравословното състояние и да го лекува при нужда.
Храненето си е моя грижа.

Ти щом искаш естествено си свободна и на новородено да дадеш сок....което не го прави по-полезен за бебето ти.

Освен това няма как да знаеш какво му е станало...защото станалото може и да се прояви в пубертета, че и по-късна възръст в някой гастрит или язва...но ти надали ще се сетиш, че всичко е почнало със сока в 3-тият месец, което обече никак няма да е малко вероятно....Wink

# 58
  • Видин
И да - всеки сам решава за себе си, но силно вярвам - след като е добре запознат с плюсовете и минусите на съответното решение  Peace
Финдо, избрала съм си педиатър,които е за изключителното кърмене и късното захранване - има и такива "кукувци" вече.Неслучайно казах "по-голямата част"  Peace Дали ще даваш сокче или не си е твое решение, но трябва да знаеш, че няма никакъв смисъл и може да доведе до много сериозни проблеми.Това, че сега детето се чувства добре, не означава, че след 20 години няма да се появи някакъв проблем и то именно заради ранно въвеждане на храни.Но спирам, няма смисъл  Peace

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 22:56 от Vivi

# 59
  • София
Момичета, давайте си сок още от родилното, никой не ви спира. Щом желязната ви логика "на детето ми нищо му няма" действа безотказно  Peace В България хубавите неща доказано стигат с огромно закъснение.
И да уточня. В милата ни родина има и добри специалисти педиатри. На такъв се натъкнах в провинцията, по време на престоя ни там лятото. Останах възхитена от този лекар-човек! И ще го цитирам по памет: "При мен идват всякакви майки. Когато ми стане ясно, че някои са от групата на "аз-знам-всичко и давам сок от 30-ия ден", не оспорвам. Не си хабя нервите, за огромно съжаление виждам, че думите ми отиват на вятъра. Давам съвети, доколкото мога. Не се разправям с хора, които не възприемат, че светът се върти и че всичко около нас търпи развитие."

Общи условия

Активация на акаунт