В очакване на Коледа - февруарчета!

• 43 720
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Мери не мога да те чета такава, не трябва такива мисли да ти се въртят в главата. Сърцето ми се къса, не мога да си представя на човек да са му приоритет цигарите пред децата Shocked Не знам как бих постъпила на твое място, така описано не бих желала да заведа децата си там. То излиза че още две гърла н теб ще чакат /майка и син/ Явно така е било в тяхното семейство от край време, сина няма от кой друг да види. Не знам какво да кажа.......... Ще проверя едно нещо и ако стане ще ти пиша.

# 406
Здравейте!

Мери, мислила ли си варианта да зарежеш живота в Айтос, да продадете къщата и там каквото имате,да вземеш най-важните неща и да идете в Бургас или в София на квартира. Вярвам че и в двата града ще има кой да ти помогне, поне с такова впечатление оставам, че имаш познати и в двата града. Ще си намерите квартира с Иво или без него, по-добре без, ще пуснеш децата на градина и на ясла ( в София по сложно, но не е невъзможно), ще си намериш работа, 100% съм сигурна че можеш да си намериш работа - някаква, аз съм работила и като чистачка, от което изобщо не ми пука, а сега заради Ина пак бих го направила. Сигурна съм че може и свястна работа да си намериш. Стига да искаш. Не е невъзможно, даже ми звучи по реално. Нямам идея защо сте се преместили от големия град в малкия, сигурно е имало основателни причини.... И зарежи тоя "лесен изход". Глупаво е. тъпо е да постъпиш така най-вече заради децата ти. Ако ги нямаше тях, бих те разбрала, но престани да се само-съжаляваш и се огледай и ще видиш че можеш да се справиш. нямам идея дали си "силна" или "слаба", но съм сигурна че човек когато ИСКА - НАМИРА НАЧИН! Ох, много неща ми идват на ум, но спирам до тук.

Mirkam , хубави снимки!

Дракончето я виждам всеки ден в скайп, онлайн, но не пише... както казва Мирка сигурно си има причини, дано не сме я обидили...

Ние с Ина ще пътуваме за Габрово в събота с автобуса. Трябва да ида до автогарата с нея, количката, столчето за кола и багажа. Събота е работен ден и няма кой да дойде с нас до там. Изобщо нямам идея как ще се замъкна по трамваи и подлези, но трябва да го измисля. Simple Smile

Ето и Ина:

Ина е здрава, да чукна на дърво. Имаше ечемик, който мина за два дни. Вече е повече от 90 см и 13 кг. Не се спира. Всичко знае. Simple Smile

До скоро!

Hug

# 407
  • Sofia
не мога да си представя на човек да са му приоритет цигарите пред децата Shocked
Само исках да кажа, че не само си го представям, а съм го виждала с очите си  #Cussing out
Няма да ти казвам колко си силна ще ти кажа само, че ако си мислиш да направиш някоя глупост това няма да промени нещата след теб, затова си длъжна след като господ ти е дал най-хубавото, за което хората се молят с години да се грижиш за тях  Hug
Не се оставяй на отчаянието. Аз си казах мнението по въпроса за заминаването ти.
Тук можем да помогнем с търсене на работа, на квартира, на градина, можем да ти пратим дрешки или пари, но ти самата трябва да действаш.
Не казваш какво става с къщата бяхте теглили заем???
Има варианти. Можеш да продадеш разни вещи и да отидеш в Бургас на квартира. Там децата ще ходят на градина и няма да пътуваш.
Може и в София да дойдеш. Работа ще се намери тук, но пък с градината е по-сложно, но не и невъзможно.
Просто затвори тази страница от живота и реши какво ще правиш. Децата разчитат на теб и ти им трябваш  Hug

Няма да редактирам нарочно, за да се убедишq че доста хора мислим в една посока ....
Светланка ме изпревари  Wink

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 15:26 от kam4o

# 408
Къщата е с ипотечен кредит, вноски не са внасяни от миналия март. В момента тече някакъв 6 месечен гратисен период, през който не се плаща нищо, после нова разсрочка. Няма как да се продаде с кредита, никой няма да даде около 70хил лв за целта.
Преместихме се от София заради скъпите наеми, тук са наполовина по евтини, там заплатата отиваше за наем и сметки, за ядене не оставаше. Тук минахме под наем и се закрепихме. После Иво заработи на две места и решихме да вземем дом за децата, не се говореше още за криза. Нататък е ясно.
В Бургас наемите са колкото в София, непосилни за женска заплата.
Днес отивам до единствената ясла, ще поплача на директорката да вземе Емма и Ива, дано се съгласи и почвам каква да е  работа. Явно вечер ще се гледат сами двете.
Мре ми се, но няма да се дам без бой, ще драпам до последно това е ясно.

# 409
  • София
Виж какво Мери, въздържах се до сега да пиша, сутринта с Роси говорих, но не мога да изтрая да разговаря тя с теб затова тук. Към края ще разбереш защо не е на лични- това за лесния изход си го избий от главата- по този въпрос повече няма да коментирам. Още снощи щях да ти пиша, че пътуването при свекърва ти не е решение, а отлагане на проблема. Да не говорим, че и още по-големи проблеми могат да станат, ако посред зима им омръзне присъствието ти. Според ме решението ти на проблем е приходи, които да зависят от теб,м а не от оклните, на които явно не може да се разчита. Аз мога да ти предложа това: ако можеш да шиеш ще ти пращам парчета хасе, взимам ги от цех за чаршафи. От тях могат да се шият спални комплектчета за кукли, като на къщичката, която показвах преди. Само сатенената панделка е разход, отначало ще ти купувам и нея. Ще направим един акаунт във фликър, там ще пускаме сннимки на готовите комплекти. Смятам че повечето майки от нашата  група, предполагам и от кърмаческия форум ще имаш подкрепа, ще си сложим банери в подписа с линк към твоите неща. Тези парчета плат са идеални и за ръкохватки, може и нещо друго да измислм, което да се прави. Пощеските разходи за пращане ще  са малко, защото могат да се пращат в голям плик като писмо дори и 3 комплекта. предполагам, че има от нашите майки, някоя със собствен магазин или офис, където ходят хора. Ако са съгласни може да изложат тези неща да се продават( това е основната причина да го пиша публичн, за да получим съдействие от този род).Ако нещо друго можеш да правиш- пиши, ще обсъдим, ще измислим как да набавяме материали.  Мисля, че няма да ни баннат модовете, все пак ще се опитаме да помогнем на една майка и двете й деца. Не знам дали изобщо си навита на такъв вариант, но определено трябва да се мисли в посока за някаква възмозност за постоянни приходи, не еднократни решения.
Не знам колко ще проработи това, но може да опитаме, според мен най-важно е да изкарате тежката зима сега, а и да си осигуриш два-три месеца време да се успокиш и да вземеш наложащи решения- градина, ясла работа. И знай, че ако не го направиш ти, няма кой да го направи, явно в момента не можеш да разчиташ на мъжка подкрепа. На никой няма да му пука за твоите деца повече от теб. Предполагам доства жертви ще трябва да напрвиш- безсъние, умора, унижение, знам ли още какво, децата също- ясла и градина със сигурност ще трябва да преглътнат в името на твоята работа и всеобщото ви оцеляване. Освен това и приятелите съчувстват, помагат, но не може често, всеки има грижи, много помагат и на други хора, на свои близки, а от някои дори и съчувствие няма да получиш, ще си  казват при млади и здрави майка и баща...(сигурно половината от вас ще ми се разсърдят за тези думи...) Била съм в положението на твоите деца, не е мястото и времето тук да обяснявам, но знай, че положението може да се оправи с много труд, много воля, много жертви и то от твоя страна.Не казах всичко, но ще публикувам докато не съм се отказала- намеренията са ми само да ти помогна, дано Господ не ме накаже за думите по-горе.

4 отговора, докато пиша, не съм ги чела, не знам дали след тях ще има смисъл от моите писания

# 410
После Иво заработи на две места и решихме да вземем дом за децата, не се говореше още за криза. Нататък е ясно.
В Бургас наемите са колкото в София, непосилни за женска заплата.

Аз пак съм тук, чета те и си мисля...

Този Иво като е работил тогава на две места, сега к'во прави?

С къщата и ипотеката не ми е ясно точно какво става. Знам обаче че има начини, дори може и по-добре да е банката да я вземе, ще ви дадат разликата, поинтересувай се.

Пак ти казвам престани да се само-съжаляваш. Вредиш на всички около теб и на себе си така.

Измисли нещо да правиш в къщи. Има варианти, може да продаваш по интернет или за някой да работиш. Сигурна съм че ще измислиш нещо, стига да искаш.

Спирам.

П.П. Прочетох Таня. И на мен нещо подобно ми дойде на ум. Таня го е казала много хубаво и  с по конкретни примери. Напълно подкрепям целият ти пост, Таня!  Hug

Hug

# 411
  • София
Добре де, Мери, а с варианта на Роси не си ли съгласна? Остави ги свеки и Иво, те никога няма да се променят. Сама казваш, че на тях не можеш да разчиташ, даже ще са в тежест. Според мен по-добре да се опреш на рамото на приятел, отколкото на роднини, на които хич не им дреме за децата, а те са най-важните в момента.
Роси къща ли има в Боровци? Защо не идете там и не заживеете само тричките. Може да съберем парички да ти помогнем да си стъпиш на краката, пък после ще намериш работа и ще видиш как всичко ще потръгне. Имай вяра, не се отчайвай и изобщо не си и помисляй за лесния изход. Naughty (Извинявай ако се бъркам там, където не трябва, не съм била на твоето място, никога не бих искал и да бъда. Знам само, че вече трябва да излезеш от тази дупка и ние трябва да ти помогнем за това - кой с каквото може)

Дарче
, лек полет! Ще чакаме да пишеш от родната земя!
Мирка, прелестна малка принцеса! Страхотна фотосесия!!!
Кам4о, бързо възстановяване на Ники!
Златина, бързо да оздравяват децата!
Ави Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
Мери, съгласна съм с мнението на Чара. Надомната работа е най-добрият вариант за теб! (и аз сутринта си мислех за това)

# 412
  • Sofia
Аз до колкото успях да схвана Боровци е селото на свекървата, Роси предлагаше да я закара, то наистина е доста далече от Айтос.
Мислех, че имаш подкрепата на свекървата след като те е поканила да отидеш с децата за зимата, изобщо не знаех, че нещата стоят по този начин, при тази ситуация и аз не бих отишла, прави са момичетата, това не е решение а отлагане на проблема за неопределено време, възможно е и да се задълбочи.
Трябва да има начин, сигурна съм всъщност, че има и че заедно ще намерим верния път до там.
За мислите, които ти минават не искам да коментирам, но искам да си ги избиеш от главата, погледни колко очи са вперени в теб с единственото желание да ти помогнат!

Мири, страхотна е Дидито!  Heart Eyes

# 413
Мери моля те, какво ти става какъв лесен изход за какво говориш бе жена,ти си родила 3 деца и си ги отгледала сама,това ни показва че си силен човек.Незнам какво да ти кажа Praynigмоля се за теб всичко да се нареди към добро.Не съм достатъчно запозната но социалните нещо не могат ли да ти помогнат Rolling Eyes.Не му мисли толкова,просто остави нещата да се наредят сами(ако ти е възможно,то отстрани лесно да се говори ама ако съм на твое място и аз щях да мисля много)но съм забелязала че колкото повече мисля за нещо само се затормозявам и мисля че ще полудея,затова те съветвам да не мислиш много.Ами ако не ти се ходи на селото не ходи,виж ако може нещо да се уреди тук.Незнам сложна работа,обмисли много добре нещата.Стискаме ти палци. fingerscrossed
Аз до колкото успях да схвана Боровци е селото на свекървата, Роси предлагаше да я закара, то наистина е доста далече от Айтос.
Мислех, че имаш подкрепата на свекървата след като те е поканила да отидеш с децата за зимата, изобщо не знаех, че нещата стоят по този начин, при тази ситуация и аз не бих отишла, прави са момичетата, това не е решение а отлагане на проблема за неопределено време, възможно е и да се задълбочи.
Трябва да има начин, сигурна съм всъщност, че има и че заедно ще намерим верния път до там.
За мислите, които ти минават не искам да коментирам, но искам да си ги избиеш от главата, погледни колко очи са вперени в теб с единственото желание да ти помогнат!

Мири, страхотна е Дидито!  Heart Eyes

ТОЧНО ТАКА!!!
Мирка страхотни снимки супер нежни  love001 newsm51

Ванко днес е по добре има малко глас,аз го записах отново на хомеопатия и другият месец започваме всичко отначало,Дани е супер сополива и не спи спокойно даже прокашля малко но слагаме клеева тинктура и се моля да помогне.

Hug Hug Hug Обичам ви !!!

# 414
Сега се връщам в офиса и ви чета. Днес е понеделник и ми е лудница...
И аз да вметна някои неща по темата за Мери.
Каттт-че Боровци е селото на свеки на Мери. Предложих и да ги закарам - за сега плана отпада, по разбираеми за всички причини.
Но каквото и да се случи, аз ще ги закарам тричките. Иво да се оправя...не ме интересува! Крайна съм, знам, но това е !!!!
Този Иво като е работил тогава на две места, сега к'во прави?
ААААА, ей това се питам, какво прави тоя ........, че и цигари пуши и от храната на децата яде... Сега знае, че на Мери винаги ще има кой да помогне, както е помагала и тя, и спи спокойно човека....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Машина за шиене ще осигуря на Мери, 2 модела даже - крачна и ръчна.... Само желание да има. Те са ми от баба и двете машини, много си ги пазя и са ми на сърце, защото като бях малка баба ме научи да шия и много обичах да режа парцалчета и да ги шия на машината. Така че и с това мога да помогна...
Моето мнение като цяло по въпроса съвпада с това на Таня. Трябва Мери да сложиш край на живота от ден за ден и ако ти сама не си помогнеш, всичко друго ще е временно решение. Децата растат, Ива е достатъчно голяма да бъде самостоятелна, а градината и яслите са неизбежни в твоето положение. Ако имаше къде да те приютя в Бургас, с удоволствие бих го направила, защото и за градина и ясла нямаше да имаш проблем. Пусто, изпродадохме всички апартаменти и сега и къщата не ни е готова.
Както и да е, ако искаш да вървиш напред, не се спъвай в отчаянието! Просто го прескочи! И няма да е зле да прескочиш и Иво.....
Хайде довечера повече...

# 415
Мери , ето , че с общи усилия ще стигнем до някакво решение. Няма да е лесно , но не е невъзможно.Аз ти писах по ранио , че този момент в живота ти  е повратен. Приеми , че трябва да преминеш през него , за да се нарадят нещата.Нали си чувала , че  най - тъмно е преди зазоряване.Това за лесния изход не го мисли - знаеш , че с тези думи нараняваш всички ни. Знаеш и , че  е малко подло/ извини ме за остротата/ , да търсиш изход единствено за себе си , оставяйки децата  Естествено на първо време ще започнеш каква да е работа. Ние ще помагаме. Ето аз например  се ангажирам при получаване на майчинството , да ти пратя един колет с хранителни продукти.Ако всеки месец една от нас ти праща по нещичко , ще се позакрепите до края на следващата година.Този Иво го изгони на момента -  да  си ходи при мама - да пушат и да дебилясват.

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 17:31 от Камчи

# 416
Чета и обмислям, макар че съзнавам че не мисля трезво, само глупости в главата ми.
Чаре не мога да шия, но имам желание да опитам всичко което би ме избавило. Не вярвам да има кой знае колко сложно, разбирам от всичко по малко. Мога да шия и слингове, макар че има много в нета вече.
Нямам някаква специалност, работила съм касиерка, сервитьорка, камериерка, и продавач в магазини, това е. 
Днес подадох молби за момичетата в градината, на 10.01 ще ми дадат резултат. Обясних каква е ситуацията, директорката се уплаши пък дали ще мога да плащам таксите и лекарствата, 5 пъти го повтори.
След малко имам среща с човек, който се надявам да помогне с работа или идея, или знам ли какво, но много разчитам на него.
Благодаря ви че сте до мен! Че мислите за мен и с мен, че ми помагате!   bouquet

# 417
Добро утро, Мери стискам палци да стане работата с този човек  fingerscrossed fingerscrossed
Както е казала Камчи най-трудно е преди да се оправят нещата, за мен това важи с пълна сила. /Вчера отстраних един проблем ,който от една година не ми дава мира/ Дано по бързо да стане прехода от лошо към добро и нещата да тръгнат да се подреждат от самосебеси. Трябва им малко тласък и посока и общата мисъл и помощ на всички ни, че ще се оправи полужението ти. Hug
А сега за всекиго по нещо
и нещо малко по силно за студено време

# 418
Много тъжна дискусия се е заформила тези дни. Честно казано ситуацията, в която е изпаднала милата Мери в момента не е неочаквана. В тази всеобща финансова криза много успешно се развалят семейства и се провалят съдби, затова лично аз бих се въздържала да давам крайни мнения. Все ми се струва, че като публика пропускаме един важен момент- за да избере именно този мъж за баща на децата си, вероятно Мери е видяла в него нещо, което на нас като зрители, които гледат сериала от 116-ия епизод, ни убягва. Освен това, както и друг път съм казвала, за мен делението на мъже и жени не съществува, що се отнася до работата. Двама души могат да потънат заедно в кризата. Или да спасят себе си и семейството си, ако го искат. Изход винаги има.  Познавам много военни и знам как реагираха при вълната от уволненията. Това е много тежък психически срив и ако не получи подкрепа, човек много лесно може да се лута от едната крайност в другата или да бъде завладян от пълна апатия, каквато ми се струва, че виждам у Иво. Ако всички, които обичат Мери го атакуват по начина, по който го правим ние във форума, струва ми се, че е поставен в патова ситуация. Ето защо съвсем съзнателно няма да се включа в общия хор. Горещо се надявам, че той ще съумее да излезе от дупката и ще се превърне отново в оня мъж, когото Мери е избрала между всички останали.
Не мога обаче да си спестя личното отношение към мъжа, който иска Мери, но "без ангажименти". Скъпа, този човек е пълен боклук и ако ти говори за някакви чувства, му предай от мен да си ги завре някъде. Без извинение! Преценката ми за него от самото начало се оказа много точна. Този тип е усетил колко си уязвима и се опита да се възползва от ситуацията, което е много грозно и долно. Какво означава: искам те, много те искам, ама децата ти не ми трябват?!
Що се отнася до Дракончето - добре е, но няма възможност да се включва във форума, за което съжалява. Свободното си време, в което не е затрупана със служебни задължения и не се грижи за домакинството, посвещава на децата.

# 419
ДАРИЯ... Hug  Добре ли пътувахте,  радвам се ,че си на линия вече... Heart Eyes

После пак...Лек ден на всички... Hug

Общи условия

Активация на акаунт