Заяви ми, че щял да се откаже от децата

• 6 844
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
Иска ми се баща му да го изтрия от живота си и никога да не му позволя повече да види детето. Това искам - той не заслужава да бъде баща, не го заслужава. Не мога да му простя мъката, която причинява на сина ми, не мога да му простя, че му затвори телефона, когато детето искаше да говори с него, не мога да му простя, че ми каза, че ако не спра да го съдя за издръжка и не подам молба за развод, при усволия, които той определи, синът ми никога повече нямало да го види.

Kerimich, ако правилно разбирам от думите ти, вие още не сте разведени и не е определена издръжка.

Това променя значението и на твоите думи, и на думите на мъжа ти - и двамата сте все още под твърде голямо напрежение и сте твърде ядосани един на друг... Повечето двойки, които се разделят, са така в този период - не могат да се "дишат" един друг и се приказват и мислят много глупости...

Ти се успокой, дано и мъжът ти се успокои... а на сина си изобщо не му споменавай глупостите, които си мислите и разменяте в това критично и за двама ви време...

# 16
А,очаквам... Tired
Ми не мога да ги проумея тия бащи,беее...Как ще си легнеш,как ще станеш без да знаеш детето ти болно ли е,здраво ли е,какви са му проблемите,има ли какво да яде...
Пфуууу...думи нямам...
Хе, лягат си, и то не сами, като "стой, та гледай"...И по кръчми си ходят, и по почивки с гаджета...
 Не се трови- няма смисъл.Гледай да забавляваш детенце, да си създавате ваши места и традиции. ..

# 17
А,очаквам... Tired
Ми не мога да ги проумея тия бащи,беее...Как ще си легнеш,как ще станеш без да знаеш детето ти болно ли е,здраво ли е,какви са му проблемите,има ли какво да яде...
Пфуууу...думи нямам...
Хе, лягат си, и то не сами, като "стой, та гледай"...И по кръчми си ходят, и по почивки с гаджета...
 Не се трови- няма смисъл.Гледай да забавляваш детенце, да си създавате ваши места и традиции. ..

hahaha hahaha hahaha, това все едно за нашето БНД си го писала  Grinning  Иначе като го питаш охооо, всяка вечер с мисъл за децата заспива и с тази мисъл се събужда, а през деня.... ееее там вече е друго, където види дете за неговите се сеща  ooooh! Обаче на дела.... и като се заслушаш в разказите му... съвсем други неща разбираш  Whistling

Най-лесно ще е за всички ако просто няма очаквания и изисквания и си продължавате живота така все едно че той е ..... потънал в дън земите  Peace

# 18

Най-лесно ще е за всички ако просто няма очаквания и изисквания и си продължавате живота така все едно че той е ..... потънал в дън земите  Peace

и не само.
ти направи, каквото смяташ за редно.
пък той, ще се наложи да прави, каквото постанови съда.

# 19
  • Не от София.

и не само.
пък той, ще се наложи да прави, каквото постанови съда.
Аз така и направих!
Подписвам се под двата поста!  Hug

# 20
  • София
Пък аз не направих така.  Stop не само, че не съжалявам, но сега детето ми си има баща, който й се обажда редовно, прекарва с нея поне 2 уикенда в месеца и е с нас на всеки празник... сигурна съм, че отдавна е забравил как докато се разделяхме на три пъти ми каза, че се отказва от детето си.
Напълно подкрепям Мария и нейния пост. Мъжът на авторката се чувства притиснат и се опитва да си върне контрола на ситуацията. Дали е глупаво и инфантилно - Да. Дали е безотговорно - Да...
Явно не е образец на мъжко съвършенство и за това се развеждаш с него. Само дето за добро или зло имате дете и поне единия родител следва да е отговорен, разумен и ...прощаваш.  Peace

# 21
  • Не от София.
Пък аз не направих така.  Stop не само, че не съжалявам, но сега детето ми си има баща, който й се обажда редовно, прекарва с нея поне 2 уикенда в месеца и е с нас на всеки празник... сигурна съм, че отдавна е забравил как докато се разделяхме на три пъти ми каза, че се отказва от детето си.
Напълно подкрепям Мария и нейния пост. Мъжът на авторката се чувства притиснат и се опитва да си върне контрола на ситуацията. Дали е глупаво и инфантилно - Да. Дали е безотговорно - Да...
Явно не е образец на мъжко съвършенство и за това се развеждаш с него. Само дето за добро или зло имате дете и поне единия родител следва да е отговорен, разумен и ...прощаваш.  Peace
Ясно,че всеки споделя от неговата си камбанария,нали?Радвам се,че има случаи като твоя,но и ти не игнорирай случаи като нашите.Визирам себе си като казвам,че крехката връзка между сина ми и баща му се дължи единствено на компромиси и усилия от моя страна.Минала съм през подобни простотии,та знам какво говоря.Лесно е да си човек,когато насреща имаш такъв.Аз съумях да се държа човешки и с БНД,който е всичко друго ама не и човек.Благодарение на мен се чуват от време на време и сина ми въобще се сеща за него.
Абее....дълга и необятна тема!
Всеки знае себе си!Надявам се за едно сме единни-важно е децата ни да не растат с мисълта,че са отхвърлени от бащите си.Аз съм спокойна,че съм направила всичко в тази посока.
Желая това спокойствие и на вас!  bouquet

# 22
  • София
solei, именно защото моята камбанария е била същата си позволих да споделя мнение в този подфорум.
В случая, както и в повечето подобни, е нужно да изберем между това детето ни да се чувства добре и собственото си его... Аз избрах детето си.  Peace

# 23

"Най-лесно" и "редно" обикновено не са едно и също нещо.

Много добре я разбирам Kiara, и мен ми се е искало да постъпя, както тя казва - че то кой не обича да му е лесно... Ама постъпвам, както е редно - и най-добре за децата...

# 24
  • Italia

Isa, дали можеш да споделиш как постигна това? БНД не се е отказвал от децата, не е искал да се откаже, настояваше за повече свиждания и ниска издръжка - с всичко се съгласих, въпреки всичко се появява от дъжд на вятър... Къде съм сбъркала? newsm78

# 25
  • София
NikolForAll, не мисля, че има вярна рецепта - за мен си е усет и да използваш това, което най-много влияе на БНД.
Последния път, когато БНД ми каза нещо като: "Заради теб ще се откажа от детето си. Ето отказвам се..." Просто следващите 2 седмици му отрязах целия достъп до детето. Не му вдигах телефона, не отговарях на смс-ите му, не знаеше къде сме. Накрая вдигнах и казах "Нали каза, че се отказваш - какво искаш?"... След което /до колкото помня/ минах на тънка струна: "Как дъщеря ни има един баща и той винаги ще й е такъв, как аз само на един мъж съм родила дете..." може даже и да ревнах - не помня. Единственото обаче, за което съм говорила тогава е детето. Никакви лични обвинения не правех и не позволявах. Ние сме разделени - защо, какво, кой бил виновен - няма значение. Детето и само детето.
Непрекъснато сменях тактиките от заплахи до сълзи и всичкото можех и в един телефонен разговор. Около 6 месеца след раздялата ни отношенията ни се нормализираха и сега /няма да излъжа/ са прекрасни.

Не знам ти къде си сбъркала - понякога каквито и услия да положиш не се получава - знам.  Hug

# 26
  • Не от София.
solei, именно защото моята камбанария е била същата си позволих да споделя мнение в този подфорум.
В случая, както и в повечето подобни, е нужно да изберем между това детето ни да се чувства добре и собственото си его... Аз избрах детето си.  Peace
Не мога да разбера защо хем говорим за едно и също,хем не изглежда баш така... newsm78
Пак ти повтарям-имала си щастието /дай,Боже,всекиму!/ да избереш човек за баща на детето си.
Нали не мислиш,че аз бих избрала друго освен щастието на детето си?!Сигурна съм,че и на теб /както на повечето от нас/ не ти е било лесно покрай раздялата...но едва ли можеш да си представиш какво е  да имаш насреща отмъстителен и злобен човек,решен да те смачка на всяка цена,който отгоре на всичко има и ресурсите да го направи.А ти да си сам,млад и беззащитен и въпреки всичко да имаш куража да се изправиш срещу него,срещу корумпираните му приятели полицаи,срещу подкупния местен съд..След всичко това аз СЪМ! избрала детето си!То се вижда с баща си с цената на усилия и компромиси от моя страна....
Може и да не съм права,но оставам с впечатление,че вие с твоя БНД разговаряте.Какъв да ти е проблема тогава да се разберете?  newsm78

# 27
  • Не от София.
NikolForAll, не мисля, че има вярна рецепта - за мен си е усет и да използваш това, което най-много влияе на БНД.
Последния път, когато БНД ми каза нещо като: "Заради теб ще се откажа от детето си. Ето отказвам се..." Просто следващите 2 седмици му отрязах целия достъп до детето. Не му вдигах телефона, не отговарях на смс-ите му, не знаеше къде сме. Накрая вдигнах и казах "Нали каза, че се отказваш - какво искаш?"... След което /до колкото помня/ минах на тънка струна: "Как дъщеря ни има един баща и той винаги ще й е такъв, как аз само на един мъж съм родила дете..." може даже и да ревнах - не помня. Единственото обаче, за което съм говорила тогава е детето. Никакви лични обвинения не правех и не позволявах. Ние сме разделени - защо, какво, кой бил виновен - няма значение. Детето и само детето.
Непрекъснато сменях тактиките от заплахи до сълзи и всичкото можех и в един телефонен разговор. Около 6 месеца след раздялата ни отношенията ни се нормализираха и сега /няма да излъжа/ са прекрасни.

Не знам ти къде си сбъркала - понякога каквито и услия да положиш не се получава - знам.  Hug
Ми да,ето...Първо отговорих,после прочетох този ти пост.Точно,както предполагах..Па ако беше моя бившия,щеше да си тегли камшика и хич да ви забрави-не обаждания,не смс-и,ами и през акъла му нямаше да мине за вас.Човекът беше казал-"Аз мога и да не го виждам детето,то като порасне,ще ме потърси".
Мислиш ли ,че тактиките ти ще минат пред този субект?Щото аз съм сигурна,че не!
Това имах предвид под израза,че всеки гледа от своята камбанария.Имаме неща общи,но всеки случай си е сам за него си.
Те затова и различно говорим с теб,Иса. bowuu

# 28
  • София
..избрала детето си!То се вижда с баща си с цената на усилия и компромиси от моя страна....

Ето - намерила си начин за твоя бивш...  Peace

# 29
.... понякога каквито и услия да положиш не се получава - знам.  Hug

Ето тук идва огромната разлика м/у БНДтата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт