ОтНово за Сицилия

• 157 071
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив / София
Вчера се върнахме от Сицилия. Всъщност това беше една моя сбъдната мечта.
За съжаление имахме малко време. Бяхме отседнали в Катаня и се разходихме до Таормина и Сиракуза.
Катаня не ми направи кой знае какво впечатление, но другите два града - страхотни.
Много ми хареса там.
Както и жегата също, защото съм си топлолюбива. Grinning
Надявам се да се върнем и посетим и други градове - Ното, Рагуза, Агридженто, Месина, Трапани и още.

# 496
  • Europe
Здравейте на всички, които не познавам, здравей Блед много се радвам да те срещна и в тази тема.

Случи се така, че съвсем неочаквано ще прекараме тази Нова Година в Сицилия. Поканата от наши приятели ни дойде като гръм от ясно небе, но защо пък не, точно най-неочакваните неща оставят спомени и тръпка. Вече сме платили хотел в Палермо и самолет до там.
Сега обаче следва интересната част. Не е ясно къде ще сме на новогодишната вечер и кое по-напред да видим за тези 3-4 дни там. Рент-а-кар от там или от тук да си го запазим? Палермо по предварителна информация не ме привлича много, но часовете на полета бяха за предпочитане пред тези до Катания и за това го избрах. Смятам да използваме това пътуване до Сицилия като проучвателно и набелязващо готини местенца за лятото. Моля всички, които имат някакво инфо за свестни ресторанти в Палермо (хотелът ни се казва Европа - http://www.booking.com/hotel/it/europa-palermo.bg.html?aid=32317 … 1;highlight_room=)

Погледнах един-два ресторанта, но нямаха места !!! за нова година. За това бързам да се ориентирам ако има нещо свястно, което е все още свободно, хич не ми се ще да обикаляме с 3 деца в студа или да я прекараме в хотелската стая. Май на там ми намирисва, че отиват нещата.

# 497
Не знам хубав ресторант в Палермо, ама запазвайте нещо, че миналата година на Коледа бяхме в Рим и замалко да си останем гладни без резервация. Добре, че едно ресторантче в последния момент отвори една вътрешна зала та там, ама умряхме от студ.

# 498
  • София
Здравейте на всички, които не познавам, здравей Блед много се радвам да те срещна и в тази тема.
...............

Aleina     bouquet
За малко да те изпусна.
Когато имам време прочитам темите, но се случва рядко.
Сега те нацелих, липсваше ми, изчезна.
Ах Сицилия, на 10-11 бяхме отново в Палермо !!!
Много пъти сме минавали и спирали за ден с кораб, а два пъти и с кола.
Като си премислих ресторантите, отсявам специално за Нова Година един, който ми харесва. Но все пак зависи какво търсиш.
Името е лесно Cin Cin. Намира се близо до Via della Libertа и Giardino Inglese и недалеч от пристанището.
Тоест целим в десятката, съвсем близо до вашия хотел. Europa е в пряка на Via della Libertа, от другата страна. Удобно място за центъра. Ние сме били наблизо в хотел  Giardino Inglese.
Ресторанта вътре е разделен със сводове в различни помещения, уютно и закътано. Кухнята си струва, обслужване на ниво. Ако го има някъде, го намери и го разгледай, че нямам време.
Пътувам и случайно тази вечер ме хващаш на суша, до сутринта бяхме на вода. От 25-11 пак се качваме за дълго, Венеция-Дубай, разгледай темата Круизи.
Дано нямаш въпроси, че едва ли ще мога да се включвам редовно.
Желая ти супер пътуване и много прекрасни моменти.
Забравих, ако решиш да резервираш в ресторанта, търси Винченцо

# 499
  • Europe
Не знам хубав ресторант в Палермо, ама запазвайте нещо, че миналата година на Коледа бяхме в Рим и замалко да си останем гладни без резервация. Добре, че едно ресторантче в последния момент отвори една вътрешна зала та там, ама умряхме от студ.

Да, да именно за това говоря.

Поразгледах ресторанти, обнадеждих се малко, защото Трипадвайзър показва над 1200 ресторанта в Палермо. Набелязах няколко пък ще видим какво ще уцеля ...

За плаж няма да става, но дано поне за разходки е хубаво времето, божа работа.

Тези Катакомби дали ще са много страшни за 3-4 годишни деца според вас и заслужават ли си?

Набелязах няколко местни пазари. Посещавали ли сте ги? Предвиждам ги за разходки след или преди хапване с разузнавателна цел.

До Чефалу през зимата има ли смисъл да бием път? Ако е студено има ли какво да се види?

За Етна също се чудя дали няма да ни отвее вятъра мозъците горе по върховете?

Май-май от времето ще зависи всичко. Ако не друго то поне трипадвйзъра ме зарадва, че ресторантчетата са бол ...

# 500
  • Europe
Здравей Блед, как да не ти се зарадва човек. Ти си човека-пътешественик, абсолютната енциклопедия  Hug и на мен ми беше домъчняло.

Видях го и аз този Чин-Чин, има хубави отзиви за него, а ето и ти го препоръчваш, най-вероятно ще го запазим. Много ти благодаря за включването и лек път .....  Hug

О, да ще преслушвам и темата за круизите, защото и те са ми в списъка за следващи пътувания, децата вече порастват и пак се почват хубавите дестинации  newsm44

Като каза Венеция, тъкмо съм на сходна вълна. Искам да ви споделя нещо, което може да ви е полезно в някакви ситуации. Това което ми се случи за нас в БГ е фрапиращо, но за нормалните държави е нещо обичайно. Тъкмо вчера получих паричен превод - обезщетение, от една венецианска корабна компания, за това че кораба им се счупи на пристанището във Венеция и се наложи да ни прибират с автобус до Пореч (Хърватска), откъдето бяхме тръгнали. Просто написах жалба, че са ми причинили неудобства, без кой знае каква надежда и ето на ... хората без разправии са ми превели сума, не е голяма - 50 евро, но как да им се сърдиш, като не са се правили на интересни, да спорим, да се съдим и т.н....

# 501
  • в града на вечния купон
Блед  помагай
За лятото съм решила  почивка  в  Сицилия.
Гледам  организирани почивки,но по скоро  ме интересува  заслужава  ли си?
Мисля  за началото  на  юни?

# 502
Ние си организирахме сами и бяхме в Таормина, супер беше, не знам организирано дали има за там

# 503

Да, да именно за това говоря.

Поразгледах ресторанти, обнадеждих се малко, защото Трипадвайзър показва над 1200 ресторанта в Палермо. Набелязах няколко пък ще видим какво ще уцеля ...

За плаж няма да става, но дано поне за разходки е хубаво времето, божа работа.

Тези Катакомби дали ще са много страшни за 3-4 годишни деца според вас и заслужават ли си?

Набелязах няколко местни пазари. Посещавали ли сте ги? Предвиждам ги за разходки след или преди хапване с разузнавателна цел.

До Чефалу през зимата има ли смисъл да бием път? Ако е студено има ли какво да се види?

За Етна също се чудя дали няма да ни отвее вятъра мозъците горе по върховете?

Май-май от времето ще зависи всичко. Ако не друго то поне трипадвйзъра ме зарадва, че ресторантчетата са бол ...

Пазарът, който е до Театро Масимо е много приятен

Чефалу има много приятен стар град, който става за разходки, независимо от времето, ако имате малко повече време, се качете на Рока, възвишението над града, гледката е страхотна, не е прекалено стръмно, струва си

На Етна ме валя сняг и през септември, докато долу в Катания беше 30 градуса, определено ще ви отвее вятъра, сигурно е  Laughing но си струва!

# 504
aleina, била съм в Палермо преди 2 години. Понеже бях забравила имената на ресторантите, се разрових назад в темата и си намерих поста, в който съм ги описала, ето:

В кой район на Палермо ще бъдеш?
Ние го посетихме преди 1 година, бяхме се настанили в историческия център между Катедралата и пазара Баларо. Препоръчвам заведенията на Piazza Marina, площада до градината на Гарибалди. Там има от всички видове ресторанти - тратории, пицарии, остерии, т.е. за всеки джоб и вкус. Мястото хем е туристическо, хем в петък и събота вечер се пълни с местни. Ние винаги сядахме навън, но ти през декември няма да можеш да се храниш навън.
Сядахме в 2 съседни ресторанта, единият е пицарията Al Covo dei Beati Paoli, доста посещавана. На съседния не му помня името (като гледам на картата може би е пицарията La Pergamene), ядохме морска храна много вкусно, там вечер се пълнеше само с местни и всички поръчваха всичко различно от пица  Simple Smile. И двата ресторанта са в една стара сграда, палацо май от 19-ти век беше.

Освен заведенията на Piazza Marina препоръчвам:
- Cucina Papoff - ресторант в района на операта Политеама. Той носи името на българин, навремето собственик на пекарна на същото място. Днес ресторантът няма нищо общо с България. По-класен и по-скъп от масовите тратории, отлично обслужване, традиционна сицилианска кухня;
-  Trattoria del Pesce Fresco - намира се до морето, до Порта Феличе. Там предлагат само прясна риба и морски деликатеси, както показва името на заведението. Приготвят я на барбекю отвън на тротоара, много вкусно, но и скъпо като в истински ресторант, а мястото е съвсем непретенциозно като заведение за бързо хранене. Туристическо място. Мисля, че няма места за сядане вътре и съответно подозирам, че може да не работи през зимата.  

За цените. По принцип в Сицилия е евтино в сравнение със северна Италия например или с други развити европейски държави. Доколкото помня цените в ресторантите: предястията 4-6 евро и десертите там някъде; основно 10-15; пиците май бяха от 8 до към 13 евро (големи са); наливно вино в кварталната кръчма беше 10 евро/литъра, а бутилка евтино местно в ресторант - 20. Ако взимаш пълно меню - предястие, основно и десерт, е към 30-35 евро примерно, като в тази цена може да влиза бира/вино, а може и да не влиза, зависи от мястото. Същото по а-ла-карт меню е примерно 25-30 евро. Нашата компания, 4 възрастни и 1 дете, обичайно плащахме сметки 80-100 евро, без всички да са поръчвали предястия, но задължително десерти и вино/бира.

За новогодишна вечеря, което ти трябва на теб, препоръчвам Cucina Papoff. Все пак е истински ресторант с хубаво обслужване, траторията до Порта Феличе е непретенциозно място тип квартално заведение и може да не работи през зимата. Ресторантите на Piazza Marina също са подходящи, там има доста заведения. Не знам къде е хотела ти, прецени си по картата.

До Катакомбите ние не отидохме, не само заради детето. И сега не бих ги посетила, не ме влече. 

# 505
....

Катакомбите изобщо не са подходящи за толкова малки деца. Ние отидохме до тях,но не влязохме.Разрови се из нета,има снимки и сама реши искаш ли да ги посетиш,а и да заведеш децата си.
Приятно изкарване в красивата Сицилия!  Hug

# 506
  • Europe
Оооо страхотни сте - Bradley Cooper, Little wingels, taffy

много съм ви благодарна.

Остава да набележа и една малко по-далечна еднодневна екскурзия (до 1-2 часа път в едната посока), продължавам да чета, ако имате препоръки ще се радвам да ги споделите. Чак до Сиракуза не ни се бие път (виамишелин го показва около 3 часа в едната посока), въпреки че четох много хубави неща. Но нали трябва да остане нещо интересно и за следващия път  Hug

# 507
Оооо страхотни сте - Bradley Cooper, Little wingels, taffy

много съм ви благодарна.

Остава да набележа и една малко по-далечна еднодневна екскурзия (до 1-2 часа път в едната посока), продължавам да чета, ако имате препоръки ще се радвам да ги споделите. Чак до Сиракуза не ни се бие път (виамишелин го показва около 3 часа в едната посока), въпреки че четох много хубави неща. Но нали трябва да остане нещо интересно и за следващия път  Hug

Помислете за Трапани и Ериче, не знам колко е точно пътя, но не мисля, че е повече от 2 часа на посока

# 508
Не мисля, че 3-4г дете разбира достатъчно, за да се уплаши от едни черепи и кости, по-скоро ще пита какво е това... Разбира се зависи какво е гледало по телевизията примерно и дали са го плашили с нещо...

# 509
  • Пловдив
Здравеите вси4ки. Попаднах слу4аино на вашата тема и виждам 4е сте запознати със Сицилия доста добре. Може ли малко помощ- ще сме на круиз с един ден в Палермо-не е и цял ден а само от 12,00 до 18,00. За това кратко време какво може да се види от Палермо? И далеко ли е пристанището? Помагайте моля! И знаете ли какво е времето на4алото на февруари?

Общи условия

Активация на акаунт