ОтНово за Сицилия

• 157 010
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Браво! Радвам  се, че  супер  сте си изкарали.
Как беше  полета  с Мистрал?
С какъв  транспорт  се придвижвахте?
Отказахме се от Mistral Air и пътувахме с Wizz Air с полет Букурещ-Катания. Около три месеца преди полета намерих убийствено ниски билети, а съм от Варна и до Букурещ ми е по-близо и удобно от София. В Сицилия се придвижвахме само с обществен транспорт, който е удобен и евтин. Има толкова много и разнообразни връзки между градовете на различни автобусни компании, разстоянията не са големи, спазват точно разписанието, в по-големите градове междуградските автобуси спират на няколко места, които са точно указани и си избираш най-удобната спирка. Само предварително трябва да се проучи разписанието и да се копира. Има и влакове, но по-нарядко и не винаги са директни, необходимо е понякога прикачване. Не съм ползвала този транспорт. Simple Smile
С кола не съм пътувала, беше ми притеснено да вземам рента кар и малко съжалявам. Пътищата са идеални, не са натоварени, особено в почивните дни. Само пътят Палермо-Катания, в участъка по който отбиват движението от магистралата заради пропадането на един от мостовете, е по-неприятен с доста опасни завои и тесен път, но той е около 60 км. В самите градове най-нервно е движението в Палермо.
С една дума обществения транспорт в Сицилия е отличен, а пътищата са чудесни Simple Smile

# 616
  • SF
  milenium 123 ние пътувахме организирано през началото на септември 2014г. Не знам какво по-точно те интересува. Бяхме с Алфатур, просто цената в случая беше откровено фантастична и се изкушихме. Много съм доволна като цяло. Ние държахме на хотел, непоследствено до хубав плаж, защото идеята ни беше през 50% от времето да плажуваме, а през останалото време да разгледаме някои забележителности. Поради тази причина от агенцията ни предложиха Джардини Наксос и не съжалявам - хубав плаж, вечер доста оживено и с голям избор от заведения. Автобусният транспорт наистина е много добре организиран и с хубави автобуси, сами разгледахме Катаня, Таормина - 2 пъти  Heart Eyes, Кастелмола. Организирано до Етна. Много добре си изкарахме - хубаво хапнахме и пийнахме  Laughing
Хареса ми посрещащата агенция - много позитивно, приятелско, но ненатрапчиво отношение.
Ако имаш конкретни въпроси, насреща съм.

Може ли да споделиш коя е агенцията. Ние ходихме в една агенция, но не предлагат хотели в Джардини Наксос.
Аз съм ходила там, но сама съм си запазвала хотел. Сега обаче другите предпочитат с агенция и аз не мога да намеря прилични хотели. Има всъщност, но те нямат собствен пясъчен плаж. Не държа да отида точно там, защото вече съм била, но за там съм сигурна, че има красив, голям и пясъчен плаж. Посъветвай ме към коя агенция да се обърна.

# 617
Здравейте,
обмисляме да посетим Сицилия края на Август и началото на Септември. Ще отседнем в този хотел - http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1096094-d1090267-Review … setta_Sicily.html, като разчитаме главно на хубав плаж, хубаво време, релаксираща почивка и хубава храна...
Разбира се, мислим да посетим Етна, Агридженто, Сиракуза и Ното.

Моля ви за помощ и който има впечетления от мястото да сподели. Хубав ли е плажа и има ли опасност да не можем да си починем, заради силен вятър и т.н.? Храната и обслужването на ниво ли са? И заслужава ли си Simple Smile)

# 618
Здравейте,
обмисляме да посетим Сицилия края на Август и началото на Септември. Ще отседнем в този хотел - http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1096094-d1090267-Review … setta_Sicily.html, като разчитаме главно на хубав плаж, хубаво време, релаксираща почивка и хубава храна...

Моля ви за помощ и който има впечетления от мястото да сподели. Хубав ли е плажа и има ли опасност да не можем да си починем, заради силен вятър и т.н.? Храната и обслужването на ниво ли са? И заслужава ли си Simple Smile)

това е резорт на един от най-големите т.оператори в Италия,Еден виаджи и отзивите са отлични.Преди доста години ми го бяха предложили за почивка от една т.агенция и също много добре ми го представиха,в агенцията работи моя близка,така че и вярвам.
 може би е  анимацията ще е само на италиански

ето цените на човек  с полети от различни градове в Италия,пълен пансион без алкохол :

http://sikaniaresort.edenhotels.it/volo-hotel.html

# 619
Благодаря много за отговора.  bouquet Наистина изглежда чудесно там.
Мисля, че някой от пишещите в темата беше ходил там, но не мога да го открия сега... моля да се включи и той Simple Smile

# 620
  • Neverland
Ние ще ходим в този хотел https://www.youtube.com/watch?v=BnYooBLzVVE&fb_action_ids=99 … on_ref_map=%5B%5D .Надявам се всичко да е ОК Simple Smile
Интересува ме заслужава ли си ходенето в Селинунте и Мазара дел Вало както и Ериче и Сиджеста ?Кои от тях са за предпочитане  newsm78

# 621
Здравейте,след поредното лутане из дестинациите за почивка,накрая се спряхме ня Сицилия,ще сме там в края на Юли,надявам се да не е адска жега,а сега се връщам назад из темата да прочета впечатленията ви от там

# 622
Ние ще ходим в този хотел https://www.youtube.com/watch?v=BnYooBLzVVE&fb_action_ids=99 … on_ref_map=%5B%5D .Надявам се всичко да е ОК Simple Smile
Интересува ме заслужава ли си ходенето в Селинунте и Мазара дел Вало както и Ериче и Сиджеста ?Кои от тях са за предпочитане  newsm78

Ериче е доста по-различно от всичко в СИЦИЛИЯ,  струва си
Другите не съм виждал

# 623
Подкрепям Bradley Cooper за Ериче, много интересно градче, а гледката от крепостта е уникална, ето няколко снимки от миналата година:

Скрит текст:

Ериче

Трапани

# 624
Здравейте,

Ние ще сме в този хотел в края на Юли,живот и здраве като се върнем ще дам отзиви.

# 625
Сицилия вече си има нови обекти, защитени от Юнеско

http://whc.unesco.org/en/list/1487

аз лично много се учудих преди 4 години, че Капела Палатина в Палермо не е в списъка им, но ето че вече е

newsm44

# 626
  • SF

Може ли някой да ми покаже разписание на влакове или автобуси, които пътуват до Палермо?

# 627
от къде?

# 628
  • SF
Санта Флавия.

# 629
от гара S. Flavia-Solunto-Porticello има влак през час

Общи условия

Активация на акаунт