ОтНово за Сицилия

• 156 998
  • 801
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Няма да се плаша, каквото такова Grinning

# 676
Шоколада на Модика е много рустик, но е интересно да се опита. Чак с белгийски не бих го сравнила. Ното е много по-впечатляващ от Модика и ако трябва да избирате, с две ръце гласувам за Ното - впечатляващо е - като декор за филм.
Иначе в Модика срещнахме едни от най-милите хора в Сицилия, и в една от сладкарничките, където правеха и от шоколада, имах преживяване което няма да забравя. Сиракуза също е сред задължителните дестинации в Сицилия. Невероятно романтично място! Винаги го свързвам с филма "Малена"!

# 677
  • Варна
Сиракуза и аз свързвам с Малена . Ама почти
несъчетаеми ми се струват Модика и Ното в
един ден. Времето ни е толкова ограничено...
Вече се омотах... как да организирам оптимално
разглеждането на всичко. За Сиракуза 1 ден
съм предвидила, за Модика също, а  ако успеем
и Ното да видим, ще плесна дупе в тавана.
Объркано ми и честно. Приемам съвети моля Praynig

# 678
основните забележителности на Ното и Модика са разположени около една главна улица, не е невъзможно да се разгледат в един ден

# 679
  • Варна
Благодаря Bradley Cooper , значи един ден за тях е ок.
Сега ще ги разгледам двата града в Гугъл и ще чекна
важните неща.Другата събота живот и здраве ще съм там.
Вече ми е трескаво. А за хапване нещо да препоръчате?!
Като име на заведение, гледам ги в Трип... от там черпя
инфо и от магеланците. Мнение от първа ръка не отказвам  bouquet

# 680
  • София
Абсолютно възможно е да се разгледат Ното и Модика в един ден.
Ние обиколихме за един ден Модика, Рагуза и Шикли. Като на Шикли отделихме съвсем малко време, т.е. по половин ден имахме за Модика и Рагуза. В Модика се качихме на влакче, което обикаля забележителностите, защото е доста стръмно, пък и не бяхме много ориентирани накъде да поемем, а заваля и дъжд.

# 681
в Модика мога да предложа - Focacceria Don Puglisi много хубави и евтини неща
за шоколад в Модика пак - Antica Dolceria Bonajuto пада се на главната улица срещу едната катедрала

(на мене сицилианския  шоколад не ми харесва, защото е без мляко и ми горчи, но пък може да се опитат различните видове и без пари, и ако ви хареса да си купите)

# 682
  • София
Да, специфичен е шоколадът от Модика - не е хомогенен като обикновения шоколад, а има по-едри части горчиво какао. Разновидностите са адски много - с люти чушки, рожков, дори с канабис имаше.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 14:57 от dechy

# 683
Е,то има хора които разглеждат Пуля И Кампаня за 4-5 дни,колко му е да се разгледат Ното,Модика и Сиракуза за един - лично мнение- но от Болоня на юг се прилага,обикновенно, т.нар, слоу тур ,задължително с кола или мотор ,обществения транспорт не стига до най-интересните кътчета ,а да отидеш до там само за се разходиш по главната улица на два-три града е безмислено,и в гугъл мапс може да се направи същото.
само за източната част -Катания,крайбрежието на циклопите,Сиракуза,Марзамени,Ното,Модика,Рагуза е нужна поне една седмица
ако се включат местата на Монталбано ,минавайки през Пиаца Армерина,Калтаджироне и се стигне до Марсала или Палермо ,арх.зона около Агридженто минимум  още толкова , освен ако човек няма възможност често да ходи .
когато заведох родителите ми преди няколко години 15 дена ни стигнаха за повърхностна представа естествено без да се бърза и сега пак искат да отидат понеже останаха с чувството че има още много да се види

всеки си решава но според мен по-добре повече дни на едно място отколкото малко дни на повече места

относно шоколада от Модика,това е истински шоколад без обичайните добавки на които сме свикнали,мляко,лецитини,какаово масло и т.н., обработен на студено и захарта не се стопява,за ценителите е култово място цитираната от Брадли сладкарница,но вкусове всякакви -има хора които харесват и линдор Shocked

# 684
  • Варна
Благодаря ви мили хора. Всяка дума ми е полезна.  bouquet
Ще ми се да отидем за повече, време и както пише
азиа_asia  да има по два дена поне, ама така се случи.
Сигурна съм ,че ще повторим.
Подозирам, че с шоколада на Модика ще се харесаме.
Обичам натурален, с чушки също звучи приятно, ще
пробвам всичко което мога. Белким си отям на тази прелест  Crazy

# 685
Привет!
Някой по-запознат може ли да ми сподели, дали в началото на август температурите са поносими или ще умрем от жега? Някакво сравнение с температурите по нашето черноморско крайбрежие може ли да се направи или са осезаемо по-високи? И искам да попитам дали има хора които са посещавали този хотел http://www.acaciaresort.eu и дали може да ми споделят някакви впечатления?

# 686
  • SF
Миналата година ходих края на юли - беше невероятна жега, но имахме и буря един следобед с торнадо в морето. Изгониха ни от плажа. Нищо страшно не се случи.
Но по същото време в София температурите са били също много високи. Т.е. дали там или тук - по-добре в жегата да си на морето, отколкото в градския транспорт и на работа.

# 687
Според мен най-добре да се ходи в тая част на Италия за море в края на юни или началото на септември. Най-горещите месеци със сигурност са юли и август. Миналата година, както писа Есмее, жегите преминаха през юли.
 Ние бяхме пак в Италия, но около Бари, 3-тата седмица на август, жега беше, но поносима, ставаше и за плаж без чадър, 2-3 дни попреваля за 20-ина минути и разхлаждаше. По същото време в Сицилия имаше и урагани.

# 688
Здравейте,
Началото на септември бях в този хотел. Хотелът е много симпатичен, но плажът му е неприятен. С огромни камъни. Иначе около басейна е приятно и то много, но там въздух наистина няма и жегата беше непоносима. Иначе в близкото Чефалу имаше огромен и прекрасен пясъчен и плитък плаж. Макар и много пренаселен, ставаше за дневен плаж. А и самото градче е много приятно. Ние си бяхме взели кола, а и като цяло целта ни беше да обикаляме, а не да стоим само в хотела, така че съчетание между двете е много подходящо. Но без кола - там няма абсолютно нищо за правене!!! Видях, че минаваха разни рейсове, но повече подробности не мога да дам.

# 689
  • София
И ние бяхме в Сиракуза миналата година в началото на септември и обиколихме западната част на Сицилия и жегата беше неописуема - към 40С и нагоре. Накрая започна да вали доста поройно и леко се разхлади. Но за посещение на Етна беше перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт