ОтНово за Сицилия

• 156 989
  • 801
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ви за отговорите!
Лошото, че при нас нямаме свобода в избора на време за почивка и сме ограничени само за рамките на август месец.
Другото на което държим, е да пътуваме със самолет, а не да се гърчим стотици километри в автобус (колкото и да е удобен, все си е неудобен...).
Разглеждах оферти на туроператори, но като цяло се предлагат едни и същи хотели и сме се спрели на този които дадох по-горе http://www.acaciaresort.eu и на този http://sikaniaresort.edenhotels.it/
Гледаме оферти поне със закуска и вечеря, защото ще сме без кола, а тези комплекси като ги гледам са си отдалечени доста (особено вторият).
Доста се чудихме за дестинация, мислехме Турция, но имам съмнения, че там ще е още по-голям ад август, разглеждахме и Пулия, но там още по лошо ми се виждат нещата с местоположението на хотелите спрямо населени места, в Сицилия поне може да се види нещо запомнящо се.
Като цяло сме в задънена улица и продължавам да сърфирам из офертите на агенциите, отворен съм за предложения, препоръки и всякаква друга помощ.

# 691
Ne0 А защо гледате само оферти с туроператори? Вече има много дестинации в Италия, до които се намират изгодни полети, може да си изберете нещо и дори да сте без кола ще обикаляте наоколо с влакове, например може да летите до Неапол и да разгледате Амалфийското крайбрежие или до Милано и след това с влак да се спуснете до Лигурската или пък до Френската ривиера, до Бари и от там Пулия.

# 692
Да ама не всеки разбира от италиянски или английски .. и този ужас да си в чужда страна и бъкел да не разбираш от техният език . Затова повечето хора искат да си го спестят това .

# 693
  • SF
Ти сериозно ли???
Как ще пропусна да посетя Париж и Франция, ако не знам френски? Холандия и Амстердам, защото не говоря холандски, Шотландия, защото не разбирам шотландския, Швеция, защото не говоря шведски!!!
Ами аз говоря само 4 езика. Добре, че не съм луда да ходя само на 4 места.
Не говоря гръцки, а в Гърция съм била над 30 пъти и сигурно пак ще ходя. Кое толкова те плаши и даже ти е ужас?

# 694
О о  о  ти къде отиде просто .. Нямах предвид, че като не знаеш даден език примерно английски и не може да отидеш в Англия или Америка . Става ..може и сама но  имах предвид друго . Тръгваш самостоятелно за Италия а не знаеш езика и не ми се мисли как ще обяснявам .....и как ще се разбирам където и да е . Затова по добре да е в организирана група . Пък като идеш там ако искаш вземи си карта и рента кар автомобил и скитай на воля....   стига да можеш да се оправиш .

# 695
  • SF
Ами... Значи съм отишла на правилното място. Знанието на езика е полезно, но не може да гарантира организирането на пътуване до ново място (без гостуване на приятели или роднини), ако човек е страхлив и дезориентиран. Аз познавам хора, млади, които нищо не разбират от карти, никога не са държали в ръцете си пътеводител, не карат кола, не ползват джи-пи-ес. Лично съм била в Барселона с момиче, на което, ако бях дала картата на Европа, не може да бодне пръст и да покаже къде се намира - гледа тъпо, топло й е, пие й се кафе, ама някъде, където може да се пуши.
Сицилия си е странно място, но е много красиво и си спомням, че след първото ми посещение, си обещах, че непременно ще се върна. И се върнах. Грабна ме Етна и залеза над теменужено лилавото море.

# 696
Есме ами не всички са информирани като теб ... има хора и от селата ама и те са ора

# 697
  • SF
Ти разбра ли ме какво ти пиша?
Ще се успокоиш ли, ако ти кажа, че не стъпвам във Виена, защото не говоря немски и ако някой ме попита нещо, ще изживея ужас. Но пък понеже знам френски, във Франция съм като машина - организирам всичко наред и отговарям на въпроси всякакви!

Много е хубаво да се знаят езици - колкото повече, толкова по-хубаво! Но ако си страхливо парче и на третия ден още не познаваш валутата и не можеш да се ориентираш в сметките, не се хаби и не си го причинявай тоя ад на пътуването. Но, ако си останеш вкъщи на село, няма и да го научиш. Така че - пак пътувай.

# 698
Хората са различни. Имам приятели, обиколили са половината свят, внеги ходят на организирани екскурзии, те така искали, всичко да им е уредено. Аз изтръпвам при мисълта, че ще се движа по час и ще трябва да се съобразявам с още 20 30 човека.
Лично за Сицилия, ние бяхме букнали хотел в Таормина, взехме кола под наем и обикаляхме района с джи пи ес. Италианците много много не говореха английски, та се разбирахме с ръце, крака. Но и мъжа ми е много оправен. Много пъти съм си мислела, че ако съм сама някъде не мога да изляза от летището  Joy

# 699
В крайна сметка решихме сами да си организираме пътуването. Simple Smile
Запазили сме за сега това апартаментче - www.booking.com/hotel/it/residence-150.html
Тези Ферини са нещо като верига явно, защото видях поне 5-6 апартаменти на различни местоположения в Катаня и всичките са добре обзаведени с много добри отзиви, но все пак съм оставил опцията за безплатно анулиране в случай, че ни хареса нещо по-добро.
Видях, че Мистрал еър имат директни полети до Катаня, и идните дни ще резервираме и полета.

# 700
Може ли някои да ми даде съвет за избора на авиолиния? Единият вариант е директен полет с Mistral, другият е с Alitalia с прекачване в Рим. Цената им е сходна, часа на пристигане в Катания също, с Mistral полета e 2 часа и малко с Alitalia е 6 часа. Ясно е кой е по-удобния, но малко ме притеснява това което прочетох в един друг форум и е споменато тук за онлайн резервациите. Има ли пътували с Mistral без туристическа агенция и с билет купуван онлайн от техният сайт и имали ли са някакви проблеми?

# 701
  • София
Ние сме пътували през септември с Мистрал с билети, резервирани директно от сайта им. Единственият проблем беше, че часът на полета на връщане беше променен 2 пъти в рамките на 2 седмици, като вторият път беше около 3-4 дни преди полета. Имах съобщение от Мистрал на мейла за промяната, но в Сицилия имахме проблеми с нета и не бях видяла това съобщение. Добре, че полетът беше изместен за по-късен, а не за по-ранен час.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 16:01 от dechy

# 702
Ако няма разлика в цената -Алиталия  Peace
На Мистрал не е сигурна каква е съдбата.

# 703
Ако няма разлика в цената -Алиталия  Peace
На Мистрал не е сигурна каква е съдбата.

Не разбирам какво имате впредвид с това че не им е ясна съдбата...
Всички агенции които гледах пишеше, че летят с Мистрал до Катаня или до Палермо, когато обаче звъннахме да питаме същите агенции казаха че не предлагат билети за такива полети и даваха само опции с прекачване.

# 704
  • SF
Какво значение има дали билетите за полета са купени онлайн или през аганция, когато полетът се променя/отменя?
Лятото бяхме смесена група - туристи през туристическа агенция и пътници с онлайн билети.. И? Всички заедно чакахме отложения с часове полет.
Отлагането Катания-София беше заради проблеми на летището в София  - лятна буря, която не позволяваше кацане и трябваше или да осигурят кацане в Пловдив, или да чакаме в Катания разрешение за извършване на полета. Решението не се взима от пътниците.

Общи условия

Активация на акаунт