Доброволно допълнително здравно осигуряване

• 69 129
  • 86
  •   1
Отговори
Здравейте,

Бихте ли споделили впечатления от използването на частен здравен фонд.

Имам списък с лицензираните. Най предочитани са:

1. Дженерали Закрила - 21.09%

2. ДОМ-Здраве - 18.41%

3. Медико-21 - 17.36%

4. ДЗИ Здравно осигуряване - 12.44%

5. Доверие - 10.66%

6. Надежда - 5.79%

Ще започна да ги питам наред, но ако някой има впечатления от първа ръка....

Живеем във Варна.

Благодаря предварително!

# 1
  • Пловдив
Аз съм в здравен фонд ДалБог, много съм доволна но аз живея в Пловдив. Сега моя приятелка, на която и го препоръчах роди във Селена и те и го пеха, тя не плаща нищо.

# 2
 и аз родих в Селена ,Далл Бог всичко ми поеха ,включително и консултацията преди това. Мога да ви дам координати : В пловдив срещу Лаута , сградата на Чайкафарма. Те са една фирма.Ето и един телефон 032/646706 или 646709 или отидете на място и потърсете координаторите на фонда. Хайде това е от мен

# 3
Може ли някой да даде малко повече инфо какво представлява ДалБог? Praynig

# 4
  • София
Аз имам лични впечатления от Дженерали и Доверие (шефът ни осигурява). Услугата при вторите е в пъти по-добра.  Peace

# 5
  • гр.София
Здравейте, искам да попитам някой дали се осигурява в "ДОМ - Здраве" АД. Нашата фирма осигуряват своите служители там. Нека ако има някой, който се възползвал да сподели. Интересува ме специално за раждане.

# 6
  • София - Дианабад
А някой знае ли къде предлагат доброволно и  семейно здравно осигуряване?
Питах в "Закрила", но там казаха, че били спрели временно тази услуга, тъй като подготвяли нова такава.

# 7
  • София
Аз до скоро бях в Дженерали Закрила - слава Богу се отървах от тези некадърници. До последно не можех да повярвам как е възможно всичките им "специалисти" да са такава сбирщина...
- профилактични прегледи проформа
- гинеколози, които буквално МЕЖДУ ДРУГОТО ти сервират (две седмици след излизане на резултатите от изследванията), че си болен от еди какво си, но не знаят това как може да се отрази на плода - "трябва да си погледнат в книгите", на всичкото отгоре се оказа, че били объркали изследванията, но ти вече си вътре с още 200тина лева за генетични изследвания, които те не поемат
- изписване на антибиотици "за всеки случай" с уговорката да не четеш листовката (за да не ти се изправи косата)
- вече почти никоя от болниците не приема картата им - искат ти да си платиш и после сам да се разправяш с "възстановяване на разходи", защото са им научили номерата - бавят им парите с месеци
- по въпроса за възстановяване на разходи трябва да имаш железни нерви и да отговориш на едни 15тина условия за всеки лев, който искаш да ти възстановят
Определеееено не ги препоръчвам на никой!

# 8
  • София
Днес в Дневник пък имаше статия за пирамидата ДОМ Здраве, сътворена от бившя министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Доверие е най-доброто според мен, но те пък не предлагат индивидуални договори - т.е. само с фирми и ако шефът ти те осигурява ти можеш да осигуряваш семейството, но чрез него , а вноските да си плащаш - ти.

# 9
  • София - Дианабад
Лошото е, че за договор с фирми искат най-малко 14-15 души.
Иначе ние имаме фирма, но работим само ние с мъжа ми. Та само индивидуално и семейно осигуряване може да ме огрее.

KetiK  и bibi , благодаря за мненията.   bouquet

# 10
Здравейте!

И аз се интересувам от опита ви с изредените фирми.
Доколкото знам в Доверие не те ограничават с точно определени лекари.

# 11
  • София - Дианабад
В ДЗИ също не те ограничават с определени лекари. Ако имат договор със съответните специалисти - не плащаш нищо, а пък ако нямат - плащаш и те ти възстановяват сумата.
По-нататък обаче не съм чувала мнения на техни клиенти.

А някой да е чувал нещо за Токуда?

# 12
  • София
И мен ме интересува темата.
Опитах да отворя сайта на Доверие, но явно има някакъв проблем. Искам да попитам сигурно ли е, че при тях няма възможност за индивидуални договори.

# 13
За Доверие е сигурно, че са само за корпоративни клиенти, аз им звънях вчера  Confused
А някой има ли проблем с Булстрад Здраве - от достоверен източник знам, че болница "Вита" са завели дело срещу тях за неизплатени суми....?

# 14
  • Пловдив
 В сайта на Комисията по финансов надзор има АКТУАЛНИ данни за осигурителните фондове, днес се рових, по-различни са от показаните в началото на темата.
Има доста повече фирми които се занимават с това.
 За моя здравноосигурителен фонд знам, че осигурява и отделни лица не само фирми, поне така беше в началото на декември.

Общи условия

Активация на акаунт