Меню за Никулден

  • 54 752
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 577
Изчистих го от люспите и от вътрешностите... Четох, че имало някаква костица при главата, която се маха, иначе ставал горчив. Не се ориетирам обаче коя е  Mr. Green Моля за помощ!
ooooh! И аз не я разпознах.

Пече се вече,Дани.Можеше...ама каквото стане-такова.

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 13:23 от Жу

# 121
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз ще направя пъстърва и толостолоб в/у сол. Ще видим какво ще излезе.

някой ще ми каже ли как да махна солта............. newsm78

Ако питаш как да я махнеш от тавата - накисни я.

# 122
  • Мнения: 66
Здравейте, реших за празника да направя пълнената скумрия с гъби на Лабрекс. 4 скумрии вече  обезглавени и обезкостени отлежават в хладилника. За съжаление не знам по колко грама са - изглеждаха големи, но сега като ги гледам ми се струва, че напълвайки ги с плънката /гъби с лук, парчета варени яйца и кашкавал/ тя ще излезе от рибите. Трябва ли някак да я зашия или да ги наредя плътно в тава. Моля Лабрекс ако чете или някой, който я е правил да ме посъветва. Благодаря предварително.

# 123
  • Мнения: 865
рибена чорба, чернокоп и сафрид на скара с картофена и зелена салата  chef

# 124
  • София
  • Мнения: 564
Аз ще направя пъстърва и толостолоб в/у сол. Ще видим какво ще излезе.

някой ще ми каже ли как да махна солта............. newsm78

Ако питаш как да я махнеш от тавата - накисни я.
не полепнала е по рибата и е много солена............. Rolling Eyesили съм прекалила със солта или нещо не съм напрвила както трябва Mr. Green

# 125
  • София
  • Мнения: 2 918
Зелена салата с риба тон, пълнен шаран (с гъби,бекон и кашкавал) с гарнитура печени картофи и торта Брюле!

# 126
  • Мнения: 767
cveti__petkova , вероятно вече си решила проблема, но да ти споделя, че солта винаги полепва по рибата и аз я махам заедно с кожата. Hug Ще метнеш някаква украса като люспи отгоре и ще им прикриеш голотията Mr. Green

# 127
  • Мнения: 2 400
За неделя ще приготвя пак шаран със сирене.
...

Това ми звучи доста откачено. Смятам да го пробвам веднага.
Имам едно спешно питане.  Мойто прасе тежи 3,300 кг. Майка ми твърди, че 4-ма не можем да го изядем 3 дена, да съм го сготвела на 2 пъти. Аз мисля (не че съм правила шаран някога), че той ще се стопи поне наполовина, да го бутам целия. Вие как мислите?

# 128
  • Мнения: 767
Майка ти е права, минзухарче, големичко си е рибето, но пък ако сте много ящни...,пък се яде и студено.

# 129
  • Мнения: 2 400
Мерси, преполових го. Весело изкарване!

# 130
  • Мнения: 3 708
Напълних моя със стафиди, лук, гъби, орехи и кашкавал. Наредих отгоре му лимонови резени /забучих ги в рибата с клечки за зъби/, пека с фолио, което накрая ще махна за 10-15 мин. Гарнитура - картофи соте.
Имаме още шопска салата и зеле с моркови. За десерт, торта "Пламък", която обаче е поръчана /аз едва ли бих се справила с нея/...  Mr. Green

# 131
  • Мнения: 1 269
Шарана вече се пече, напълнен с орехи и кашкавал и топено масло. Направих чеснова разядка- чесън, орехи, оцет, зехтин, сол и стар хляб, накиснат във вода. Рецептата е на баба ми- опитайте! Hug
Картофена салата с праз
Зеле с царевичка и кервиз
за десерт има шоколадови бонбони и сладки
Весел празник на всички !  bouquet

# 132
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето ги нашите рибки:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16268813
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16268824
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16266851

Шаранът е намазан хубавичко със сметана и напълнен с плънка от кафяв ориз, гъби, маслини, моркови, домати, магданоз и целина. Остана доста плънка и я сложих в такава и нея, иначе мислих да е с доматен сос отстрани, но смесих соса с останалата плънка.
А това са селедката под шуба и сладката баница с локум:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16268803
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16255313

# 133
  • Мнения: 2 024
Салата айсберг с краставица и слънчогледови семки
Пълнен шаран с ориз,гъби,стафиди и орехи
Болярска питка
Ванилов крем със сметана

# 134
  • Мнения: 13 590
Нашият шаран също е опечен и чака само да го изядем. Напълних го с орехи, лук, моркови, маслини, грах и царевица. От плънката сложих и около него, добавих и броколи, за да ми е по-вкусна гарнитурата.
Имаме и рибена супа от треска, леко люта.
Салата с морски дарове, майонеза и царевица; салата от китайско зеле с краставици и една с домати.
Десерта е само от плодове, трябва да си влезем в костюмите за Коледа все пак Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт