Меню за Никулден

  • 54 751
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз искам да питам коя риба е препоръчителна за печене в/у морска сол?

# 106
  • Мнения: 577
Няма да е Амур мойта риба.
Вчера се сдобихме с 3 килограмов шаран.
Изчистен и осолен ме чака.Купих гъби,имам орехи и мисля това да му е плънката.Ще ги запържа с магданоз и зелен лук.Някакви други идеи имате ли?Нещо друго да прибавя към плънката?   newsm78

# 107
  • Мнения: 1 259
Живия шаран, беше жив до снощи... какво да правя с трупа му Laughing

# 108
  • Мнения: 126
По традиция у нас всяка година , пълня шаран и пържа още някаква , днес ще бъде толостолоб.  Запържвам много лук на шайби нарязан , ако има хайвер или мас , също прибавям , слагам орехи и доматено пюре , пълня го с тази плънка , зашивам го и го слагам в тавата , като отдолу слагам лозови пръчки да не залепне , и останалата плънка  слагам тавата с още малко олио и водичка , отгоре му нареждам колелца лимонче и малко доматки . На всички в  къщи много ни харесва . Не добавям нищо друго в плънката , понеже за мен това е чист никулденски пълнян шаран .

# 109
  • Мнения: 2 532
Току-що приготвих плънката , ще отлежава до следобеда, когато се върнем от нашите и напълня нашия шаран за вечеря. Направих я на принципа на бързото запържване - праз, лук, филе, орехи, стафиди, сушена кайсия, полети със соев сос и поръсени с подправка за риба.

# 110
  • София
  • Мнения: 564
момичета дайте идея за филе от Бял Амур на фурна..........  bouquet

# 111
  • Den Haag
  • Мнения: 1 967
Аз пълня шарана със сирене и една връзка накълцан магданоз, накрая като е почти готов го поръсвам с настърган кашкавал и леко запичам, става мозък  Crazy Crazy Crazy

# 112
  • Мнения: 49
момичета дайте идея за филе от Бял Амур на фурна..........  bouquet
Ами аз също търсих рецепта и в крайна сметка го направих с плънка като за шаран. Току-що го сложих да се пече. Laughing

# 113
  • София
  • Мнения: 564
момичета дайте идея за филе от Бял Амур на фурна..........  bouquet
Ами аз също търсих рецепта и в крайна сметка го направих с плънка като за шаран. Току-що го сложих да се пече. Laughing
аз го сложих върху морса сол Crazy

# 114
  • New Zealand
  • Мнения: 874
Направих шаран плакия Simple Smile

# 115
  • Мнения: 3 708
Не обичам риба и за пръв път ще готвя шаран. Интересува ме за начало как да го почистя  newsm78 Търся инфо в нет-а, но реших да питам и тук.  Peace
Благодаря.

# 116
  • София
  • Мнения: 564
момичета дайте идея за филе от Бял Амур на фурна..........  bouquet
Ами аз също търсих рецепта и в крайна сметка го направих с плънка като за шаран. Току-що го сложих да се пече. Laughing
аз го сложих върху морса сол Crazy
някой ще ми каже ли как да махна солта............. newsm78

# 117
  • Мнения: 577
И моя шарандул се пече вече.После ще ви го фотам.
Плънката я направих с гъби,магданоз,зелен лук и орехи.Напълних и няколко гъбки,да видим какво ще стане.

# 118
  • Мнения: 3 708
Изчистих го от люспите и от вътрешностите... Четох, че имало някаква костица при главата, която се маха, иначе ставал горчив. Не се ориетирам обаче коя е  Mr. Green Моля за помощ!

# 119
  • Мнения: 81
Няма да е Амур мойта риба.
Вчера се сдобихме с 3 килограмов шаран.
Изчистен и осолен ме чака.Купих гъби,имам орехи и мисля това да му е плънката.Ще ги запържа с магданоз и зелен лук.Някакви други идеи имате ли?Нещо друго да прибавя към плънката?   newsm78
Можеш да сложиш и малко ориз  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт