Меню за Никулден

  • 54 733
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 3 219
Благодаря ти, вече съм почистила шарана и го напръсках с лимонов сок. Утре следобяд ще го пека. Студен ли го ядохте или топъл ?

# 91
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Нашето меню ще бъде:

Селедка под шуба
Салата с рулца от раци
Зелена салата
Панирана акула
Пълнен шаран
Хляб на балончета
Сладка баница с локум

# 92
  • Мнения: 4 037
Купихме филе от пастърва и се спрях на тази рецепта Party

Продукти:
1 пъстърва от около 200 г
70 г чисто масло
1 с. л. течна сметана
1/2 глава лук
2 ч.ч. бяло вино
магданоз - 1 с. л. +
1 ч. л.  натрошен чер пипер
сол
листо салата
1 ч. л. копър
Приготовление:
Почиствам филето от пъстървата, като внимателно отстранявам (може с пинсета) малките костици, които остават, след като се отстрани голямата кост. Изрязвам едно правоъгълно парче от филето. Почиствам главата лук и след това накълцвам на ситно половината й. Измивам магданоза и накълцвам от него около една супена лъжица. След това на огъня в тенджера слагам 20 г масло и изцедения лук. Прибавям бялото вино и оставям, докато течността изври наполовина. Тогава наливам течната сметана, оставям да поври, прибавям накълцания магданоз и черния пипер, посолявам и разбивам всичко с миксера. За да не изстива сосът, го поставям в съдинка на слаб огън. В тиган слагам 50 г масло и когато се разтопи и образува пяна, поставям парчето филе от пъстърва върху страната с кожата, като непрекъснато го поливам с разтопеното масло и внимавам да не залепне върху горещия тиган. Посолявам и поръсвам с пипера. Месото трябва да бъде съвсем крехко.
Сервирам, като в затоплена чиния поставям парчето филе, малко парче салата, полято със смес от копър, магданоз и сос винегрет. Топлия сос внимателно наливам около филето и парчето салата.

Тази рецепта също звучи добре:
Продукти:
4 филета от бяла риба,
1 лимон,
50 гр. масло,
3 скилидки чесън,
сол, черен пипер,
брашно.
Приготвяне:
Рибата измиваме и подсушаваме.
Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Заливаме обилно с лимон.
Маслото разтопяваме и запържваме чесънър нарязан на дребно.
След като започнат да почервеняват парченцата чесън изваждаме и изхвърляме.
Пържим рибата в ароматното масло до порозовяване, като леко я потапяме предварително в малко брашно.
Сервираме с домашен майонезен сос с печен чесън.

Към рибата ще сервирам зелена салата.
Да са живи и здрави именниците и весел празник на всички!   bouquet





 

 

# 93
  • Мнения: 577
Студен ли го ядохте или топъл ?

изстинал, но не от хладилника  Wink

казват, че шарана е по-вкусен изстинал.

Дано Ви хареса. 

Да споделиш да ли е станал вкусен.

# 94
  • Мнения: 1 269
Нашето меню ще бъде:

Селедка под шуба
Салата с рулца от раци
Зелена салата
Панирана акула
Пълнен шаран
Хляб на балончета
Сладка баница с локум
Хляб на балончета - какво е това? Дай рецептата  Hug

# 95
  • Мнения: 577
Нашето меню ще бъде:

Селедка под шуба
Салата с рулца от раци
Зелена салата
Панирана акула
Пълнен шаран
Хляб на балончета
Сладка баница с локум
Хляб на балончета - какво е това? Дай рецептата  Hug

а селедка под шуба - какво е и рецепта ако може

# 96
  • Мнения: 2 532
Предястие - рибно плато
Основно - шаран с орехи
Мезе - плато със сирена

# 97
  • Мнения: 3 499
При нас ще е пълнен бял амур.

# 98
  • Мнения: 49
Точно за рецепта за бял амур се оглеждам, би ли споделила рецептата?   bouquet

# 99
  • София
  • Мнения: 1 374
 Менюто при нас е шаран с много лук и бяло вино-печен във фурна.
 Съомга-пъстърва на тефлон.
Зелена салата.
Бисквитена торта.

# 100
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Селедка под шуба много се спряга в този форум, но ето и моята рецепта:
На дъното на прозрачна купа слагам ситно нарязан лук, изкиснат 1 час във вода, отцеден. Отгоре пласт ситно нарязана 1 пушена скумрия (синът ми харесва с пушена риба), обезкостена. След това пласт варени, настъргани картофи. Намазвам с майонеза отгоре. Следващият пласт е от леко сварени настъргани моркови, пак майонеза, пласт сварено настъргано червено цвекло, майонеза и накрая завършвам с настъргани 3 варени яйца.

Хлябът на балончета е по рецепта на Танита:

Хляб на балончета с подправки и кашкавал

Состав
1 и 1/3ч.ч прясно мляко- стайна температура 27градуса С(може половината да е прясно мляко, половината вода)
1 яйце
2с.л олио
1с.л захар
2ч.л сол
4 ч.ч. пресято брашно
2 ч.л мая
1ч.ч настърган кашкавал
4с.л. разтопено масло
1ч.л. чубрица
1/3ч.ч нарязан на ситно магданоз

1ч.ч - 240мл
1ч.л – 5мл
1с.л – 15мл

Приготовление
Поставете първите 7 продукта в машината за хляб и изберете програма за тесто.

10 минути преди да свърши цикъла месене прибавете и кашкавала.

След като програмата свърши, извадете втасалото тесто от кошничката на машината и разделете на 56 части и оформете малки топки.

Смесете маслото, чубрицата и магданоза в малка купа.

Намеслете кръгла форма за печене с размери около 22см.

Всяко топче от тестото оваляйте в сместа от маслото и подправките и поставете топчетата в тавата на два реда, като втория ред топчета между тези от първия, а не точно едно върху друго.

Покрива се и се оставя на топло да втяса около 45-60- минути или докато увеличи двойно обема си.

Фурната се загрява до 190 С(375Ф).

Пече се около 30-35 мин. или докато придобие златист цвят.

Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка.

# 101
  • Мнения: 81
Аз ще правя пържен и печен шаран, салата зеле с моркови и картофки.

# 102
  • София
  • Мнения: 642
За да не мирише шарана, предварително го накисвам да постои в бира или в бяло вино.

Относно печенето на риба върху морска сол- става много вкусно. В нас редовно се яде риба, приготвена по този начин.

Umma
, а дали ще стане пастърва в/у сол?

# 103
  • Мнения: 2 317
Ние сме на сьомга, зелена салата и сладък салам.

# 104
  • София / Виена
  • Мнения: 196
Ние сме на зелена салата,руска,тракийска,филе от хек,пъстърва с лимони,пълнен шаран и паниран шаран. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт