Меню за Никулден

• 54 758
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
  • Има много детски смях.
И аз експериментирах с  рецептата със сиренето.
Плънката ми беше лук, гъби, орехи и КРЕМА сирене. Всичко това го покрих с резени лимони, сложих го върху морска сол, завих с фолио. Стано божествено.
Следващия път ще пробвам рецептата за плънка с крутони.  Peace

Не знам защо на много хора им полепва солта по рибата. При мен се случва рядко и то най- много полепват няколко кристала...

Някой питаше за пъстърва на сол. Макар и  със закъснение, отговарям- става много вкусна.

# 166
Аз пък си забравих избраните рецепти и накрая трябваше да експериментирам Crazy. От сп."Сол и Пипер" си избрах плънка от сушени домати, пресен босилек, кедрови ядки (нямах и смених с орехи), малко чесънче, настърган пармезан и зехтин. Получи се добре в ципура, запечена на фурна. Нямам снимка - рибата изчезна Grinning.

# 167
  • Бургас
Понеже не намерих друга тема за Никулден,реших да побутна тази.

Какви изненади ще направите този Никулден,момичета и момчета?   chef

# 168
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Hug Да,наближава Никулден. Тази година няма да правя шаран. за моя огромна радост във варна намерих кликач- чудесна риба,бяла ,крехка,ще я направя по смесена рецепта на жак Пепен и моя милост bowuu Mr. Green. люспестата ще е кефал. Изкушавам се да направя и маринована скумрия с шафран,донесох си от Истанбул,но няма никой да я яде. Салати също ще има в менюто ни,основната ще е със зелени маслини,крутони,злена салата ,чесън и поръска от кедрови ядки ,тиквено и сслънчогледови семе и орехи.  Heart Eyes

# 169
  • Бургас
Намерих една рецепта за пълнен шаран от едно списание ,,Сол и пипер,, от 2001год,по рецепта на Maggi !
Хвана ми окото и мисля да я изпробвам.
На вас допада ли ви?
Някой да има отзиви?

ПЪЛНЕН ШАРАН

продукти за 4 порции

1 шаран,около 1 кг
1ч.л. черен пипер
сокът от 1 лимон
3 средно големи глави лук
1 ч.ч. олио
1 чаша едро счукани орехи
2 с.л. доматена салца или пюре
щипка сушена мащерка
връзка магданоз,нарязан на ситно
щипка целина
щипка девисил
2 кубчета гъбен бульон маги

Разтворете кубчетата гъбен бульон маги в 1 л. вряща вода.
Изчистете и измийте шарана. Поръсете го с черния пипер и лимоновия сок.
Нарежете на филийки лука и го запържете в част от мазнината. Добавете орехите,дом.салца,ароматните подправки. Сипете и част от бульона.
Напълнете шарана с получената смес и зашийте.Сложете шарана в тавичка върху 3-4 пръчици,за да не залепне. Полейте с останалата мазнина.
Около шарана излейте останалия бульон.
Печете в умерено силна фурна около 1,5 часа.
Поднесете шарана студен.

Съвет на Маги - преди да сготвите рибата,за по-добър вкус я накиснете за 2-3 часа в марината,приготвена от 500 мл бяло вино,2 с.л. сух джоджен и 2 с.л. розмарин.

# 170
Аз мисля тази година да правя шаран плакия , взех рецептата от баща ми той е виден рибар и гоправи страхотно , да видим аз как ще се справя.

# 171
  • София
аз се сдобих с калкан, но незнам как да го сготвя. Дали ще стане ако опакавам във фолио всяка рибка и я пека на фурната?
Някой дали е пробвал?

# 172
  • Талант на 2012,2013 г.
В нашият дом ще направим за таткото шаран с кисело зеле и ориз, защото го обожава, а за нас  - бяла риба - филе с гарнитура - картофена салата. Е и половинката ще хапне де... Wink

# 173
  • варна
аз се сдобих с калкан, но незнам как да го сготвя. Дали ще стане ако опакавам във фолио всяка рибка и я пека на фурната?
Някой дали е пробвал?
Калкана става най - хубав пържен  Wink

# 174
Карма135 ,кажи  твоята рецепта за шаран с кисело зеле и ориз.Вкусно звучи,а не съм правила нещо подобно.Шаран ако пълня  е обикновенно с орехи.

# 175
  • София
Аз още се чудя каква риба да взема.
Милото не иска шаран.
Аз днес тествах този от Карфур - малък е и много хубав.

# 176
Ние ще сме на шаран. Претенцията е моя - обожавам го и държа да присъства на масата  Crazy

# 177
Записвам се за идеи, че си имаме именник, а нищо не ми идва на акъл още.  newsm78

# 178
пълнен шаран/мое желаие/,скумрия на скара/по искане на сина ми/,пържен хек/по искане на мъжа ми/,пълнени сухи чушки с боб,ориз в лозови листа,питка,щрудел,постен сладкиш във формата на риба и салата,за друго не се сещам  ooooh! чета ви и събирам идей Simple Smile

# 179
  • София
На мен ми донесоха барамунди, но не знам как да сготвя тази риба. Имате ли представа как става най добре, пържена, печена ....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт