Меню за Никулден

• 54 760
  • 304
  •   1
Отговори
# 180
пълнен шаран/мое желаие/,скумрия на скара/по искане на сина ми/,пържен хек/по искане на мъжа ми/,пълнени сухи чушки с боб,ориз в лозови листа,питка,щрудел,постен сладкиш във формата на риба и салата,за друго не се сещам  ooooh! чета ви и събирам идей Simple Smile

не ти е лесно  Joy Hug

Аз , затова казвам на домочадието, че на Никулден ще е шаран и точка Blush Иначе, рибната фиеста би изглеждала така ...шаран за мен, бяла риба за мъжа ми, пъстърва за детето, скумрия за бабата и дядото  Crazy Crazy  Crazy Угаждам им целогодишно, затова тропам с крак само за един вид риба  Mr. Green

# 181
Здравейте момичета,

Кулинарията е голяма страст, дори и за съвременната
жена. Нямам именници на Никулден, но по традиция смятам
да приготвя шаран за деня.
Мисля да избера между пълнен шаран или шаран плакия.
Ако ще е пълнен шаран , ще е точно този:
Никулденски шаран.
За шаран плакия ще потърся повече възможности.

# 182
  • Бургас
Ние сигурно ще минем със скумрия.
Мислех да направя шаран по рецептата която писах на предната страница,но моите хора у дома,нещо не искали шаран,че да видим.
Все още има малко време за размисъл.

# 183
  • Талант на 2012,2013 г.
Карма135 ,кажи  твоята рецепта за шаран с кисело зеле и ориз.Вкусно звучи,а не съм правила нещо подобно.Шаран ако пълня  е обикновенно с орехи.

Здравей Жу! Нищо по-различно от един шаран на фурна. Ние не го пълним с нищо, а киселото зеле с ориз се готви по познатият начин и просто го слагаме покрай самата риба докато я печем... Hug

# 184
Мерси,Карма,аз си помислих,че го пълниш със зелето.  Peace

Вижте какво намерих,вкусно звучи:

Шаран с гъби http://mandja.com/recepti/osnovni-yastiya-ribni/sharan-s-gabi

# 185
  • Талант на 2012,2013 г.
Ахааааа... това и на мене ми хваща окото. Laughing Hug

# 186
  • София
пълнен шаран/мое желаие/,скумрия на скара/по искане на сина ми/,пържен хек/по искане на мъжа ми/,пълнени сухи чушки с боб,ориз в лозови листа,питка,щрудел,постен сладкиш във формата на риба и салата,за друго не се сещам  ooooh! чета ви и събирам идей Simple Smile

лелеее, като чета колко работи ще правиш направо ти се чудя какви още идеи ти трябват  Joy

# 187
пълнен шаран/мое желаие/,скумрия на скара/по искане на сина ми/,пържен хек/по искане на мъжа ми/,пълнени сухи чушки с боб,ориз в лозови листа,питка,щрудел,постен сладкиш във формата на риба и салата,за друго не се сещам  ooooh! чета ви и събирам идей Simple Smile

лелеее, като чета колко работи ще правиш направо ти се чудя какви още идеи ти трябват  Joy

Шегува се според мен.Ако не,тогава остава варианта да имат ресторант.

# 188
пълнен шаран/мое желаие/,скумрия на скара/по искане на сина ми/,пържен хек/по искане на мъжа ми/,пълнени сухи чушки с боб,ориз в лозови листа,питка,щрудел,постен сладкиш във формата на риба и салата,за друго не се сещам  ooooh! чета ви и събирам идей Simple Smile

лелеее, като чета колко работи ще правиш направо ти се чудя какви още идеи ти трябват  Joy

Шегува се според мен.Ако не,тогава остава варианта да имат ресторант.

Simple Smileимаме празник,сина ми има оброк на този ден и ще дойдат бабите,та затова ,да се докарам пред тях,а иснчето ще се радва,миналата година нямах възможност и бабите приготвиха трапезата и аз бях наготово Thinking

# 189
Ще се цитирам. Много ни харесва.

в къщи не харесваме шаран, но всяка година , готвех заради традицията (до колкото съм запозната рибата на този ден трябва да е с люспи). Миналата година ми казаха рецепта за пълнен шаран със сирене и чушки стана наистина много вкусен.
За неделя ще приготвя пак шаран със сирене.

Ето и рецептата: около 3кг шаран
За плънката:  0.500кг. сирене , 2бр. зелена чушка нарязана на ситно , 2-3бр. лук нарязан на кубчета (по желание може и 1бр. люта чушка)
Всичко това се разбърква добре и се пълни шарана.
След като се зашие се поставя в намазнена тава. Залива се с 1 литър доматен сос режат се на колелца 2бр кис. краставички и 1бр. морков. Покрива се с фолио.

# 190
Ние пак ще сме на плакийка.....Тва е пУлУжението..... Mr. Green

# 191
ana74 , може ли рецептата за сладкиша с форма на риба...нещо снимчици  Simple Smile

# 192
  • През девет планини в десета...
Здравейте мацки Hug. Излишно е да казвам колко сте готини и как често прибягвам към вашите мнения, рецепти и съвети.  Heart Eyes Имам спешен въпрос към вас. Майка ми днес е купила някаква риба за Никулден - баракуда. Тъй като е пенсионерка миличката от скоро и няма много парички и си взела тази риба, която е 2,50лв /кг. И аз досега търсих някакви рецепти в нета за баракудата, но не открих нищо. Даже ми се струва, че не се яде....Моля ви, помагайте с някакви идеи и инфо що за риба е това чудо. Разбрах само че е тропическа....   Thinking

# 193
ana74 , може ли рецептата за сладкиша с форма на риба...нещо снимчици  Simple Smile

Снимчица ще бъде след 6,блата ще бъде постен  сладкиш,от форума за рецепти за 90дневната диета,много е вкусен,и ще го изрежа във формата на риба,ще го покрия с мармалад/това лято направих страхотен от ягоди/и отгоре ще наредя  бисквити,да имитират люспи.

# 194
  • София
И аз имам именник в къщи - мъжа ми. Мисля да направя пълнения шаран със сирене на Poly. и пъстърва върху морска сол. Роднините на мъжа ми не обичат шаран, докато моите обожават  Mr. Green За това ще има за всеки по нещо. Притеснява ме колко точно морска сол да сложа, да не стане сууупер солено и роднините на мъжа ми от зор да проядат и те шаранче  Mr. Green Бих направила и питка във формата на шаран. От снимките които видях страшно се впечатлих, само дето хич не ме бива по питките  Crossing Arms Дайте съвети в тази посока....и ако правя питка-шаран....в обикновена тава, дали няма да се разлее тестото...или де да знам и аз  newsm78 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт