Меню за Никулден

  • 54 761
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета -аз от две години приготвям пълнен толстолоб и много се харесва у дома-та май ни стана традиция за празника все него да приготвям

# 196
  • Мнения: 202
Тази година ще отбележа подобаващо Никулден с ...ципура, обача нямам представа как е най-вкусна и дали е вкусна Crazy

# 197
  • Мнения: 782
ana74, ок, добих представа... ще импровизирам, пък каквото стане  Laughing


mishchitzata , питай в темата за питките. Има и теста, които не се изменят много. Аз правя, но всичко при мен е на око и в зависимост от продуктите с които разполагам.  Ако те е страх да експериментираш, направи обикновенна погача и отгоре украси с формички на риби  Wink


KIARA, ципурата най я обичам така ... пълня я с топено сирене, кисели краставички, може и домат /всичко нарязано на филийки/ намазвам отвън рибата с масло, завивам във фолио и редя в тавичка. Пека на 200 във фурната, около час Simple Smile Подправките са кимион и кориандър.





# 198
  • България
  • Мнения: 491
рибка най-обичам с много лук и орехи на фурна,тази година мисля да я направя в гювече и накрая да я запека ако има нужда.

# 199
# 200
  • Мнения: 142
При нас както всяка година ще е печен шаран с резени лимон!

# 201
  • Мнения: 1 775
здравейте момичета -аз от две години приготвям пълнен толстолоб и много се харесва у дома-та май ни стана традиция за празника все него да приготвям

Може ли да споделиш рецепта.  Peace Решила съм и аз тази година нещо такова май, но още се колебая...

# 202
  • Мнения: 1 775
На мен ми донесоха барамунди, но не знам как да сготвя тази риба. Имате ли представа как става най добре, пържена, печена ....  newsm78

Барамунди е чудесна за скара. Предварително престоява със сол, черен пипер и лимон и после се пече. Много е вкусна.

# 203
  • Мнения: 1 088
Ех, как съм изтървала хубавата темичка. Много го обичам този празник въпреки, че никога не съм имала близък човек с това име. Даже онзи ден  заявих на мъжа ми, че ако имаме син ще го кръстим Николай, защото обичам празника (после му казах, че по-добре да са близнаци за да си имаме и Георги, че и него празник много обичам пак без да имаме близки на него ден, а той ми отговори като съм тръгнала да измислям имена да съм измислела и на него, че щял да бяга от мен   Laughing)

Ето как правя аз Никулденският шаран без орехи вече няколко години. Много ни харесва.
И се връщам да чета и търся идеи за атрактивни салатки за празника

# 204
  • Мнения: 1 269
В събота на пазара един чичо ми вика " Булка, купи си праз за Никулденският рибник". Някой да  знае как се прави този рибник? Питах свекърва ми, тя твърди, че рибника на Никулден се готви с ориз и кисело зеле.
Някой знае ли рецептата с праз?

# 205
  • Мнения: 1 088
Ми оризчето нали първо го запържваш с лук/праз ...  и орехчета. Вероятно за това става въпрос.

# 206
  • Мнения: 1 494
И аз така мисля - вместо лук - праз. Ние слагаме орехи, малко лимон и лук. Според мен празът ще увеличи и без това сладникавия вкус на рибата и плънката. Ориз не използваме.

# 207
  • Мнения: 1 269
Аз го пълня само с кашкавал и орехи и става страхотно!  Peace
Останах с впечатление, че праза е за гарнитура.

# 208
  • Бургас
  • Мнения: 424
Аз ще пълня шаран с ориз,стафиди и орехи.Миналата година така го правих и много се хареса,ама тогава ми бяха останали шаранчета от есента във фризера и не миришеха въобще.
Сега се чудя как да махна миризмата на тиня от шарана.Ако някой знае да помага Praynig

# 209
  • Мнения: 1 088
Шараните с люспи миришат по-малко от голите

Общи условия

Активация на акаунт