Меню за Никулден

  • 54 729
  • 304
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 216
нямам никаква идея как да гтотвя или да напълня един шаран да речем или нещо такова по-елементарно

Съвсем елементарно е да напълниш едно шаранче  Wink Почистваш шарана, намасляваш една тава и правиш плънката. Плънка може да направиш ето така: нарязваш 2 глави лук на кубчета, запържваш в повечко олио докато стане лука прозрачен, добавяш 1ч натрошени орехи, 1чл чубрица, 1\2 чл червен пипер, 1\4чл млян чер пипер, настърганата кора от 2 лимона, сол на вкус. Пълниш шаранчето, зашиваш с плътен конец. Нарязваш двата лимона на кръгчета, с които покриваш дъното на намаслената тава. Отгоре слагаш приготвения по-горе шаран.  Върху шарана редиш кръгчета домати, да се покрие целия, ръсваш малко сол и чер пипер. Печеш. За гарнитура правиш една картофена салата (варени картофи, суров лук, оцет, олио, магданоз).
КРЕМЧЕ-  bouquetблагодаря за рецептата-ще я правя нея

# 46
  • Мнения: 180
ето и от мен една салатка-тя маи е руска защото съм я записала рибка под шуба.Трябват ни варени картофи.моркови и цвекло.варени яица.майонеза и рибка.Аз съм я правила със сельодка и стана чудна.Продуктите редим на пластове 1-настъргани картофи.2-рендосано цвесло.3-парчета риба (по-добре е да е филе) на кубчета.4-рендосани моркови и най-отгоре рендосваме яйцата.Между пластовете се маже майонеза но за да не е много тежка между някои пропускам.Като я украсите според вкуса си става чудесна.Дано Ви хареса. Peace

# 47
  • out of space
  • Мнения: 8 623
Ципура или Лаврак- ще увия във фолио и айде на скарата. Мислех картофена салата, но сега прегледах Скордалията на Лабрекс и ми допадна. Също и зелена салата ще има.  Simple Smile

# 48
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144
За да не мирише шарана, предварително го накисвам да постои в бира или в бяло вино.

Относно печенето на риба върху морска сол- става много вкусно. В нас редовно се яде риба, приготвена по този начин.

# 49
Ето една салатка от мен-майонеза,ролца от раци нарязани на колелца,кисели краставички и гъби от буркан.

# 50
  • Мнения: 1 685
Винаги спазвам традицията и приготвям пълнен шаран  Peace:

Пълнен шаран за Никулден

# 51
  • във фурната
  • Мнения: 611
Как печете рибата в/у сол???

# 52
  • Варна
  • Мнения: 1 179
Точно вчера питах мъжа ми какво ще ни е менюто за Никулден. Отговорът му беше- "Традиционно"  Laughing Т.е. пълнен шаран с лук, гъби и орехи. Гарнитура ще направя картофена салата с червено цвекло и ябълки, най- вероятно.
Салатата преди основното ще е или Снежанка (домашна), или зелена.
Би ли споделила рецептата за гарнитурата с червено цвекло? Звучи ми много вкусно..Wink

# 53
  • Мнения: 526
Записвам се, имам двама именици.

# 54
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144
Би ли споделила рецептата за гарнитурата с червено цвекло? Звучи ми много вкусно..Wink

Няма нищо специално. Варени картофи, варено червено цвекло, лук, може грах, кисела ябълка, нарязана на малки парчета (може и круша). Овкусява се на вкус.
Може да се направи и чесново- сметаново- майонезен сос с мааалко захар, разтворена в него.

За печенето на риба върху сол също няма нищо сложно- наръсваш тавата с обикновена или морска сол, слагаш рибата отгоре, ръсваш няколко капки зехтин и печеш в загрята фурна. Хубаво е да не се соли рибата преди това- тя си поема колкото и е необходимо.

# 55
  • София
  • Мнения: 12 579

ВЕроятно като пиле върху сол. Изсипваш морска сол в тава, колкото да покрие дъното и нареждаш рибите отгоре. И печеш. Рибата си поема колкото сол и трябва и наистина става разкошна.

# 56
  • във фурната
  • Мнения: 611

ВЕроятно като пиле върху сол. Изсипваш морска сол в тава, колкото да покрие дъното и нареждаш рибите отгоре. И печеш. Рибата си поема колкото сол и трябва и наистина става разкошна.
A обръща ли се да се изпече от двете страни?

# 57
  • Мнения: 355
Кремче, Ninfil,  Peace, благодаря за идеите! Ще пробвам нещо с моркови, картофи и кисели краставички и сусам.

# 58
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144

ВЕроятно като пиле върху сол. Изсипваш морска сол в тава, колкото да покрие дъното и нареждаш рибите отгоре. И печеш. Рибата си поема колкото сол и трябва и наистина става разкошна.

A обръща ли се да се изпече от двете страни?

Аз НЕ я обръщам.

# 59
  • Мнения: 577
Знам,че рибата трябва да е с люспи.
Всяка година правим шаран,но тази ми се иска да е нещо по-различно.
Видях `Амур`.........но що за риба е нямам представа,дали   е вкусна?

Общи условия

Активация на акаунт