Меню за Никулден

  • 54 774
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 18 829
За нас това е много тачен празник- първо имаме 4 именници- дъщеря ми, свеки, племенницата, брат ми; второ- за нас това е началото на върволицата зимни празници / на Стефановден също имам 4 броя/.

Менюто ми за тази година: пълнен шаран, само с орехи и праз- той е традиция, салата от варени картофи, пушена риба, червен лук- става страхотна.
Мисля да направя долната част на пил. бутчета по рецептата с майонеза във фурната, оваляни в сусам.
За десерт може би баклава или онзи другия вариант с локума. Това е, в неделя ще украсим елхата, за да подсилим градуса...

# 211
  • Мнения: 111
Здравейте,
Отдавна не съм писала,но ви чета редовно. Един съвет ако шарана ви е с люспи го намажете с оцет, оставете 15-20 минути и след това като ги бутнете с ножа падат много лесно и не хвърчат из цялата кухня. Това се отнася за всяка риба с люспи.

# 212
  • Мнения: 1 775
Аз го пълня само с кашкавал и орехи и става страхотно!  Peace
Останах с впечатление, че праза е за гарнитура.

Рибника е точно пълнения шаран по традиция за празника.  Simple Smile

# 213
  • Мнения: 1 269
Аз го пълня само с кашкавал и орехи и става страхотно!  Peace
Останах с впечатление, че праза е за гарнитура.

Рибника е точно пълнения шаран по традиция за празника.  Simple Smile
Е, това е ясно! Въпросът си остава - къде се слага праза?

# 214
  • Мнения: 1 775
Ами предполагам вътре като плънка, чувала съм, че вместо с лук например е вариант.

# 215
  • Мнения: 18 829
Точно, аз го правя с праз и орехи само,  и малко черен пипер, не сме фенове на подправките. Поод самия шаран слагам шишове, да не залепва за тавата, по- лесно се вади. Не слагам фолио отгоре, няма смисъл, той и без това бързо се пече шарана, иначе става като варен.

# 216
  • Бургас
  • Мнения: 424


 
Мисля да направя долната част на пил. бутчета по рецептата с майонеза във фурната, оваляни в сусам.

Може ли рецептата? Praynig

# 217
  • Мнения: 18 829
Ох, да не те излъжа, рецептата я мернах в темата за бързите отговори- пилешки филета се намазват с майонеза и се пекат във фурната върху сладкарска хартия. Аз ще пробвам с бедра, които от снощи съм мариновала в соев сос, ще намажа с майонеза и ще поръся със сусам. По- късно може да докладвам резултата, ако искаш изчакай  Peace

# 218
  • Мнения: 202
Ох, да не те излъжа, рецептата я мернах в темата за бързите отговори- пилешки филета се намазват с майонеза и се пекат във фурната върху сладкарска хартия. Аз ще пробвам с бедра, които от снощи съм мариновала в соев сос, ще намажа с майонеза и ще поръся със сусам. По- късно може да докладвам резултата, ако искаш изчакай  Peace
Аз определено съм заинтригувана от крайния резултат Blush

# 219
  • Мнения: 18 829
Тогава стискайте палци, че нямам друго ядене за тази вечер   Heart Eyes

# 220
  • велико търново
  • Мнения: 617
raja_nikol стискам ти палци да стане рецептата .Ще чакаме отзиви !
Момичета каква гарнитура е подходяща за рибата?/печена без нищо друго/

# 221
  • Мнения: 18 829
В къщи е правило просто- картофи, най- често на салата, или картофено пюре.


А някакъв десерт да предложите? Ще ми се някакъв сладкиш, ама искам нещо по- различно, по така...разбрахте ме

# 222
  • Стара Загора
  • Мнения: 29
Един съвет ако шарана ви е с люспи го намажете с оцет, оставете 15-20 минути и след това като ги бутнете с ножа падат много лесно и не хвърчат из цялата кухня. Това се отнася за всяка риба с люспи.

Много ти благодаря за съвета.Това най-много ме тормози,когато готвя риба с люспи.За Никулден ще се боря с шаранче,така че ще пробвам .

# 223
  • Мнения: 18 829
Спамя темата, ама обещах- станаха невероятни бутчета, направих ги така:
маринованите от снощи в соев сос бедра омазах с маойнеза - за 12 бедра ми отиде 1/2 опаковка, овалях в смес от: 4-5 с.л. галета, 4-5 с.л. сусам, 1 ч.л  едросмлян домашен червен пипер + 1 щипка пикантина. Достраша ме да ги опека открити и ги бутнах в един плик. Пекох 1 ч. на 200 градуса. Станаха невероятни- сочни отвътре и с хрупкава коричка отгоре. Опитайте ги, гарантирам успех!

# 224
  • Мнения: 782
raja_nikol, това ще се пробва  Simple Smile
Днес си купих шаран - 3.5 кг ... много съм доволна  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт