Отговори
# 165
  • София
Ане, по повод колебанията в цикъла една, надявам се, полезна статия от блога на ХедраHug

Нени, много хубаво изглеждат мъфините! Напукването при печене май има връзка с набухването и консистенцията на самото тесто. newsm78

Стефина, и аз възнамерявам да заведа Галето на подстрижка, че косата й вече много порасна. Това ще й е третото подстригване. Wink Косичката й е много гъста и обемна, направо като на по-голямо момиче, не е по бебешки тъничка и нежна. Няма да намаляваме много дължината, защото искам да има вече малко по-момичешка прическа, само ще я оформим.

Моята госпожица е в капризен период с яденето. Не защото не иска да яде, ами иска да яде постоянно и по възможност от всичко.  ooooh! Онова, което аз й приготвям, не й е интересно- опитват се няколко лъжици, след което се започва въртене на глава, сочене с пръст към масата и настойчиво мучене- демек, дай нещо друго. Ама какво друго, понякога и тя самата не знае.  Laughing Гледам все пак със залисване да изяде приготвеното, след което се започва: хляб, хляб с масло, бисквити, сирене, банан- един час може да седи така на столчето за хранене и да похапва това-онова! Ако я свалим от столчето, а самите ние се храним, идва при нас, хваща се с две ръце за масата и започва да проси като кученце. Joy И другите деца имаха такива периоди- нормално е да се разсейва повече по време на основните яденета и да проявява интерес към всякаква храна, но на моменти е доста изнервящо, като започне да дърпа главата и да се сърди.  Thinking

Иначе има голямо подобрение с хремата. От първите симптоми започнах да давам хапченца Коризалия и може би са помогнали. Rolling Eyes

# 166
  • софия
Моята госпожица е в капризен период с яденето. Не защото не иска да яде, ами иска да яде постоянно и по възможност от всичко.  ooooh! Онова, което аз й приготвям, не й е интересно- опитват се няколко лъжици, след което се започва въртене на глава, сочене с пръст към масата и настойчиво мучене- демек, дай нещо друго. Ама какво друго, понякога и тя самата не знае.  Laughing Гледам все пак със залисване да изяде приготвеното, след което се започва: хляб, хляб с масло, бисквити, сирене, банан- един час може да седи така на столчето за хранене и да похапва това-онова! Ако я свалим от столчето, а самите ние се храним, идва при нас, хваща се с две ръце за масата и започва да проси като кученце. Joy И другите деца имаха такива периоди- нормално е да се разсейва повече по време на основните яденета и да проявява интерес към всякаква храна, но на моменти е доста изнервящо, като започне да дърпа главата и да се сърди.  Thinking

И ние сме в АБСОЛЮТНО СЪЩОТО положение, не си самичка Simple Smile за това яде първо тя, и после ние и пак тя Simple Smile

# 167
Здравейте и от нас с Криси!
Честито на всички именици!
Днес е и празник на нашият морски град Бургас!

Да май ще вземем да направим един късен прощъпулник.А след тези красиви питки някой ще сподели ли и някоя рецепта?

Покрай нас новото е, че миналата седмица таткото ни се прибра  Tired с добре поднесени извинения, но още не е извинен...не ми се влиза в подробносто, просто споделям да не ни мислите вече не сме самички, макар че още не съм много сигурна как беше по-добре.Та накратко на 3тият ден таткото ни се разболя и изолирахме Криси при баба, а аз тичах като луда нагоре надолу....сварши вече де.Той е добре и утре си прибираме детенце, а аз днес цял ден чистя, търкам и перя...то няма изсъхване в туй лошо време.

Я кажете от къде си купувате форми за мъфини?От няколко месеца като пазаруваме все гледам, но няма.

Суити и Крисито от около 2 месеца е в такав период по цял ден яде.

# 168
Ехее и ние сме в подобен период, само дето при нас Дари си изяжда приготвеното и отделно си хапва и от нашето: хляб, кашкавал, сирене, питка и т.н., и т.н., от всичко по масата иска! На мен ми е голям кеф, защото нали си спомняте как се оплаквах, че не иска да яде като беше по-малко бебе...  Grinning
Жуже, дано оттук нататък да ви потръгнат нещата м/у теб и мъжът ти  Hug

Оф, аз все пак сложих едно тесто за меденки да стегне в хладилника  Mr. Green  и почвам да ги пека след малко. Ще стана 100 кила тая зима, честно!  Mr. Green

# 169
Честито на всички именници!!!
Честито на Бургазлиите!!!
Жуже,Ина,Мая,Асе,Ане...иако съм пропуснала някой да ме извини!!!
Жуже аз си купих формички от метро,но сега не мога да си намеря хартиени... Cry
Моарейн и аз съм на такава вълна...постоянно печа нещо,много ми е хубаво да ми мирише на канела,джинджифил Laughing абе въобще да мирише на коледа!!!
Аз украсих вече в къщи,ще кача снимки по късно,хем за извиннение ,че не съм писала отдавна,но все не ми остава време!!!
Нашия татко замина за извесно врене и сме самички,може би чак за Коледа щ се върне.
бяхме малко болни и Вики и аз ,но вече сме добре! Grinning
Нени мъфините изглеждат страхотни! Hug
Суит Вики е в такъв период постоянно!Иска все да яде нещо,по всяко  време!!!Лакома е просто май,защото периода не минава!!!
Толкова от мен за сега!!! Hug

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 19:09 от viki_86

# 170
Честит имен ден на всички празнуващи!  bouquetЧестит празник на бургазлии!
Ауу,Нени,страшни мъфини, душата  bouquetИ аз вчера правих, ползвах тестото на шоколадово-банановия кекс на Суийти WinkОтгоре им лепнах една бяла глазура и ги нарекох "заснежени пънчета" JoyСамо,че ги занесох на свеки без да ги снимам ooooh!
Суийт и Яна е така с яденето,период ще да е някакъв newsm78
Вики,айде пускай снимки да ви видим с малката бузанка Hug
Жуже,непремено направи прощъпалника-то си е голяма емоция!И моите форми за мъфини са от Метро-даже сега ги видях ,че са на промоция,евтини са.
Ане,хич недей ми вкарва мухата с Цептера Naughty Laughing
Аз още не съм започнала да пека коледните сладки и се чувствам някак не добре,за това похарчих малко парички за Яна в ибей и компенсирахнегативните емоции hahaha
Весел празник на всички!

# 171
# 172
Като заговорихте за подстрижки, ще трябва скоро да подстрижем Кали. Ама не съм сигурна, че ще стои на едн място. Та ще видим как ще я осъществим тази задача Simple Smile

Суити, и Калоян има такива дни в храненето. Залисвам, правя, струвам, колкото и да не ми се иска. Поне да хапне нещо полезно. Иначе ако го оставя и само хляб ще яде. Simple Smile

Жуже, формата за мъфини я купих от Кауфланд.

Вики, ако ти трябват хартиени формички - свиркай, ще ти изпратя. Онзи ден намерих едно магазинче за всякакви джунджурии свързани със сладкарството. Макар че аз днес правих една доза мъфини с мандарини и формичките не ми стигнаха. Та половината ги сложих без хартиена форма и да ти кажа не се залепиха кой знае колко на формата. Иначе е по-красиво, спор няма. Та ето ги и днешните ми мъфинки  Heart Eyes

Данип, мнооого добра идея за "заснежените пънчета" Simple Smile

# 173
Честито на Бургазлиите!!!Жуже,Има,Мая,Асе,Ане...иако съм пропуснала някой да ме извини!!!

Да кажа ли "мерси", да не кажа ли .....  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Ще ми купуваш дрешка май, Викинце!!!

# 174
ВИНОВНА!!!ИНА ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!! Hug
Нени аз днес направих без хартиени и станаха не залепнаха ,ама ако не намеря тея дни ще свиркам!!! Hug

# 175
Мерсииииииииииииииииииииииииииии! И на теб, и на теб!

Аз преядох с всякакви риби, рибни плата, салати рибени, и де що се сетите ......

# 176
  • жителство на место
Честит празник именници и бургазлийки! Днес и ние отбелязахме Никулден с тържествен обяг с цялото семейство. Приготвих лаврак в морска сол, стана убийствен Heart Eyes Добре полят с бяло винце и много смешки, сервирани от моята Ива Wink  Сега съм доста изморена, затова ше се отдам на Джо Блек и пухкавата си завивка Heart Eyes Айде чао!

http://petiaveliko.snimka.bg/baby/nikulden2009.450914.16273009

# 177
Вкъщи мама е именичка и тя готви  Mr. Green Пълнен шаран, завит в тесто, печен на фурна и питка.
Аз поех чистенето, подредбата и.... салатите.
Гостите ни бяха малко, само трима, но си го направихме весело  Party
Надя не хареса рибника, затова пък изяде цяла купичка супа топчета  #Crazy Това дете не е моето  Rolling Eyes
Друго, с което изумява баща си е как общува с него. Казва му "аку", показва пампата и го води във WC. Там сама си взема гърнето и го наглася за сядане, после чака да я събуеш и за награда има свършена работа  Mr. Green
Аз от няколко дни му го разказвам, ама той не вярва ли, какво ли...?
И другата му радост е как сутрин му позволява да й сложи памперс и да я преоблече. Обаче пък сега не ми вярва, че в мен не стои така и се гоним из цялата къща или я оставям и чакам сама да се сети... Все минава час, докато завършим процеса.
Вики, гледах снимки  Heart Eyes Ама голям бонбон това малко Вики  Hug Ииии.... случайно видях някои от приятелите ти - септемврийчета и мамите им. Та да не се чуди половината тема, коя е Бистра Станева и защо иска да им е приятел  Grinning

# 178

Еми счетоводител явно ще става Максим.
Добре сме още нареждам и подреждам. бавно става понеже само докато спи я върша тази дейност. Ще пусна снимки ама нека още малко да пооправим. Макс вече направи поразии, надраска холната маса понеже  бута разни камиони отгоре Sad успя и да откачи завесите барабар с корниза Rolling Eyes люля се там. Много ми е сложно да го дебна постоянно, сега се научи и да се катери на секцията и много ме е страх да не падне. Пипа много и копчетата на телевизора.........абе все бели. Сложихме отпред една маса за да няма достъп до ТВ-то ама отстрани се провира и пак натиска копчетата.  
Яде шамари 2 пъти миналата седмица. Веднъж за бъркане в котакт, вече незнам как да му обяснявам че не се пипатам, тоест той знае понеже ме поглежда казва "не......." размахва пръст Naughty и пипа. Пляскам го през ръчичката той се смее и пак повтаря явно реши че е някаква игра и тогава го ударих по дупето и го наказах в средата на стаята да стои. Май разбра че е сгафил, порева и вече го заобикаля контакта. Втория път беше заради едно негово изключително ненормално хоби, което се появи преди около 2  седмици и се състои в бъркане в устата до положение че почва да се дави и голям смях пада Rolling Eyes  казвам че не трябва така вадя му ръката от устата /тя почти до китката е вътре/ и така до припадак, та преди няколко дни пак така ама и повърна и вече не ми издържаха нервите и айде пак шамари. Незнам аз ли не съм наред, той ли не е, ама нещо не се разбираме. Много ме е яд на мен самата, че не успявам да се овладея, хем не приемам ''насилието'' като възпитателен метод хем някак вътрешното ми убеждение е, че съм постъпила правилно ох незнам сложно се очертава работата с възпитанието.

# 179
Хайде ставайте!!!
По едно кафенце!!! Hug

Ние пак сме станали по тъмно...тва дете ще ме довърши с тва ставане по нощите!!!
Сега се катери по мен...
Май нейм шапка ти свалям!!! Shocked прияде ми се от твоята рипка!!!
Хайде лек ден на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт