Отговори
# 150
Добър вечер, дами Grinning
Влизам само да ви пусна линк към една статия за протеста пред "Тина Киркова":
http://www.capital.bg/show.php?storyid=825733&ref=email_capital
Хубаво е, че вече започва да се пише за това! Веч, пак те разконспирирахме Wink

# 151
Бравос, балансирана статия. Мерси, Ради.

# 152
  • София
Както и подозирах, в делничен ден няма места за паркиране пред " Островът на съкровищата" Confused. Нямат свободна дата на 20.12. Ако решим да празнуваме там, ще трябва да изберем някоя от делничните дати, или да го преместим на 27-и. Rolling Eyes Кажете какво мислите.

MY NAME, с удоволствие прочетох за твоите коледни приготовления. Grinning Представих си се с иглата в ръка. Wink

Стефина, радвам се, че операцията на баща ти е била успешна! Дано бързо да се възстанови! Praynig
Васко е много сладък!   bouquet

mai_mai, не се вживявай в несполуките с гърнето, мънички са дечицата! Приемай доколкото можеш спокойно поведението й.  Peace

Много хубаво, че е излязла статия за протеста в "Капитал". Все пак той доста се чете.  Peace

Галинка е хремава от вчера. Батко й я зарази.  Sad Засега нослето не е много запушено, дано бързичко да й мине! Вече усилено практикува новото си умение- да ходи сама.  Grinning Тренира на къси, на дълги разстояния, завойчета....и тупурка с вдигнати ръчички, за всеки случай. Laughing

# 153
Страшно се радвам zа таzи статия, не можете да си представите колко... Ето, може, ето, прави впечатление на хората.. Значи има смисъл  Praynig Hug

Нени, ами справям се, не ми е проблем.. То и таткото да не е в БГ, пак сме почти беz него, мнооого работи  Confused  , та съм свикнала.
Иначе, до сега една приятелка ми беше на гости. На вино, салати и ядки.. Мнооого добре ми беше...

# 154
Добрютро!
Желая на всички ви приятен и ползотворен уикенд!
Ето и закуската:

Суити, дано Галето бързо да оздравее! А за 27-ми на мен ми е невъзможно, но каквото решите вие  Hug

# 155
Ех, най-сетне що-годе адекватна статия по въпроса с раждането! Дано я прочетат повече хора!
 Струва ми се, че разпознах тамън две септемврийки из разказите - Шейлето и Вечи. Браво, момичета!

# 156
  • софия
милички, ние кога започваме да взимаме детските надбавки?

# 157
Добра вечер, майчета!

Най-напред и аз да кажа, че много се радвам да видя статия по въпроса за раждането в Капитал. Много е добра. А снощи по късните часове сколасах да изгледам предаването в Сеизмограф. Потресена съм от приказките и поведението на присъстващите лекари и акушерки. Това бил начин за мобилизиране на родилката. Айде бе! И това го казват жени!

Иринии, дано ви се размине реакцията от ваксината. Стискам палци  Hug

Суити, силно се надявам на Галето бързичко да й мине настинката  Hug

Сова  Hug

А сега да се похваля с шоколадовите си мъфини. Станаха много вкусни. Малко ми се разпукаха отгоре, а май не трябва. Тези дни ще опитам и мъфини с мандарини  Heart Eyes

# 158
Дидишонче, аз нещо не ти разбрах въпроса. Embarassed Кои "ние"? От София или?
Суити, бързо  оздравяване на Галето и батко й. Честити вече уверени ходещи краченца.

# 159
Добрютро, маминки!
Нени, супер са мъфините! Досега съм яла само веднъж (Диди ги беше правила с малини) и бяха супер вкусни! Амбицирам се и аз да опитам да направя Simple Smile
Дидишонче, за кои надбавки говориш - за 240-те лв на месец ли? Дават се след навършването на 1г. на детенце.
Аз снощи излизах, че браточката имаше РД и сега имам главоцеп, ама зверски!  Laughing
Честит имен ден на патеричка на Владчи на мама Нели!
Честит Никулден на всички!

# 160
Добро утро!

Флу, менте си пила, да знаеш. Simple Smile
Преди седмици ходихме с мъжа ми на презентация на Цептер,
пих бяло вино, хем на Търговище, а на другия ден не можех да си държа главата от болка.
Много химия има в купения алкохол.
Като казах Цептер, след по-скъпия фотопарат, това е второто нещо, което искам да имам.
Шокирах се от цената 400-500лв за тенджера,
но след като размислихме с мъжа ми, за качеството и бързината на готвене,
инвестицията си заслужава и се възстановява бързо за няколко години.
Най-важното е, че ядем правилно приготвена храна, за бързина не говоря-
20мин за постно ядене и 40 мин. за такова с месо,
при това на минимална Т.

Иринии, дано всиеко е наред с ваксината.
Аз отлагам вече 2ра седмица.
както съм писала вече, против ваксините съм или поне за
ранното им поставяне както у нас на 24 48 час от раждането.
Но наистина не ми стиска да не ги слагам, поне хепатитните.

Нени, много вкусно. Браво.
Въобще харесва ми тази суетня, която я има и в темата.
Толкова хубав празник идва.
Забравих да те поздравя за вашата годишнина
и за прекрасната, любовна история.
Вие сте един за друг и съдбата е решила да се срещнете отново Simple Smile
Толкова хора не срещат истинския човек, който е роден за тях,
а най-лошото е, че и да го срещнат,
обстоятелствата ги разминават и до развръзка не се стига.

Шмат, браво за цигаретос. Simple Smile
Аз съм бивш пушач.
Отказах ги точно преди 10г., била съм на 23.
Научих се да пуша още на 13-14 Sad
В гимназията павках.
Даже като се сетя, че се завирахме в кенефите... ooooh!
Майко мила!
Правих опити да ги откажа в студетските години, но много гадна, пушаческа среда все около мен беше.
Докато не хванах едно гадже непушач, който "положи" основите на любовта ми към планината и пешеходния туризъм и край,
отказах ги, гадините Simple Smile
Пък и гаджето непушач:)
Мъжа ми е непушач, за което много с ерадвам.
Много ангажиращо ми идва това с цигарите, пък и честно да си кажа самата им цена е сериозен стимул да не пуша.
Всъщност всичко умерено не е вредно, до 5 цигари на ден едва ли вредят,
или просто на маса или кафе да  се"консумират"
Но да излизам на балкона и да дърпам като обезумяла на студа,
е не, мерси.

Стефина, лек житейски път на васко.

Май нейм, красиво написано Simple Smile
Бойлера е голяма работа.
С часове съм се къпала/напарвала в студ. град.
Горката аз, дошла от провинцията с бойлер:)
Тук сме с ТЕЦ,
но в новия дом-пак бойлер.

Иринии, ако бяхме два етажа по-горе, щяхме да се възползваме от слънчеви батерии,
но за жалост не би.
Слънцето загрява ужансо много, убедих се като гостувах на приятели наши с къща край Бургас.
Това е бъдещето, няма накъде да ходим.

Аз таман се похваля нщ или изкоментирам,
вземе че на мен се случи.
Та споделих, как деца на АМ не искат да ядат и мой Борис за дни отказа твърдата храна.
То може, може, но чак пък толкоз.
Не знам дали от това, но цикъла ми се забавя и вместо 28-29 дни,
ме спохожда на 34-35, което ме докарва до лудост.
Асе, дали е от активаното сучене?
Някой друг знае ли?

# 161
Здравейте именяци в нашата темичка! Да ви е честито името, да сте здрави, да сте любими, да сте силни, да сте щастливи! Весел празник!

Дидишон, и аз не разбрах за детските надбавки какво имаш предвид?  newsm78 Да не би за тези 35 лв детски на месец да питаш. Ако е за тях, има определени условия, на които трябва да отговаряте. Мисля, че беше определен доход на член от семейството и ако сте под него имате право на детски. Виж, в счетоводната тема.

Ане, благодаря. Да, това е моята половинка Simple Smile А за суетнята в нашата тема - и на мен страшно ми допада  Heart Eyes Още повече допринася за коледното ни настроение  Mr. Green

# 162
  • София
Здравейте!
Мерси за пожеланията на Васко.
Ирини-мерси за орисията-звучеше прекрасно.  bouquet
Дидишонче-за да се получават детските надбавки от 35лв. на дете трябва да се пада брутен доход  на човек по-малко от 300лв.
Нени -страхотни мъфинчета.
Ане- за цикъла и непрестанното сучене питаш-не знам връзката,но на мен пък ми идва често на 24-25дни.За тенджерите цептер-много скъпи-дали наистина са толкова хубави-порови се тука из раздела наш дом и задай въпрос дали са доволни тези дето ги имат.Аз бих инвестирала в една от тези мини кръгли фурни от рекламите за бързо готвене и печене на замразени и други храни-не знам и те колко струват де,но поне не цапаш фурната и тави.
Васко оня ден за пръв път го подстригахме от както се е родил на фризьор-много слуша и накрая рева да не си ходиме.Ето какво забравих да сложа на прощъпулката -гребен.  ooooh!
Честит имен ден на Никола на Юник.
Честит имен ден на всички Никита и Николетки.

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 11:50 от stefina

# 163
Здравейте! Честит празник на празнуващите днес   bouquet

На мен нещо ми е много лежерно днес, та само се повъртам из къщи... Сготвих на Дари, едни риби ме чакат, а мислех и коледни меденки да правя... ама май нямам оризова хартия, та меденките се отлагат  Mr. Green  Голям мързел, времето е виновно  Crazy

Мойта Дара е като моторетка, само обикаля и много бързо задобря в ходенето, завиването и т.н. Като падне, става сама - надупва се много смешно и се изпъва нагоре, това доста бързо го усвои. Разни нови думички е научила - "папа" (като види нещо за ядене), "бис" (бисквита), "дадоо" (дядо) и т.н. Знае кога камината "хапе" и не ходи до нея ("апиииии"). Иначе като е угаснала, отива и внимателно пробва с едно пръстче дали ще се опари, хитрушата.

Ане, за сученето и цикъла - незнам... Може би при всяка жена е различно.
Нени, мн хубави мъфини. Ще ме накарате да си купя формички, ей  Party

Тази седмица съм намислила да направя прощапулката на Дари, ама ей така, в скромна обстановка... Просто за забавление, не ми се канят гости и слагат маси... Интересно ми е, какво ще докопа малкия звяр.  Heart Eyes

Айде...

# 164
  • софия
Здравейте,

не, ние от София, а НИЕ МАЙКИТЕ Simple Smile

говрех за 35те лева, които се водят надбавки, 240те лева се водят майчинство, а не надбавки.
Ама се оказа, че вече само семейства с много нисък доход взимат (социално слаби, които се водят)

все едно, благодаря, все пак... знам си, че ще ме светнете :-*

Общи условия

Активация на акаунт