РОДЕНИ 2004

• 53 450
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • В светлината на слънцето
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИКОЛА! МНОГО ПОДАРЪЦИ, МНОГО УСМИВКИ И МНОГО СБЪДНАТИ ЖЕЛАНИЯ!

Daindi, съжалявам за костенурчето, дано Мила преодолее загубата по-леко.  Thinking Пиши как прие новината.
Дуци, 2К, стискам палци да се оправят децата по-бързо.  Praynig Аз за кашлица обикновено правя едно чайче от 4 ореха, на които съм пропукала черупките, глава лук заедно с люспите, цепната на кръст, мащерка и ако имам под ръка синапено семе. Вари се както се прави отвара. След като изстине се прецежда и се пийва през деня по малко всеки път, щом се сетиш. Доста помага.  Peace
Вихрогонче, то на детето идеята за новия мъж на мама може да се окаже добра. Току-виж се получило: всяко зло за добро. Heart Eyes
Новините при нас: Теди от тази седмица е плътно на градина. Дори вчера и днес си ходи на балет и таекуондо, все едно не е била с гипс до вчера.  Thinking Сега обаче има друга емоция. В градината репетират пиеска - явно за пролетното тържество с родители. Пиеската е "Мързеливата снаха" и съответно нашата госпожица е с централна роля. Тя е мързеливата снаха, която после става работлива. Нали си спомняте приказката? Има куп реплики, които сега репетираме у дома. И е страшно вдъхновена. Grinning

# 556
Благодаря ви за разбирането!  Hug
Мила прие сравнително спокойно новината, мисля че драмата се разигра най-вече при мен, цял ден ми са насълзени очите. Поканих едно детенце у нас да играят да се разсее малко и наистина успя. Мисля че тепърва ще усети липсата. Като си легна каза : "Мамо, нали сега Алекс (костенурката) е при Деси (първата му собственичка, която почина преди няколко месеца  Sad) на небето и е щастлив вече"...
Като мине малко време ще и купя друга костенурка.
Бързо оздравяване на всички болни дечица, чувам че нова вълна грип идва.  Confused
Честит Рожден Ден на Никола! Да расте здраво и усмихнато дете! Hug

# 557
Честит рожден ден на Никола! Да е жив и здрав newsm59

Благодаря ви! Пепи днес изглежда по-добре, все пак ще го заведа на лекар до го видят. Още вчера сутринта приключихме с температурата, но гърлото му ми се видя червено Thinking

# 558
Честит рожден ден на Никола, да е жив и здрав, щастливо детство му пожелавам Hug  bouquet
Daindi, съжалявам за костенурчето Cry, дано детенце преодолее загубата по-леко Hug
и ние към групичката с болните, в понеделник Бобо ни събуди в 5.30 с болки в ухото, за сега не вдига температура, но ухото беше възпалено и си е у дома ooooh! дано минават бързо тези болести

# 559
  • Плевен
Децата по-лесно се справят от нас със сложните и трудни неща в живота, като смъртта. Бях изненадана, че Виктор прие така спокойно загубата на дългогодишния си приятел. За него Коко бе приятел. Дълго време след това не даваше да купуваме нов. Но от няколко дни ме пита може ли да си вземем нов папагал, но да е добър като Коко.  Laughing

# 560
  • Страната на чудесата
kali 7,
Цвети също страда скоро от уши и много и помогнаха едни капки, които приготвих у дома-бялата част на праз лук, измита и подсушена, се затопля на котлон от всички страни и се изцежда сока.От него се капе във възпаленото ухо 4-5 пъти дневно-ние го правехме през 2 часа-много облекчава болката и бързо минава и възпалението(казвам го и от опит, защото и на себе си го правих)
Бързо да се оправят болничките а здравите да си останат такива Hug

# 561
Кали, бързо да бяга и от вас болестта.  Hug И аз да препоръчам един бабин метод, който на мен лично мнооого ми е помагал. А аз имах преди време наистина големи проблеми с ушите. Та става дума за едно растение, известно като "Дебела Мара". От него се взема едно листенце, измива се, изтисква се сока и се накапва в болното ухо вечер при лягане. Така се преспива и на сутринта вече ухото е здраво. Естествено, при много сериозни възпаления и отити надали ще помогне, но не пречи да се опита.
Ето го растението, много е разпространено и от известно време го виждам и в цветарските магазини в саксийки.
http://www.soquelnursery.com/images/echeveria_secunda_glauca.JPG

daindi, браво на Мила. Децата наистина много по-различно възприемат загубите. Thinking

# 562
Lucky Plam, благодаря за рецептата Hug
 lulumba, и на теб благодаря, добре че ме подсети за тази "Дебела Мара", едно време имах в саксия, сега съвсем съм забравила за нея, но ще си потърся, може и майка да има Hug

# 563
lulumbaHug за растението  Peace
Онзи ден Калоян изпищя от ухо ...слава богу еднократно ...сигурно от многото кашляне го е заболяло  #Crazy и се чудех като деца баба ми от какво растение ни капеше в ушите  newsm78 имам цяло сандъче на балкона от таз "дебала мара" ...ама изобщо не си спомнях, че е това   Mr. Green
Иначе момъка продължава да кашля ...вече какво ли не му варих от бабините рецепти ...ама ефект нееемммааа  #Crazy сега сме на варианта с Черната ряпа с мед ...и много се надявам да има резултат  Hug
Днес сме на работа заедно и после мисля да скокнем до докторката, че вече ми се изчерпа и репертоара и търпението  Sick

Бързо оздравяване на всички с болежки и вирусчета   newsm10

# 564
Дебелата Мара за друго ползва ли се? Ох, в двете ми отчетни се бистри ухобол, имам дежа вю Crazy

ЗАбравих да ви се оплача Пепи сутринта как ме стресна. От има няма 3 години сутрин като се събужда идва в хола при мен и ме плаши с "ПАААА". Как не му писна не знам, но като взе да се усъвършенства му обясних, че вече не ми е интересно, да бъде така добър да престане  Mr. Green Обаче от време на време пак го прави. Та днес сутринта, стъпвайки като котка пак цъфна при мен, аз бях с гръб, като извика скочих до тавана от ужас ooooh! Голямо е магаре по някой път Laughing

# 565
  • Sofia
Да го намачкаш Пепунчо от мен  bowuu  Laughing  Hug

# 566
Дуци, незнам дали се ползва за друго. newsm78 За ушите разбрах съвсем случайно преди много години, когато имаш големи проблеми. И понеже оттогава ушите са ми едно от болните места по принцип, все си имам по едно растение в саксийка за спешна помощ.

# 567
Дебелата мара е силен антисептик.
Освен за уши, може да се използва за открити рани, които са се възпалили и замърсили, събират гной и т.н.

# 568
Алекс1,  Hug Много полезна информация. А как точно се използва за рани? Прави се нещо като лапа или по друг начин? И колко време се държи върху раната?

# 569
  • СОФИЯ
В групата на Дея има морбили. Отначало казаха, че е скарлатина, но бабата на детето е дерматолог и е решила, че е морбили. Вчера вечерта гледачката ми съобщи, че като е взимала Дея са й казали, че тр да я реваксинираме, иначе в пон няма да я пуснат на детска. Днес сутринта ми дадоха и уведомление за това, от РИОКОЗ са звъняли и на педито. Та моля разбирачите по въпроса с ваксините да ми кажат проблемно ли е ако направим тази реваксинация по-рано от предвиденото в имунизационния календар? По принцип тази реваксинация е на 12 г. До сега не е имала проблем с ваксини, слагала съм й и незадължителни.
Ако наистина е морбили, била е контактна и сега тече инкубационният период  newsm78. Притеснително е.

Общи условия

Активация на акаунт