РОДЕНИ 2004

• 53 571
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Плевен
За много паднали зъбчета чета. Вики няма зъбки, които да се клатят.
Чухте ли снощи по новините, че от догодина предучиищната става задължителна за 5 годишните деца и ще бъде две години вместо една.

# 256
  • Linz
В групата на Рая дядо Коледа дойде още на 15-ти. Тя веднага го разконспирира- брадата му била вързана с "въже" и заключи, че този не е истинският Laughing

Тя смени две зъбчета през лятото, но от тогава нищо не се клати.

# 257
Чухте ли снощи по новините, че от догодина предучиищната става задължителна за 5 годишните деца и ще бъде две години вместо една.
Не съм чула, ужас. Дали ще има петиция пак, че вече в една се разписвах.

# 258
Рени , нашия още мн. г. приличаше на госпожата от долната група Laughing
Не съм чула, ужас. Дали ще има петиция пак, че вече в една се разписвах.
няма да има петиция.понеже материала за първи клас бил много труден, децата трябвало да могат да четат и пишат, още в подготвителната група ooooh!как да накараш едно дете да порасне още на 5, иде ми да ги гръмна #2gunfire

# 259
  • Плевен
Аз някога в първи клас се забавлявах. Много бързо си пишех домашните като изкючим едно. Трявало три реда да упражняваме една буква, а аз съ разбрала 3 листа от двете стани изписани. Crazy Голямо писане падна.
Сега децата в първи клас са затрупани с домашни. За събота и неделя също имат куп задачи да решават по математика и да четат определен брой страници худ. текст. Кога да почиват и поиграят? Освен това в близкото до нас училище първокласниците целогодишно са първа смяна, а втори и трети клас само втора смяна.

# 260

Поредният" гениален" проект ooooh!,
съсипаха психиката на поколения деца с ежегодните промени в образованието,
вярно е,че на запад -в редица държави-е задължително посещаването на градини и забавачници от три годишна възраст,но програмите там така са направени,че всичко е  под формата на забавление и игра,
така,че до колежа децата знаят да четат и да правят сметки дотолкова,че да не ги излъжат в магазина,
тук-вундеркинди от раждането-тъпчат им се малките главици с ненужни неща,психират им се нежните душици от малки,подбива им се крехкото самочувствие Confused,
Васко знае буквите от 3-и годишен ,смята събиране и изваждане на двуцифрено с едноцифрено число-незнам как го прави -по негова си система,срича и пише всички букви, НО никой не го е карал насила да го прави,имал е интерес -научил се е,сега се опитвам да го науча да чете многосричните думи гладко-не иска-казва,че не му е интересно,
не се и опитвам-ще му дойде и на това времето,
момче е и според автор,който прочетох, и който по доста въпроси звучеше доста убедително-момчетата трябва да тръгват по-късно на училище,имало връзка с развитието им в тези години,после наваксвали и даже задминавали момичетата,
а сега ще му се тъпче мозъчето със звуков състав на думата-то на мен ми трябваше време да им вникна в системата Confused Tired,безумци
извинявам се за дългия пост-ама аман от човешка глупост и избиване на комплекси-в случая на държавно ниво
Лека вечер момичета

# 261
  • Плевен
И Викор смята по негова система, чете кратки думи, но всичко е научил почти сам и с помощта на майка ми. Но най-вече от Буквенка и Цифренка. Звуков състав на дуата може да прави, даже се справя много добре, защото при логопеда това е основното упражнение. Насила не става. Като има желание много лесно научава всичко.
С новата наредба май искат да задължат родителите да пуснат децата на училище по-рано. Пак ще ходят на градина, но ще му казват по друг начин.
Не ми е ясно градините в големите градове като София и Варна как ще поемат толкова деца, като няма места .

# 262
Ама как по-рано,нали ще са в първи клас на 7 години,а предучилищната ще е две години,
едната в детска градина,а другата пак в детската градина или в училище Rolling Eyes,

Много от рано ми започва зимата тази година,чувствам се затворник в собствения си дом,
с дете на година и половина и корем навлизащ след пет дни в седмия месец
 Embarassed
чакам пролетта Embarassed

# 263
  • Плевен
Нали има родители, които пускат децата направо за предучилищна група, защото е задължителна. Сега ще ходят две години. А за децата, които посещават редовно детско заведение ще си е същото както досега, така мисля. Освен това за нашите деца набор 2004 няма да има промени, защото промените ще влязат в сила за набор 2005, нали?

# 264
Нали има родители, които пускат децата направо за предучилищна група, защото е задължителна. Сега ще ходят две години. А за децата, които посещават редовно детско заведение ще си е същото както досега, така мисля. Освен това за нашите деца набор 2004 няма да има промени, защото промените ще се въведат от набор 2005.
абе едно и също мислим, ама не сме се разбрали,......аз де Wink,
така е ,права си

# 265
  • Плевен
Ще поживеем, ще видим.
Лека нощ.

# 266
вярно е,че на запад -в редица държави-е задължително посещаването на градини и забавачници от три годишна възраст,но програмите там така са направени,че всичко е  под формата на забавление и игра,
Точно. Simple Smile

# 267
Е добре де, тука при нас няма ли пак да е всичко под формата на игра? Или давай да пълним мозаците на децата още от малки с какви ли не сложнотии.И защо е необходимо материала за първи клас да е толкова сложен?Едно време когато бяхме деца си спомням сама само сама съм се оправяла. Сама се пребирах от училище, пишех си домашните и ми оставаше много време за игра. С това натоварване при децата сега не мисля че знаят и че ще научат повече! Коментирахме с татенцето вкъщи тази нова глупонтия на правителството и той ми каза ,в Япония децата до 7 год възраст с нищо не ги занимавали. Само си играе ли и след това започвали да учат и пишат йероглифи!
А Валя си е по игрите. Незнаем да четем. Знае да пише 2 3 букви, познава числата от 1 до 5(познава ги написани), може да брои до 12. Много и се играе ама много
Нямаме паднали зъбчета все още.

# 268
  • В светлината на слънцето
Здравейте Grinning
Хайде и аз да се изкажа за предучилищната. Според мен няма да се промени нищо кой знае колко, ако предучилищната си се кара в детската градина. На практика те и сега учат букви, цифри, някакво елементарно смятане, гласни, съгласни и т.н. Може би става дума за този материал, не за нещо друго. Така обаче си мисля аз.  Thinking А в техните умни глави какво се върти, е друг въпрос. Няма да се изненадам, ако се окаже пак някоя "гениалност". ooooh!
Зъбчета клатещи се няма в нашата къща. Все още. Виж, никнещи - с лопата да ги ринеш. На малкият откога чакам да излезе последният кътник, за да си отдъхнем малко. Но почивка не се очертава да има, както преди време споделих. На Теди са й тръгнали четирите постоянни кътника, които предшестват подмяната на млечните. Та с две думи - весело и зъбно е у нас. Mr. Green
Мамма Сання, истински ме развесели  Joy Право си е детето да чака, за да види реалността очи в очи, пък после да вярва във фантазии.  hahaha

# 269
  • СОФИЯ
Обсъждани предложения за изм и доп на ЗНП:

Чл.20 (1) Подготовката на децата за училище две години преди постъпването им в първи клас е задължителна. Предучилищната подготовка се осъществява в два етапа:
1.   от 5 до 6 годишна възраст в детските градини;
2.   от 6 годишна възраст до записването им в първи клас се извършва в подготвителни групи към детските градини или в подготвителни класове в училище (като родителите или настойниците се освобождават от заплащането на такси – да отпадне, т.като родителите са освободени само от такса за обучението на децата)
Чл. 20а  (1) Постъпването на децата в детските градини до 5 годишна възраст става по желание и по избор на родителите или на настойниците.

Сегадействащия ЗНП:

Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1998 г., бр. 90 от 2002 г., в сила от учебната 2003/2004 година) (1) Подготовката на децата за училище една година преди постъпването им в първи клас е задължителна и се извършва в подготвителни групи към детските градини или в подготвителни класове в училище, като родителите или настойниците се освобождават от заплащането на такси.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 86 от 2003 г.) За деца, които не владеят добре български език, освен подготовката по ал. 1 се осигурява и обучение по български език по специализирана методика за усвояване на български език.

Общи условия

Активация на акаунт