Отговори
# 60
Здравейте, сварих биволско мляко и ще го квася - има ли нещо по различно в приготвянето от кравето.
Предполагам - не, ама да не объркам нещо  Embarassed
---------------------
Мерси Нана!

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 18:23 от stefinka

# 61
  • София
Здравейте, сварих биволско мляко и ще го квася - има ли нещо по различно в приготвянето от кравето.
Предполагам - не, ама да не объркам нещо  Embarassed

Не, няма.  Simple Smile

# 62
Здравейте. Искам да попитам откъде мога да си купя филирани бадеми? Пуснах търсачка, но нищо не ми излезе, затова се обръщам към Вас  Simple Smile

# 63
  • София
Здравейте. Искам да попитам откъде мога да си купя филирани бадеми? Пуснах търсачка, но нищо не ми излезе, затова се обръщам към Вас  Simple Smile

В Метро и Пикадили.

# 64
  • София
Момичета, здравейте! Има нужда от вашите съвети. Тръгнах да правя негърче, но понеже вчера си купих форма за мъфини, реших да импровизирам и разсипах сместа в нея. Обаче имам разтопена какаова смес - масло, захар и какао, консистенцията е течна, служи за заливка на негърчето. Чела съм, че със спринцовката на панадола мога да "инжектирам" мъфинчетата. Въпроса ми е трябва ли да са изстинали, или мога да действам веднага?
Лелееее, загорих ги  ooooh!!

# 65
  • София

Искам да попитам-тъй като в рецептата се споменават 50гр.шоколад,той кога се добавя?

Той е за поръсване отгоре (ако решиш с това да украсиш). Вътре в тортата не се слага.

Аелис, непременно ще пробвам тази рецепта, която си пуснала за Гараш. Ох, това ми е любимата торта   Heart Eyes Моля те, сподели как е на вкус  Praynig като оригиналната Гараш ли се получава?

# 66
Днес е Андреев ден!
Честито на именниците!

И да не забравите,че днес на трапезата трябва да има сварена царевица(може и от консерва,или от замразената,но да се кипне за малко...) поръсена със захар и едро нарязани орехи.За берекет,здраве и благополучие на семейството....

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 11:25 от TheNMaster

# 67
  • София
Ааааааа Мастерче, туй не го знаех  Hug

# 68
  • София
Днес е Андреев ден!
Честито на именниците!

И да не забравите,че днес на трапезататрвба да има сварена царевица(може и от консерва) поръсена със захар и едро нарязани орехи.За берекет,здраве и благополучие на семейството....

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Честито и от мен на всички именници!
Благодаря на Мастерчето, че подсеща  Hug

И за царевицата благодаря - ще сложа  Peace Децата много обичат.

# 69
  • с/у ОколоМръсТното
Днес е Андреев ден!
И да не забравите,че днес на трапезата трябва да има сварена царевица(може и от консерва) поръсена със захар и едро нарязани орехи.За берекет,здраве и благополучие на семейството....

мерси, че ми напомни.   bouquet
Ние ще отбележим празника...  Laughing

# 70
Как да си оправя млечната майонеза - за първи път не ми се сгъсти, а остана течна. Опитах с още мъничко олио, но не стана. Ще съм благодарна, ако ми помогнете Peace

# 71
Как да си оправя млечната майонеза - за първи път не ми се сгъсти, а остана течна. Опитах с още мъничко олио, но не стана. Ще съм благодарна, ако ми помогнете Peace
Сложи ли лимонтозу? Ако да - слагай още олио и продължи да рабиваш с пасатора. Hug

И пиши какво става....

# 72
  • Пазарджик/Лондон

Искам да попитам-тъй като в рецептата се споменават 50гр.шоколад,той кога се добавя?

Той е за поръсване отгоре (ако решиш с това да украсиш). Вътре в тортата не се слага.

Аелис, непременно ще пробвам тази рецепта, която си пуснала за Гараш. Ох, това ми е любимата торта   Heart Eyes Моля те, сподели как е на вкус  Praynig като оригиналната Гараш ли се получава?

Вивиан , много хубава стана тортата, но аз не намерих шоколадов кувертюр  и ползвах фин млечен шоколад за крема и един натурален за отгоре, така че не стана като "оригиналната", нямаше го онзи лек марципанен нюанс Heart Eyes.Много се хареса тортата, скъпият заяви , че мога да престана да се опитвам да правя "оригиналната" стига от време на време да му правя от тази Joy.Твоята Гараш ще я пробвам задължително,много  вкусно ми звучи Heart Eyes.То  след време и Гараш по рецепта на Иринка ще пробвам, че я похвалиха в тортената тема Wink.

# 73
Аелис, като направиш торта Гараш по рецептата на Иринка, моля прати ми поне 1 парче по пощата......

Преди няколко страници имаше рецепта за майонеза....Може ли и на мен рецепта? Признавам си - не ми се рови.....

# 74
  • Пазарджик/Лондон
Маме ,заповядай :

150 мл пресно мляко
300 мл олио
1 с.л. горчица
2-3 с.л. лимонов сок (може и лимонтозу, разтворено в 3 с.л- вода или оцет)
1 ч.л. сол (или на вкус – внимавайте с големината на чаените лъжички!)

Приготвяне:

- Сипвате млякото и олиото в чашката на пасатора.
- Добавяте солта, горчицата и лимоновия сок.
- Разбивате с пасатора, докато се превърне в емулсия.

Получава се 0,5мл вкусна, безвредна домашна майонеза. Може да се съхранява в хладилник до 10 дена. Може да и добавяте чесън, копър, черен пипер, да използвате за салати или директна консумация.
Източникът е руски, но за съжаление не съм отбелязала откъде точно съм взела рецептата.

Така съм си я копирала, Мастърчето ми даде разяснения за нея, сега видях, че съм я копирала със снимка на Лабрекс, може би е нейна рецептата newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт