Отговори
# 195
  • Пазарджик/Лондон
АлиенТа , и моя бавно става, но чак 3 часа newsm78.Пека на около 160 гр., наблюдавам водата, но става за около час и половина, не знам точно, гледам го, то си личи , като е готов, едни малки, кафяви петънца ми се появяват.

За кексовете - пека на предварително загрята фурна, на 170-180 гр., проверявам с клечка, ако отгоре покафенее, а клечката е мокра - намалям температурата.Имам вентилатор, но не знам кога се ползва точно, само месо съм пекла на него newsm78.

Вивиан, блата е готов, трябва ли да изчакам да изстине, за да го обърна?

# 196
Мерси за идеите, спрях се на пиле с грах.

За крем карамела знам, че се готви на ниски градуси, предполагам го правиш добре.

Сладкарска боя съм намирала в Метро, в Кауфланд има голям щанд за всякакви торти декорации и т.н, но за форми  за мъфини не знам.

# 197
Берина, Аелис, tanzen благодаря  bouquet
Сега го пека на 120, ще пробвам другия път на 150-160, кекс и аз пека на 180, значи няма да си прецакам крем карамела Laughing

# 198
  • София
Вивиан, блата е готов, трябва ли да изчакам да изстине, за да го обърна?

Аелис  Embarassed най - вероятно вече е изстинал и си го обърнала, късно видях, извинявай  Embarassed
Принципно е важно да остане цял, ако смяташ, че може да го обърнеш докато е топъл без да се счупи - може! Това за попринцип го казвам, защото се включих късно   Hug

Залей го когато е поизстинал хубаво, за да не се нагрее заливката от блата и да стане по-течна, и да се стече повечето отстрани.

# 199
Simple Smile Здравейте,
Много Ви моля ако някой може да ми каже къде в Пловдив мога да си купя сладкарска боя и хартиени формички за мъфени?
Предварително многоооооооооо ви БЛАГОДАРЯ!!!!

Щастливата кака , в темата за мъфини момичетата коментираха, че в Кауфланд и Пикадили има формички. Може да обиколиш пловдивските.

Сладкарска боя отдавна не съм търсила, но в "Мега Марина" и "Лекси" около касите и при подправките съм виждала. Дано се включи друг с по-скорошна информация. (пропуснала съм отговора на tanzen  Embarassed)

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 16:31 от mimi flax

# 200
  • Пазарджик/Лондон
Вивиан , кръхък ми се видя блата и ме хвана страх да го обръщам, оставих го във формата, след като поизстина го намазах с крема, снимка по- късно, че батерията на фотоапарата се е изтощила, сега я включих да се зарежда Wink.

# 201
Искам да попитам как да приготвя бланширани скариди ?  Rolling Eyes
Имам половин килограм такива и се чудя какво се правят ...

# 202
  • София
Вивиан , кръхък ми се видя блата и ме хвана страх да го обръщам, оставих го във формата, след като поизстина го намазах с крема, снимка по- късно, че батерията на фотоапарата се е изтощила, сега я включих да се зарежда Wink.

Ее, още по-добре  Peace Идеално си го измислила!
Да ви е сладко  Heart Eyes

# 203

Благодаря,солена ще е... Hug

nano, ти не знам дали направи рибка, но виж аз каква каракудо-акула спретнах, подкокоросана от тебе. Grinning

# 204
labrex, изглежда много, много добре, браво!

# 205
  • София
Понеже тук сте събрани видни кулинарки,   bouquet   bouquet   bouquet  искам да ви помоля
за изпитана рецепта за Коледни сладки с разноцветна глазура.
Иска ми се да направя за Коледното тържество на дъщеря ми в градината.
Предварително благодаря на отзовалите се!  Hug

# 206
........искам да ви помоля за изпитана рецепта за Коледни сладки с разноцветна глазура.
Иска ми се да направя за Коледното тържество на дъщеря ми в градината.

Ева, ти търсиш с разноцветна глазура, аз пък се сетих за тези шарени топки. Помня, че ставаха вкусни и децата много ги харесваха. Само си намери безвредни бои (ако рецептата ти върши работа, разбира се).

# 207
  • София
labrex,благодаря ти!Ще се възползвам от предложението.Първо ще ги направя вкъщи,вижда ми се лесно.
Ще използвам и поста си да ти благодаря за труда и желанието да споделяш с нас рецептите и уменията си!   bouquet
Аз лично съм правила доста вкусотийки от твоята тема с любими рецепти,но чак сега се реших да ти благодаря.  Embarassed
Продължавайте да ни радвате със съветите и знанията си!!!   bouquet

# 208
Ще използвам и поста си да ти благодаря за труда и желанието да споделяш с нас рецептите и уменията си!   bouquet
Аз лично съм правила доста вкусотийки от твоята тема с любими рецепти,но чак сега се реших да ти благодаря.  Embarassed
Продължавайте да ни радвате със съветите и знанията си!!!   bouquet

Благодаря ти, Ева, много си мила, но то е взаимно - на мен също доста ми помагат момичетата от форума. Радвам се, че ти допадат мои предложения!  bouquet

# 209
Цитат
nano, ти не знам дали направи рибка, но виж аз каква каракудо-акула спретнах, подкокоросана от тебе.
нищо не съм спретнала-чакам никулден  Grinning питах и в другата тема,но може и тук да ми отговориш от кое тесто прави рибата и как я оформи.твоята е симпатяга  Hug

Общи условия

Активация на акаунт