МАРТ е време за промяна, мама с нова е премяна (26)

• 23 474
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Tink теб къде точно те болеше?

Ами таза ме болеше, около опашечната кост плюс пубисната кост, но най-ужасното беше болката в ляво от опашечната кост, която  се спускаше надолу по крака и не можех да стъпвам на левия крак изобщо. Също сядане/ставане ми бяха адски болезнени и всяко леко въртеливо движение в таза... С Диклак мазах отзад таза над и отстрани на опашечната кост, както и таза отстрани над бедрото лявото. Но 3 седмици се мъчих преди да се престраша да се намажа и ако не ми бяха свършили болничните сигурно още щях да си го търпя...

# 631
  • Пловдив
Карамелче, дано отшуми болката възможно най-скоро Confused
И мен напоследък много ме боли "опашката", най-вече вечер, едвам се обръщам и ставам за тоалетната. Там ми е слабо място още преди да забременея, дано да не стане по-зле Praynig

# 632
Включвам се и аз днес, мами  Hug

Карамел`  Hug Много неприятно е това, което се случва с тебе, мила  Sad Дано лекарите да могат да ти помогнат... Подобно нещо се случва при жени по време на бременност. И се оправя след раждането. Моята приятелка, която роди наскоро близнаци отиде да ражда с патерици  Sad Още не се е възстановила, но при нея е по-утежнена ситуацията и от двете бебета, които носеше. Аз много се притесних за нея и на училището за бременни в Щерев на първата лекция засегнахме темата - казаха, че и при тях е имало подобни случаи... Не знам дали е от това, което си преживяла много мъничка или сега разтягането и разширяването така ти се отразяват... Но при всички случаи консултирай се с лекар и много се пази. Ще стискам много палците и дано да мине всичко  Praynig  Praynig  Praynig

Мама Ив
 Hug добре завърнала се  Hug Липсваше ни!

НаНина много хубаво сте си изкарали с твоя мъж вчера...  Two Hearts Да продължава така да те глези  Wink

kama4e  fingerscrossed  Hug

НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ДНЕС - СТИСКАМ ПАЛЧЕТАТА И МНОГО ХУБАВ ДЕН ОТ МЕН!

# 633
Карамел, искрено ти съчувствам за тези проблеми. Аз също от малка имам проблем с луксирани стави, но на раменете, и една докторица беше предположила, че ще имам подобни проблеми при бременност и раждане с тазовите кости.
Преди месец и нещо започна да ме боли по-проблемната лява тазова става. Тогава си купих колан за бременни и болките преминаха заедно с тези и ниско в кръста, които се бяха появили. Пробвала ли си да носиш колан? Дори и като лежиш може да пробваш, ако досега не си. Аз моят колан понякога го нося и като спя. Например след ден, в който съм си усещала корема тежък или ако имам някакви болки от разтягането. Не трябва да се носи постоянно все пак, но може да облекчи тежестта върху тазовите кости. Не се сещам какво друго можеш да направиш...  Rolling Eyes

Надявам се да намериш облекчение и стискам палци да е скоро!!  Hug Hug Hug

# 634
yanitaiv какво е ставало с теб,я ни кажи!Надявам се сега да си добре  Peace Hug

Ами на два пъти искаха да полежа малко в болница, първия път беше, защото имах много контракции и малко разкритие и много повръщах, започнах да пия 3 по 1 Нутри маг + нош па, но ефекта не беше голям, отказах да лежа в болница и ми го увеличиха и до сега си пия 3 по 2 нутри маг + 3 по 1 нош па и почти нямам контракции, бяха ми казали че сигурно е от магнезиевите нива и си ги изследвах и бяха след повече от месец прием бях на границата с минимума бяха ми казали, че и увеличената доза ако не помогне ще полежа малко на системи, защото не можех и нищо да ям. Но сега или свикнах Simple Smile или просто намаляха Simple Smile
 А втория път беше преди две седмици дигнах кръвно, и пак така консултация с кардиолог 3 по 1/2 допегит, но никакъв ефект два най много три часа съм с 140/90 и после пак 150/100  или малко по-високо и така, айде пак изследвания, но според тях (изследванията всичко си е ОК), но аз съм с високо кръвно, увеличиха и това на 3 по 1 допегит и малко по-малко нерви, че ми се бяха по-насъбрали и сега успявам да го закрепя на 130/90, което си е постижение Simple Smile))))))))), но втория път ако не го бях свалила щях да полежа в болница.

Общо взето това е при мен Simple Smile още седмица - две и ще се успокоя напълно, защото най-накрая ще се изнесем Wink

# 635
Karamel, това с пубисната е известнен синдром, който мамите придобиват по време на бременност. Аз съм една това, при мен е много болезнено, но е на моменти. Нито ще окуцееш, нито ще остане след раждането. Ще ти изпратя малко информация, разбираш ли английски?
Мама, чета и не се учудвам. Българите ще прецакат и малкото хубави неща. Форумът е наистина страхотен, но има безкруполни типове дето е..... майката на всичко ценно. Аз завърших право и след стажа ми напуснах. Не съм се отрекла, но съм разочарована много. Като знам моите колеги как си плащаха за изпитите, а сега са начело на големи отдели, фирми и тн. Амо кога ще се оправим в тази Абсурдия ( България), точно никога. Ние тук гласувахме за Герб, а те моля ти се искат да премахнат двойното гражданство сега. Аз съм с британски паспорт и само с него ще си остана ако наистина е верно това за гражданството. Еми естествено, след като собствената ми държава ми е мащеха как няма. Такива дето пишат във форума и изпращат заплашителни пратки, такива са ни и управляващите. Крадци, некадърници, безхаберници, бандити. Докато не се научим да ценим хубавите неща, да сме по-дисциплинирани и отговорни, тази държава ще пропада. На нас българите в чужбуна не ни е безразлично, напротив. Но за много от нас, това е единствения начин да издържаме родители, баби, деца и прочие, които са обречени на геноцид. С малките си заплати и многото работа успяхме и къщи да си купим и да караме нови коли, да ходим по почивки и да помагаме на близки в бг. Ето това е нормална държава, където си оставяш колата и къщата без страх, че някой ще съсипе и малкото, което имаш с цената на много труд. Ти спомена колко безсънни нощи си имала докато с тати сътворите този форум, койтопамага на хиляди бъгарки по целия свят с ценни съвети, намиране на сродни души, образовартелен е и тн. Направи ми впечатление калко си възпитана, колко си ерудирана. Успех в това, което правиш и много здраве. И много сили да се бориш с такива вредни елементи. Дерзай.
Мама Ив, за коремчето не се притеснявай, има жени които носят ниско, такива дето носят по-горе и такива- високо. Това нищо не значи. Божа Работа. Всичко ще е наред. Успя да ме разсмееш и днес. Пускай по един виц всеки ден та повече да се усмихваме.
Тинк, за количките още не съм решила. И двете са хубави, но може би старата е по-добра, че децата ще си се гледат.
Камъче, всичко ще е наред, стискам палци, мила.
Извинете ме за дългия пост. Прегръщам ви. Лек ден

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 13:14 от 4elsy

# 636
Здравейте момичета.
Мама Ив, добре дошла. Мого се радвам, че отново си сред нас  Hug
Карамел  Hug, стискам палци да се оправиш по-скоро.Аз не знам какво да те посъветвам, но да знае6 че ти съчувстяам и ми е много мъчничко за теб. Стискам палци да няма последствия нито за теб, нито за бебето. Дано много скоро се оправиш  Hug
Камаче и за теб стискам палци, всичко да е наред и да те подмине скарлатината  Hug
Нанина, страхотен ти е мъжът. Браво на него, да продължава все така.
Мама, съжалявам за проблемите, които са те сполетяли, дано не се повтаря и много да се пазиш. Много мило ми стана като про4етох писмото до Дядо Коледа. Дори го показах на мъжо и много се смяхме. Голям слаур е твоят синковец.
Тану-то като се върнеш от кекцията да разкажеш как е минало и да ни предадеш и на нас малко инфо. Аз много съжалявам, че не мога да ходя п;о такива курсове и лекции. Много ми е тъжничко, но затова пък разчитам на вас.
Аз днес ще ходя на гости на моята приятелка, която роди по-миналата седмица, че тя няма търпение да ми покажа син4ето си. Още мин седмица искаше да ходя, ама викам то рано и мен ме е страх толкова скоро след изписването да ходя, но тя в събота пак ме покани. Казах й ок и без това и на мен вече ми е много мъчно за теб и искам да те видя, а и дребното само на снимка съм го виждала, да го погушкам малко Grinning
Та това е за сега от мен. После пак ще ви пиша. Изпращам много прегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 637
Мама, много е сладко синчето ти. Hug
На- нина, повече такива истински кавалери  да има. Hug

# 638
Yanitaiv, когато се изместите ще си по-добре. Пази се  Hug
Даридке, ти днес какви ги вършиш?

# 639
  • Сред обкръжението
Благодаря Ви, мами! Похвалих си Мъжът  Mr. Green! Оттук - нататък като ме ядоса ще си припомням за именния ден и сигурно ще ми минава по-бързо!  Laughing

# 640
Камен, как е настинката? Мъжът ми се разболя в сряда, но отиде на работа. Беше много зает и така се тръшна събота и неделя, та днес не отиде на работа. Какво ли не пие, започна и Оспамокс на 8 часа. Много ме е страх да не прихвана, но дано не. Сега даже пуснахме една ултравиолетова лампа в хола да убива микробите. Praynig Praynig Praynig

# 641
4elsy   Hug love001

Аз днес съм много замечтана  - още едно доказателство за бушуващите хормони  goodandevil perko
Снощи си сънувах бебчето - вече се беше родило и го гушках  baby Много странен сън...
Чак наистина се бях просълзила...

А сега получих много хубава новина и искам да Ви помоля да стиснете вълшебните си пръстчета за една моя приятелка, която е бременна! Защото първата й бременност не беше успешна  Sad и сега много се надявам нещата при нея да се развиват добре и да си роди здраво бебоче!

Yanitaiv колко неща си преживяла, мила... Дано всичко да бъде наред до края и март месец да си гушкате здраво бебче!

Мамма, не знам какво да кажа просто... А и предполагам как изживяваш всичко това... Подкрепям постовете на Тинк и Челси и аз ти пожелавам кураж!

Мами, липсват ми Маринекс, Петяя, Peteee, Цветослава.... Къде изчезнахте, момичета? Пишете по някой ред!

# 642
Tink днес ще отида при друг ортопед и ще попитам за Диклака.При мен болката я няма когато лежа, но в момента в който започна да се въртя в леглото или пък се опитам да стъпя на краката си става ужас.И не знам какво точно ме боли, усещам го някъде вътре в самия таз, не около хълбоците или надолу към краката.
darida аз точно за това се притеснявам, защото честно казано всички ортопеди казаха,че не знаят какъв ще е изхода - или ще отмине след раждането или тазобедрените стави ще се разместят трайно и ще се наложи операция за наместването им  Confused
Carmen дано нямаш проблем.А и щом не са тозобедрените стави, е по-малко вероятно.При мен лошото е, че като бебе точно те не са били пореда си и то двустранно.От къде си взе колана за бременни? В нашия смотан град по магазините дори не са чували за подобно нещо  Crossing Arms
4elsy разбирам английски,да.Благодаря  Hug
slan4ice_85  Hug Hug Hug

# 643
Да, къде са тези мацки? Thinking

# 644
Дарида, посипвам дружката ти с един тон вълшебен бебешки прах. babydust7 и й стискам fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт