САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 831
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
deadface,има ли нещо от жанра,което да не си чел?

"Повелителят на мухите" не съм я започвала още,купих я след препоръка от темата,сега гледам  сваляте гарда Crossing Arms

Да ви кажа, писна ми от тези онлайн книжарници ooooh!каквото поръчам и го няма.VSV ми беше пуснал няколко линка ,където имаше в  наличност  "Буик8" и ТК4. Е, има ги в сайта ,но  иначе ги нямало ! Толкова ли е трудно ,питам аз, да си актуализират информацията какво имат и какво - не Crossing ArmsГлупава работа..

# 166
  • София
Нат, аз, аз  Money мене гледай  Embarassed
Повелителят на мухите си е хубава книга, написана е доста детински, защото става въпрос за деца, но иначе има дълбок подтекст. Все пак Стивън Кинг не би я препоръчал ей така. Споменава се и в новия сборник  Laughing на едно място. На мен лично ми беше малко трудно да я чета, защото диалозите са много детски, но пък като цяло мисля, че трябва да се прочете. Е, не бих я повторила обаче. Веднъж е достатъчно мисля, не е някакъв велик шедьовър, но пък дава храна за размисъл, което според мен е идеята на Кинг. Книга за живота, общо взето (по мое мнение)

# 167
deadface,има ли нещо от жанра,което да не си чел?
Чел съм всички книги на ужаса, издадени у нас; нещо повече - имам ги Grinning А покрай тях и много трилъри, фантастика и фентъзи, класически автори и т.н. Всеки ден прочитам между 20 и 200 страници - просто много обичам да чета. Библиотеката ми наброява около 3000 заглавия (половината съм си ги купил сам Simple Smile ), от които няколкостотин са хорър. А електронната ми библиотека е още по-голяма - около 8 гигабайта текстови файлове, повечето на английски, - от които до момента, за съжаление, съм прочел максимум 4-5%. Което ме подсеща - ако някой търси нещо на английски, да каже. Ако го имам, ще му го пратя на имейла с удоволствие.

# 168
 Shocked
Deadface, моите почитания! Ти си завършил докторантура по жанра на ужаса  Grinning и за наша радост вкл. и за творчеството на Кинг.
Удоволствие е да се четат постовете ти, и съм сигурна не само за мен, а и за всички пишещи тук фенове на краля...
Аз съм чела форума ти Simple Smile, но не съм  регистрирана, това е първия форум в който се регистрирам и пиша, просто не си падам много по това.
Интересно ми е дали си правил опит да опишеш всички връзки между книгите на Кинг, не само свързаните с ТК? Виждала съм във форума описани някои, но не не са всички....

# 169
Форумът и сайтът не са само мои, трима администратори сме. Никой от нас не е правил опит да опише всички връзки между книгите на Кинг. Това е много трудоемка задача - трябва всяка книга да се прочете поне 2-3 пъти, като се водят записки за герои, места и събития. В английската уикипедия, обаче, за почти всичките му книги има богата информация, описани са и доста препратки към другите романи/новели/разкази.

# 170
 Браво!!! smile3501
Завиждам благородно за библиотеката!

Нат, аз, аз  Money мене гледай  Embarassed
Гледам,гледам ..нали сме с еднакви вкусове( как беше литературни помияри май Joy) - четем всичко и харесваме всичко Crazy
За купена книга аз НЕ съжалявам( дори и да не оправдае очакванията ми) Hug

# 171
  • София
deadface , ти спокойно можеш да отвориш библиотека, най-малкото ще си върнеш разходите! Браво!
От любопитство ако искаш ми отговори, - колко място заемат толкова много книги?  Embarassed

НатHug Embarassed

# 172
Две големи библиотеки. По-голямата от двете е с 13 рафта, като 10 от тях са достатъчно дълбоки, за да поберат не един, а три реда книги  Simple Smile

# 173
  • София
Като споменахте "Повелителя на мухите", правя някаква аналогия между книгата и първият сезон на Изгубени. Някои от детайлите съвпадат - самолет; остров; глиган;целта е да оцелеят; може и още да има Laughing.

Иначе "Коларедцът" е по- различна от книгите, които аз харесвам на Кинг. Тази е по-скоро криминална. Типично за Юга, действието се развива бавно Laughing(даже си ги представям как провлачват гласните когато си говорят). Може би дори ще я оставя за момента и ще я прочета отнчало когато и дойде времето. Твърде често се връщам да препрочета нещо, което означава, че явно не ми влиза в главата.

# 174
"Колорадеца" наистина е малко по- различна,някак си бавна и недовършена...
farscape ,в началото на 2-ра тема я обсъждахме,може да погледнеш..

Аз в момента чета "Среднощно слънце" - 5-та книга от "Здрач". Принтирала съм си я,защото от компа не мога да чета.След нея се връщам пак към Кинг Party

# 175
  • София
Чел съм всички книги на ужаса, издадени у нас; нещо повече - имам ги ... Библиотеката ми наброява около 3000 заглавия (половината съм си ги купил сам Simple Smile )

Аз се местя да живея при теб  Mr. Green !
Майтапът на страна - БРАВООООООО !!!! Невероятен си, казвам го за n-ти път   Hands Clap omm !!!

# 176

Съвсем завършена си е  - в нея става дума за това, че мистериите не е необходимо да имат разяснение накрая. Затова и самата книга няма такова разяснение, защото е мистерия  Wink

# 177
  • София
Здравейте, продавам някои книжки на Стивън Кинг :
Гняв -3лв
Куджо-4лв
Талисманът-10лв
Дългата разходка-7лв
Тъмната половина-6лв
Роуз Мадър-7лв
Кери-5лв
ако някой проявява интерес , да пише на лични  Simple Smile
Хубав ден

# 178

Съвсем завършена си е  - в нея става дума за това, че мистериите не е необходимо да имат разяснение накрая. Затова и самата книга няма такова разяснение, защото е мистерия  Wink
Това си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него Wink

Виви, оттук поръчвала ли си?
http://www.mobilis.bg/

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 11:45 от Наталия

# 179
  • София
Не. И аз питах тук- там за тази онлайн книжарница, защото се натрупват някакви точки. Но никой не ми отговори за какво са. И така и не я пробвах.

Аз привърших сборника "Малко след залеза". Мнението ми е, че сборникът е много добър! Всички разкази ми доставиха истинско удоволствие. На последният- "Натясно" много се смях  Laughing, но и имах чувството, че аз съм на мястото на героя .... написан е божествено. На моменти не можех да дишам буквално.

Също много ми харесаха "Н", "Бягащото момиче", "Велотренажор", "Аяна", "Уила" ... ох, всички май  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт