САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 736
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
  • София
От досегашното ми издирване на книги на Кинг останах с впечатлението, че най-трудно намиращите се са "Безсъние", "Цикъл на върколака", "Сърца в Атлантида", "Капан за сънища", "Град Отчаяние" и "Отмъстителите".

"Отмъстителите" ги имам; на "Безсъние" ми липсва първата част. И останалите ги нямам.
Затова толкова се радвам, че ще преиздадат  "Сърца в Атлантида".

# 46
Лъвкрафт е добър,чела съм и имам "Възкресителят" и "Дебнещия страх"/която съм чела преди доста години и току-що се присетих като поприключа с новите покупки да прочета/.
Аз минах няколко разказа от новата книга на Кинг,но нещо не съм очарована...дедазнам.

# 47
  • На погрешната планета
Ох, "Хиляди сияйни слънца" Cry....прочетох я преди няколко месеца и седмица след това не можех да се оттърся от нея. Не помня толкова да съм плакала на друга книга Embarassed Embarassed Embarassed.
VSV, много ще се радвам да прочета впечатленията ти от нея след като я прочетеш, защото аз си мисля че това са "женски" книги и ще ми бъде интересно един мъж как я е почувствал Simple Smile.
Моят мъж не чете, за съжаление, и понякога ми липсва някой, с който да споделя книга, която ме е разтърсила.

# 48
Конти, "Сърца в Атлантида" я няма вече в книжния,защото ,как беше - е вече при кака си Mr. Green

VSV ,беше ми много интересно да прочета впечетленията ти от книгите, все пак отскоро си открил Кинг.Аз миналата седмица прочетох "Гняв" и още ме държи...Дали защото често по новините съобщават за подобно случаи из училищата по света.Малко книжле,ама те разтърсва из основи..

Кали,мерси, и двете книги са вече в списъка ми!

Няма ме,моят мъж е същия ,не чете художествена литература ,само техническа.Добре ,че е форумът ,та да си обсъждам книгите ,които ме вълнуват иначе направо няма с кой Rolling Eyes

# 49
  • София
О, страхотно интересно станало в темичката  Sunglasses
VSV, искам да ти благодаря, за това, че споделяш толкова задълбочено впечатленията си от прочетените досега книги. А също и за това, че си станал фен на Кинг, толкова скоро! Радвам се много!
Ще ми е интересно да споделяш за всяка следваща книга, която прочетеш  Peace

И аз като теб активно чета Кинг от миналата година, въпреки че съм фен от 15 годишна, когато прочетох първата си негова книга Тъмната половина. Толкова ме впечатли, че се влюбих в Краля завинаги. Но след това позагубих навика да чета романи, прихвана ме манията по практична психология. Та така ... след това семейство, деца, и чак сега се събудих за четене. И изпитвам истинско удоволствие!!! Тъмната кула, и аз съм си оставила за десерт  Mr. Green

Един въпрос: Откъде намери Черният дом?  Blush

Ние с Нат го търсим под дърво и камък ....

Нат, на мен пък не са ми пратили дори потвърдителен мейл ... много странно ... Ще видим дали въобще ще получа нещо. Поне новата със сигурност я имат.

Хиляди сияйни слънца и Ловецът на хвърчила отдавна съм си намислила да си ги купя, но след мъничко открехнатата завеса от Кали, за секциото без упойка, направо ми призля, и ще си ги купя при първа възможност.

Мили приятели и съседи, сега отивам да си купя Гняв  Party Ура, ура, ура!!! Книжен пазар е страхотен сайт, да знаете!

За мъжете ли подхванахте темата ...  и моя е същия. Чете единствено Плейбой Laughing
А  толкова хубаво да обсъждаш книгата с мъжа си, че и да се карате кой да я купи и прочете  hahaha

# 50
  • София
Няма ме,моят мъж е същия ,не чете художествена литература ,само техническа.Добре ,че е форумът ,та да си обсъждам книгите ,които ме вълнуват иначе направо няма с кой Rolling Eyes

Това все едно аз съм го писала! И моят чете САМО книги за компютри, платки и програмиране.
Добре, че сте вие  Hug !

Аз Черният дом и Талисманът НЕ съм ги купувала. Подари ми ги едно момче, което работеше в някаква печатница за книги. Сега оценявам какъв късмет съм имала  Flutter !

Вив, моментът със секциото без упойка е само една миниатюрна частичка от ужасът, който изживява една млада жена. Има и една по-възрастна, чиято съдба се преплита по невероятен начин с тази на младата. Няма да издавам нищо повече. Само ще кажа, че който прочете и двете книги, няма да съжалява изобщо  Peace !
"Хвърчилата" разказват друга, съвсем отделна история, двете книги нямат нищо общо помежду си.

# 51
  • София
Кали, подкокуроса ме  Heart Eyes  Толкова отдавна ги отлагам и двете, и понеже няма наличност на Черният дом и Куджо, които поръчах, вместо тях заместих с Хиляди сияйни слънца  Crazy

И да ви се похваля с поредното попълнение на липси - Гняв! Имам я вече  Grinning
Нат, сподели за Гняв и за Кошмари и съновидения, че забравих да те питам Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 13:31 от Вивиан

# 52
Нат, сподели за Гняв и за Кошмари и съновидения, че забравих да те питам Simple Smile

"Кошмари и съновидения" са разкази:
- "Моето хубаво пони"- малко скучничък ми дойде,интерпретации за времето в общи линии..
- "Раждане вкъщи" - за една женица,която решава да си роди у тях,когато целият свят се зомбира Crazy
- "Къщата на улица Мейпъл'- този ми беше интересен ,деца са героите ,а знаеш Кинг колко хубаво пише за тях Peace
- " Дяволски оркестър" - много интересен ,за едно дяволско градче,в което случайно попада една семейна двойка .
- "Посвещение'- този е малко гнусен Sick.Една негърка камериерка разказва как е заченала сина си.Като го прочетеш ще разбереш какво имам впредвид.
- "Последният случай на Ъмни"- писател и герой си разменят местата ,интересен е..
- "Случаят ,разкрит от доктора"- стил Агата Кристи,много интересен.

Така,с 2 думи,защото са разкази,нали ако взема да се задълбочавам ще ти е безинтересно,когато ги четеш Peace

За "Гняв" писах по- горе.Чете се на един дъх.Когато я прочетеш ме подсети да ти напиша кое ме изуми в книгата.Тогава ще я обсъдим,може и в бяло Peace

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 15:03 от Наталия

# 53
Ей, че сте се разприказвали, ама... аз докато чета "Малко след залеза", вие сте разпънали локумите.
VSV, честно, завиждам ти благородно, че всичко на Кинг четеш в настоящия момент, така че впечатленията и въздействието от прочетеното е много по-ярко, силно и въздействащо. Книгите, които изброи съм ги чела преди... 20 години в тинейджърската си епоха, и като че ли много от нещата са ми избледнели  или съм  ги възприела по-различен начин, (което не значи, че е погрешният начин). Например, ако се върнеш назад в постовете от предната ни тема, имаше коментари за това как всеки от нас е изтълкувал края на "Дългата разходка" (една от любимите ми книги).
А "Талисманът" е друга моя любима книга, и ако ме огрее да изпълня намерението си да изчета всичко Кингово отново, може би ще започна с нея.
Ха, така, Нат, значи ти си грабителката на "Сърца в Атлантида", разкрита си  #2gunfire
По отношение на решението ти да оставиш за десерт "ТК", и според мен е правилно. ТК определено е нещото, след което задължително трябва да си дадеш почивка от четене. Поне при мен беше така, така ме разтърси, че два дни след това се отнасях и мислех за нея, а към героите се привързваш като към истинските образи от живота. Имаш предимството, че разполагаш и с осемте части на повествованието и ще можеш да изчетеш всичко последователно без паузи. На мен ми се наложи да я чета в проължение на 10 години тая ТК, и когато започнах "Вълците от Кала", от първите 4 части в главата ми бе останала само бледа сянка.
Не се кахърете, дами, и моят мъж не чете худежествена литература - заплесва се по спихология и всичко свързано с СС и Хитлер (смята, че е прероден есесовец, и съм склонна да му повярвам). Само една-две книги на Кинг е прочел, но иначе гледа филмирани негови произведения, възхитен е от "Град Отчаяние". Дори онази вечер като гледа "Обратен завой" на Оливър Стоун, го асоциира с "Град Отчаяние" и не спря да повтаря, как последния е адаски добър филм, направо трепач, много по-добър от "Обратен завой" и прочее. Но и това е нещо. А като си взех "Малко след залеза" беше разочарован, че са я пуснали толкова рано, щото мислел да ми я прибавя към коледния подарък. Боже, казвам му, мислиш ли, че ще чакам чак до Коледа. Но тайничко се надявам да ме изненада с някоя от липсващите екземпляри  Praynig
Айде, дружина, аз отивам да дочитам разкази, стигнах до половината, и за сега само два ми харесаха - "Уила" и "Бягащото момиче". Другите няма да ги коментирам...

# 54
  • София
Страхотна си, благодаря  Hug

VSV  Peace.Какво още ти предстои да четеш ,направо си за завиждане, особено "То".

И аз се присъединявам и искам да знам какво предстои да чете VSV

Конти, твоят мъж вече почти е в Кинговия капан  Mr. Green една, две книги са си много нещо ...
В този контекст се сетих, че и моя любим ми е казвал, че е чел ТО в казармата, и докато бил на пост някъде си по чукарите умирал от ужас, под влияние на четеното, и спял със зареден автомат, увил ремъка му около ръката си  Joy За съжаление сега не мога да го накарам да чете, все се оправдава, че бил много уморен вечер (не че не е вярно, ама...)

Я сега бързо пуснете линк за филма Град Отчаяние, хабер си нямах, че има филм по една от НАЙ-любимите ми книги  Crazy

# 55
Ха, така, Нат, значи ти си грабителката на "Сърца в Атлантида", разкрита си  #2gunfire
Ауу,Конти ,за първи път откакто съм във форума някой ме стреля.Не го очаквах от теб Crossing Arms Joy
Не съм аз каката- каката е Виви,прочети края на предишната тема и ще видиш,че тя разказваше как се пазари за Сърцата в Книжния пазар и как накрая книгата пристигна при кака си PeaceАз само цитирах по памет.
И аз имам 'Сърца в Атлантида" ,но е от "Славейков",лятото се сдобих с нея Peace

И още за един разказ се сетих- "Компютърът на боговете" - разкошен е!

# 56
  • София

Един въпрос: Откъде намери Черният дом?  Blush

Ние с Нат го търсим под дърво и камък ....

Черният дом ми е подарък от една приятелка, иначе не съм го виждал никъде да се продава. Извадих късмет с тази книга.

Благодаря за благородните завиждания колко много книги на Кинг ми предстоят за четене. Понякога ми се иска да съм отпуска поне 1 месец и да чета, чета книга след книга на Стивън Кинг.
Ама нали трябва и да се работи все пак. Аз от книжен пазар имам всички книги, които се предлагат там, но все пак прегледждам и аз от време на време за нещо ново.

# 57
  • Beyond the Frontiers
Да се запиша в отбора.  Peace
За съжаление напоследък рядко ми остава време да чета, но преди изчитах всичко, което ми попадаше от жанра. За мен Кунц не може да се мери с Стивън Кинг. Най-много ми допадна "Зеления път" - много по-различно от останалите му творения.
Не ми беше направила впечатление тази поредица за кулата - нещо в стил фентъзи, доколкото разбирам?

# 58
Най-много ми допадна "Зеления път" - много по-различно от останалите му творения.
Не ми беше направила впечатление тази поредица за кулата - нещо в стил фентъзи, доколкото разбирам?

"Долорес" не знам дали си чел(а), но е в подобен стил като Зеления Път (и Шоушенк), повече драма и човешки преживявания, отколкото "страшки"  Wink
Виж Кулата е уникално произведение. По-скоро е уестърн  в стил фентъзи. За мен беше доста разхвърляно и епизодично като компютърна игра, но е интересно как тук-там се появяват познати от другите му романи елементи.

# 59
 Shocked Нат, за малко да те утрепя по непредпазливост! (Ивинявай, много съжалявам... следва условна присъда и съм на свобода, както сочи практиката на нашата правосъдна система). После трябваше да усвоявам методики по възкресяване, но няма проблем, на два хвърлея оттук тихичко си дреме едно гробище за домашни любимци, а отвъд него...  Twisted Evil
Шегувах се, разбира се, "Сърца в Атлантида" си я купих веднага що излезе на пазара.
А, между другото, като споменахте "Долорес", се сещам, че и филма е жесток, уникален.
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=126743&hit=1
това е линк от Замунда за "Град Отчаяние" (Так) Wink
Като стана дума за разкази, на мен един от любимите ми е "Вампирът", може би защото той запали любовта ми към Кинг. Нали съм ви разказвала за един седмичник, в който бе поместена началната част от него... щях да изям вестника от кеф/ужас.
А сега се сещам и за интервюто с А.Лазаровски, той също бе споменал, че "Вампирът" го кефи. Апропо, VSV, мерсаж за това интервю. Лазаровски се оказа голям пич, представях си го като оплешевяващ, с леко наднормено тегло интелигент на средна възраст, той се оказа металяга, с мнооого коса и страхотно куче!
Галактическия пътешественик, добре си дошъл/лавъв форума!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт