САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 827
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Хорааа, много ми е мъчно...Дума Ки е към края си...на мен винаги ми е много тъжно, когато приключвам книга на Кинг  Cry
Незнам дали и с Вас е така? Сигурно.
И да я прочета втори път, той никога не е като първия...
Аз още не съм се отърсила от Тъмната кула и сега пак си "разбих" сърцето с поредната невероятна книга на СК!

VSV, браво за хубавите новини.

Вивиан, до ден - два започвам "Джулия", като я гледам, няма да ми отнеме много време. Някой беше казал за "Бягащия човек", че е като брошурка, тази книжка и тя така  Simple Smile

# 121
От "БАРД" и "ПЛЕЯДА" не знаят ли, че едни от най-търсените са "Отмъстителите" и "Град Отчаяние"? За "Цикъла..." да не говорим. Не им ли хрумва, че ще е по-рентабилно за тях да преиздадат и тези книги? А... "Капан за сънища" има ли някой, на когото също да липсва?

# 122
  • София
От "БАРД" и "ПЛЕЯДА" не знаят ли, че едни от най-търсените са "Отмъстителите" и "Град Отчаяние"? За "Цикъла..." да не говорим. Не им ли хрумва, че ще е по-рентабилно за тях да преиздадат и тези книги? А... "Капан за сънища" има ли някой, на когото също да липсва?

На мен  Sad ! От изброените имам само "Отмъстителите"!

# 123
Алия, напълно те разбирам. "Дума Ки" като я прочетох, накрая се разплаках. Бях потънала в това произведение, и реалния свят ми се струваше като на книга, а островът - като мястото, което обитавам и аз... затова и на мен ми беше тежка раздялата с книгата. Даже препрочетох няколко пъти последния абзац, ей така, за да остана още малко ТАМ.

# 124
  • София

Всички книги които изброи + "Безсъние" ми липсват. От преводач на Плеяда знам, че четат форума http://www.forum.king-bg.info и са наясно кои са най-търсените книги, но явно си спазват някаква тяхна политика на издаване, която не съвпада съвсем с търсенето на редките книги на Кинг.

# 125
В DT имаше подписка за издаване на някои непревеждани до сега неща на Кинг, едно от които се сещам, че беше "Бурята на века". Но не знам до къде са стигнали нещата. Deadface може да каже.
И сега като споменах форума, прдполагам, че всички от тук имаме регистрация и в DT - влизам там, но не зная вие с какви никове сте. Моя е inkvisitor, може и вие да споделите Wink

# 126
  • София
Между другото продавам няколко книги на Кинг, които ми се дублират и ако на някой му липсват в колекцията да пише ЛС.

1. Татик - 6 лв.
2. Мъглата - 8 лв.
3. Маймуната - 8 лв.
4. Проклятието (първото издание на Плеяда) - 8 лв.

Мисля, че цените които искам са приемливи. Нямам намерение да раздувам както правят антикварните търговци. Например за "Цикъла..." на Славейков искат да ми одерат кожата с 80 лева, ама няма да им ги дам. За комплект "Отмъстителите" и "Град Отчаяние" ми искаха 50 лева, но книгите бяха окъсани и замърсени. Един от акулите-антиквари на Славейков дори ми се похвали, че бил продал "Цикъла на върколака" за 300 лева  Shocked Направо нямам думи!

P.S. Моя nick в DT e deimos

# 127
"Безсъние" е много ценна, VSV. Ако я видя някъде, ще сигнализирам. Между другото в подлеза до нас има един деде, който продава почти всички книги на Кинг от първото им издание. Утре щего питам кои има, ще направя един списък и ще ви го изложа тук. Кой каквото няма (случайно), ще му го взема.

# 128
  • София
Имам и друга прясна информация относно неиздадените в България книги на Стивън Кинг. Нали съм си настоятелен и писах e-mail на Плеяда с въпрос кога ще бъдат издадени следните 4 книги:

Описанието на книгитe е на deadface в DT:

1. Danse Macabre (1981) e документална книга, в която Кинг прави преглед на литературата на ужаса от 1950 до 1980 г., като се спира и върху някои по-стари значими за жанра произведения.
2. Creepshow (1982) е комикс, който включва 5 истории от Стивън Кинг
3. Storm Of The Century е сценарий на филм, издаден през 1999 г. под формата на книга.
4. Secret Windows (2000), чието пълно заглавие е "Secret Windows: Essays and Fiction On The Craft Of Writing", е сборник с интервюта, разкази и есета.

Цитирам част от отговора който ми изпратиха от Плеяда:

"първата книга се страхуваме, че няма да се продава (така показа маркетинговото проучване). Същата е историята и с Creepshow. Storm of the Century ни я предложиха, но се отказахме - все пак е написана като сценарий, пък и филмът не е нищо особено. Колкото до есетата, много се колебаем. On Writting, издадена от Весела Люцканова, никак не върви. Така или иначе, ако се наложи, книгата ще ни бъде изпратена от агенцията в Щатите за превод"

Това е положението с неиздаваните книги на Кинг - явно няма да имаме удоволствието да видим българското им издание  Sad

# 129
В Продавалника онзи ден видях "Безсъние"-то за 4 лв,както и някой други доста редки пак за тая смешна цифра,направо бях Shocked Shocked
Не е нужно да казвам,че одма ги бяха купили...
Аз сега съм на Дъглас Престън и Линкълн Чайлд-"Забранена Зона"-много ми е интересна и като я взема не ми се оставя,ама с един куп задължения.... ooooh! ooooh!А как ми се иска да си се излежавам и чета по цял ден ...ох где тоз късмет.... Sad

# 130
Имам и друга прясна информация относно неиздадените в България книги на Стивън Кинг. Нали съм си настоятелен и писах e-mail на Плеяда с въпрос кога ще бъдат издадени следните 4 книги:

Описанието на книгитe е на deadface в DT:

1. Danse Macabre (1981) e документална книга, в която Кинг прави преглед на литературата на ужаса от 1950 до 1980 г., като се спира и върху някои по-стари значими за жанра произведения.
2. Creepshow (1982) е комикс, който включва 5 истории от Стивън Кинг
3. Storm Of The Century е сценарий на филм, издаден през 1999 г. под формата на книга.
4. Secret Windows (2000), чието пълно заглавие е "Secret Windows: Essays and Fiction On The Craft Of Writing", е сборник с интервюта, разкази и есета.

Цитирам част от отговора който ми изпратиха от Плеяда:

"първата книга се страхуваме, че няма да се продава (така показа маркетинговото проучване). Същата е историята и с Creepshow. Storm of the Century ни я предложиха, но се отказахме - все пак е написана като сценарий, пък и филмът не е нищо особено. Колкото до есетата, много се колебаем. On Writting, издадена от Весела Люцканова, никак не върви. Така или иначе, ако се наложи, книгата ще ни бъде изпратена от агенцията в Щатите за превод"

Това е положението с неиздаваните книги на Кинг - явно няма да имаме удоволствието да видим българското им издание  Sad
VSV, ще те помоля - и теб, и всички останали - тази информация да не се появява във форума на Тъмната кула. Опасявам се, че тя ще обезсърчи всеки потребител, който още не е дал своя глас за каузата. Винаги съм знаел, че тези книги са трудно продаваеми, защото не са романи и представляват интерес само за най-големите почитатели на Кинг. Въпреки това не губя надежда, че някой ден могат да видят бял свят и у нас - ако успеем да съберем 500 гласа, може би Плеяда или Бард ще се престрашат да издадат поне едната книга. Бедата е, че за момента разполагаме само със 72 гласа...
Впрочем, защо не им пишеш отново с предложението да издадат Silver Bullet (1985), The Gunslinger (Revised & Expanded edition) (2003) и Salem's Lot (Expanded & Illustrated Edition) (2005)? Първата книга включва новелата "Цикълът на върколака" с оригиналните й илюстрации + сценария на филма "Сребърният куршум", който е една разширена и малко по-различна версия на новелата, а другите две са преработени и разширени издания на едноименните романи. Смятах да им пиша, когато се съберат повече гласове, но след като вече са ти отговорили за другите книги, може да го сторят и за тези.

# 131
  • София

Аз няма да публикувам тази информация във форума на Тъмната кула, колкото до това да съберем 500 гласа мисля че темата за събирането на гласове трябва да я направим по някакъв начин достояние за повече хора (други форуми и блогове), защото съм сигурен че ще се намерят 500 почитатели на Стивън Кинг, които да подкрепят тази кауза . Това ли е условието на издателите? - да има 500 кандидати за закупуване на дадена книга.
Колкото до издаването на Silver Bullet (1985), The Gunslinger (Revised & Expanded edition) (2003) и Salem's Lot (Expanded & Illustrated Edition) (2005) аз подкрепям идеята с двете ръце и още сега смятам да им пиша мейл за трите предложени от теб книги.

# 132
  • София
VSV , много хубаво, че са потвърдили преиздаването на "Сияние" и "Сърца в Атлантида". Втората я нямам и с удоволствие ще си я купя.

Конти, на мен ми липсва Капан за сънища (беше питала по-назад).

Хорааа, много ми е мъчно...Дума Ки е към края си...на мен винаги ми е много тъжно, когато приключвам книга на Кинг  Cry
Незнам дали и с Вас е така? Сигурно.
И да я прочета втори път, той никога не е като първия...
Аз още не съм се отърсила от Тъмната кула и сега пак си "разбих" сърцето с поредната невероятна книга на СК!

О, колко добре те разбирам ... И аз така накрая, много се привързах към героите, исках да има още ... А моята Дума Ки е малко дефектна, към края има три бели страници, което много ме ядоса, и ми съкрати удоволствието.
Наистина магична книга, страхотна е с атмосферата, която създава.

# 133
Ами аз това за 500-те гласове го виждам съвсем постижимо.Но колцина са тези дето ще тръгнат да ровят за форум на Кинг и тн дори и да го четат??
Трябва да се сложи линка из форуми насам-натам,да го виждат хората....поне според мен.
Аз лично бих си купила абсолчтно всяко нещо на Кинг макар и да не е ясно дали ще го чета ако е нещо по-специфично.
"За писането" я имам от самото издаване,но не съм я чела изобщо.Купих си я най-вече заради колекцията ми.
Тръгнах да я чета по едно време,но нещо не ми потръгна и я оставих....някой ден може пак да опитам незнам...
Като попосвърша задачките ще ходя в ТК,да разгледам къде е тази тема за гласовете да се разпиша и аз,защото със сигурност бих си купила всяко издадено нещо без значение от цената....Кинг си е Кинг Hug

# 134
Между другото продавам няколко книги на Кинг, които ми се дублират и ако на някой му липсват в колекцията да пише ЛС.

1. Татик - 6 лв.
2. Мъглата - 8 лв.
3. Маймуната - 8 лв.
4. Проклятието (първото издание на Плеяда) - 8 лв.

Мисля, че цените които искам са приемливи. Нямам намерение да раздувам както правят
VSV, писах и във форума, писах ти и две лични съобщения, че се интересувам от сборника Маймуната, още когато я предлагаше за по-виска цена. Не ми отговори на предложението ми да се срещнем в центъра, за да я купя, тъй като не мога да дойда до другия край на София, заради бебето.
Много некоректно от твоя страна според мен Naughty
Щом толкова бързаш да си продадеш книгите, има продавалник, има книжен пазар, има и обяви в този форум. Може да прочетеш по назад, тука пишем има няма 10 човека, кой от кои книги се интересува и да не ги предлагаш пред седмица, при условие, че като някой се заинтересува ти не му отговаряш!

Извинявам се на всички за това отклонение   bouquet, но наистина много се ядосвам на некоректността!

Общи условия

Активация на акаунт