САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 800
  • 733
  •   1
Отговори
# 105

В предговора на оригиналното издание също се споменава, че разказите са 20, но в действителност са 13

Ааа, веднага забелязвам кой е чел предговора по диагонал  Mr. Green Ми тези споменати 20 разказа не са в настоящия сборник - става въпрос за сборника, който Кинг е бил поканен да редактира (с чужди разкази) - за неговата съставителка е и посвещението в началото на "Малко след залеза". Благодарностите произтичат от факта, че едва след като изчита толкова много чужди разкази, г-н Кинг се вдъхновява отново да издаде и свой сборник  Peace

# 106
Здравейте!
Ами... аз прочетох "Бягащият човек" - снощи го започнах и днес на обяд затворих последната страница. Прави бяхте - не успях да го чета бявно, макар, че имах две прекъсвания.
Кремче Ванилия, благодаря за тълкуванието на предговора на "Малко след залеза" в частта му за  бройката на разказите. Но (поне за мен) по-важното бе да се установи дали броя на действотелно поместените в сборника разкази на родна реч съответства на броя в оригинал. А и човек ако не се задълбочи детайлно в текста на Предговора, трактовката на въпросния откъс наистина би могла да е двусмислена -дали това е дефект на превода, пунктоацията или просто във възприятията на читателя, факт е, че не е особено точно и конкретно изписано. Но както и да е, няма да правим от мухата слон.

# 107
  • София
Нека и аз споделя за днешното ми посещение на Панаира на книгата в НДК.
Купих си 2 книги:
"Психология на войната" от Лорънс Лешан
и "Завладей българите" от Адриан Лазаровски - любимия ми преводач на Стивън Кинг.
Освен това съм много доволен, че самия Адриан, който представяше книгата си, ми написа и автограф. Ако знаех че е там щях да си взема някоя книга на Кинг с негов превод за да ми остави и там автографче. Колкото до книгата му "Завладей българите" Адриан я представи като смешна история в която извънземните са набелязали България за завладяване, смятайки че ние сме най-великата нация и завладеят ли нас ще поставят ръка върху целия свят Simple Smile Беше ми много приятно да си поговоря с него - изключително учтив и ерудиран човек е. Сподели ми, че очаква да пристигне оригинала на "Under the Dome" и по всяка вероятност той ще превежда новата книга на Кинг, която е 1100 стр. и ще трябва да се въоръжим с търпение докато излезе на български.
Посетих и щанда на Бард където беше лудница, но успях да се доредя и попитам един от техните представители за плановете им за преиздаване на Кинг. Жената с която говорих каза, че всичко на Кинг ще бъде преиздадено от Бард. Естествено следващия ми въпрос беше за конкретни заглавия през 2010 г. при което жената ми остави телефон в офиса им, където през другата седмица могат да ми дадат информация за заглавията. Така че понеделник започвам да им звъня и очаквайте още информация от мен. Предполагам доста фенове измежду нас се интересуват по този въпрос, за да си попълним колекцията.

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 20:24 от VSV

# 108
"Джулия" наистина се намира лесно  Simple Smile
На втора сергийка, която питах и я имаше за 3 лв.
Да я видим, но не и преди да си дочета Дума Ки.

# 109
  • София
VSV, браво на теб  Hug ! Страхотна информация си събрал!

Vesito, честити придобивки, с много удоволствие да се четат Peace!

# 110
VSV, ще очакваме пряко включване. Болшинството от нас имат по някоя друга бройка за попълване на колекцията, така че всчико, което събереш като информация за преиздаване, ще ни е от полза.  Peace

# 111

В предговора на оригиналното издание също се споменава, че разказите са 20, но в действителност са 13

Ааа, веднага забелязвам кой е чел предговора по диагонал  Mr. Green Ми тези споменати 20 разказа не са в настоящия сборник - става въпрос за сборника, който Кинг е бил поканен да редактира (с чужди разкази) - за неговата съставителка е и посвещението в началото на "Малко след залеза". Благодарностите произтичат от факта, че едва след като изчита толкова много чужди разкази, г-н Кинг се вдъхновява отново да издаде и свой сборник  Peace
В интерес на истината изобщо не четох предговора, а използвах функцията Ctrl + F (имам книгата на английски като текстов файл), за да проверя дали някъде пише "twenty" Simple Smile Почти всички разкази съм чел в оригинал в различни списания и антологии още преди да бъдат издадени в сборника, а когато "Just After Sunset" излезе в САЩ в началото на 2008, прочетох и останалите. Преди седмица прочетох целия сборник, този път на български, за да си припомня разказите и да видя как са се справили тримата преводачи-колеги, като дори не си направих труда да изчета наново предговора. Някакви други забележки?

# 112
  • София
Vesito, значи и ти се присъединяваш към дружинката, която ще четем ТК за първи път! Супер, станахме трички  newsm19

Алия, ще се радвам да споделиш за "Джулия" като я прочетеш. И аз планирам препрочитане, да не би далечният ми хубав спомен, да не е реален ...

VSV , много благодаря за информацията, много ценна!   bouquet
А това, че Бард ще преиздават е една МНОГО добра новина! Те са доста продуктивни по мое мнение.

Аз пак да помоля, да ме ориентирате къде е това интервю с г-н Лазаровски?  Praynig

# 113
  • София

Аз пак да помоля, да ме ориентирате къде е това интервю с г-н Лазаровски?  Praynig

Ето линка за интервюто, Вивиан:

http://www.forum.king-bg.info/viewtopic.php?f=4&t=710&st … D1%81%D0%BA%D0%B8

# 114
  • София
Благодаря!
Много приятно интервю!

# 115
Момичета и момчета,преместили са ни пак Shocked
За 3 теми,това е третото ни местообитание Grinning
Ей,място не можем да си намерим  Joy

# 116
  • София
Вярно бе  Rolling Eyes
Нати, много си наблюдателна  Heart Eyes

# 117
Ако имаме празнуващи в нашата темичка днес, честит празник!   party006

# 118
Честито на всички Кольовци и Николинки днес!   bouquet

# 119
  • София
Днес както обещах в по-предишния ми пост звъннах в офиса на Бард, но за съжаление не получих информацията която очаквах. Казаха ми, че до м. Март 2010 няма да преиздават нищо на Стивън Кинг, а след това не могат (или не искаха) да ми кажат кои заглавия ще преиздадат. Все пак имам и хубава новина - от Плеяда ми потвърдиха, че със сигурност през 2010 г. ще преиздадат "Сияние" и "Сърца в Атлантида". Не се ангажираха с месец през който ще пуснат книгите, но и това е достатъчно. Като прибавим и "Under the Dome"догодина Плеяда ще пуснат със сигурност 3 книги на Краля.  Все пак тайничко се надявам и нещо извънредно да преиздадат както беше случая с "Кери". Адриан Лазаровски сподели, че "Кери" не е била планувана за преиздаване, станало е в последния момент, но от това много фенове спечелиха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт