САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 779
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • София
"Хиляди сияни слънца" на Х. Хосейни

Вземи си и другата негова - "Ловецът на хвърчила", няма да съжаляваш  Peace !

# 91
И като стана дума за несъответствия - в преден пост вече питах - в Предговора на сборника идеше реч за 20 разказа в него, а в действителност ние четем 13? И в оригинал ли е такава бройката?
В предговора на оригиналното издание също се споменава, че разказите са 20, но в действителност са 13 и там. Може би Кинг е възнамерявал да включи още 7 от по-старите си неиздавани в сборниците разкази, но се е отказал (най-вероятно заради обема, който и така е доста голям, а по-дебелите сборници са по-скъпи и по-трудно продаваеми - хората предпочитат да си купуват романи).

# 92
  • София
Аз сега се двоумя коя да започна ...  Thinking
Дали "Хиляди сияйни слънца" или "Малко след залеза" ...
И двете еднакво искам да чета. Дилема голяма  Mr. Green

За "Джулия" - ако не бях я чела, бих я прочела само защото е на Строб. Заради "Талисманът".
Аз лично имам много приятни спомени за книгата, една от първите, които прочетох в този жанр и ме направиха фен на ужаса (чела съм я преди 15 години, била съм на 15  Mr. Green и превода не ме е вълнувал ни най-малко). Хич не е лоша книжката, даже е много интересна. Планирам препрочитане за опресняване.

Алия, "Дума Ки" ми е една от любимите  Heart Eyes Страхотна атмосфера има в нея, магическа, красива  Crazy
А Уайерман и Едгар са ми от любимите герои на Кинг, особено първият  Flutter

# 93
"Бягащият човек" е у мен! Алилуя! newsm44
Представях си я по-голяма, тя се оказа като брошурка. Ще я чета бавно, за да не вземе да свърши за един ден.
Благодаря за справката, Deadface, значи всичко е ок и родното издателство не е използвало добре известните ни прийоми да пръска разказите от един сборник в няколко. Това ме притесняваше, да не би българския читател да остане ощетен - я откъм разкази, я от към цифра.

# 94
  • София
Конти, честито!  Heart Eyes
Обаче няма да можеш да я четеш бавно  Mr. Green

# 95
Представях си я по-голяма, тя се оказа като брошурка. Ще я чета бавно, за да не вземе да свърши за един ден.
Едва ли ще успееш...да четеш бавно Grinning

Тая "Джулия" ми разпали любопитството!Сега и нея ще започна да издирвам,но нали казвате ,че се намирала лесно по кашоните със стари книги,дано ме огрее

deadface и Конти,много интересен спор сте заформили,ама как де се включа като съм много преди Залеза Mr. Green
Като зачета ще разбера сигурно за какво толкова си говорите ...

Кали,честити нови придобивки ,завиждам... благородно,разбира се Hug

Вив,голяма дилема имаш коя книга да зачетеш 1-во.Аз си направих списък с тези книги,които съм си купила наскоро - имам непрочетени около 15 ( без Кинг) .Трябва ми само време и спокойствие  Rolling Eyes

Човекът It от DT днес потвърди, че ми е пратил "Бягащият човек", така че за уикенда ще си имам четиво!  Wink
Човекът It от DT ми потвърди,че нищо не може да намери от моя списък Confused

# 96
  • София
Ми аз всъшност реших дилемата и почнах Залеза  Heart Eyes Не устоях!

Нат, ако искаш "Джулия" - пращам ти я когато кажеш, нямаш грижи  Hug

Моят списък от купени и още непрочетени е сигурно над 30  ooooh! Напоследък много четиво набавих, сега остава да смогна да прочета. Ама какво да направя, все излиза по нещо интересно. Особено тези от поредицата на Труд, страхотни са, отлично подбрани, заслужават си парите, че даже и отгоре.
Вчера си купих една книжка за 2 лв. "Случаят Кобра" на Ричард Престън. Интересна му се видя, за някакъв вирус ...

# 97

Моят списък от купени и още непрочетени е сигурно над 30  ooooh!

JoyАз си мислех,че имаш да избираш меду 2 непрочетени книги ,те били 30 !
 Вчера си говорим за Панаира на книгата и мъжът ми вика 'Е,добре де,като отидеш ,колко книги можеш да си купиш - 3,4?! Защо ти е да се разкарваш дотам ,върви в една книжарница". Изобщо не е в течение за мащабите на моята лудост Crazy

Мерси за "Джулия" Hug

# 98
  • София
 Embarassed аз на Стивън Кинг още не съм прочела всичко, което имам ... да не говорим за останалите, които съм натрупала  Crazy
Ама градя библиотека, какво да се прави ... за децата, не за друго  Mr. Green Joy Обаче вече трудно им намирам място ...

Изобщо не е в течение за мащабите на моята лудост Crazy

И моя, и моя  Blush

# 99
  • София
Аз днес профучах пак на бързо през Панаира. Толкова народ имаше, че беше почти невъзможно да се добера до някои щандове и направо ги пропусках  Sad . С 300 зора намерих Плеяда, които бяха чак на 3-тия етаж и с толкова малко щандче, направо да го подмине човек. Купих си и аз най-накрая "Малко след залеза" и дори прочетох предговора и 2 странички от първия разказ, докато бях на работа. Попитах жената на щанда какво се очаква на Кинг от тяхното издателство и тя каза, че през новата година ще преиздадат "Сияние" и ще издадат новата книга "Under the Dome", но не се ангажира да посочи точен месец. Каза и нещо любопитно - че били задължени всяка година да преиздават по нещо на всеки автор, за когото имат правата. Така, че мотото ни е абсолютно на мястото си  Laughing!
ВАЖНО: На щанда на Плеяда имаше всички части на ТК, без 3-тата. Попитах жената дали е налична цялата поредица, тя каза, че със заявка може да ги осигури + голяма отстъпка при купуването на всички книги. Каза, че съвсем скоро ще се пусне в продажба новия тираж на 2-рата или 4-тата част (не помня, коя точно беше; една от двете вече е на пазара).

Купих и на детето много хубави книги - от онези с твърдо-картонените странички, на изд. Фют, разкошни  Heart Eyes.
И отделно от тях купих и три други, които ги препоръчвам горещо, ако имате детенце, достатъчно голямо за приказки, (че на моят още не му е дорасло акълчето) - на издателство "Дамян Яков" трите книги на Михаел Енде:
"Приказка без край"
"Момо"
"Сатанархеолъжалкохолистичният пунш на желанията"
Лично аз обожавам този автор и въпреки, че първите две книги ги имам, си купих новите издания  Crazy ! Третата дори не я бях чувала и сега отива дирекно в листата на чакащите ме за спешно прочитане книги; (и моят списък е чудовищно дълъг, кога ли ще ги прочета  Rolling Eyes) !
Ето и сайта на издателството да разгледате ако искате: www.damyanyakov.com
Имат чудесни неща за децата!

Хайде, отчетох се  Mr. Green ! Повече на Панаира няма да ходя, че много похарчих, но пък съм СУПЕР доволна  Party !

# 100
  • София
Кали, наистина страхотни новини!!!  Hug Благодаря   bouquet

Като си спомня с какъв зор си намерих липсващите части на ТК  ooooh!, ако знаех, че предстои преиздаване ... Браво на Плеяда! А за "Under the dome" как се радвам ... ох, умирам от кеф!  Blush

Нати, ще четем кулата!   Party

Кали, благодаря ти за препоръчания автор на детски приказки. Вчера точно с дъщеря ми си говорихме, какво иска да й донесе Дядо Коледа, и тя за мое най-голямо учудване не поиска играчки, а книжки  Grinning Ще й взема тези, които пишеш. Тя вече започва да чете самичка и четенето много я привлича (дано остане тази любов  Praynig все като ме види да чета книга, ме пита "Мамо, абе толкова ли ти е интересна тая книга, че така си се вторачила?  Joy , а аз все й набивам в главата, че още малко, да почне да чете гладко, ще си четем книжки и след това ще ги обсъждаме ...  и ще е толкова хубаво ... ще видиш  Mr. Green "
Засега й чета онази поредица детски класически приказки, която бяха пуснали с Труд преди няколко години. Вече в оригиналният им вариант (а не в детския, който е в по-малките книжки за деца) съвсем я запали. Чудя се дали да не й прочета някой разказ на Кинг (Вампирът или Движещият се пръст примерно) Тотално да я запаля по книгите  ... ШЕГУВАМ СЕ, разбира се  Joy Joy Joy
Ох, пак се отплеснах, извинете  Hug

# 101
  • Sofia
Не си спомням дали съм писала тук при вас, но аз съм фенка на Кинг още от малка, когато прочетах Сейлъмс Лот и не спах в продължение на 1 седмица. А после сънувах как приятелите ми се реят пред прозорците на стаята ми и ме карата да ги поканя вътре  Mr. Green Запалих и доста хора около мен с моята лудост.  И си спомням, че връщах бутилки за да си купя книжка тогава, за съжаление пропуснах няколко- Кери и Сияние, както и Куджо, Тъмната кула изцяло я пропуснах, но мисля да наваксам. Иначе мога да се похваля с доста хубава и голяма колекция, дажи 3 страхотни издания на английски.
И сега се готвим с една приятелка да ходим на Панаира, плаша се като се замисля какво съм си наумла да купувам, взела съм си раницата  newsm78

# 102
  • София
Vesito , добре дошла   bouquet
Попаднала си на точното място  Laughing
Чакаме след Панаира да се похвалиш!

# 103
Аз вече си поръчах ТК4 от 2 места,да видим дали ще ме огрее(само да не дойде и от 2-те Crazy)
Ще четем Вив,ще четем Party

Моята дъщеря също обожава книги,дори прави плахи опити да чете - по срички.Има мноого книжки ,най- обича приказки в стихотворна форма,има цялата поредица .Има и енциклопедии,които разглежда с кеф,впечетлява се много ,изобщо любовта към книгите е  на лице.Иска да ходи на училище, за да чете,има си и ученическа раница като куфар на колелца,пълна е с приказките  Joy hahaha.....айде и аз се отплеснах Grinning

Кали,разбира се ,че девиза ни си е на мястото,ще дочакаме всички книги,няма да се отчайваме ,я!И тази листа за спешно прочитане на книги ми хареса много!Моите са все за назад във времето,че ще залягам над дипломна работа ...

Весито,добре дошла при нас!

# 104
  • Sofia
Равносметката от панаира е следната:
- Тъмната кула - без 3 и 4
- Стивън Кинг - "Малко след залеза"
- Джон Конъли "Жътварите" (между другото много го препоръчвам, особено за фенове  на С. Кинг)
- Пак Конрой " На юг от Брод Стрийт"
- Михаел Енде " Приказка без край"
Едва ги домъкнах, 100 кила книги .
А жената от щанда ми каза, че скоро се очаква преиздаване на 3 и 4 част на Тъмната кула, ще ви кажа като се появят за желаещите.

Та така, похарчих луди пари, но нали съм си маниячка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт