САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 826
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Изобщо не съм знаела за подписката.deadface ,дай линк къде да се подпишем PeaceОт този форум също ще се събере някой и друг глас.

VSV ,браво,че си толкова настоятелен,току виж взели, та си променили мнението ,относно какво да издават и какво не.

Алия ,сигурно има някакво логично обяснение ,не се ядосвай  Wink

ТК ми я отказаха и от 2-те места,нямали налична Confused

Моята "Град отчаяние" от "Славейков" е нова - новеничка,не личи дори да е четена. "Отмъстителите" има по- баничарски вид ,но и за нея бих казала,че е в добро състояние.VSV ,просто не си случил на книги.

Виви,изпратих питане на "Буктрейдинг " относно доставката за страната - работят със "Спиди" и евентуално доставката  ще ми излезе над 10- 15 лв за многото книги,демек намалението им ми отива на кино.А за София е 1лв Crossing ArmsОще не са ми отговорили.Чакам .

# 136
Аз няма да публикувам тази информация във форума на Тъмната кула, колкото до това да съберем 500 гласа мисля че темата за събирането на гласове трябва да я направим по някакъв начин достояние за повече хора (други форуми и блогове), защото съм сигурен че ще се намерят 500 почитатели на Стивън Кинг, които да подкрепят тази кауза . Това ли е условието на издателите? - да има 500 кандидати за закупуване на дадена книга.
Няма такова условие. Просто 500 бройки са общо-взето минималният тираж, в който се издават книги. За автор като Кинг, който е с едни от най-скъпите авторски права, и 500 бройки са малък тираж, но все пак е някакво число. Ако знаят, че 500 души със сигурност ще си купят въпросните книги, може би Плеяда или Бард ще се престрашат да издадат поне едната.

Линкът за форума е в подписа ми, а темата за събиране на гласове е "закачена" най-отгоре във всички раздели, така че няма начин да я пропуснете - казва се "Призив към всички фенове на Кинг".

Ами аз това за 500-те гласове го виждам съвсем постижимо.Но колцина са тези дето ще тръгнат да ровят за форум на Кинг и тн дори и да го четат??
Трябва да се сложи линка из форуми насам-натам,да го виждат хората....поне според мен.
Линк за форума има на много места, в това число на страницата за Кинг в българската уикипедия. Става дума за най-големият и най-старият български сайт + форум, посветени на Кинг, така че едва ли има много истински фенове на Краля, които да ползват интернет и да не се попадали по един или друг начин на него.
И не си мислете, че да се съберат 500 гласа е лесно. Повечето от книгите, за които става дума, не са романи и има много хора, които четат Кинг и въпреки това няма да си ги купят. Това са книги, които представляват интерес най-вече за заклетите почитатели на Кинг - онези, които не пропускат нито едно негово заглавие, независимо дали е роман, сборник с разкази или публицистика (като "За писането"). А заклетите фенове на са чак толкова много - във форума на Тъмната кула има само 10-ина души, които имат всичките му издадени у нас книги. Повечето го четат отскоро и не са прочели повече от 5 негови книги. Вижте и тази тема. BG-Mamma е един от най-големите форуми в българското интернет пространство, има над 100 000 потребители и въпреки това в тази тема пишат има-няма 20 души. Показателни са и тиражите на книгите му у нас, които от година на година намаляват. В началото на 90-те са достигали 40 000, а сега с допечатките едва ли са повече от 3 000.

И още нещо. За тези от вас, които пишат (или смятат да пишат) във форума на Тъмната кула - не споменавайте, че пишете и тук, защото може да се приеме като реклама на тази тема, което е в разрез с идеята на форума (всички фенове да се съберат на едно място).

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 12:31 от deadface

# 137
  • София
deadface , натъжи ме поста ти ... жалко наистина.
Скоро на една сергия за книги се заговорих с един мъж, около 50 годишен, който като чу, че търся стари издания на Кинг, ме погледна учудено и каза: " Е как е възможно такова младо и хубаво момиче да чете тези ужасии??? Аз като чета Стивън Кинг, после зъбите ми тракат цяла нощ." Какво повече да кажа ... От това ми стана ясно, пък и не само от този човек де, че сред повечето хора Кинг е известен като Майстор на ужаса, което ги спира да подхванат негова книга, и което според мен е доста изкривено прозвище. Той е Майстор на Писането, майстор на Психиката и Психологията. И книгите му, поне за мен дори не са страшни. Тъжно, много тъжно.

Нат, дали не биха могли да ти ги пращат чрез БГ пощи? много скъпо излиза така, наистина.
В другите книжарници дето ти писах, доставката за България е 1 лв. В Българска книга - със сигурност  Peace

# 138
 И още нещо. За тези от вас, които пишат (или смятат да пишат) във форума на Тъмната кула - не споменавайте, че пишете и тук, защото може да се приеме като реклама на тази тема, което е в разрез с идеята на форума (всички фенове да се съберат на едно място).
[/quote]

Embarassed Аз в преден пост от този форум споменах, че пиша и в DT, дано не съм сгафила. Но в DT не съм споменавала, че драскам и тук. Ще го имам предвид.
Аз, както обещах вчера, минах през дедето в подлеза, въоръжена с тефтер и химикал да правя списък на книгите на СК, защото бяха над 20 заглавия, все първи издания, но отговорът му ме съкруши: "Всичко на Стивън Кинг свърши, пиле. Нито една не ми остана, веднага ги купуват." Помислих си, че е някой като VSV, и ги е изкупил всичките. 80% сигурна съм, че имаше и "Безсъние", направи ми впечатление, тъй като наистина не се среща често.

http://www.forum.king-bg.info/viewtopic.php?f=2&t=702 - това е линк за подписката.
Виждам, че ТК има 577 членове. Ако всички гласуват, ще изпълним мисията. Подписката върви отдавна - от юни 2007 (когато членовете са били малко над 300), поне 500 за този период би трябвало да са посетили сайта поне веднъж. Има ли начин още с влизането във форума да се постави някаква сигнализация, която да привлече вниманието именно към този призив, така че дори и рядко влизащите да откликнат? Deadface?

# 139
Да,но ми се искаше от 'Буктрейдинг",защото намаленията им са най- големи и нали пишеш са много бързи и коректни.Ще видим дали ще се съгласят да ми ги изпратят с БП.Писала съм им четвъртък,още чакам отговор Rolling Eyes

Ей,личи ,че си модератор Wink
Между другото ,когато Кали пускаше предишната нова тема я накарахме да сложи линк към форума ТК,но се изказаха компетентни,че е забранено линкове към други форуми,така че твоя подпис ми върши тази работа Mr. Green

Мисля си,че Кинг се купува заради името Peace
А има толкова малко хора с пълните колекции книги,защото повечето се намират невероятно трудно,а на тези ,които се намират все пак, са им лепнали смъртоносни цени направо

# 140
  • София
Бързо отговарят на запитвания, иначе за доставката незнам колко са бързи, само една поръчка досега съм получавала от тях (на следващия ден, след като им писах мейл, какво става, дали са ми приели поръчката, защото не пращат потвърждение) В събота пуснах една поръчка (втора ми е от Буктрейдинг) - все още не съм я получила. А днес пуснах и още една  Embarassed(не можах да изчакам да дойде съботната), с книги на Лъвкрафт, Кунц и Джон Конъли. Ще ги видим кога ще дойдат. Та в момента чакам две поръчки от тях (една пусната в събота и една днес), ще ти пиша за колко време идват.

Другите две книжарници:
http://www.bgbook.dir.bg/newbooks.php
http://book-bg.com/
доставят на следващия ден (ако поръчката е пусната до обяд) или на по-следващия (ако е пусната следобяд).
Във втората книжарница отстъпката расте, колкото повече книги поръчваш  Peace

Пиши какво са ти отговорили когато го направят.

# 141
Виждам, че ТК има 577 членове. Ако всички гласуват, ще изпълним мисията. Подписката върви отдавна - от юни 2007 (когато членовете са били малко над 300), поне 500 за този период би трябвало да са посетили сайта поне веднъж. Има ли начин още с влизането във форума да се постави някаква сигнализация, която да привлече вниманието именно към този призив, така че дори и рядко влизащите да откликнат? Deadface?
Че има 577 потребители, има, но голяма част от тях са случайни хора и не са влизали повече от веднъж-два пъти във форума. Активните членове, които влизат поне веднъж седмично, са около 200, но не всички са дали глас - просто някои не биха си купили въпросните книги. За сметка на това има много хора, които следят форума, без да се регистрират и да пишат в него (разполагам с такава информация, понеже съм администратор и модератор). Но щом не са се регистрирали, очевидно не са чак такива фенове и също няма да си купят въпросните книги.

Колкото до темата - мисля, че е на достатъчно видно място и всеки, който е прекарал повече от 2 минути във форума и си е направил труда за разгледа поне малко какво има вътре, я е забелязал. Ако някой от вас не я е видял до този момент, значи не си е направил труда да прочете и правилата за писане  Wink

# 142
Благодаря Вив,златна си Hug Hug Hug
Щом получа отговор,веднага ще ти пиша.
Ама така ме сърбят ръцете да поръчвам вече,че не знам колко ще ги изчакам  Rolling Eyes

Не мога да повярвам,че книга на Кинг може да бъде непродаваема или на загуба- каквато и да е - разкази,повести,роман....
Само докато обикалях из книжарницата няколко човека си взеха от купчината на "Малко след залеза"..

# 143
  • София
Между другото продавам няколко книги на Кинг, които ми се дублират и ако на някой му липсват в колекцията да пише ЛС.

1. Татик - 6 лв.
2. Мъглата - 8 лв.
3. Маймуната - 8 лв.
4. Проклятието (първото издание на Плеяда) - 8 лв.

Мисля, че цените които искам са приемливи. Нямам намерение да раздувам както правят
VSV, писах и във форума, писах ти и две лични съобщения, че се интересувам от сборника Маймуната, още когато я предлагаше за по-виска цена. Не ми отговори на предложението ми да се срещнем в центъра, за да я купя, тъй като не мога да дойда до другия край на София, заради бебето.
Много некоректно от твоя страна според мен Naughty
Щом толкова бързаш да си продадеш книгите, има продавалник, има книжен пазар, има и обяви в този форум. Може да прочетеш по назад, тука пишем има няма 10 човека, кой от кои книги се интересува и да не ги предлагаш пред седмица, при условие, че като някой се заинтересува ти не му отговаряш!

Извинявам се на всички за това отклонение   bouquet, но наистина много се ядосвам на некоректността!

Понеже и ти ми писа в общия форум, а не на ЛС ще ти отговоря и аз тук, за да изясним недоразумението. Когато ми написа, че в събота ще бъдеш в центъра ти отговорих, че след 14:00 на същия ден ще бъда на Панаира на книгата в НДК и някъде там можем да се видим за да ти дам сборника с разкази Маймуната. Написах ти и GSM номера си за да се свържем по-лесно в движение и да уточним точен час и място. След това не съм получавал ЛС от теб, даже точно преди да тръгна за НДК, пак влязох във форума за да проверя дали не си ми писала и в крайна сметка си помислих, че си се отказала. А сборника си остава запазен за теб. Предполагам по някаква неизвестна за мен причина не си получила съобщението ми за събота следобед, а и нямам твой номер на който да те потърся. Надявам се разбираш, че не съм постъпил некоректно предвид тези обстоятелства. Всички в този форум сте ми страшно симпатични и нямам никакво намерение да постъпвам некоректно спрямо никой тук или изобщо който и да е. С книгите които предлагам искам да услужа на някой на който му липсват, за да си попълни колекцията. Надявам се вече ще уточним как ще ти предам сборника "Маймуната"  Peace

# 144
  • София
Нат, току що ми се обадиха от Буктрейдинг за потвърждение на поръчката и да се уточним кога ще дойде (първата, от събота). Значи процедират чрез устно потвърждение, не чрез мейл, на втория работен ден, след като е пусната поръчката.
Поръчала съм книжките, дето Кали препоръча, на Михаел Енде, но едната липсва за съжаление.

Мацката ми каза, че и от днешната поръчка (Лъвкрафт, Дийн Кунц и Джон Конъли) има липсващи, но тя ще дойде след няколко дни.
Пфу, много ме е яд, като няма някоя книга, която искам!

# 145
  • София
Ей,личи ,че си модератор Wink
Между другото ,когато Кали пускаше предишната нова тема я накарахме да сложи линк към форума ТК,но се изказаха компетентни,че е забранено линкове към други форуми....

Нати, лично аз отказах да сложа линка, точно поради причините, които deadface посочва и напълно го разбирам. Прочела съм всички форумни правила по няколко пъти, както тук така и в ТК. Не ми се рискуваше с постоянен БАН (вече имах един временен, много е гадно  Cry). Все пак правилата се пишат, за да се спазват и много се зарадвах, че всички приехте това. За кратко и аз съм била модератор, а в момента съм и Админ в една Фейсбук-тема и мога да кажа, че това е безумна работа, затова - ЧЕСТ и УВАЖЕНИЕ към всички хора, които се занимават с това   bouquet omm !
А ТК на мен си ми седи в Bookmarks.

...За сметка на това има много хора, които следят форума, без да се регистрират и да пишат в него (разполагам с такава информация, понеже съм администратор и модератор). Но щом не са се регистрирали, очевидно не са чак такива фенове и също няма да си купят въпросните книги.

Аз съм сред тези четящи, но не-регистрирани и не-пишещи хора  Embarassed ! И не за друго, ами защото времето ми е ужасно оскъдно и буквално се чудя на себе си как успявам с цялата си реална и он-лайн работа, която имам  ooooh! !
Но определям себе си като достоен фен на Кинг и определено бих си купила негова книга, независимо дали е роман, публицистика, пиеса, комикс или диплянка с реклама на мъжко бельо, написана от Краля! Никога не съм пестила пари за неговите произведеня и това е така от 16 години.

Поръчала съм книжките, дето Кали препоръча, на Михаел Енде, но едната липсва за съжаление.

Вив, коя липсва?

# 146
  • София
" Момо" липсва, но нищо. Ще я поръчам отдругаде.

# 147
  • София
Сега само се записвам и се врщам да изчета темата (а и предишните). Иначе в момента сам на  Колорадеца.

# 148
  • София
farscape , ще споделиш мнението си после, нали?   bouquet

Днес пристигнаха и двете ми поръчки, но половината книжки ги няма  Sad
Получих "Възкресителят" на Лъвкрафт

тази:

тази:

и тези:

имах поръчани и:

но няма наличност.

Направо съм замаяна от удоволствие ... нямам търпение да ги почна, всичките ...
Резюметата им са вледеняващи!!!

Отзиви за Джон Конъловите?

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 12:27 от Вивиан

# 149
  • София
Аз по препоръки от другата тема за Новите ни книги, още лятото си купих Всяко мъртво нещо и Дарк Холоу на Конъли.
Е, още боксувам на първата, просто не ме увлича  Tired
Между временно прочетох сума ти други книги, обаче съм се запънала да я прочета и тази ... все някога ...  Crossing Arms

Ти после сподели за Лъвкрафт  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт