САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 823
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Аз съм върла фенка на Джон Конъли, той се нарежда директно след Стивън Кинг  Peace Много ми харесва стилът му на писане, специфичен е, както и историите му.

# 151
Честити придобивки Виви!Чудесни са ,ще чакам отзиви за всяка една от тях Hug

Гласувах в ТК,дано има някаква полза и от издателствата се вслушат във феновете.Все пак книгите ще си ги купят и много други хора,които хабер си нямат от подписки и форуми Peace

# 152
  • София
Все забравям да спомена, че и аз гласувах в тази подписка, да не си помислите че не съм  Naughty  Heart Eyes

Задължително ще споделям впечатления, като прочета всяка книга, аз и без да ме питате съм си бъбрива и разправям  Crazy

Amidala, а "Дарк Холоу" чете ли? (все ми се върти, че имаше такъв филмо ... за едни гори, едни същества .. )
Тази "Всяко мъртво нещо" и мен ме пвечатли, понеже и на двете корици на книгите на Конъли е написано, че това е романът, който надминава дори "Мълчанието на агнетата"  Thinking

Vesito , по твоя препоръка ги взех, да знаеш  Hug
Какво си чела от него? Дай отзиви  Praynig

Относно "Възкресителят" - само прегледах отгоре-отгоре книгата и има предговор написан от Стивън Кинг! Следващата,която ще чета ще е тя  Crazy

Иначе почти приключвам сборника "Малко след залеза" - разказът "Н" е вледеняващ! На мен лично ми се смръзна кръвта, честно  #Crazy Добре че не го четох на тъмно, но и на светло е достатъчно як ... Twisted Evil

# 153
  • София
Amidala, а "Дарк Холоу" чете ли? (все ми се върти, че имаше такъв филмо ... за едни гори, едни същества .. )
Тази "Всяко мъртво нещо" и мен ме пвечатли, понеже и на двете корици на книгите на Конъли е написано, че това е романът, който надминава дори "Мълчанието на агнетата"  Thinking

Надминава Мълчанието, ама друг път  Crossing Arms
Историята е интересна, но някак стилът му не ме грабва  Confused
Дарк Холоу не съм я почвала.

# 154
  • София

Надминава Мълчанието, ама друг път  Crossing Arms
Историята е интересна, но някак стилът му не ме грабва  Confused
Дарк Холоу не съм я почвала.

Аз чинно ще ги изчета, после ще споделя.  Heart Eyes

# 155
И аз давам глас за Джон Конъли. Много хубаво пише, имам всичките му книги, а в момента чета последната, издадена у нас - "Жътварите". Имайте предвид обаче, че преводът на първите книги не е много добър, даже е дразнещ на места.
Можете да хвърлите едно око на съответната тема във форума на ТК  Wink

# 156
Вивиан, страхотни попълнения! Да си ги четеш с удоволствие и после да споделиш.
Аз не съм чела нищо на Лъвкрафт, нито на Джон Конъли макар, че първия съм си го заплюла отдавна, именно поради факта който deаdface беше споменал някъде, че е един от учителите на Кинг. Аз така си купих и "Повелителят на мухите", но не ме грабна...поради причината, че я оставих по средата... Embarassed Не й е било времето, но ще й дойде  Simple Smile

Не успях да намеря в DC - то филма "Сърца в Атлантида", намерих "Ланголиерите" обаче.
Някой гледал ли го е?

# 157
  • София
Не успях да намеря в DC - то филма "Сърца в Атлантида", намерих "Ланголиерите" обаче.
Някой гледал ли го е?

Да! Беше отдавна и май беше телевизионен филма. Хареса ми  Peace ! Самите ланголиери бяха направени много добре.
Филмът си вървеше едно към едно с книгата, нямаше нещо изменено.

# 158
Самите ланголиери бяха направени много добре.
Филмът си вървеше едно към едно с книгата, нямаше нещо изменено.

Да, един от малкото Кинг-ски филми, които не дразнят с разминаване между прочетено и видяно. Самите ланголиери обаче ужасно ми приличат на Critters (един стар филм) и прекомерно ми избиваше на комедия покрай тях. Но това са дребни забележки  Laughing

# 159
  • Sofia
Аз досега съм прочела абсолютно всичко на Джон Конъли. И като негова фенка имам и всичките му книги издадени в БГ. На мен лично ми допада най- много една от последните му книги, Нечестивци се казва. Харесвам стила ми на писане, сюжетната линия, която поддържа по мое мнение е различни и интересна. А главният герой Чарли Паркър е мой любимец Simple Smile

А понеже всичко започва от Всяко мъртво нещо, мисля че трябва тя да се прочете като начало.
Аз си спомням, че глътнах книжката за нула време...

# 160
  • София
deadface , значи и ти харесваш Конъли. Прегледах темата в ТК и гледам, че "Дарк Холоу" ти е сред фаворитите. Браво, значи без да искам съм уцелила  Laughing

Алия, и аз си купих "Повелителят на мухите" поради препоръката на Стивън Кинг. Самата книга е малко детинска, но както казваха в училище едно време - поуката е важна.  Mr. Green Всеки случай, не бих я прочела втори път.

Vesito   хронологични ли са книгите, в някакъв ред ли трябва да се четат? Задължително ли е да почна с "Всяко мъртво нещо" ?

# 161
  • Sofia
По принцип има хронология, но могат да се четат и отделно. Но например живота на главния герой се проследява...

# 162
Да, на Конъли книгите е препоръчително да се четат хронологично, защото (с малки изключения) във всяка следваща се споменават събития от предходната/предходните. Трябва да се има предвид, обаче, че у нас не са издадени в оригиналната последователност. Ето я и нея:

1 „Every Dead Thing“ (1999; „Всяко мъртво нещо“)
2 „Dark Hollow“ (2000; „Дарк холоу“)
3 „The Killing Kind“ (2001; „Родени да убиват“)
4 „The White Road“ (2002; „Белият път“)
5 „Bad Men“ (2003; „Зли хора“)
6 „Nocturnes“ (2004, разкази; „Нощни приказки“)
7 „The Black Angel“ (2005; „Черният ангел“)
8 „The Book Of Lost Things“ (2006; „Книга за изгубените неща“)
9 „The Unquiet“ (2007; „Нечестивци“)
10 „The Reapers“ (2008) (2009; „Жътварите“)
11 „The Lovers“ (2009; „Отмъщение от отвъдното“)

1,2,3,4,7,9,10,11 са свързани, имат еднакви главни герои и проследяват живота на частния детектив Чарли Паркър (като в 10 става дума не толкова за него, колкото за двамата му най-добри приятели).
6 е сборник с разкази, в който има една новела за Чарли Паркър, затова е препоръчително да се чете след 4.
5 е свръхестествен трилър като романите за Паркър, но с различни главни герои (не са Паркър и двамата му най-добри приятели), така че може да се чете самостоятелно.
8 не е трилър, а фентъзи приказка и няма нищо общо с другите книги на Конъли; може да се чете самостоятелно.

# 163
  • София
Еее, страхотен си   bouquet  bouquet  bouquet

Записвам  smile3523

# 164
Алия, аз съм гледала "Ланголиерите" и мисля, че филма е направен доста добре въпреки, че е малко старичък. И "Сърца в Атлантида" е невероятен филм" - има го в Замунда. Всъщност мисля, че съм гледала всички филми по Кинг.

Общи условия

Активация на акаунт