САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 950
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Няма ли желаещ да си коментираме "Сблъсък", е още съм на 1-та книга ,но все пак ,някой чел ли я е?
Да. Нещо конкретно ли те интересува или просто искаш да обменим впечатления?

но със сигурност го познавам по-добре от теб

Ясно, имаш кристална топка или гледаш на боб  Whistling
Мне, хвърлям пръчици от хилядолистник и гледам по хексаграми.

Ясно е също и че не си гледал един един стар сериал, "Зоната на здрача" се казва. Ще те оставя да гадаеш защо го споменах. Пробвай първо с логика (щот' с такава се хвалиш). Ако не стане, продължавай да ме четеш, може да пусна жокер  Wink
Гледал съм и трите сериала с името "Зоната на здрача" + пълнометражния филм. В първия сезон на втория сериал, който е от 1986 година, има един епизод (18-ти, ако трябва да съм по-точен), който е по разказа на Кинг "Баба" от сборника "Skeleton Crew" (на български е издаден в "Маймуната" (1993)). Но не виждам това какво общо има, защото "Зоната на здрача" не е сапунен сериал, така че чакам жокер. Гледай само жокерът ти да не се окаже най-слабата карта на масата.  Wink

# 301
В първия сезон на втория сериал,

Тцъ. Не става дума за екранизации по Кинг.

# 302
Да, май сте ми хванали леката ирония относно предложението на kakvo puk за размяна на книги, но не се сдържах - толкова неконструктивна оферта, в симпатичния смисъл на думата, отдавна не бях получавала. Ясно е, че никой няма да се хване на предложението ми, но то все пак е валидно.
Нат, и аз съм чела "Сблъсък" преди 12-13 години. И ако имам някакви спомени за сюжета, то те за жалост се крепят единствено на факта, че неотдавна гледах екранизацията.  Embarassed Много забравям напоследък, сигурно се дължи на умората (или на ЕГН-то, макар, че не ми се ще да си го призная), или на многото информация, която поемам волю-неволю всеки ден и по-маловажната автоматично отива в  recycle bin-а. Предприела съм обаче мерки, започнах да препрочитам някои неща, в момента опреснявам разказита от коментираната тук "Маймуна". Мисля да продължа с "Понякога те се завръщат", макар, че ще ми се "наложи" да чета "Отмъстителите[/quote]

# 303
  • София
Еее, обичам като си пусна ПС-то да видя толкова много отговори в моята любима темичка  Hug Hug Hug Hug Hug

Кали   bouquet Hug

Кремче Ванилия, deadface Стига сте се чекнали  Naughty Спора ви взе вече да минава границите на нормалното!

# 304

Кремче Ванилия, deadface Стига сте се чекнали  Naughty Спора ви взе вече да минава границите на нормалното!

Ееее, стига де Вив, нека си спорят хората, не налагай цензура Wink Аз изпитвам някакво извратено задоволство да ги чета, обичам подобен тип спорове, пък и не смятам, че са минали някакви граници, ако изобщо има такива, а и защо трябва да има. Надявах се никой да не засяга вендетата между съфорумците ни. Не може  разговорите ни да са само цветя и рози. Спорът им възникна спонтанно и според мен е доста откровен и очарователен, дори интелигентен. Заслужава си да стигнат до финала. Няма нищо нередно и отблъскващо в словесния им двубой, съвсем естествен е.
Deadface, Кремче Ванилия, давайте в същия дух!

# 305
  • София
Добре де, добре  Wink
Нека си спорят  Peace От мен да мине  Laughing
Интелигентен, но с детински привкус ми е леко ...

# 306
 Директно копипирам от фен страницата на Кинг във фейсбук: Stephen King - writer: Which book would you like next? A new Mid-World book (not directly about Roland Deschain) or a sequel to The Shining called Doctor Sleep?"

Both, of course  Grinning

Изключително интересен спор...не е махленски, така или иначе може да не съм запомнила всичко, като съм препрочитала темите назад какво се е коментирало по книгите на Кинг, но пък това, което забелязах, че единствения списващ тук, който опонира на deadface и не се съгласява винаги с менията му е Кремче Ванилия...

# 307
Simple Smile Мм да Вив, права си за "леко детинския, привкус" и той определено доминира в тона на единия от спорещите.
...единствения списващ тук, който опонира на deadface и не се съгласява винаги с менията му е Кремче Ванилия...

И какво от това? Не мисля, че трябва да се тълкува като особена дързост опонирането на deadface - той все пак не е Бойко Борисов, а човек с общи нам интереси, който разполага с доста повече информация за тях и доброто желание да ги споделя тук. Ако някой допуска грешки във фактите относно СК и неговите живот и творчество, ежедневие, интимен живот  и пр., не смятам, че нанасящия корекциите трябва да трансформира или провокира това обстоятелство в спор. Но така или иначе той е налице и като че ли вече не става дума просто за демонстрация кой знае повече за СК, а за "сега ще ти натрия носа" от една страна, и от друга "имам достойнство и няма да ти се оставя". Така виждам аз нещата, може и да греша, но като цяло не е станало нищо кой знае колко скандално - това са нормални неща и мен не ме възмущават. Самата аз бих постъпила като единия от спорещите.
 Peace

# 308

А за какво? Или ще продължаваш в същия дух, докато ми омръзне да пиша?

Когато даваш експертно мнение по някакъв въпрос, е хубаво да се аргументираш - в противен случай мнението ти просто няма тежест. Вече ти зададох няколко въпроса, защото не съм съгласен с част от твърденията ти. Ти не отговори задоволително на нито един от въпросите ми; нещо повече - на някои изобщо не отговори. Всичко, което искам от теб, е да аргументираш твърденията си и то по начин, който да убеди и останалите участници в темата, че си права.

Повтарям въпросите:

Какви основания имаш да твърдиш, че през последните десетина години Кинг променя стила си на писане и копира авторите, които чете?
Какви основания имаш да твърдиш, че Кинг заимства сцени от сапунени сериали?
Какви основания имаш да твърдиш, че романът "Неизживени спомени" цитирам: "съдържа множество моменти, заимствани именно от такива сериали"?

И какви доказателства съдържа "Зоната на здрача" в подкрепа на горните ти твърдения?

Хайде, отговори ми ясно и точно, за да сложим край на този спор.

А за всички останали: Съжалявам, че се увлякох да споря, но този спор щеше да е приключил отдавна, ако Кремче Ванилия беше благоволила да аргументира твърденията си от самото начало, вместо да ми отговаря едносрично и с недомлъвки. Освен това не забравяйте, че понякога истината се ражда в спора  Simple Smile

# 309
  • на изток от рая
Да, май сте ми хванали леката ирония относно предложението на kakvo puk за размяна на книги, но не се сдържах - толкова неконструктивна оферта, в симпатичния смисъл на думата, отдавна не бях получавала. Ясно е, че никой няма да се хване на предложението ми, но то все пак е валидно.

Какво не ми одобри, Kontesa?  Laughing
"Отчаяние" вече е намерена!  newsm44

# 310

А за какво? Или ще продължаваш в същия дух, докато ми омръзне да пиша?

Когато даваш експертно мнение по някакъв въпрос, е хубаво да се аргументираш - в противен случай мнението ти просто няма тежест. Вече ти зададох няколко въпроса, защото не съм съгласен с част от твърденията ти. Ти не отговори задоволително на нито един от въпросите ми; нещо повече - на някои изобщо не отговори. Всичко, което искам от теб, е да аргументираш твърденията си и то по начин, който да убеди и останалите участници в темата, че си права.

Повтарям въпросите:

Какви основания имаш да твърдиш, че през последните десетина години Кинг променя стила си на писане и копира авторите, които чете?
Какви основания имаш да твърдиш, че Кинг заимства сцени от сапунени сериали?
Какви основания имаш да твърдиш, че романът "Неизживени спомени" цитирам: "съдържа множество моменти, заимствани именно от такива сериали"?

И какви доказателства съдържа "Зоната на здрача" в подкрепа на горните ти твърдения?

Хайде, отговори ми ясно и точно, за да сложим край на този спор.

А за всички останали: Съжалявам, че се увлякох да споря, но този спор щеше да е приключил отдавна, ако Кремче Ванилия беше благоволила да аргументира твърденията си от самото начало, вместо да ми отговаря едносрично и с недомлъвки. Освен това не забравяйте, че понякога истината се ражда в спора  Simple Smile

За мен няма проблем, мисля, че стана ясно. Аз също бих искала да узная отговорите на зададените по-горе въпроси, наистина съм любопитна.

ти

Какво не ми одобри, Kontesa?  Laughing
"Отчаяние" вече е намерена!  newsm44

Липсата на конкретика. И не точно, че не съм одобрила съдържанието на поста ти, по-скоро ми стана забавно, забележи, в симпатичния смисъл на думата. Не го приемай като критика, моля те.  Peace  А моето предложение в отговор, е валидно наистина.

# 311
Здравейте!

Фен съм на Стивън Кинг откакто съм се научила да чета.Няма да ръся суперлативи за него, за да не ви повтарям.Не мога да се удържа да кажа,че е невероятен.Не мога обаче да се меря с вашите познания,понеже последните години се откъснах някак си от него,а и от четенето на книги изобщо.Ако нямате нищо против ми се иска да се включа при вас и да наваксам.

Като начало дали някой би могъл да ми помогне да намеря негови разкази от нета?Търсих,но безуспешно.
Видях онлайн бибилиотеката в началото,но там са само книги.

# 312
Ето тук има цял куп негови разкази.

# 313
  • София
Здравейте!

Фен съм на Стивън Кинг откакто съм се научила да чета.Няма да ръся суперлативи за него, за да не ви повтарям.Не мога да се удържа да кажа,че е невероятен.Не мога обаче да се меря с вашите познания,понеже последните години се откъснах някак си от него,а и от четенето на книги изобщо.Ако нямате нищо против ми се иска да се включа при вас и да наваксам.

Като начало дали някой би могъл да ми помогне да намеря негови разкази от нета?Търсих,но безуспешно.
Видях онлайн бибилиотеката в началото,но там са само книги.

Това е пост, който истински ме радва  Hug Добре дошла при нас!   bouquet

Относно спора  Laughing Laughing Laughing
Аз не бих се наела да споря с експерт, колкото и да се имам за такъв (хипотетично). В случая не бих спорила с deadface , освен поради причината, че е наистина е доказал познанията си и поради това, че е създал и поддържа българския фенсайт/форум на Стивън Кинг, което само по себе си за мен е достатъчно да го уважавам! Дори и да нямаше и половината от познанията си.
Пък и спора (в подкрепа на конти, ако правилно съм разбрала), на мен взе вече да ми прилича, ще ме прощавате, ама на мерене на п...и, колкото и прост да ви се стори израза. Да не зачеквам и безмисленото хващане за това и онова, само и само заради самото опониране. Да имаш различно мнение няма лошо, нормално е, но пък начинът да го покажеш си е изкуство  Laughing което не всеки владее (включително и аз)

До едно време бих го изтърпяла, но вече ме дразни и то съвсем откровено.

Да не забравяме, че по този начин ще отблъснем пишещите в темата, което надявам се не е целта ни.

Аз заядлив тон не харесвам, съжалявам. От спор до заяждане границата е много тънка и някои хора я прекрачиха неотдавна.

kakvo_puk , я сега ти се похвали откъде си намери "Град отчаяние"  Hug

# 314
  • на изток от рая
Вив, има хора, които не пишат в темата, но явно я четат. Плюс това, че имат книги на Кинг.
Kontesa, разбирам те напълно.    bouquet
Не конкретизирах, защото (съдейки по себе си) мислех, че никой няма да е "навит" за размяна. Тоест, за неговите книги имах специално място в библиотеката и често си ги препрочитах. В течение на годините се промених и сега искам само да чета. Може би след време пак ще пожелая да ги имам и да им се радвам, ще видим.
Малко се "вкиснах" от бъдещите творчески планове на Кинг, какви са тия комикси?! Да се опрята да пише романи!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт