САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 928
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • София
уау, представям си филма  #Crazy
Дано добре го направят, че по Кинг ги правят едниии   Tired

# 361

По разказа "Начин на оцеляване" в момента се снима късометражен (25-30 мин.) филм. Като го завършат ще пусна линк.
Ужас...аз разказа едва преживях,ако го видя на филм сигурно  ще Crazy #Crazy Crazy

# 362
Здравейте,

днес прочетох "Хиляди сияйни сърца", прекрасна книга наистина...на места  доста си Cry
Мислех да не си купувам "Ловецът на хвърчила" скоро, но няма да стане...

Преди години съм чела "Не без дъщеря ми", два пъти, и първа и втора част, тази книга много ми напомни за нея...

Аз пък снощи прочетох "Дружество "Отказване с гаранция", бррррр, както си пушех и ми загорча в устата при последното изречение Confused

Много як разказ  Sunglasses Страшно ми хареса...

# 363
  • София
Алия, точно "Хиляди сияйни слънца" смятам да почна, след като завърша тази, която чета в момента.
Благодаря че сподели!  Hug
Досега няма лош отзив за тази книга  Heart Eyes

# 364
Хах ужас,изобщо не смятам да го гледам...извънредно ме е гнус от това....
Аз докато четох ми беше прекаленно картинно описано,що остава филм.. Sick Sick

# 365
Вивиан, почвай я!Много ще ти хареса, сигурна съм  Hug
Довечера ще ми дойде "Ловецът на хвърчила" , какво да правя чете ми се  Heart Eyes

Но съм много нещастна относно Кинг - нямам какво да чета, всичко, което може да се намери съм чела  Sad
От тази гледна точка, Вив, много ти завиждам, толкова хубави книги ти предстои да прочетеш и на Кинг и слънцата  Heart Eyes

Как искам да си дочета "Безсъние", да си намеря "Отмъстителите" или "Торба с кости"...ех, мечти
Споделетя за колко сте си намерили "Торба с кости", 30 лв, много ли й е?

# 366
Торбата от редките ли е?Аз съм си я купувала, когато е излязла,така че не знам дали са и много 30 лв newsm78
Али,наистина ли всичко на Кинг си чела,браво   bouquetАз имам още доста,горе- долу с Виви сме на един хал,нали Grinning

Мислех си пак за филма по "Начин на оцеляване".Дори главната роля да играе моя любим Джони Деп пак няма да го гледам Crazy
Ще чакам разказите ви Wink

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 15:30 от Наталия

# 367
Алия, аз "Торба с кости" си я взех веднага, щом излезе и това май беше 1999-2000г., ако не се лъжа, така че според мен 30лв. не са никак много, предвид и обема на книгата, която е повече от "струва си". На мен лично ми е сред любимите. Така, че атакувай, да не ти я измъкнат изпод носа, доколкото знам, се открива трудно.

# 368
  • София
Алия, благодаря ти за хубавите думи  Hug
Относно "Торба с кости" на мен ми се виждат много 30 лв., но пък ако сърцето ти ги дава - значи не са нищо  Heart Eyes Аз я купих за 7,80 преди два-три месеца от Книжен пазар. Следи там, отвреме навреме пускат много изгодно някоя и друга по-дефицитна книжка. Като вариант ти го казвам ...

Моля те, като прочетеш "Ловецът на хвърчила" да пишеш за нея. Аз съм едва до 60 стр. на Слънцата, и вече мъката ме е налегнала. Какво ли ме чака по-нататък направо не знам.
Писах и в другата тема, и тук да напиша, че ми се чете нещо точно с такава тематика, затрогващо, разтърсващо! Ако имате такива предложения, моля, споделете ги  Hug

# 369
Ами според мен е доста много.Аз я имах от години и я бях забравила в бивше гадже на което нямах грам желание да се обаждам за каквото и да било.Купих я миналото лято от Славейков от някакъв пич с дълга коса на опашка за 6.00лв.
Но от тогава досега каква и е станала цената незнам....

# 370
  • София
Аз преди 3 месеца си купих от един от антикварите на Славейков "Торба с кости", 2-те части на "Четири след полунощ", 2-те части на "Неизживени спомени", 3-те части на "Сблъсък" и "Момичето, което обичаше Том Гордън". Всичките книги бяха много запазени и само за "Торба с кости" ми искаше 30 лв., но понеже купих накуп всички тези книги и ми намали от всяка книга по някой лев и "Торба с кости" ми излезе 20 лв.

Снощи започнах да чета "Играта на Джералд" - началото е обещаващо, харесва ми как Кинг описва от гледна точка на Джеси нейните душевни състояния и мисли.

# 371
и тук да напиша, че ми се чете нещо точно с такава тематика, затрогващо, разтърсващо! Ако имате такива предложения, моля, споделете ги  Hug

# 372
  • София
Книгата "Пътят" на Кормак Маккарти си я поръчах от "Пеликаните" и чакам до края на седмицата да ми я доставят. Отзивите за книгата са много добри и сам ще се уверя дали е така в действителност и за мен. Има и филм, но задължително първо ще прочета книгата преди да гледам филма.

Очаквам с нетърпение отговор от една онлайн антикварна книжарница дали ще могат да ми доставят "Зовът на Ктхулу" на Лъвкрафт - търся я тази книга, но трудничко се намира.
Ако някой знае откъде може да се купи нека споделя.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 23:12 от VSV

# 373
  • София
и тук да напиша, че ми се чете нещо точно с такава тематика, затрогващо, разтърсващо! Ако имате такива предложения, моля, споделете ги  Hug

Благодаря, ще си ги поръчам   Simple Smile

# 374
Да споделя: аз изчетох "Град Отчаяние" и "Отмъстителите" след нея, знаейки, че двете книги са свързани. За жалост обаче, останах разочарована. Оказа се, че общото между двте произведения са единствено героите, и не просто героите, а имената с придружаващите ги качества (Маринвил - писател с бивша съпруга Тери; Стив-пътуващ с камион из страната оптимист, щастливо разнясящ товарите на разни рок-звезди; Так-неизменното, вечно зло, спотайващо се в дълбините на Гърмяща змия1 (и не само)... и т.н.), но всички тези образи в двете повествования са част не от една история, която е хронологически и фактологически свързана, а участници в две различни истории, като едни и същи актьори, участващи в различни сериали. До последно, четейки "Отмъстителите" очаквах някаква развръзка, някаква логична, доколкото е възможно за жанра, свързаност между двете истории, но уви! На всичкото отгоре, дори и в "Отмъстителите", Так остана с неизвестна съдба, сиреч - краят е отворен. Иначе държи напрежение до последно, по тичпичния за Кинг увлекателен и описателен начин е изложена историята, но... очаквах някаква категоричност накрая, финала да е безспорен и несъмнен. И къде и кога можем да разберем дали Так е унищожен? Може би идеята е да свикнем, че около нас винаги има едно дебнещо, винаги нащрек зло, което да оплеска нещата във всеки един момент, в който си пожелае.  Thinking
Сега мисля вечер за приспиване да прочитам по един-два разказа на Кинг, а иначе съм решила да прочета "Добро тро, Щастие" на психолога Еленко Ангелов. Някой да я е чел? Знам, че я има в електронен вариант, но ми се ще да си я взема на хартия.
освен това сега ще чета и "Бебето на Розмари" на Айра Левин. Той пише малко по-рафиниран и изтънчен хорър, мисля, че книгата е и филмирана.

Общи условия

Активация на акаунт