САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 800
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Юхууууу  newsm44

newsm68 newsm68 newsm68

Страхотна новина!!!! Много се радвам, много! Аз я нямам, така че ще актуализирам списъка скоро  Mr. Green
Даже предполагам, че Бард може да пуснат и нещичко извън обявените "Капан за сънища" и "Сияние". Интуиция ли, що ли, но направо го усещам.  Grinning

Скоро този емотикон  smile3533 май ще го ползваме доста често в темата  smile3502

# 571
Здравейте!Малко спам...виртуална почерпка Heart Eyes deadface ,черпя и за теб Peace

Благодаря че сте се сетили за мен.Бях ей така  Shocked като прочетох и тук.Благодаря още веднъж,радвам се че общувам виртуално с вас.

И малко по темата:девизът ни се потвърждава с пълна сила,нали Simple Smile

# 572

И на мен ми се иска да почерпя, обаче Пениуайз ми изяде тортата  Mr. Green

# 573
  • España
Здравейте.Може ли да се включа в темата ви?
Фен съм на Кинг от 14 годишна,когато прочетох за първи път "Подпалвачката".
Колекцията ми от негови книги не е богата,тук в Испания имам много малко книги,повечето са ми в България,старите издания на Плеяда.
В момента препрочитам "Зеленият път".

# 574
  • София
bruja, добре си дошла в темичката  welcome ! Тук си пишем не само за Кинг, а и по принцип за книги, които ни вълнуват, четем, търсим и т.н. Можеш да прочетеш назад в темата и ще се ориентираш. Надявам се, че ще се чувстваш добре сред нас  Hug !

И на мен ми се иска да почерпя, обаче Пениуайз ми изяде тортата  Mr. Green

rotfImbo Картинката е уникална!

# 575
  • София
Прочетох най-накрая "Томинокърс" и бързам да споделя, както обещах.
С малко смесени чувства съм, ще се опитам да обясня защо. Историята е интересна, даже много интересна, с малко или много очакван финал, който обаче е великолепен по мое мнение; дори нямаше нужда от Епилога, въпреки че епизодът с Хили и Дейвид в болничната стая направо е разтапящ  Heart Eyes ! От друга страна, обаче, целият роман (разглеждам го като цяло, а не като три отделни книги!) е прекалено описателен за моя вкус. Че е Кинг - Кинг е, спор няма! Но някакси действието се губеше от време на време сред описания, за разлика от други негови книги, които съм чела. Не бих казала, че това ме е подразнило, но определено ми направи впечатление. Като обобщение ще кажа, че книгата си заслужава четенето дори от човек, който не е страстен почитател на Кинг, а просто обича фантастиката като жанр. Но пък и не е книга, която бих препрочела отново, въпреки че ми остави чувството на удовлетвореност от прочетеното. С две думи - книгата е хубава, но можеше и още по-хубава да е, познавайки силните романи на автора й!
И докато съм на тази вълна, пуснете линк за филма, ако ви е попадал из Нет-а  Praynig ! Спомням си, че преди доста години го бяха давали по ТВ; май беше сериен или на 2 части... не си спомням. Искам да го гледам. Благодаря предварително   bouquet !

Сега ще си отдъхна малко с "Мисия Лондон", която започнах преди "Томинокърс" и я зарязах. А след нея ще му мисля.

# 576
  • София
bruja и от мен едно приветствие в темата   bouquet
Ще ми е интересно да разкажеш кои негови книги са ти любими и всичко, което би искала да споделиш.

Кали, поизмъчи те "Томинокърс"  Wink
Вярно, малко е описателна на моменти, особено в началото пиянството на Гарднър на мен ми беше малко досадно наистина. Но пък това да й е кусура.

Ох, нямам търпение вече да дойде 29ти  ooooh!

deadface страхотна торта!!!  Crazy

# 577
Кали,прочетох те по диагонал,защото "Таминокърс "не съм я започвала още.

И аз ще си купя Капанът нова,нищо че я имам.

Вив,а моята торта не я ли харесваш Crossing ArmsЗнаех си,че трябва Граш да пусна Hug

# 578
  • España
Здравейте.Благодаря за посрещането,темата я чета отдавна,но едва сега се вписвам.
Любими книги са ми "То" ,"Гробище за домашни любимци" ,"Капан за сънища" ,"Подпалвачката" и много други. Много ми харесва книга,която не видях да сте коментирали "Бурята на века" ,те е сценарий по точно, роман.
Относно "Томинокърс" и мен ме измъчи докато я прочета.
Завърших "Зеленият път" ,вярвам знаете какво чувство оставя....
После ще ходя до библиотеката и ще видя какво ще си избера за четене.
Приятна и успешна седмица на всички пожелавам.

# 579
здравейте Simple Smile аз да се отчета за "Сблъсък"  Mr. Green
Прочетох почти и втората книга,от общо 3-те части. Мисля,че първата книга е полезна,но на места е досадно описателна октъм история на героите. Много приятно изненадана съм колко цялото произведение е десеткопластово, като одисея е,  също героите са двуполюсни,не са само добри,или само лоши(например Харолд и Надин са много интересни образи).
Досега не виждам нещо да ме плаши,по-скоро е приключенска и психологична,отколкото трилър или ужас(за разлика от други на Кинг,от които настръхвам).
Мога да кажа,че се четат по 60-70 стр. на вечер,много приятно четиво. Като свърши,ще се отчета пак  Sunglasses

В "Капан за сънища" имаше доста съспенс,не зная защо не я дочетох,трябва пак да я изровя..

# 580
Нат, deadface тортите Ви са страхотни, ммм пък и вкусни бяха ....

RADI, аз досада от "Сблъсък" на нито една запетайка не усетих, много ми е любима тази книга.

Но аз съм пристрастна много, наистина - Кинг ми е най-любимия автор от всички на света Sunglasses, досада не съм изпитвала никога от негови книги и няма такава, която да съм заразяла.  Това за мен се отнася  де Blush, само споделям, да не ме разбереш погрешно, че те коря Simple Smile

Чета и препрочитам всичко негово...

Спомени, спомени...чакам си аз 29 март. VSV  Hug отново за хубавата новина

# 581
Прочетох най-накрая "Томинокърс" и бързам да споделя, както обещах.
С малко смесени чувства съм, ще се опитам да обясня защо. Историята е интересна, даже много интересна, с малко или много очакван финал, който обаче е великолепен по мое мнение; дори нямаше нужда от Епилога, въпреки че епизодът с Хили и Дейвид в болничната стая направо е разтапящ  Heart Eyes ! От друга страна, обаче, целият роман (разглеждам го като цяло, а не като три отделни книги!) е прекалено описателен за моя вкус. Че е Кинг - Кинг е, спор няма! Но някакси действието се губеше от време на време сред описания, за разлика от други негови книги, които съм чела. Не бих казала, че това ме е подразнило, но определено ми направи впечатление. Като обобщение ще кажа, че книгата си заслужава четенето дори от човек, който не е страстен почитател на Кинг, а просто обича фантастиката като жанр. Но пък и не е книга, която бих препрочела отново, въпреки че ми остави чувството на удовлетвореност от прочетеното. С две думи - книгата е хубава, но можеше и още по-хубава да е, познавайки силните романи на автора й!
И докато съм на тази вълна, пуснете линк за филма, ако ви е попадал из Нет-а  Praynig ! Спомням си, че преди доста години го бяха давали по ТВ; май беше сериен или на 2 части... не си спомням. Искам да го гледам. Благодаря предварително   bouquet !

Заповядай

# 582
  • София
Нат, харесва ми тортата, как да не ми харесва ... ама не ща да я гледам, че ми се дояжда  hahaha

Май само аз съм тая, дето възхвалява Томинокърс  Blush, но какво да се прави, хареса ми и това си е! Може би защото не спирах да чета, много бързо я оправих и затова. Забелязала съм този момент. Колкото по-бавно чета една книга, толкова по-малко ми харесва  Thinking При вас има ли го това нещо?

И срам, не срам, но не съм чела "Зеленият път", нищо че я имам. Гледала съм филма, и може би това ми е грешката. Поне той никак не ми е Кинг, и заради него не ми се зачита и Зеленият път. Много е хвалена, но не ме привлича да я почна. Знам си аз, че филм преди книга не трябва да гледам.

bruja , после да кажеш какво си си избрала от библиотеката.

# 583
  • София
... пуснете линк за филма, ако ви е попадал из Нет-а  Praynig

Заповядай

bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

# 584
  • София
айде и аз да се включа в темата, че скоро не съм писал Simple Smile
Доста напреднах с "Роуз Мадър" - остават ми още 70 страници. Да си призная книгата много ме грабна. 300 страници ги изчетох за 4 дни и тази вечер смятам да я довърша. Донякъде ми напомня за "Долорес" и малко на "Играта на Джералд", може би заради общата тема в тези книги за насилието над жените. Не очаквах много от тази книга, но за пореден път се убеждавам че Кинг е магьосник в писането-толкова детайлно описание на чувства, мисли, преживявания, както от гледна точка на Роузи, така и през очите на Норман. Имам чувството на моменти, че подушвам и дори докосвам предмети от атмосферата в книгата. Невероятен разказвач е, а дори тази книга както казвате не е от най-големите му шедьоври. Не мога да си представя усещането като започна с "То", "Торба с кости", "Тъмната кула" или останалите класики на Кинг.

След "Роуз Мадър" минавам на "Куджо" или "Кери"

Общи условия

Активация на акаунт