САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 812
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Един съвет - прочети "ТО" последна. Това е черешката на тортата  Wink

# 586

Май само аз съм тая, дето възхвалява Томинокърс  Blush, но какво да се прави, хареса ми и това си е! Може би защото не спирах да чета, много бързо я оправих и затова.

Не си, чудна е книгата  Peace

Един съвет - прочети "ТО" последна. Това е черешката на тортата  Wink

Да, Да и пак Да

# 587
  • София
Май само аз съм тая, дето възхвалява Томинокърс  Blush, но какво да се прави, хареса ми и това си е! Може би защото не спирах да чета, много бързо я оправих и затова. Забелязала съм този момент. Колкото по-бавно чета една книга, толкова по-малко ми харесва  Thinking При вас има ли го това нещо?

Вив, книгата си е супер! Но не бих я сложила сред първите в една въображаема класация. Може би това се дължи на многото фантастика, която съм чела през годините. Ако не ми беше интересна, сигурно не бих я прочела до края, както често ми се случва по принцип  Embarassed . "Томинокърс" си грабва с историята, просто можеше да има повече действие, отколкото описание.
На въпроса ти - при мен я няма тази зависимост между скоростта на прочитане и това дали ще ми хареса дадена книга или не.
Малко след като родих, започнах да чета "Претендентът" на Алан Фолсъм - страхотен трилър и екшън, който те грабва от самото начало и до края не те "пуска". Четох я цял месец, пред вид оскъдното ми свободно време покрай бебето. Ами останах очарована от книгата, въпреки че я "влачих" толкова време.

И срам, не срам, но не съм чела "Зеленият път", нищо че я имам. Гледала съм филма, и може би това ми е грешката. Поне той никак не ми е Кинг, и заради него не ми се зачита и Зеленият път. Много е хвалена, но не ме привлича да я почна. Знам си аз, че филм преди книга не трябва да гледам.

И аз гледах филма преди да прочета книгата. Когато излезна филма, първо не знаех, че е по Кинг - разбрах чак като започнах да го гледам. Второ, нямах книгата по това време, доста по-късно се сдобих с нея.
Личното ми мнение - и двете са великолепни. Филмът е изключително направен, не е "дописван" от сценаристите, върви си както е в книгата и това е причината да ми хареса и книгата след това.

Да, Да и пак Да

Аз пък съм "Не!" и давам един глас за "Тъмната кула" като черешката  Wink !

# 588
  • España
Здравейте.
"Сблъсък" е една от любимите ми книги , "Роуз Мадър" също ми хареса.
А "Бурята на века" превеждана ли е на български?
Сега си взех да чета "Синя Луна" на Lori Handeland ,за индианци и върколаци става дума.
И аз гледах първо филма "Зеленият път" ,после прочетох книгата.

# 589
Да, Да и пак Да

Аз пък съм "Не!" и давам един глас за "Тъмната кула" като черешката  Wink !
И аз съм за "То" да е последна,но Кулата не съм чела....

За "Сблъсък" ,да не влача цитати - на мен Харолд и Надин ми бяха антипатични още от самото начало на книгата,да не говорим за по- нататък SickОсобено първия ....А пък Фран- толкова ми допадна нейния образ,че бих прочела пак книгата заради това Heart EyesНа доста места се оприличавах с нея дори Crazy

"Заленият път" ми е една от първите книги на Кинг,които съм чела- плаках много накрая BlushФилмът съм съгласна ,че е  добре направен,но го гледах след книгата Heart Eyes

# 590
  • София
Аз пък нали си спомняте, че не изтърпях да прочета всичко, та да захвана ТО и си го прочетох. Вярно, това е от шедьовър нагоре, но пък не ми попречи да си харесвам и следващите книги, след него, които прочетох. Просто от ТО остава уникалното чувство на топлода в душата. То не може да се забрави никога, според мен.

Вече започва много да ми се чете Кулата Simple Smile

# 591
"Бурята на века" не е превеждана на български и вероятно никога няма да бъде издадена, защото е сценарий, а не роман. Сценариите не се продават добре.

За мен "То" показва най-добре на какво е способен Кинг, показва го в най-добрата му форма. Докато при "Тъмната кула" не е така. Първите 3 части са много добри (особено 2-ра и 3-та), после нивото пада, сякаш Кинг е позабравил първоначалните си идеи и е поизгубил вдъхновение. Освен това "То" е много по-въздействаща книга - може да те накара да плачеш, да се радваш, да се страхуваш... В "Тъмната кула" има по-малко емоции. И при нея също можеш да плачеш и да се радваш, но го няма страхът, няма го ужасът - най-силната емоция от всички.

Утре излиза първият брой на новия комикс по сценарий на Кинг - "American Vampire". Подробности - във форума на Тъмната кула.

# 592
  • España
deadface, благодаря за отговора.
И за мен "То" е ,както се изразихте, черешката на тортата.А от "Тъмната кула" не съм чела нито една част (за мой срам) , но смятам скоро да поправя тази грешка и да я започна.

# 593
И за мен "ТО" е черешката(въпреки,че още не съм чела "Кулата"  Embarassed ). Наистина имам толкова любими герои на Кинг, в почти всеки роман се влюбваш или уприличаваш на някого  Heart Eyes

# 594
  • София
А от "Тъмната кула" не съм чела нито една част (за мой срам) , но смятам скоро да поправя тази грешка и да я започна.

Съвет - хвани от първата и давай последователно и хронологично.

Да взема да препрочета ТО, тогава.... Сигурно греша в преценката си, тъй като съм чела книгата на 16 години, а Кулата на 29. На мнение съм, че има огромна разлика в това как се възприема дадено произведение в една възраст и как в друга.
Накарахте ме да се замислия... Rolling Eyes !

# 595
  • София
Мда, има го този момент с възрастта.
Ето аз например подведох с хвалебствията си за "Джулия" на Питър Строб. Бях останала със меко казано страховити впечатления от нея, но съм я чела на 15 години. Явно сега не би ми въздействала така. Но пък "То" го четох преди няма и половин година, и думите ми не стигат да опиша дълбочината на чувствата, които събуди в мен. Страха е на последно място.

# 596
  • España
Kally May, така смятам да започна "Тъмната кула" , подред.
А "То" ми въздейства сега така, както и когато я прочетох на 16 години, въпреки че съм я чела поне 15 пъти през тези години.
Няма да забравя как подейства на сестра ми обаче, която тогава беше твърде малка и въпреки категоричните ни съвети да не чете "То", прочете само първа глава....Така и не посегна към книгата вече, а кошмари имаше месеци наред.

# 597

И аз съм чела "То" отдавна.Дали да не я наместя някъде между огромната камара непрочетени книги,които съм натрупала?

# 598
  • София
О Нат, вмъкни я някъде, нищо че си я чела.  Hug

Аз да ви се похваля  Heart Eyes току що си взех сборника с разкази на По, от изданието на Труд, и "Мълчанито на агнетата", която чакам от сто години! Най-после я имам!
Имам и "Червеният дракон", така че удоволствието ми е пълно.
Само ме подсетете, коя беше след Мълчанието? "Ханибал" ли?

# 599
TO си е ТО  Heart Eyes
Много ми хареса как с няколко думи са описали книгата и Вивиан и deadface, много точно  Peace

Според мен То и Тъмната кула не трябва да се сравняват, това са просто два несравними шедьовъра в творчеството на Кинг.

Вивиан, аз ако бях прочела "Джулия" на 15 и аз щях да имам кошмари, повярвай ми.

Общи условия

Активация на акаунт