СЕПТЕМВРИ, тема 5

• 17 892
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • До хладилника, който обичам
Зехтина преварявам на водна баня. И каката така мазах - веднъж намазах с бебешки лосион като голямо бебе и се изрина Tired затова, пак със зехтин, за всеки случай, защото аз съм с алергии и астма, имат някаква фамилна обремененост, да не я предизвикам.
Само мисля да му добавя нещо по-приятно миришещо, например бадемово масло или лайка, че малко ме дразни бебето като го намажа, да мирише на шопска салата Crazy

Още една любима рецепта: карфиол, броколи и моркови с бешамел на фурна. Количество едно на око и от трите зеленчука (примерно по 700 гр броколи и карфиол и 500 гр моркови) - измиват се и се правят на розички, а морковите на кръгчета. Залива се с бешамел (около литър), сол и пипер и се пече на фурна, като малко преди края се поръсва с настърган кашкавал. Става разкошно.

# 631
Kri6kami6ka,преварява се на водна баня,доколкото знам!
Точно ! Аз и баткото на зехтин съм отгледала, сега и малкия змей Mr. Green и като я намажа става като кифла.....

# 632
  • sofia
Мерси,ще се пробва! Simple Smile

# 633
  • София; Дружбето
Някой ще ми разясни ли как точно помага зехтина за махането на крустите. Имам едно олио на Бюбхен, да зема да нацапам Габи с него Crazy Видях, че е започнал да се лющи, наресах го и сега е красиФ, все едно го е валял сняг ooooh!

# 634
А какъв зехтин купувате? Не миришат ли после дрешките на гранясало? Питам защото имам много дрешки дадени ми от приятелка, но почти не мога да ги ползвам защото много ми миришат и ми е гадно. Тя е ползвала бебешко олио де, не захтин.

Като се сещаме за липсващи някой знае ли какво става с neky и двете мами на близнаци?

# 635
  • До хладилника, който обичам
Някой ще ми разясни ли как точно помага зехтина за махането на крустите. Имам едно олио на Бюбхен, да зема да нацапам Габи с него Crazy Видях, че е започнал да се лющи, наресах го и сега е красиФ, все едно го е валял сняг ooooh!
Не мисля, че има значение зехтин, олио или масло ще е Mr. Green
Мазно да е. Яна оня ден беше така в косата, само че аз с пръсти разресах и махнах крустите - също като с Мая по-рано, установих, че ако не реша бебето (то какво да му реша! коса няма!), стават крусти, явно скалпът си иска стимулация. С Мая след като ги махнах така с ресане, почнах на всяко къпане енергично, но внимателно да й търкам главата, както си мия моята коса, и повече крусти почти не е имала.

# 636
Ми и аз в началото преварих зехтин и мазах с него, но се отказах поради причината със салатата!  Mr. Green Някак си ми беше тъпо къпано бебенце да не мирише на къпано бебенце и сега ползваме олио за бебе. Някакво италианско bimbi. Мирише страхотно. Не бях се сетила, че мога д си ароматизирам зехтина. Борис няма проблеми за сега, ама то нали ми е и циганче черно, явно кожата му не е толкова чувствителна. За справка - Пламен беше бяло, русо, розово бебенце и имаше един шкаф козметика: кремза след баня, крем за коремче, крем за дупе, крем за лице, олио за масаци, лосион за тяло, крем за подсичане... резултат - вечно пъпчив и подсечен. Борис пък съвсем друг филм. Дупето му е мазано един единствен път с крем Бочко и го направих някак си по инерция, по спомени от голямото мазотене с баткото. Обаче поправих тази грешка  Mr. Green. Резултата - кожата на Борис е без забележки.

Освен това Пламен порвъщаше като невидял. Задължително след ядене един фонтан, а през другото време, по малко, но редовно - когато се напъва да ака, когато започне да се смее, преди сън, след сън, при смяна на памперс, абе почти при всяко движение ... може би освен като си мърдаше пръстите на краката. Кой к'во прави нашия като един Клеопатър облян в мляко. И съответно смрад на кисело. Sick
Борис пък капка мляко не хаби детето. Аз зорлен го накарх да повърне веднъж, като реших, че трябва непременно да му сменя памперса веднага след ядене че бях забравила преди това и не стига това ами го и преоблякох целия. Еми повърна, аа явно си взе бележка и не е повторил! Simple Smile

# 637
  • София
kriskata Simple Smile   аз neky я бях мернала в друга тема...да но сме й доскучали, че и тя даваше доста полезна информация...

# 638
Зехтина помага много за крустите, ние имахме много и по този начин ги изчистих,след баня ги мажа с зехтин,и после с гребенче лекичко я сресвам и за два дни ги изчистихме newsm10

# 639
  • sofia
Да споделя,какво ми се случи докато пазарувах.Срещнах бившия си...Той ми беше най-сериозната връзка, много преди бате да се появи на хоризонта.И получих най-добрия комплимент-"Ти,гледам,почти си си върнала формата!"Уау!"То пъ една форма!"Отвърнах смутено hahaha!И щях да му се метна да го разцелувам след милия комплимент,ма той рече,че е с мама/бррр./и аз се чупих... hahaha

# 640
 Re: СЕПТЕМВРИ, тема 5
« #639 Петък, 04 Декември 2009, 16:05 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Да споделя,какво ми се случи докато пазарувах.Срещнах бившия си...Той ми беше най-сериозната връзка, много преди бате да се появи на хоризонта.И получих най-добрия комплимент-"Ти,гледам,почти си си върнала формата!"Уау!"То пъ една форма!"Отвърнах смутено !И щях да му се метна да го разцелувам след милия комплимент,ма той рече,че е с мама/бррр./и аз се чупих

Е защо него направи да му се метниш rotfImbo  love001

# 641
  • София
ние също имаме много крусти и в аптеката ни изписаха един шампоан A-DERMA.Изръсих се 22 за него и втора седмица я къпа с него и нищо.Мисля да взема крема на мустела да видя дали ще има ефект,а педито каза да я намажа със зехтин 1 час преди баня и да й сложа на главата от тези найлоновите шапки където ги продават с къната за коса.Ама ми е трудно да си представя как ще издържи с тази шапка 1 час

# 642
  • sofia
Ми зарад Мама!Бързах да се чупя,щот не исках да я виждам...Щот ме кефи ноого #2gunfire!!! Joy

# 643
Лиле, стискам палци всичко с бузанката Хриси да мине нормално. Прегръдки от нас Hug

Ние сега се връщаме от консултация - 8,150 кг. и 68 см. Crazy Дадоха ни направление за дерматолог, за да погледнат тези лишейчета, а междувременно ми предписа някакво мехлемче, което струва 30 лв., ама здраве да е, дано помогне, биха ни и втория пентаксим, а нашия се радва на лекарката все едно вижда Дядо Коледа, то не беше смях, то не беше гукане Mr. Green
А, и още нещо - при прегледа лекарката вика: "Я да видиме и пишката как е" и като го хвана, толкова дъбоко му я забели, че аз направо изтръпнах, а нашия "гък" не каза. До сега не му е правена такава интервенция и малко се притесних, че го е заболяло, ама детето след 5 мин. си заспа като пич.

# 644
  • Бургас
А какъв зехтин купувате? Не миришат ли после дрешките на гранясало? Питам защото имам много дрешки дадени ми от приятелка, но почти не мога да ги ползвам защото много ми миришат и ми е гадно. Тя е ползвала бебешко олио де, не захтин.
аз ползвам олио на Чико-невероятен аромат има! Препоръчвам с 2 ръце!  Peace

Мисля да взема крема на мустела да видя дали ще има ефект,а педито каза да я намажа със зехтин 1 час преди баня и да й сложа на главата от тези найлоновите шапки където ги продават с къната за коса.Ама ми е трудно да си представя как ще издържи с тази шапка 1 час
точно за този крем писах преди малко тук в темата! Изобщо не върши работа!  Peace
Зехтина е единственото нещо, което ми беше помогнало с Краска преди доста време. Както писах е достатъчно с едно тампонче напоено със зехтин да третираш мястото половин час преди баня. Разресваш с четка с естествен косъм на всички страни и след това измиваш косичката с бебешки шампоан! При нас ефекта беше мигновен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт